Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 27
hannen spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Katya In fine, am vrut sa-ti mai zic ca iadul si raiul n-au de-a face in acest context.Eu sint una din crestinii care cred in iad si rai, dar dupa sfirsitul vietii pamintesti, numai Domnul decide ce si cum, pina una alta Domnul a zis sa dam cezarului ce-i al cezarului, deci pe pamint exista deja Justitie, nu ne facem dreptate singuri. De la Iisus incoace niciun adulterin n-a mai fost ucis cu pietre, iar taierea miinii si scoaterea ochiului sint chiar simboluri, doar n-ai vazut sa se practice asa ceva ,nu? |
Katya,cind citesc ceea ce am subliniat mai sus chiar ma supar.Stii de ce?
Pt. ca inseamna ca nu mi-ati citit mesajele cu atentie din moment ce simti nevoia(si tu si altii) sa`mi arati cit de bine ati inteles voi religia si pe Dumnezeu.
De ce a trebuit sa scrii chestia asta ca si cum ar fi o noutate pt. mine.Te rog reciteste mesajele mele si adu`mi sa vad unde am pomenit eu de judecata si rai sau iad acum si nu dupa sfirsitul vietii pamantesti.Sau unde am scris eu ca aprob ceea ce s-a intimplat si ca in felul acesta s-a facut justitie???
Ba da,raiul si iadul si`au avut rostul lor pt. ca nu`mi place sa se oripileze la mesajele mele o crestina care nu crede in Iad si care asigura orice muritor de cite ori se iveste ocazia ca nu exista Iad.
Normal ca nu o sa ma aprobe si normal ca o sa se oripileze pe aici cu glas tare "vaiii ce religie barbara,auzi,vorbeste de pedepsele iadului".si crestinismul vorbeste de acelasi lucru si din moment ce nici dogma crestina nu a inteles`o si nu o accepta,cum sa o accepte pe cea islamica??Asta era legatura ,cine a mai citit in trecut pe la SC cred ca a inteles`o .
Eu asa inteleg,ca eu scriu degeaba si ca spicuiti din mesajele mele doar ce va convine!
Despre simbolurile de care amintesti,da stiu,sunt constienta ca totul se reduce la simboluri.Nu se mai practica absolut nimic exact asa cum a fost scris,lasat de Dumnezeu.Omul a considerat ca stie mai bine,ca el e mai corect decit Dumnezeu si acum se burzuluieste "vaii draga,cum se poate asa barbarie".No,asteptati sa`L intrebati pe Dumnezeu intr`o zi daca EL a scris Legea doar pt. o anumita perioada de timp lasindu`va apoi la libera alegere ce devine simbol si ce mai practicati.
Whatever happens don`t let go of my hand!
denizel spune:
Sunt abia la pagina 24 cu cititul, dar am sa-ti spun, Hannen, de ce mi s-a ridicat valul de pe ochi si mi-am dat seama ca nu va fi mai bine, ci va fi din ce in ce mai rau.
Atata timp cat pana ce si tu esti de acord ca un om trebuie sa moara de mana altui om numai daca este vinovat, gata, se intelege perfect totul.
Pentru tine, faptul ca un om este ucis cu pietre pentru adulter dovedit este aprobat, mai mult, crezi ca omului respectiv i se face un bine - daca n-ar fi ucis de alti oameni, i-ar rupe Alah capul intr-un mod de jde mii de ori mai dureros.
Aia care omoara americani, crestini de la ei din sat, evrei in cafenele etc, gandesc exact ca tine: il omor fiindca e vinovat!!!!
Americanii sunt vinovati fiindca au sprijinit Israelul sau fiindca au fost de acord cu interventia in Iraq, israelienii sunt vinovati fiindca respira in fosta Palestina, americancele (care lucrau in WTC si zburau cu avioanele alea in 11 sept.) sunt vinovate fiindca-s desfranate, nu-si acopera trupul si capul, beau alcool si mananca porc, vecinii de pe ulita sunt vinovati fiindca li s-a nazarit sa fie politeisti (adica crestini
).
