Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 25
Katya spune:
Hannen draga, nu vedem raul acolo unde nu este, ca unde nu e, nu e, cunosc si eu multime de musulmani de treaba, am mai zis, daca s-a vbit aici la topic de rau, s-a vbit de raul care este, si raul care este, oricit ai vrea sa-i gasesti vreo justificare, n-are justificare, nu te supara te rog.
Si mie-mi pare enorm de rau pt oamenii astia ucisi pe degeaba, mi-a parut rau si nu-mi trece nici acuma de acei crestini copti(ortodocsi) din Egipt care-n ianuarie anul asta au fost omoriti in biserica pe cind se aflau la slujba de Craciun(ei sint pe stil vechi).N-am deschis sb pe-aci, am inteles ca-i vba de extremisti, dar uite ca-s fapte care dor, nu?Cum ar fi fost ca alti ortodocsi de pe-aici sa impuste si ei niste musulmani in moscheea lor?
Deci daca la o crima de genul asta cineva se ridica si zice o vorba de protest, cum a fost Ingrid, nu tb sa ne suparam si sa ne-aducem aminte de inchizitie sau sa ne imaginam ca nu stiu ce-ar face BOR, ca n-ar face, eu atita pace ca la crestini, n-am vazut la altii.
In fine, am vrut sa-ti mai zic ca iadul si raiul n-au de-a face in acest context.Eu sint una din crestinii care cred in iad si rai, dar dupa sfirsitul vietii pamintesti, numai Domnul decide ce si cum, pina una alta Domnul a zis sa dam cezarului ce-i al cezarului, deci pe pamint exista deja Justitie, nu ne facem dreptate singuri.
De la Iisus incoace niciun adulterin n-a mai fost ucis cu pietre, iar taierea miinii si scoaterea ochiului sint chiar simboluri, doar n-ai vazut sa se practice asa ceva ,nu?
Noapte buna si numai bine!
Ingrid S spune:
Hannen, spune, chiar o sa vorbesti cu dirijorul? Stii ceva, m-ar bucura enorm. Ar insemna ca vizionezi specatcole, audiezi piese simfonice, toate acestea te fac mai bun. Daca fiecare copil musulman ar lasa studiul coranului si s-ar axa pe muzica, pictura, adica arta, te asigur ca probleme voastre si ale noastre implicit, vor disparea ca fumul.
PS. Eu rad de comedia de la final, acea joaca a solistului-dirijorului-actorului cu publicul, nu rad de executie ori de autor. Asta asa...sa nu te las nelamurita, am observat ca multe pareti a nu pricepe ceea ce scriu.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Tanti Zavaidoc spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ingrid S Asta asa...sa nu te las nelamurita, am observat ca multe pareti a nu pricepe ceea ce scriu. |
De multe ori si tu dai impresia ca nu pricepi ce scriu altii si ca nici nu te intereseaza. De fapt, cred ca Simali are dreptate: ai alte razboaie de dus, dar nu ai curaj si reversi neputinta pe forum.
salcia spune:
Oameni buni, eu nu cred ca trebuie sa ne inversunam si sa ne suparam asa, pana la urma dezbatem niste idei, ar trebui sa ne bucuram ca suntem liberi, avem acces la informatie, la Internet, nu planeaza cine stie ce pericole iminente asupra capetelor noastre, suntem (in principiu) in siguranta, avem ce pune pe masa, pe planeta asta sunt foarte multi care sunt departe de acest confort, ca sa zic asa.
Pentru ca s-a adus in discutie BOR si cum ar fi daca noi am trai intr-un stat religios, eu una nu cred ca ar fi deloc ok. De fapt nu as vrea sa traiesc in niciun regim teocratic, indiferent de religie. Cat despre comparatia intre statele islamice si inchizitie, mi se pare "putin" exagerata. Noi vorbim despre ce se intampla astazi, nu acum cateva sute de ani, tocmai asta e diferenta. Si nu, nu cred ca e in regula sa lapidam adulterini, indiferent cati martori au fost :(.
