Tragedie in Afghanistan

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Vezi tu Laura, eu as da in moaca doar pedofililor. In rest, nu as lovi pe nimeni, prost, destept, urat, frumos....egal. Se pare ca aceasta discutie scoate violenta din persoane care par asa de blande....ingeri pe pamant si alta nu.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Ingrid, numai tu esti violenta pe aici.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

A. Ingrid e violenta. Afirma ca ar trebui sa fim liberi sa ne exprimam opiniile.
B. Sirimie e blanda. Afirma ca un popa a indraznit sa arda coranul (esti suparata ca nu s-a spalat pe maini inainte?) si ca e vinovat de crimele facute de niste fundamentalisti.
Ergo, s-a schimbat notiunea de violenta, rog a ma informa si pe mine, sunt in urma cu stirile.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui hannen

denizel,tu cunosti sharia?ai studiat`o?Sincer nici eu nu am studiat`o!Stiu in mare despre ce este vorba dar la studiat nu am avut ocazia sa o fac.
Inaite de a`ti da cu parerea despre ceva trebuie sa`l cunosti.Ori tu nu cunosti Islamul dar vorbesti despre el ,te oripileaza.La fel procedezi si cu sharia.
De ce?Uitindu`te la Iran sau Arabia Saudita??
Sa`ti zic un secret,noi intre noi sustinem ca decit o sharia corupta ,mai bine o societate laica!De ce?Pt. ca suntem convinsi ca ceea ce se intimpla in aceste tari sunt doar abuzuri si interpretari eronate ale shariei!Sa discutam despre lucrurile pe care si tu si eu le cunoastem din sharia si care te oripileaza atit de mult.
Nicaieri in sharia nu`i este interzis femeii sa conduca(cum se intimpla in arabia saudita)
Pedeapsa pt. cei casatoriti de ambele sexe este lapidarea.Pt. cel necasatorit este biciuirea.Dar pt. ca aceste pedepse sa se aplice trebuie sa existe 4 martori oculari ai actului sexual!!!
Iti dai seama ce inseamna asta?Ca actul sexual sa aiba practic loc in vazul lumii!!Daca acest lucru nu se intimpla,daca nu exista martori ai actului sexual dar ei marturisesc mincinos si pedeapsa se executa,toti cei implicati sunt vinovati pt. un pacat imens!
Omorirea uni om nevinovat!!Iar daca vedem ca aceste lucruri se intimpla cu precadere femeilor ,in mod evident este vorba despre abuz.Intr`o lume condusa de barbati ,trist dar adevarat,aceste lucruri se intimpla.Noi suntem constienti ,nu ne fac placere si nici onoare!

nu vreau sa intru in detalii religioase.Printre cei care citesc sunt si atei,asadar nu vreau sa oripilez pe nimeni.Aceste lucruri "fac sens" doar pt. cei credinciosi.(indiferent de religie)

Whatever happens don`t let go of my hand!

Hannen, nu ar mai fi abuz daca ar muri lapidati si toti sotii infideli?

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Da,ar fi abuz daca nu ar fi vinovati!normal!Iar ai inteles altceva?
Eu am pus accentul pe situatia femeilor,pt. ca nu v-am vazut niciodata sa plingeti ca un barbat din "turbekistan" a fost omorit cu pietre.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

AkaManah, statele islamiste de tipul Iran si Arabia Saudita nu incurajeaza/tolereaza aceste crime, ci chiar le infaptuiesc, prin organele respective. In Arabia Saudita exista "politia moravurilor", celebra si foarte temuta, care are rolul de a-i aduce pe credinciosi (si nu numai, si strainii sunt vizati de aceasta politie) pe "calea cea dreapta", prin orice fel de mijloace. In 2002 o scoala de fete din Mecca a luat foc, si elevele care nu erau imbracate corespunzator (fete de 12-13 ani) nu au fost lasate sa iasa din cladirea care ardea . Pompierii s-au plans ulterior ca politia moravurilor i-a impiedicat sa-si faca treaba si nu i-a lasat sa scoata acele fete din cladire. Au scris ziarele locale despre aceasta tragedie (lucru rar, avand in vedere ca acolo nu ai voie sa te plangi de sistem). Ca fapt divers, in Arabia Saudita femeile au capatat de putin timp dreptul de a avea acte de identitate (pana acum fiind trecute in actele tatalui/sotului, sau fratelui/unchiului/varului etc.).

In alte state (Afganistan, Pakistan, Nigeria) femeile sunt mutilate ca pedeapsa (li se taie urechile si nasul, in general; sau se practica mutilarea genitala pe cand sunt fetite). E de notorietate cazul lui Bibi Aisha, o fata de 18 ani careia i-a fost taiat nasul, pentru ca a incercat sa fuga de sotul ei abuziv si de familia acestuia. Ce sa mai, e o combinatie de orori in numele islamului si orori impotriva femeilor care te face sa-ti fie rusine de natura umana.

Eu nu spun ca asta inseamna islam, sau ca musulmanii in general gandesc asa, dar, vorba ta, daca adevaratii musulmani sunt impotriva, de ce ele au loc in continuare? Pe ce se bazeaza aceste orori (ca si "litera legii")? De ce ele ajung pana si in lumea civilizata (ai crede ca odata scapati de regimul teocratic totalitar, oamenii respectivi nu vor mai vrea sa auda de asa ceva)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu propun un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim cum ar fi daca in Romania de ex. ar fi la putere BOR-ul. Daca am inceta sa fim stat laic si am fi un stat religios. Oare cum ar fi?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Personal aceste lucruri imi depasesc puterea de intelegere.Sunt efectiv scarbit. Deseara o sa discut serios cu amicii mei din Kosovo care sunt musulmani. Bem un ceai si invartim lumea.Poate iese mai buna.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Eu nu inteleg ceva, e un abuz daca niste oameni nevinovati sunt lapidati, dar daca sunt adulterini si sunt lapidati nu mai e abuz?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Care e diferenta intre ce e acum in tarile musulmane care nu sunt laice si perioada inchizitiei, a vantaorii de vrajitoare si de oameni care ziceau ca soarele nu se invarte in jurul pamantului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Hannen, nu ar mai fi abuz daca ar muri lapidati si toti sotii infideli?