Nu e prima discutie de genul asta la care particip si stiu foarte bine ca tu crezi ca cei care intorc spatele islamului vor plati in cele din urma (pedeapsa divina). (La fel crede si michelle de altfel in legatura cu cei care nu-s impresionati de Isus.)
DEci, daca astia vor fi pedepsiti de Alah, inseamna ca sunt vinovati.
Ai putea sa fii de acord cu lapidarea lor, dar ai si tu limite
, accepti doar lapidarea celor care isi insala partenerii de viata.
Well, altii nu sunt la fel de "toleranti" ca tine...
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
hannen spune:
Tu poti sa interpretezi vorbele mele cum vrei(ceea ce si faci).Diferenta dintre tine si mine este ca ,desi sunt lucruri pe care nu le inteleg sau care poate nu imi convin,nu ma iau la trinta cu Dumnezeu.Daca EL a zis ca asa trebuie facut eu nu consider ca posed mai multa intelepciune ,bunatate sau capacitate de iertare decit EL.Oricit mi s-ar parea mie ca eu consider ca nu e bine,placut,frumos ...etc.
Mie personal nu`mi place/nu`mi da nicio satisfactie aceasta porunca(pedeapsa) nu am sa am in veci taria sa acuz pe cineva stiind de ceea ce il/o asteapta,nu am sa ma bucur absolut niciodata de asa ceva,insa am putut sa trec peste soc si sa inteleg ca Cel care a dat`o a stiut mai bine decit mine de ce a facut`o.
Dai verdicte si vorbesti despre Islam aiurea in tramvai.Eu personal nu detin stiinta sa dau verdicte sa interpretez dupa bunul meu plac...Probabil ca nici dupa ani de studiu nu voi fi inteles perfect tainele Islamului care este orice in afara de mascaria si circul pe care`l descrii tu aici.
Restul sunt extrapolari total aiurea,scoase din putzul gandirii tale.
NU exista nicaieri un indemn la a omori un om pt. ceea ce descrii tu acolo.Dar am uitat,stau de vorba cu denizel,maestra in a intoarce vorbele din condei +cireasa de pe tort,inca mai crede ca arabii au deturnat avioanele din 11 septembrie.
denizel spune:
| citat din mesajul lui hannen Mie personal nu`mi place/nu`mi da nicio satisfactie aceasta porunca(pedeapsa) nu am sa am in veci taria sa acuz pe cineva stiind de ceea ce il/o asteapta,nu am sa ma bucur absolut niciodata de asa ceva,insa am putut sa trec peste soc si sa inteleg ca Cel care a dat`o a stiut mai bine decit mine de ce a facut`o. |

Si cand ma gandesc ca tu te recomanzi a face parte din islam-aripa moderata...
| +cireasa de pe tort,inca mai crede ca arabii au deturnat avioanele din 11 septembrie. |
fara comentarii...
La fel cum pe crestinii care se roaga in bisericile lor ii omoara agenti americani deghizati
.A, iar musulmanii care isi "iau credinta in serios" prin Paris si opresc circulatia sunt din trupa pariziana de actori amatori care au vrut sa faca vanzare fondului de ten cu nuanta bronzanta de la L'Oreal.
AkaManah spune:
| citat din mesajul lui Katya N-am citit decit pina unde zice Laura 25 sa ne propunem un ex de imaginatie si sa ne-ntrebam cum ar fi daca BOR ar avea puterea pe care o are islamul in Arabia saudita, Iran, Niger...pt mine e marea dezamagire a topicului.....Daca Salcia n-a redat destul, citeste si tu, Laura, despre politia moravurilor si dupa aia mai vorbim. Nu e decit rea vointa si lipsa de obiectivitate sa comparam ce se face in numele islamului azi, azi, azi, si nu pe vremea inchizitiei... Despre BOR, ce sa mai zic, mai mare libertate decit unde e Bor n-am vazut sa fie undeva pe lumea asta si tot nu-i bine.Acuma inteleg ce ziceau fetele de la Sc ca o admira pe hannen pt ca-si apara credinta(o admir si eu, caci si unde se vede negru pe alb ca-i de rau, ea tot vine sa apere ceva), in timp ce unul de-al nostru si daca n-are de criticat, tot o face. Iti dau o bila neagra,Laura da n-o gasesc in lista de emoticoane. |
Laura a propus un "exercitiu de imaginatie". Si da, daca BOR ar fi la putere am trai ca in evul mediu. Ne-ar limita casatoriile in granitele ortodoxiei, asa cum si incearca de fapt. Am prioeteni care au dat mita sa nu le comenteze popa. Nu mai vorbesc ca am avea o clasa de "ninja" bogati in masini de lux si "sexul va aduce moarte" din nou. Peste tot in lume unde statul nu este separat clar de biserica sunt probleme. Si la noi, inca nu e separata.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
hannen spune:
Eu chiar fac parte din "aripa moderata".Chit ca`ti place ,sau ca ma crezi sau nu.
