Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 26
en_kvinna spune:
| Citat: |
| Ironia sortii: renasterea este influenta epocii de aur a islamului asupra gandirii occidentale. |
Capcaune, te resect si iti respect comentariile, indiferent de topic, dar de data asta... Renasterea a aparut ca o reiventare a antichitatii greco-romane. Nici in clin nici in maneca cu islamul ori crestinatatea. Vrei sa spui ca influentat schimbarea, de la incgizitie la renastere, poate. Dar orice sistem social se prabuseste; e firescul lucrurilor.
Pt.Hanene: eu am urmarit un documentar din vreo 2,3 parti realizat de BBC, despre istoria islamului. Poate o fi gresit ce au zis ei. Nu-mi amintesc numele documentarului, l-am vazut la TV si nici n-am timp sa caut avand musafiri.
Ingrid S spune:
| citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc Amin, Ingrid. Acum ceri inchiderea subiectului? |
Nu sari asa de iute in sus, draga. Credeam ca te-ai dus la nani deja. Ntz, nu-i bine deloc sa pierzi noptile. Se pierde si frumusetea...
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Tanti Zavaidoc spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ingrid S
Nu sari asa de iute in sus, draga. Credeam ca te-ai dus la nani deja. Ntz, nu-i bine deloc sa pierzi noptile. Se pierde si frumusetea... Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Lasa frumusetea mea si ocupa-te de a ta. Speram ca ai ajuns singura la o concluzie, dar se pare ca nu. Mult succes la monologat si jignit in continuare!
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Ingrid S cati musulmani cunosti compozitori, pictori, sculptori, ahitecti, balerini? Scriitori sunt, dar in rest? ce au produs asa de notabil in muzica, de ex? Sau in pictura, in afara de portetul lui Khomeini, redat cu maxima acuratete? |
Este cat se poate de clar ca singura ta tangenta cu civilizatia islamica sunt blogurile pe care ai si declarat ca te bazezi pentru a te "documenta". In conditiile astea niciun dialog nu este posibil.
salcia spune:
Ingrid, iti dau dreptate, nici eu nu cred in teoria conspiratiei si in musulmanii arestati in tari civilizate pentru... ganduri bune. Nu-mi imaginez acum ca guvernele occidentale sunt preocupate numai de binele tuturor cetatenilor lumii, dar cred ca nici sa exageram nu trebuie. Si iti dau dreptate si cu fortele din interior, in tarile arabe familiile regale sunt putred de bogate si totul e o caracatita imensa a coruptiei la nivel inalt, in timp ce populatia e tinuta in frau cu politia moravurilor, cu diverse ajutoare sociale, cu ignoranta, religie (in interpretarea LOR) si instigarea impotriva occidentului. Si nu pot cracni.
Si lumea occidentala are problemele ei, coruptii si falitii ei, vorba aceea, dar macar noi putem fi nemultumiti, putem protesta, avem aceasta libertate. Iar noi, ca femei, avem libertatea de a studia, de a conduce masina, de a vorbi si a iesi in oras cu cine vrem, de a ne casatori cu cine vrem, si in general de a face ce vrem. Nu exista crima justificata, sau crima comisa de institutiile statutului, indreptatite sa faca asta. Probabil ca de fapt nici nu ne dam seama cat de norocosi suntem ca ne aflam aici, si nu "on the other side"...
capcaunul spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui en_kvinna
Renasterea a aparut ca o reiventare a antichitatii greco-romane. Nici in clin nici in maneca cu islamul ori crestinatatea. |
Cu tot respectul, iti recomand sa te apleci un pic asupra istoriei evului mediu ca sa descoperi rolul fundamental al civilizatiei islamice in trezirea occidentului din barbaria evului mediu intunecat. Avicenna, Averroes, Al Khwarizmi, si lista este foarte lunga. Cum crezi ca au aflat primii mari ganditori ai occidentului despre Aristotel, Plato, Galen, Hippocrate, si in general cum crezi ca a ajuns cunoasterea antica in vestul europei? Prin traducerile in araba (sic) ale acestora, caci majoritatea originalelor grecesti le-au ars crestinii ca fiind pagane.
chatonel spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui capcaunul
Cu tot respectul, iti recomand sa te apleci un pic asupra istoriei evului mediu ca sa descoperi rolul fundamental al civilizatiei islamice in trezirea occidentului din barbaria evului mediu intunecat. Avicenna, Averroes, Al Khwarizmi, si lista este foarte lunga. Cum crezi ca au aflat primii mari ganditori ai occidentului despre Aristotel, Plato, Galen, Hippocrate, si in general cum crezi ca a ajuns cunoasterea antica in vestul europei? Prin traducerile in araba (sic) ale acestora, caci majoritatea originalelor grecesti le-au ars crestinii ca fiind pagane. |
cam asa ceva, de fapt s-au pierdut originalele sau au plecat spre bizant.
