Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 20
denizel spune:
Hannen, nu este treaba noastra - a celor care calatorim cu frica in san prin lume - sa facem ordine printre musulmanii vostri apostati
.
Tu ne spui ca nu asta e islamul, ca aia au luat-o razna, ca asa si pe dincolo.
Pe mine nu ma intereseaza islamul si nu o sa ma apuc acuma sa-l studiez temeinic ca sa vad daca ai sau nu dreptate.
Eu doar vad ca exista un numar foarte mare de oameni care se declara musulmani si care sunt violenti (si nu ma refer doar la faptul ca ucid fiindca un dobitoc a ars Coranul, ma refer la faptul ca ucid propriii oameni din motive de adulter sau renuntare la islam, de pilda).
Faceti-va curat in propria ograda, asta e tot ce puteti face!
Degeaba imi spui ca nu asta e islamul si ca sunt motive pentru crimele si violenta lor. Nu ma intereseaza.
Pe mine ma intereseaza sa nu mi se mai faca parul maciuca la auzul grozaviilor savarsite in numele islamului ala prost inteles.
E drept, nu sunt ne-adevaratii musulmani singurii care savarsesc orori in lumea asta, dar pana una-alta ei sunt cei care au reusit sa iasa in evidenta.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
hannen spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui denizel E drept, nu sunt ne-adevaratii musulmani singurii care savarsesc orori in lumea asta, dar pana una-alta ei sunt cei care au reusit sa iasa in evidenta. |
De ce?Asta este intrebarea de 100 de puncte!Castigatorii nu stiu daca sunt on line acum.
Whatever happens don`t let go of my hand!
denizel spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui hannen
De ce?Asta este intrebarea de 100 de puncte!Castigatorii nu stiu daca sunt on line acum. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Hannen, sper ca nu insinuezi ca aia care-si lapideaza femeile sunt uneltele imperialismului american...
Pe de o parte spui ca o dau in bara, pe de alta spui ca, stai sa vezi, conspiratia mondiala ii face sa o dea in bara...
Noi am mai avut discutii, stiu parerea islamica in subiectul parinti-copii care nu aleg islamul de pilda, si tare cred ca, dincolo de uneltirile imperialismului american, in spatele multor actiuni agresive ale musulmanilor se afla... islamul.
Lali spune:
Eu condamn, cum am scris mai sus orice criminal, indiferent de natie, convingeri religioase, motive sau uniforma. Acestea sunt neinteresante pentru mine.
Dar in lumea asta exista o notiune care se cheama provocare. Si asta este ceea ce a facut pastorul respectiv:
Fost manager de hotel si fost misionar în Germania, Jones este acum simbolul islamofobilor agresivi de pretutindeni, lucru care, spun unii dintre fostii sai enoriasi, îl face cât se poate de fericit. Pastor la o „turma“ de doar 30 de credinciosi, Terry Jones a reusit zilele trecute sa ajunga pe prima pagina a ziarelor din toata lumea cu un gest ofensator.
I-a luat aproape sase luni, dar pâna la urma si-a îndeplinit amenintarea: a dat foc unui Coran si a capatat toata publicitatea pe care si-o putea dori. Mustata falnica a lui Terry Jones a invadat ecranele televiziunilor americane pentru prima oara în luna septembrie a anului trecut. Profitând de emotiile stârnite de aniversarea a noua ani de la atacurile din 11 septembrie 2001, precum si de o controversa legata de posibila amplasare a unei moschei în aproprierea zonei fostelor Turnuri Gemene, pastorul a declarat ca intentioneaza sa dea foc la sute de Coranuri în biserica sa din Gainesville, Florida.
A urmat un adevarat circ televizat. Generalul David Petraeus, comandantul misiunii NATO din Afganistan la acea vreme, a avertizat public ca un asemenea gest ar avea repercusiuni nedorite asupra sigurantei trupelor internationale din acea tara. Ministrul Apararii, Robert Gates, l-a sunat personal pe Jones pentru a-i cere sa renunte la show-ul planuit.
Pastorul a anuntat ca nu va arde niciun Coran, nici atunci, si nici pe viitor. Promisiunea avea sa tina, însa, doar câteva luni. Conform jurnalistului Leon Dische Becker, care l-a intervievat pe pastor în mai multe rânduri pentru „The Daily Beast" în aceasta perioada, Jones si-a consolidat prezenta pe Internet, construindu-si un nou website si creându-si o pagina de Facebook care a devenit foarte populara.
În conditiile în care, de aceasta data, mass-media americane i-au ignorat noile încercari de a crea controverse, atât website-ul, cât si pagina de Facebook au jucat un rol crucial în raspândirea propagandei sale anti-Islam. De la un evanghelist obscur neluat în seama nici macar de catre concitadinii sai, Terry Jones a ajuns sa reprezinte în ochii unora o America pe cât de ignoranta, pe-atât de intoleranta.
