Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 16
sirimie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ingrid S Sirimie si pentru cine mai pune semnul egal intre gestul pastorului si crima: sper ca acceptati ideea ca ma duc la primul arab si-l macelaresc in strada, da? Ca asa am eu chef, am vazut acest video si m-am suparat tare de tot. |
Ingrid, asta e ura. Si nu are nici o justificare indiferent de ce parte se situeaza.
sirimie spune:
| citat din mesajul lui denizel Oameni buni, ce-i cu voi?????? Cum puteti aproba faptul ca arderea de catre un dobitoc a unei carti justifica niste crime???? Asta inseamna anul 2011??? :((((( |
capcaunul are dreptate. NU gaseste nimeni justificare pentru crime! Faptul ca dobitocul ala a ars Coranul a dus la acele crime, el este RESPONSABIL pentru ele.
De ce naiba se face atata tam-tam in jurul unei carti???? E O CARTEEEEE!!!!!! Nu conteaza ce scrie in ea, nu conteaza cat e de valoroasa in ochii unor credinciosi. Conteaza ca, daca e arsa, poti gasi un catralion de alte carti i-den-ti-ce!!!! Doamne, o carte e confundata cu insasi credinta, cu insusi Dumnezeul unei credinte. E infricosator! :( |
Te inseli rau, nu e "doar o carte". E lipsa de respect pentru atatia oameni, intoleranta, idiotenie. Asta e condamnabil, si revolta arabilor este absolut justificata. NU crima!
AB_AC spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui en_kvinna
off topic Te rog nu mai pune semnul egal intre Hitler si altii mai liberali in gandire. Ca daca continui asta inseamna ca nu ai inteles nimic din nazism. Evreii nu au suferit DOAR pt ca erau evrei. Ca mai erau si simpatizanti infocati ai comunismului. Si cele doua ideologii nu se aveau una cu alta. Dar fiecare isi dorea aceeasi chestie: puterea. Plus ca exista partid comunist, iar evreii simpatizanti ai ideologiei erau si simpatizanti ai partidului. In germania partidul comunist era mult mai puternic si mai stabil decat cel al lui Hitler. Pt a-si face loc, Hitler a trebuit sa slabeasca partidul, si sa-i defaimeze sustinatorii.Asadar, a fost vorba de lupta politica, lupta pt putere.Trebuia sa poata conduce Germania ca apoi sa ajunga master of the world. [\quote] Ce tampenii poti scrie... Cand au sosit in lagare vagoanele cu marfa vie "de evrei" au gazat intai copiii, bolnavii, batranii si femeile gravide. Astia erau in mod cert reprezentatii comunismului. Barbatii au trait in general mai multisor. Iaca cum justifici tu o crima impotriva unui grup de oameni. Nu exista justificare pentru moartea nevinovatilor. [quote] On topic Faptul ca exista in Olanda Geert Wilders inseamna ca exista si o democratie puternica. Nu te bucuri? Imigrantii au tendinta de a trai in ghetouri. Cand au venit in europa arabii , multi analfabeti, au dau piept cu nuditate, sex, si alte chestii la care nu rezoneaza. Efectul a fost tocmai de intarire a convingerilor cu care au venit(la majoritatea din prima generatie de imigranti).Multe comunitati de arabi se dusmanesc. dusmanie ce o duc chiar si in Olanda, dusmanie care duce la violenta. Apare ideea de teritoriu si uite cum apar gastile. Faptul ca exista Geer Wilders ar trebuie sa te bucure ca are cine sa-i traga de urechi, incat fenomenul sa nu degenereze mai rau. Ca te omorat nu o sa-i omoare, dar e bine sa existe riscul expulsazii. Si da, sunt O Romanca, care daca greste (penal) in suedia ii se va parea normal sa fie expulzata in Romania. |
Uite mey nu le-o placut nuditatea olandeza! Drace bine ca n-au emigrat in Brazilia! Ca-n Olanda ii frigut si abia sambata aiasta si-o scos lumea cojoacele. Sa fiu sincera nici mie nu mi-o cazut ci tronc Olanda. So what? Ii tine cineva cu forta in Olanda Franta sau aiurea? Lumea-i larga! Si-n plus nu emigrezi intr-o tara pentru a face stat in stat.
Nu exista justificare pentru violenta, nu exista justificare pentru a interveni in forta peste un popor, natie, religie sau un om singurel. Extremismul e o boala. Nu religia e de vina. Cartile religioase sunt taioase si violente. Putem cita pasaje din orice religie vreti pana ne saturam. De vina sunt saracia, incultura, demagogia si lipsa de perspective care-i face pe oameni sa se agate de niste idealuri si sa faca din niste precepte religioase litera de lege.