In fine, eu vad altfel lucrurile, poate si pentru ca nu sunt o persoana religioasa. Cred in "ceva", dar nu in religiile institutionalizate, care mi se par anacronice, arbitrare, inchistate si patriarhale. Si nu pot fi de acord cu rolul care i se rezerva femeii, in mod traditional, din perspectiva religioasa. Eu am o viziune... umanista, sa-i zicem, si feminista.
Ingrid S spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc
De multe ori si tu dai impresia ca nu pricepi ce scriu altii si ca nici nu te intereseaza. De fapt, cred ca Simali are dreptate: ai alte razboaie de dus, dar nu ai curaj si reversi neputinta pe forum. |
Si eu care asteptam un nou guru, of, ma dezamagesti cumplit. Dormi noaptea asta, odihneste-te si maine te astept cu un comentariu adecvat. Nu te lasa, tanti Z!! Esti o speranta....in devenire.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Tanti Zavaidoc spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ingrid S
Si eu care asteptam un nou guru, of, ma dezamagesti cumplit. Dormi noaptea asta, odihneste-te si maine te astept cu un comentariu adecvat. Nu te lasa, tanti Z!! Esti o speranta....in devenire. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Ironii ieftine, draga mea. Ce te deranjeaza pe tine de fapt? Ca nu detii adevarul? Nu il detii, asta e evident. Obisnuieste-te cu ideea. A, si da, sunt multi oameni mai inteligenti si mai echilibrati pe lume. Obisnuieste-te si cu ideea asta.
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ingrid S Daca fiecare copil musulman ar lasa studiul coranului si s-ar axa pe muzica, pictura, adica arta, te asigur ca probleme voastre si ale noastre implicit, vor disparea ca fumul. |
Daca fiecare copil crestin/musulman/mozaic ar lasa studiul bibliei/coranului/torei si s-ar axa pe muzica, pictura, adica arta, te asigur ca probleme voastre si ale noastre implicit, vor disparea ca fumul.
Ingrid S spune:
Ei Salcia, de la adapostul cald multi vorbesc si multi fac sa curga rauri de lacrimi pentru soarta unor sarmani ca in Afganistan, Pakistan, Iran, Irak etc, dar nu s-ar duce sa traiasca acolo, neam.
Semeni de-ai lor...doar atat. Trimitem bani, ajutoare, dar Doamne fereste sa plecam si sa traim sub adevarata lege pe care ne laudam ca o iubim.
Daca te uiti putin la emigranti, vei observa ca enorm de multi aleg America. Sau Europa cea pacatoasa. Cum mai, injuri America, dar nu te dai dus de acolo nici sa te pice cu ceara.
Draga Salcia, Denizel, Cora si restul fetelor care ati scris (scuze ca nu va nominalizez pe toate
), adevarul e ca nu le convine nici lor legea asta. dar sunt "legati", n-au curajul sa se ridice si sa spuna: terminati cu crimele stupide in numele onoarei; terminati cu asuprirea femeilor; terminati cu vesnica ura indreptata impotriva unor tari. Pentru ca Hannen avea partial dreptate, se doreste aceasta stare, dar nu de catre forte oculte (teoria conspiratiei a ajuns de mult pe islamulieri, azi si de maine), ci din interior: de imami, mullahi, conducatori, presedinti ai statelor islamice. Pentru ca urmaresc ceva. Pentru ca nu exista musulmani care sa fie arestati ca se opun unei scoli coranice, e o minciuna grosolana, Hannen, spune-le surorilor ca le va creste nasul daca mai mint.
Mai mult de atat n-am ce comenta. Cine a spus ca adevarul are doua fete greseste. Adevarul e unul singur, cine il cauta, il va gasi.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
Ingrid S spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Daca fiecare copil crestin/musulman/mozaic ar lasa studiul bibliei/coranului/torei si s-ar axa pe muzica, pictura, adica arta, te asigur ca probleme voastre si ale noastre implicit, vor disparea ca fumul. |
Exact de asta nu avem noi probleme. Ca ne axam si pe studiul artelor plastice: cati musulmani cunosti compozitori, pictori, sculptori, ahitecti, balerini?
Scriitori sunt, dar in rest? ce au produs asa de notabil in muzica, de ex?
Sau in pictura, in afara de portetul lui Khomeini, redat cu maxima acuratete?
Ingrid S si Diana
Vauvenargues