ladyJ spune:
off topic Te rog nu mai pune semnul egal intre Hitler si altii mai liberali in gandire. Ca daca continui asta inseamna ca nu ai inteles nimic din nazism. Evreii nu au suferit DOAR pt ca erau evrei. Ca mai erau si simpatizanti infocati ai comunismului. Si cele doua ideologii nu se aveau una cu alta. Dar fiecare isi dorea aceeasi chestie: puterea. Plus ca exista partid comunist, iar evreii simpatizanti ai ideologiei erau si simpatizanti ai partidului. In germania partidul comunist era mult mai puternic si mai stabil decat cel al lui Hitler. Pt a-si face loc, Hitler a trebuit sa slabeasca partidul, si sa-i defaimeze sustinatorii.Asadar, a fost vorba de lupta politica, lupta pt putere.Trebuia sa poata conduce Germania ca apoi sa ajunga master of the world. Musulmanii nu au partid, nu simpatiziaza la unison cu vreo unul. Principiile politice ale lor sunt impartite, deci nu pot fi considerati vreo piedica in lupta pt putere. |
Asta e istoria invatata pe-ntuneric? Milioanele de victime ale nazismului erau defapt comunisti si se bateau pentru putere in Germania? Si aia micii de doi- trei ani? Si aia batranii de peste 80 de ani?
FirŽar istoria a dracuŽ sa fie!

On topic Faptul ca exista in Olanda Geert Wilders inseamna ca exista si o democratie puternica. Nu te bucuri? Imigrantii au tendinta de a trai in ghetouri. Cand au venit in europa arabii , multi analfabeti, au dau piept cu nuditate, sex, si alte chestii la care nu rezoneaza. Efectul a fost tocmai de intarire a convingerilor cu care au venit(la majoritatea din prima generatie de imigranti).Multe comunitati de arabi se dusmanesc. dusmanie ce o duc chiar si in Olanda, dusmanie care duce la violenta. Apare ideea de teritoriu si uite cum apar gastile. Faptul ca exista Geer Wilders ar trebuie sa te bucure ca are cine sa-i traga de urechi, incat fenomenul sa nu degenereze mai rau. Ca te omorat nu o sa-i omoare, dar e bine sa existe riscul expulsazii. Si da, sunt O Romanca, care daca greste (penal) in suedia ii se va parea normal sa fie expulzata in Romania. |
Exprimarea asta este ca o traducere prost facuta. Concluziile sunt si ele, mirobolante. Dusmania duce la violenta, ce chestie, nu m-as fi gandit nici intr-o mie de ani la asta!

capcaunul spune:
| citat din mesajul lui chatonel cam asa ceva, de fapt s-au pierdut originalele sau au plecat spre bizant. |
Cat despre originalele ajunse in bizant, alti crestini zelosi au avut grija sa le puna pe foc si pe acestea.
hannen spune:
Ingrid,eu cred ca tu cam intreci masura si nu te trage nimeni de urechi.Chiar daca nu te vede nimeni cum jignesti in stinga si`n dreapta ,eu am sa`ti zic finut si de la obraz,sa`ti fie rusine pt. ca iti permiti sa ma faci mincinoasa(nu e prima oara si nu esti singura,acelasi grup de prietene ...)
Capcaunule,Ingrid nu are nevoie de informatie care sa`i largeasca putin "orizontul" pt. a incerca sa`i cunoasca pe cei ce`i uraste cu atita patima.Ea are nevoie doar de kerosene,ca de chibrituri a facut rost...si asta va face mereu,va citi doar ceea ce ii alimenteaza "tavalugul" asta interior cu privire la musulmani.Citeodata mi se pare imposibil ca asa sentimente sa se nasca din senin intr`un om care NU are nicio tangenta cu lumea musulmana.Eu cred ca Ingrid are motive bine intemeiate din punctul ei de vedere,o lupta din alta parte pe care o duce cu mine de fiecare data cind isi aminteste de ceea ce o supara.Pt. ca o face cu patima,e aproape palpabil sentimentul de ura,ura,ura ...dezgust.
Ingrid,crezi ca este vreo diferenta intre pastorul cel "faimos" si tine?La sentimente,la actiuni(la o scara mai mica e drept dar totusi)
Hai grupul "prietenelor" votati,please!Pe rind,frumusel sa nu calcati pe degete
Ah ce`mi place de voi.Unele sunteti indispensabile de la "cearta" omului..cum ar fi o discutie despre musulmani fara voi??????ca nunta fara lautari.Imposibil!![]()
Whatever happens don`t let go of my hand!