Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 21
Ingrid S spune:
Lali, exista o ironie in aceste intamplari. Ironie zace in faptul ca reactii ca a celor de mai sus nu sunt asa mediatizate. Nu conteaza, se intampla prea des ca sa mai fie bagate in seama si ceea ce e mai important nu au urmari ca la Mazar-i-Sharif. Adica nu vizioneaza americanul de rand filmele, se strange in gloata si purcede spre vreo pravalie tinuta de musulmani, nu. Americanul da din umeri si ignora.
Inversul, ah inversul....popa e intolerant, bigot, idiot, criminal, sefi de state se calca pe picioare care sa-l opreasca din actiunea care jigneste asa niste oameni cumsecade....de s-ar calca la fel pentru a implementa niste drepturi civile in tarile aflate sub sharia, ce bine ar fi!
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui hannen Nu sunt ucisi cei care cred in Isus pentru ca ccc cred in Isus.Motivele sunt altele si situatia este complicata.chiar nu am timp sa duc discutia atit de departe. Tensiunile dintre ei sunt de alta natura si izbucnesc la suprafata ca motiv religios. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Hannen, nu sunt un copil
OK, ar lua prea mult sa discutam de ce crestinimsul e interzis in tarile islamice
Sa discutam atunci de ce aia care nu si-ar omori sora daca a devenit crestina, o omoara totusi fiindca l-a inselat pe barbata-so.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Lali spune:
Da, si eu m-am gandit ce rol important joaca globalizarea informatiei in tot circul si tragediile acestea. Si, in mod ironic cei mai dezvoltati provoaca mai multe reactii. Din pacate diferenta dintre nivelul mediu de trai din cele doua lumi este la fel de importanta in reactiile extreme.
Arderea Coranului in SUA este o stire, nu se intampla prea des si potentialul provocator e mai mare. Nu stiu daca ai citit ceea ce am postat eu dar, la un moment dat chiar presa din SUA, intelegand amploarea provocarii a redus mediatizarea nebunului. Moment in care acesta si-a gasit debuseul in Internet.
Edit: Apropo de discutia ta Ingrid, reactiile extreme civile sunt evident mult mai putine in tarile numite civilizate.
Pana unde au oamenii dreptul sa impuna aceasta civilizatie si in ce fel cred ca ar trebui sa discutam in cadrul unui subiect separat.
Dar nu trebuie omis faptul ca, daca ne-am civilizat atat de mult incat folosim dezinteresat resursele noastre pentru a-i civiliza pe altii, pentru a interveni sa nu se mai omoare intre ei din motive considerate de noi stupide, ar trebui poate sa luam in serios si tarile sarace unde se moare din motive la fel de stupide si unde agitatia occidentala de a aduce civilizatie este mult mai mica.
sirimie spune:
| citat din mesajul lui denizel Ba da, e doar o carte, Simona! Asa cum ziceam, daca e arsa aia, ai alte zeci de milioane identice. M-am saturat sa aud de isterii si crime din cauza unui simbol , a unei bucati de pamant sau a mai stiu eu carei chestii fara absolut nici o importanta. Ba da, au o importanta, importanta uriasa pentru psihologi.Daca ar fi sa ma iau dupa teoria ta, ar fi fost justificat ca popii si credinciosii din Romania sa o dea in urmarire pe Alina Mungiu Pippidi pentru Evanghlistii si sa puna pret pe viata ei .Iar eu ar trebui sa ma duc si sa dau foc masinii lui Xeno si sa strig in fata blocului ca-i vreau copiii morti pentru subiectul asta .Nu cred ca isi iau credinta mai in serios decat mine golanii aia care urla in autobuz si aia care urla pe strazile Europei. E vorba de altceva aici. |
Eu sunt de acord cu tine ca acele crime NU au nici o justificare. De ce ma contrazici? Nu susine nimeni pe aici ca acei criminali aveau dreptul sa omoare.
sirimie spune:
| citat din mesajul lui hannen Pt. mesajul asta te-as vota de 10 ori daca as putea! ![]() ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Ma bucur, inseamna ca am dreptate

sirimie spune:
| citat din mesajul lui Ingrid S Vezi tu Laura, eu as da in moaca doar pedofililor. In rest, nu as lovi pe nimeni, prost, destept, urat, frumos....egal. Se pare ca aceasta discutie scoate violenta din persoane care par asa de blande....ingeri pe pamant si alta nu. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Ingrid, numai tu esti violenta pe aici.
salcia spune:
Denizel, si eu imi pun aceleasi intrebari ca tine, referitoare la tarile guvernate de sharia. Cum de e posibil ca femeile sa fie mutilate, omorate prin lapidare etc. pentru adulter (sau chiar pentru ca au indraznit sa stea de vorba cu un barbat care nu le era ruda, sau pentru ca au fost violate)?! Aici nu cred ca se mai pot invoca cine stie ce teorii ale conspiratiei... Sau ce se intampla cu anumiti musulmani ajunsi in tari civilizate care chiar si acolo isi desfigureaza fetele cu acid sulfuric?! Sa nu spuneti ca este tot din cauza conspiratiei mondiale, cineva ii obliga sa-si mutileze propriile fiice/surori/verisoare.