Trimis la plimbare de nemti
Biserica lui Jones, Dove World Outreach Center (DWOC), a fost întemeiata în Gainesville în 1986 de catre un om de afaceri, care a decedat în 1996. Câtiva ani mai târziu, la conducerea minusculei congregatii a sosit pastorul Terry Jones, care lucra la acea data ca misionar în Köln, Germania. Împreuna cu sotia sa, Jones avea sa faca naveta periodic între Europa si America vreme de sapte ani. Daca biserica din Florida nu a avut niciodata mai mult de 50 de enoriasi, cea din Germania, denumita Comunitatea Crestina din Köln, a reusit sa atraga aproape 1.000 de credinciosi. Jones a intrat în 2002 în vizorul autoritatilor germane, care l-au amendat pentru folosirea ilegala a titlului de „doctor".
În anii care au urmat, pastorul a adoptat pozitii din ce în ce mai radicale, îngrijorându-i atât pe enoriasi, cât si pe ceilalti lideri ai bisericii. Conform publicatiei „Der Spiegel", pastorul ar fi ajuns pe la sfârsitul anilor 2000 sa-si conduca congregatia cu o mâna de fier, considerând orice abatere de la vorba sa a fi echivalenta cu o ofensa adusa lui Dumnezeu. Interesele pecuniare ale cuplului Jones s-ar fi facut si ele tot mai acut simtite, credinciosilor fiindu-le cerute insistent contributii banesti.
Când predicile pastorului au capatat tente extremiste, axându-se pe identificarea servitorilor Satanei (de obicei homosexualii si musulmanii), congregatia germana i-a dat papucii. Într-un interviu din 2010 publicat de „Spiegel", una dintre fetele sale, Emma Jones, povesteste ca a încercat în repetate rânduri sa-si calmeze tatal. În una dintre ultimele lor conversatii, pastorul i-ar fi spus fiicei sale ca Dumnezeu îi va lua copiii si o va omorî. Ultima picatura, spune Emma, a fost descoperirea unor probleme în contabilitatea bisericii tinuta de catre Jones. Confruntat cu o serie de acuzatii foarte serioase, pastorul si-a luat talpasita.
Biserica de mobila uzata
Jones a revenit în SUA în 2008 împreuna cu o mâna de enoriasi germani, cu totii convinsi ca Islamul e pe cale sa cucereasca Europa si ca ameninta serios si America. În ultimii trei ani, pastorul a reusit sa-si confirme reputatia de propovaduitor extremist, publicând o carte intitulata „Islamul apartine diavolului" si tinând predici furioase pline de avertizari apocaliptice si teorii conspirationiste. Mai mult, conform unor fosti enoriasi citati de „The Washington Post", „scoala teologica" înfiintata de Jones pentru educarea copiilor congregatiei functioneaza în realitate ca o companie profitabila, elevii fiind siliti sa-si petreaca majoritatea timpului prin magazine de mâna a doua în cautarea unor articole de mobilier care sa poata apoi fi vândute pe eBay.
Shane Butcher, fost membru al DWOC timp de 17 ani, a povestit ziarului american ca obisnuia sa lucreze peste 60 de ore pe saptamâna în folosul sotilor Jones, care ar detine acum o serie de proprietati valoroase în Florida si în Mississippi. Tinerii care trec prin scoala lui Jones trebuie sa urmeze un regim strict de dieta si nu au voie sa aiba contacte cu familiile lor daca acestea nu le împartasesc devotamentul fata de Jones.
Ca si în Germania, radicalizarea mesajului propovaduit de pastor a atras atentia autoritatilor, care i-au luat afacerea cu mobila la puricat si i-au dat o amenda pentru încalcarea reglementarilor legale privitoare la platirea impozitelor. Banca ce detine ipoteca pe biserica i-a cerut si ea sa-si plateasca imediat datoria de 140.000 de dolari.
Pastorul spune ca este persecutat din cauza mesajului sau anti-Islam. De când a ars Coranul, localnicii îl evita, doar 14 persoane venind sa-i asculte prima predica de dupa incidentele din Afganistan. #354;ina a numeroase amenintari cu moartea, Jones este acum în permanenta înarmat, iar biserica este pazita atât de catre putinii enoriasi care i-au mai ramas, cât si de catre politia orasului Gainesville. Jones însa nu are nicio intentie de a înceta cu provocarile, el planuind sa participe în curând la o demonstratie anti-Islam în Dearborn, Michigan, orasul cu cea mai mare populatie arabo-americana din tara.
Reactie târzie a coalitiei
ONU va ancheta de ce fortele coalitiei, aflate în apropiere de Mazar-i-Sharif, au ajuns atât de târziu vineri, la masacrul comis de multimea afgana, în care a murit su românul Filaret Motco. Coalitia sustine ca fortele germane au sosit dupa o ora, iar ONU sustine ca ele au ajuns dupa trei ore.
sursa :
http://www.adevarul.ro/international/Pastorul_Jones-un_simbol_al_intolerantei_0_457154941.html
Ma scuzati dar acest om a facut mai mult decat sa-si faca focul in semineul propriu cu niste carti ce nu-i mai trebuiau in biblioteca.
