Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 17
michelle-usa spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Laura25 Ingrid, daca tot m-ai intrebat, incerc sa iti raspund. Eu cred ca de vina sunt americanii care s-au dus in Afganistan numai in inters propsiu, fara sa ii cheme /astepte nimeni. Dupa ce in anii razboiului rece au pompat la greu logistica si arme afganilor pt a-i sustine in lupta impotriva rusilor, brusc s-au trezit ca afganii ar trebui democratizati. Sa li se arate calea dreapta, cea crestina cum zice Michelle. Ce pana mea cauta americanii acolo? cine i-a trimis? cine i-a invitat? Priveste nitzel pe o harta. Unde e America si unde e Afganistan. Care-i treaba?! Bla-bla-ul cu terorismul si BinLaden pe care il cauta sa il prinda e praf in ochii fraierilor. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
ba, pardon ...nu ma trece pe lista. Eu nu am spus asa ceva. Nici nu am discutat si nu ma intereseaza razboiul din Afg. ori pe unde lor mai purta americani, englezii...ori nu stiu cine si motivele acestui razboi.
Nu am spus eu ca s-au dus americanii soldati cu Bibliile dupa ei sa le arate calea...
michelle
michelle-usa spune:
Parerea mea e ca:
fiecare in tara lui se poarta cum vrea(ma refer la obiceiuri nu neaparat la haine). Dar cand se duce si traieste(nu ma refer la scurte vizite) in alta tara sa se poarte dupa cum e portul pe acolo. Nu-ti convine stai acasa!
michelle
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui Ingrid S Eu am adus argumente, m-am folosit si de citate extrase de pe alte bloguri |
Blogurile sunt echivalentul virtual al vecinei de la etajul 5.
hannen spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui sirimie
Cred ca petrolul. Regimurile totalitare sustinute de puterile occidentale care i-au tinut la un nivel de supravietuire limitat si care au pastrat controlul prin liderii lor religiosi. Sunt absolut de acord ca gandesc altfel. Eu cred ca revoltele de acum sunt in special pentru emancipare, pentru a recupera diferenta. Pentru ca multi dintre ei, lideri de opinie, sunt scoliti si au stat ani buni in Occident. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
Pt. mesajul asta te-as vota de 10 ori daca as putea!

Whatever happens don`t let go of my hand!
hannen spune:
| citat din mesajul lui en_kvinna [quote] Raspuns: Otomanii au devenit mai puternici. Vezi tu , arabii inainte de islam tot arabi or fi fost , doar cu alte preocupari. General acceptat e ca islamul a aparut odata cu predicile lui Mohamed, deci ,sec.7dHr. In Iberia au ajuns prin sec.8. perioada de succes a fost pana sec 12. urmata de perioada declinului. DEci, vreo 400 ani de dominatie si invataminte tramsimise. Numai ca ei erau asa de culturalizati si intelepti Nu datorita islamului, ci datorita a ceea ce au fost inainte. Doar ca pt ajunge islmul mai puternic decat stiinta le-a luat vreao 400-500 ani.De ce? Pt ca pe atunci informatiile circulau greu, traditiile vechi mureau si mai greu, asadar a fost o rezistenta naturala. Cand rezistenta a picat, si islamul, prin toate ideile sale, a ajuns si la urechile si sufletul ultimului om, schimbarea s-a produs. Plus ca din est veneau otomanii cu versiunea lor de islam, ceva mai dur, nu prea ingaduitor cu conceptele de: toleranta religioasa, gandire libera, stiinta de varf, libertati cetatenesti etc. Astia erau mai duri. si uite asa, arabii (aia intelepti, inventivi, de factura enciclopedica, s-au epurat treptat deoarece islamul (in vremurile alea)nu vroia concurenta, se vroia acaparatorul vietilor oamenilor, adica cei ce stau in vf. piramidei isi doreau puterea. Exact ce s-a intamplat si in Ev Mediu crestin cu inchizitia,; se vroia putere si controlul oamenilor.Doar ca datorita saraciei, arabii, nu s-au laicizat ca si crestinii, interesul pt stiinta fiind mai mic. Saracia: nu -ti da timp sa te gandesti la alceva decat la satisfacerea nevoilor primare , strict fiziologice. Nu ai bani cas a ai acces la ultimile informatii, erau si analfabeti. |
Da`mi voie sa te contrazic.In unele aspecte stiinta a avansat chiar datorita Islamului!