Si chiar nu pot sa cred ca cineva intretine toata aceasta ura in mod deliberat. Sunt constienta ca in lumea asta totul e determinat de bani, putere, resurse, ca se intampla tot felul de lucruri condamnabile sub pretextul unor cauze nobile, dar nu pot sa cred ca anumite guverne incurajeaza exista unor "bombe cu ceas" in propria lor tara, doar ca sa faca din islam un tap ispasitor. E usor sa facem tot felul de afirmatii fara dovezi, si sa gasim cele mai abracadabrante explicatii care sa ne sprijine ideile.
hannen spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Hannen, nu sunt un copil OK, ar lua prea mult sa discutam de ce crestinimsul e interzis in tarile islamice Sa discutam atunci de ce aia care nu si-ar omori sora daca a devenit crestina, o omoara totusi fiindca l-a inselat pe barbata-so. ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~ |
denizel,tu cunosti sharia?ai studiat`o?Sincer nici eu nu am studiat`o!Stiu in mare despre ce este vorba dar la studiat nu am avut ocazia sa o fac.
Inaite de a`ti da cu parerea despre ceva trebuie sa`l cunosti.Ori tu nu cunosti Islamul dar vorbesti despre el ,te oripileaza.La fel procedezi si cu sharia.
De ce?Uitindu`te la Iran sau Arabia Saudita??
Sa`ti zic un secret,noi intre noi sustinem ca decit o sharia corupta ,mai bine o societate laica!De ce?Pt. ca suntem convinsi ca ceea ce se intimpla in aceste tari sunt doar abuzuri si interpretari eronate ale shariei!Sa discutam despre lucrurile pe care si tu si eu le cunoastem din sharia si care te oripileaza atit de mult.
Nicaieri in sharia nu`i este interzis femeii sa conduca(cum se intimpla in arabia saudita)
Pedeapsa pt. cei casatoriti de ambele sexe este lapidarea.Pt. cel necasatorit este biciuirea.Dar pt. ca aceste pedepse sa se aplice trebuie sa existe 4 martori oculari ai actului sexual!!!
Iti dai seama ce inseamna asta?Ca actul sexual sa aiba practic loc in vazul lumii!!Daca acest lucru nu se intimpla,daca nu exista martori ai actului sexual dar ei marturisesc mincinos si pedeapsa se executa,toti cei implicati sunt vinovati pt. un pacat imens!
Omorirea uni om nevinovat!!Iar daca vedem ca aceste lucruri se intimpla cu precadere femeilor ,in mod evident este vorba despre abuz.Intr`o lume condusa de barbati ,trist dar adevarat,aceste lucruri se intimpla.Noi suntem constienti ,nu ne fac placere si nici onoare!
nu vreau sa intru in detalii religioase.Printre cei care citesc sunt si atei,asadar nu vreau sa oripilez pe nimeni.Aceste lucruri "fac sens" doar pt. cei credinciosi.(indiferent de religie)
Whatever happens don`t let go of my hand!
denizel spune:
| citat din mesajul lui hannen denizel,tu cunosti sharia?ai studiat`o?Sincer nici eu nu am studiat`o!Stiu in mare despre ce este vorba dar la studiat nu am avut ocazia sa o fac. Inaite de a`ti da cu parerea despre ceva trebuie sa`l cunosti.Ori tu nu cunosti Islamul dar vorbesti despre el ,te oripileaza.La fel procedezi si cu sharia. De ce?Uitindu`te la Iran sau Arabia Saudita?? Sa`ti zic un secret,noi intre noi sustinem ca decit o sharia corupta ,mai bine o societate laica!De ce?Pt. ca suntem convinsi ca ceea ce se intimpla in aceste tari sunt doar abuzuri si interpretari eronate ale shariei!Sa discutam despre lucrurile pe care si tu si eu le cunoastem din sharia si care te oripileaza atit de mult. Nicaieri in sharia nu`i este interzis femeii sa conduca(cum se intimpla in arabia saudita) Pedeapsa pt. cei casatoriti de ambele sexe este lapidarea.Pt. cel necasatorit este biciuirea.Dar pt. ca aceste pedepse sa se aplice trebuie sa existe 4 martori oculari ai actului sexual!!! Iti dai seama ce inseamna asta?Ca actul sexual sa aiba practic loc in vazul lumii!!Daca acest lucru nu se intimpla,daca nu exista martori ai actului sexual dar ei marturisesc mincinos si pedeapsa se executa,toti cei implicati sunt vinovati pt. un pacat imens! Omorirea uni om nevinovat!!Iar daca vedem ca aceste lucruri se intimpla cu precadere femeilor ,in mod evident este vorba despre abuz.Intr`o lume condusa de barbati ,trist dar adevarat,aceste lucruri se intimpla.Noi suntem constienti ,nu ne fac placere si nici onoare! nu vreau sa intru in detalii religioase.Printre cei care citesc sunt si atei,asadar nu vreau sa oripilez pe nimeni.Aceste lucruri "fac sens" doar pt. cei credinciosi.(indiferent de religie) ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Hannen, nu ar mai fi abuz daca ar muri lapidati si toti sotii infideli?
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
AkaManah spune:
Hannen am si eu o intrebare. Daca 99% dintre musulmani nu sunt de acord cu actele de cruzime descrise de ce nu sunt pedepsiti faptasii? Acum stau si ma gandesc daca nu cumva statul islamist incurajeaza\tolereaza aceste crime. E sa spunem asa, o crima sa faci adulter dar nu este o problema sa ucizi.
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

, a unei bucati de pamant
.