Asta nu justifica insa nici o crima, dar bagatelizarea gestului lui pana la a spune ca a ars o carte cum mai sunt milioane nu mi se pare in regula.
Aceste provocari sunt facute intentionat pentru de a inflama o situatie tensionata existenta fie in scopuri care tin de teoria conspiratiei fie in interesul propriu de a atrage atentie si publicitate, fie efectiv de niste oameni nebuni care nu au inca certificatele de rigoare si sunt ocrotiti de libertatea cuvantului.
Si mai scriu o data, ca sa nu se inteleaga altceva, cei care au intrat in sediul ONU si au omorat oameni sunt criminali descreierati dupa parerea mea.
Edit: Pentru diacritice
denizel spune:
OK, Lali, ma duc sa-l caut pe Xeno
.
Hannen, ai uitat sa-mi spui parerea ta in legatura cu ce spuneam acum 2 postari: de ce aceia care il urmeaza pe Isus (profet respectat in Islam) sunt ucisi.
Si de ce prcaticarea crestinismului este interzisa in tarile musulmane.
O fi mana americanilor si aici?
Lali spune:
| citat din mesajul lui denizel OK, Lali, ma duc sa-l caut pe Xeno |
Pentru ? Scuza-mi inocenta ...
denizel spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Lali
Pentru ? Scuza-mi inocenta ... |
pentru ca m-a provocat si a ras de Isus (am scris pe pagina trecuta cum).
denizel spune:
Lali, mai tii minte discutia aia despre Dobson si cartea aia tampita a lui?
Pai, daca e sa ne luam dupa ce spuneau alea care-si bat copiii dupa metoda Dobson, cartea lui Dobson reprezenta un simbol pentru ele. Simbolul cresterii cuviincioase a copilului blablabla.
Daca eu ies acuma in strada si ard cartile lui Dobson, vaaai, le-am provocat pe alea, iar alea trebuie sa vina si sa-mi puna parul pe moate
.
Eu as arde in public
cartea lui Dobson pentru ca in acea carte, pe langa eventuale chestii bune, e sustinuta umilirea copiilor prin pedepse fizice, prin bataie.
Pastorul ala o fi ars Cornaul pentru ca, pe langa chestiile bune scrise in el, se spune ca cei care nu-s musulmani trebuie hacuiti.
Iote, nu i-a convenit lui asta si a ars Coranul
.
Chiar trebuie sa se faca atata caz???????
Lali spune:
| citat din mesajul lui denizel Lali, mai tii minte discutia aia despre Dobson si cartea aia tampita a lui? Pai, daca e sa ne luam dupa ce spuneau alea care-si bat copiii dupa metoda Dobson, cartea lui Dobson reprezenta un simbol pentru ele. Simbolul cresterii cuviincioase a copilului blablabla. Daca eu ies acuma in strada si ard cartile lui Dobson, vaaai, le-am provocat pe alea, iar alea trebuie sa vina si sa-mi puna parul pe moate .Eu as arde in public Pastorul ala o fi ars Cornaul pentru ca, pe langa chestiile bune scrise in el, se spune ca cei care nu-s musulmani trebuie hacuiti. Iote, nu i-a convenit lui asta si a ars Coranul .Chiar trebuie sa se faca atata caz??????? ~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~ |
Nu nu trebuia sa se faca atata caz, problema este ca el de asta a ars Coranul, pentru ca stia ca o sa se faca atata caz. Asta inseamna provocare, un gest marunt care starneste valva mare iar cel ce-l face stie foarte bine asta.
Daca tu ai arde in public cartea lui Dobson, ai anunta asta pe DC si pe la TV cu luni bune inainte, ai reusi sa provoci discutii anterioare iar la eveniment s-ar aduna lume ca la circ, da ar fi o provocare. Si ar insemna mai mult decat o carte pusa pe foc drept combustibil.
...partea buna e ca daca tu ai face asta probabil multe mamici si-ar revizui vorba aia cu bataia rupta din rai ...
Edit: si daca-ti sta bine cu parul pe moate, inseamna ca ai provocat ceva bun.
hannen spune:
denizel,insist sa`ti zic a mia oara,nu scrie in Coran ca cei care nu cred in el trebuiesc hacuiti!!
Denizel,sincer aveam ceva pretentii pe cuvint!Tu crezi ca eu vin aici sa mint cu nerusinare?Coranul este accesibil si in ro. si pe net(in ambele cazuri atentie sporita,nu coranul de la taraba si nu asa zisele site`uri Islamice).
Tu crezi ca un om normal si`ar parasi religia ca sa imbratiseze una care ii recomanda sa `si hacuiasca parintii si fratii ramasi crestini????????Aveam pretentii
Nu sunt ucisi cei care cred in Isus pentru ca ccc cred in Isus.Motivele sunt altele si situatia este complicata.chiar nu am timp sa duc discutia atit de departe.
Tensiunile dintre ei sunt de alta natura si izbucnesc la suprafata ca motiv religios.
Whatever happens don`t let go of my hand!