Da,ar fi abuz daca nu ar fi vinovati!normal!Iar ai inteles altceva?
Eu am pus accentul pe situatia femeilor,pt. ca nu v-am vazut niciodata sa plingeti ca un barbat din "turbekistan" a fost omorit cu pietre.

In cazul asta, Hannen, nu vad nici o diferenta intre islamul bun si nonviolent si adevarat al carui sustinatoare zici ca esti, si islamul rau si violent si fals al alora care se si ne arunca in aer pentru diverse idealuri sau simblouri intinate.

In ambele cazuri viata unui individ e ceva ce conteaza prea putin pentru voi.

Zici ca nu ai fi aderat la o religie care sa-ti recomande uciderea rudelor ramase crestine, dar vad ca accepti ca fiind corect ca religia la care ai aderat permite uciderea indivizilor infideli in casnicie :(. E drept, cu conditia sa existe 4 (patru) martori, adica 4 smintiti care sa vrea moartea pacatosului .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Eu propun un exercitiu de imaginatie si sa ne gandim cum ar fi daca in Romania de ex. ar fi la putere BOR-ul. Daca am inceta sa fim stat laic si am fi un stat religios. Oare cum ar fi?

Ar fi oribil, cum sa fie?
La fel cum ar fi daca oricare din bisercile cunoscute ar conduce o tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Hannen am si eu o intrebare. Daca 99% dintre musulmani nu sunt de acord cu actele de cruzime descrise de ce nu sunt pedepsiti faptasii? Acum stau si ma gandesc daca nu cumva statul islamist incurajeaza\tolereaza aceste crime. E sa spunem asa, o crima sa faci adulter dar nu este o problema sa ucizi.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

AkaManah,daca in Islam este interzis sa furi (pedeapsa este taierea mainii hotului) ,crezi ca este permis omorul asa de amorul artei?
Islamic NU este corect /permis sa ucizi.Un musulman nu are voie sa ucida un alt musulman decit din greseala!Un nemusulman doar in razboi,sau atunci cind sunt atacati,cind isi apara casele,familiile...
Dumnezeu a oferit iertarea celor care nu cred dar se opresc de la a impinzi "rau/dispute" intre cei care cred.

Ca sa`mi sustin afirmatiile:despre legea talionului prescrisa pt. evrei
Sura Al-Maida
45. Si Noi am prescris, pentru ei, in ea(in Tora): suflet pentru suflet, ochi pentru ochi, nas pentru nas, ureche pentru ureche, dinte pentru dinte si ranile dupa legea talionului.Daca, insa, cineva renunta la aceasta in semn de milostenie, ea va fi ispasire pentru el. Iar aceia#12288;care nu judeca dupa ceea ce a pogorat Allah, aceia sunt nelegiuiti.

33.De aceea am prescris Noi pentru fiii lui Israel ca cel care ucide un suflet nevinovat de uciderea altui suflet sau de o alta stricaciune pe pamant, este ca si cand i-ar ucide pe toti oamenii, iar cel care lasa in viata un suflet este ca si cum i-ar lasa in viata pe toti oamenii.Trimisii Nostri au venit la ei cu semne invederate si totusi iata ca multi dintre ei savarsesc silnicii pe pamant si dupa aceasta [venirea trimisilor]

Sura Al-Isra
33 Si nu luati sufletul pe care Allah l-a socotit oprit, decat pe
drept(1)!
Daca cineva a fost omorat pe nedrept, atunci dam Noi
putere celui mai inrudit cu el(2), insa acesta sa nu se intreaca in
omor(3), căci el este ajutat [de lege]!

am sa explic doar putin:
1)Sufletul omului nu poate fi luat decat in conformitate cu prescriptiile legii islamice, in situatii cum ar fi razbunarea unui suflet sau uciderea asasinului.
2)Cel mai apropiat mostenitor are dreptul de a reclama judecatorului aplicarea legii talionului.
3)El nu poate cere aplicarea legii talionului decat fata de ucigas

In speranta ca nu am inteles gresit intrebarea si ca nu am ofensat ochii cititorilor cu prozelitism.daca se doreste stergerea acestor pasaje o voi face .

Acum,o alta fata a problemei.akaManah,statele islamice se confrunta la ora aceasta cu probleme mari,foarte mari.Nu de ieri de azi!Musulmanii au fost persecutati de proprii lor conducatori si invrajbiti de altii.Se omoara unii intre altii si la un loc pe crestini.situatia este trista ,cu atit mai trista cu cit este departe de Islam si de invataturile lui.
Pina in februarie in Egipt moscheile erau inchise pe timpul zilei,religia nu se mai preda in scoli,invatatii musulmani nu aveau permisiunea de a se intoarce in tara,liderul al-azhar era constrins la tot felul de fatwa care de care mai tampite,prezentatoarele TV fortate sa nu poarte batic,barbatii cu barba arestati pe motiv de terorism...si tot asa.
Situatia actuala este exact din lipsa cunoasterii Islamului,din lipsa persoanelor care sa ii invete.Multi s-au nascut musulmani si atit,poarta Coranul pe post de "protector" pe bordul masinii precum poarta crestinii crucea atirnata de oglinda retrovizoare!!

Mergi la inceput