Si poate ca daca scriu eu nu sunt credibila,sa`i ascultam pe altii .
hannen spune:
Poate clarificam intelesul cuvintului "jihad" ,daca si cit a influentat religia munca savantilor musulmani si de ce si cum a inceput declinul acestei culturi infloritoare .
hannen spune:
In speranta ca au fost doritori (si rabdatori) care sa vizioneze acele documentare nemtesti,sper ca putem ajunge la concluzia ca nu laicizarea (sau lipsa) este problema actuala (incepind de la declin pina in prezent) a spatiului Islamic.
Islamul ca religie NU s-a opus cunoasterii,stiintei,inventiilor etc. asa cum a facut`o Crestinismul(prin Biserica/capii ei).
Islamul a impins savantii la cercetare atenta iar primul cuvint revelat a fost Citeste! "citeste in numele Domnului tau care a creat,Citeste!Domnul tau este cel care l-a invatat(pe om) cu calemul,"
cuvintul "Jihad" (ijtihad) este cuvintul care descrie exact aceasta inflorire,dorinta de cunoastere pt. ca el inseamna (curios nu?)stradania de a scoate roade din orice ,din toate disciplinele inclusiv din religie!Uimitor ,el nu inseamna atentate sinucigase(!!)noua definite sub care il cunoaste lumea.
denizel spune:
Hannen, romantezi Islamul si ai inceput sa-ti pierzi rabdarea, pentru ca vad ca ai inceput sa dai in cap crestinismului.
Ai uitat sa spui ca totul s-a ruinat atunci cand Ash'ari a pus cizma pe grumazul celor Mu'tazilah.
Sa spun ca dupa asta matematica a fost declarata in Islam o lucrare a Satanei si ca de atunci s-a lasat bezna?? Uite ca spun! ![]()
Bagdadul a fost mandria lumii pana in momentul in care alaturi de Coran au fost acceptate si alte carti...
Lumea crestina a avut totusi Renasterea in cele din urma.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
Ingrid S spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Blogurile sunt echivalentul virtual al vecinei de la etajul 5. |
Si parerile tale scrise pe forum sunt exact la fel. Permite-mi sa aleg din care doresc sa citez. Multumesc.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
denizel spune:
| citat din mesajul lui sirimie Te inseli rau, nu e "doar o carte". E lipsa de respect pentru atatia oameni, intoleranta, idiotenie. Asta e condamnabil, si revolta arabilor este absolut justificata. NU crima! |
Ba da, e doar o carte, Simona!
Asa cum ziceam, daca e arsa aia, ai alte zeci de milioane identice.
M-am saturat sa aud de isterii si crime din cauza unui simbol
, a unei bucati de pamant
sau a mai stiu eu carei chestii fara absolut nici o importanta. Ba da, au o importanta, importanta uriasa pentru psihologi.Daca ar fi sa ma iau dupa teoria ta, ar fi fost justificat ca popii si credinciosii din Romania sa o dea in urmarire pe Alina Mungiu Pippidi pentru Evanghlistii si sa puna pret pe viata ei
.Iar eu ar trebui sa ma duc si sa dau foc masinii lui Xeno si sa strig in fata blocului ca-i vreau copiii morti pentru subiectul asta
.Nu cred ca isi iau credinta mai in serios decat mine golanii aia care urla in autobuz si aia care urla pe strazile Europei.
E vorba de altceva aici.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~