denizel spune:
| citat din mesajul lui hannen Eu chiar fac parte din "aripa moderata". ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Stiu...
andacos spune:
| citat din mesajul lui denizel Sunt abia la pagina 24 cu cititul, dar am sa-ti spun, Hannen, de ce mi s-a ridicat valul de pe ochi si mi-am dat seama ca nu va fi mai bine, ci va fi din ce in ce mai rau. Atata timp cat pana ce si tu esti de acord ca un om trebuie sa moara de mana altui om numai daca este vinovat, gata, se intelege perfect totul. Pentru tine, faptul ca un om este ucis cu pietre pentru adulter dovedit este aprobat, mai mult, crezi ca omului respectiv i se face un bine - daca n-ar fi ucis de alti oameni, i-ar rupe Alah capul intr-un mod de jde mii de ori mai dureros. Aia care omoara americani, crestini de la ei din sat, evrei in cafenele etc, gandesc exact ca tine: il omor fiindca e vinovat!!!! Americanii sunt vinovati fiindca au sprijinit Israelul sau fiindca au fost de acord cu interventia in Iraq, israelienii sunt vinovati fiindca respira in fosta Palestina, americancele (care lucrau in WTC si zburau cu avioanele alea in 11 sept.) sunt vinovate fiindca-s desfranate, nu-si acopera trupul si capul, beau alcool si mananca porc, vecinii de pe ulita sunt vinovati fiindca li s-a nazarit sa fie politeisti (adica crestini ).Nu e prima discutie de genul asta la care particip si stiu foarte bine ca tu crezi ca cei care intorc spatele islamului vor plati in cele din urma (pedeapsa divina). (La fel crede si michelle de altfel in legatura cu cei care nu-s impresionati de Isus.) DEci, daca astia vor fi pedepsiti de Alah, inseamna ca sunt vinovati. Ai putea sa fii de acord cu lapidarea lor, dar ai si tu limite , accepti doar lapidarea celor care isi insala partenerii de viata.Well, altii nu sunt la fel de "toleranti" ca tine... ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~ |
Am fost tot pe graba de cind deruleaza subiectul asta.insa eu ma bucur sa vad ca mai este cineva care vede ca mine!
Mi-am pus intotdeauna intrebarea cum de e posibil ca un musulman care se declara non violentza,poate sa gindeasca asa!
Daca hannen care se erijeaza in sustzinatoarea musulmanilor pasnici face asemenea afirmatzii(eu personal vad foarte multa violentza ascunsa in mesajele ei cind e vorba de religie,insa ma rog pot fi catalogata ca impartziala
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
hannen spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Stiu... ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~ |
Ma bucur!Atunci poate incerci sa te abtii de la a`mi pune etichete felurite si diverse,de a scrie despre ce iti imaginezi ca as face/zice eu,despre cine/cum sunt eu.
Ce zici?Crezi ca poti?
hannen spune:
Doamnelor,diferente dintre mine si voi este nivelul de credinta.Va rog sa nu ma judecati cu unitati de masura gresite.Eu nu am facut decit sa "ma supun",voi va puteti revolta in voie in linistea dormitorului personal .Nu cred insa ca aveti dreptul sa ma judecati prin felul in care il intelegeti voi pe Dumnezeu,sau religia.