E o cartulica accesibila despre cum poti lupta cu extremismul religios: Three cups of tea
sirimie spune:
| citat din mesajul lui AkaManah Ce ma socheaza pe mine cel mai mult e schimbarea radicala a caracterului societatii arabe in general. Unde sunt arabii purtatori de cultura, de stiinta, de matematica, de arta, arhitectura care au influentat in mod extra-pozitiv lumea?! Ce s-a intamplat cu ei? Unde sunt oamenii care faceau parte din califatele din pen. Iberica care le erau net superiori europenilor? Ce i-a abrutizat? Istoria? Noi? |
Cred ca petrolul. Regimurile totalitare sustinute de puterile occidentale care i-au tinut la un nivel de supravietuire limitat si care au pastrat controlul prin liderii lor religiosi. Sunt absolut de acord ca gandesc altfel. Eu cred ca revoltele de acum sunt in special pentru emancipare, pentru a recupera diferenta. Pentru ca multi dintre ei, lideri de opinie, sunt scoliti si au stat ani buni in Occident.
Ingrid S spune:
citat din mesajul lui sirimie
Off topic. Ingrid, nu pricep deloc ce te-a apucat. Pe vremuri se putea vorbi cu tine - adica intelegeai despre ce e vorba, raspundeai la argumente cu argumente nu cu fanatism religios. Acum vad ca ai valul pus rau pe ochi. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
In primul rand, era o ironie, dar n-ai inteles. In al doilea rand, cea mai mare dezamagire din tot topicul asta esti tu. In veci n-as fi crezut ca poti avea asemenea opinii. Eu am adus argumente, m-am folosit si de citate extrase de pe alte bloguri, am fost si sarcastica uneori, da, insa m-a socat punctul tau si al altora de vedere, ca sa ma autocitez, e ireal.
Nu Sirimie, nu eu sunt irationala si lipsita de logica, ci tu, care il consideri vinovat pe pastor si l-ai trimite acolo, in Afghanistan, tu esti. Tu care si acum spui ca e acelasi lucru o crima cu arderea unei carti. Mi-e rusine pentru tine si mi-e rusine ca te-am simpatizat.
Nu-mi mai da quote la posturile mele ca si asa nu le pricepi, asa cum ai facut-o pentru cel cu filmul, era un exemplu bun pentru ce sustii tu, dar mai bine as vorbi pe un camp gol.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Ingrid S spune:
citat din mesajul lui Laura25
Da, poate ca sunt. Prefer gandirea rationala si linia de mijloc. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Ia uite, inca o persoana cu logica dupa ea. Va inmultiti prin diviziune?
Ti-as fauri un scenariu mai putin terifiant decat cel petrecut la sediul ONU, dar pana il termin eu de scris, adoarme lumea pe aici. Asa ca te voi intreba direct Solomon, cine e vinovat: pastorul? talibanii? impreuna?
Cum trebuie pedepsiti? Biciuire, decapitare, lapidare? Eventualele variante mai pot fi adaugate de tine, iti las o plaja larga la indemana. Numai la tortura chinezeasca sa nu apelezi, nu se potriveste talibanilor sau pastorului. E prea fina.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
sirimie spune:
Sa nu fii de acord cu cineva e ok, dar sa jignesti pe cineva ca nu e de acord cu tine - nu ai nici o scuza. Asta cand sustii ca vorbesti despre libertatea de opinie. Vorbim cand iti scoti ochelarii de cal.
Scuze celorlalti pentru off topic.
Ingrid S spune:
Ochelari de cal/val pe ochi (alege, nu e posibil amandoua), fanatism religios, extremism, lipsa de logica si de argumente sunt un compliment probabil. Ca sa fiu pe aceeasi lungime de unda cu tine, cand imi reprosezi atacul la persoana ta.
Nici macar nu-ti dai seama ca gresesti. Ok. Pentru mine e destul.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
Laura25 spune:
Ingrid, daca tot m-ai intrebat, incerc sa iti raspund. Eu cred ca de vina sunt americanii care s-au dus in Afganistan numai in inters propsiu, fara sa ii cheme /astepte nimeni. Dupa ce in anii razboiului rece au pompat la greu logistica si arme afganilor pt a-i sustine in lupta impotriva rusilor, brusc s-au trezit ca afganii ar trebui democratizati. Sa li se arate calea dreapta, cea crestina cum zice Michelle. Ce pana mea cauta americanii acolo? cine i-a trimis? cine i-a invitat? Priveste nitzel pe o harta. Unde e America si unde e Afganistan. Care-i treaba?! Bla-bla-ul cu terorismul si BinLaden pe care il cauta sa il prinda e praf in ochii fraierilor.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
sirimie spune:
| citat din mesajul lui Ingrid S Ochelari de cal/val pe ochi (alege, nu e posibil amandoua), fanatism religios, extremism, lipsa de logica si de argumente sunt un compliment probabil. Ca sa fiu pe aceeasi lungime de unda cu tine, cand imi reprosezi atacul la persoana ta. Nici macar nu-ti dai seama ca gresesti. Ok. Pentru mine e destul. Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Ochelari de cal. Nu am folosit de la inceput incercand sa nu te jignesc - nu mi-a iesit. Nu te-am facut extremista ci mi-am exprimat nedumerirea de ce ai asemenea idei. Probabil e ceva in viata ta reala, de dai in stanga si dreapta cu injurii pe aici, toate sunt ineptii si ne divizam. Altfel nu imi explic. Oricum nu ti-ar strica sa te pui putin in pielea altora sa vezi cum se vede. E o experienta care te imbogateste.

.