Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011 (19)
Raspunsuri - Pagina 16

Somleac spune:
Na, am intrat sa va spun ca citisem de bebe Luca la prematuri si m-am pierdut cu totul cand am vazut ca mai avem un bebel.
Deci bebe Luca e mai bine din cate am inteles eu. Respira singur si sper sa nu se mai intoarca la intubatie.
Iulia eu din cate am inteles banii aia de trusou s-au scos. Mai ramane de vazut daca da ceva primaria , dar asta depinde fiecare de unde e si cat sunt de darnici edilii locali. Si banii de la firma raman valabili.
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008

violeta_v spune:
hiii ce bun ar fi un salar mediu pe unitate,la ce salariu auzisem ca au managerii nostrii
silvy ,eu pentru lichidul amniotic "cam putin" beau de vreo 2 luni jumate cam 3-4 litri de apa pe zi ...
somleac ,esti o persoana foarte de treaba,si nici nu cred ca o mamica cu atatia copii poate sa fie altfel,tot respectul meu!
e,si daca deja a venit un bebe,sa-i dea Dumnezeu tot ce e mai bun pe lume,iar parintilor,sanatate,putere si intelepciune sa-l creasca!
Viitoare mami de baiat,DPN 24 iunie

raresionut spune:
Ar fi foarte bine sa fie adevarat cu primirea unui salariu mediu pe unitate, dar din ce am citit eu am inteles ca acest contract colectiv de munca era valabil 2007-2010, iar acum dupa schimbarea codului muncii, cine stie ce surprize vom avea. Eu, personal, am cerut informatii la contabilitate si astept raspuns.
Imi cer scuze ca raspund doar la acest subiect, dar sunt hurry...asa ca pup burticile si mamicile.
35+
si Rares
(26.04.2005)

iulia82 spune:
Violeta e bine primit un salar mediu si chiar trebuie cerut,e legal si sunt obligati sa ti-l dea.Completezi o cerere(iti dau modelul daca vrei) la care atasezi copie dupa certif de nastere al bebelusui si gata,trebuie sa-ti dea banii.
Fetelor,despre ce bebe vorbiti???A nascut vreo mamica de la odiseea noastra??
POZE IRIS
mami Iulia32+
LEIA si
IRIS- MARIA (19.12.2007)

iulia82 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raresionut Ar fi foarte bine sa fie adevarat cu primirea unui salariu mediu pe unitate, dar din ce am citit eu am inteles ca acest contract colectiv de munca era valabil 2007-2010, iar acum dupa schimbarea codului muncii, cine stie ce surprize vom avea. Eu, personal, am cerut informatii la contabilitate si astept raspuns. ![]() Imi cer scuze ca raspund doar la acest subiect, dar sunt hurry...asa ca pup burticile ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Este conform contractului colectiv de munca anuii 2011-2014.Daca intrebi la conta ei pot zice orice,ca doar nu s-ar agita sa dea banii asa usor.
POZE IRIS
mami Iulia

Somleac spune:
Iulia vezi pe prima pagina. Mamica este Simomiha81, n-a intrat decat de 2 ori la noi. Sper de acum sa intre mai des. A nascut o fetita la 35 saptamani.
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008

Marina_1609 spune:
Iulia, si eu am tensiunea 11/7 si cred ca e ok. asa a zis medicul, desi in mod normal este mult mai mica:8-9
Tin minte la inceputul sarcinii cu Sofia cand nu mancam nimic uc saptamanilie si eram internata imi masurau tensiunea cam de 2 ori pe zi si nu auzeau nimic. eram atat de bleagaaaa si tare se mai speriau ca abia un 6-7 prindeau ca se mirau ca mai traiesc....
iar cea mai mare tensiune in viata mea am avut-o in momentul cand am intrat in sala de cezariana, de emotie probabil : 12-8.medicii cica f bine dar eu simteam ca fierb
Somelac, vad ca esti campioana la cazaturi mai usurel , mama...
Referitor la colostru, cred ca depinde cat de repede se instaleaza lactatia. daca ai bafta sa vina laptele imediat in spital atunci sunt mai putine sanse sa ai colostru si cand vii acasa. la mine insa a inceput sa picure abia dupa ce am ajuns acasa, adica undeva la 4-5 zile de la nastere....
de chestia cu salar mediu prima data aud chiar daca mai am un copil e valabil si daca munceste doar sotul si eu nu am venituri?
Bani pt nou-nascut (adica trusou) din cate stiu eu, nu se mai dau de cand cu criza.
--------------------------------------------
Marina32+
&
ANA SOFIA (05.08.08)
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog

andreealydia spune:
buna, burticutelor!
felicitari noii mamicute, sa aiba o fetita sanatoasa!
eu am asa o stare de necajeala... ma doare si capul... beah!
am fost si noi la control ieri. (silvy, am fost mai dimineata ca sa se incadreze in timp sotul sa se intalneasca cu cineva la braila.)
si pe bebele meu dr. pop l-a considerat lung si slab, desi la greutate a iesit ca are 1160 g, la 27-28 sapt, ceea ce mi s-a parut foarte bine. sunt in continuare prezente zone lacunare in placenta, una chiar marisoara, deocamdata insa nu-s problematice atata vreme cat bebe ia bine in greutate. la doppler nu a iesit "stralucit, dar e bine", asa s-a exprimat. am o forma ereditara de anemie, asa ca e posibil din pricina asta. bebe e tot in avans cu 8 zile, asa ca nu vreau sa ma mai gandesc la asta. colul pare ca s-a inchis, nu mai apasa punga in V pe el, dar s-a scurtat. are 29 mm, de la 34 mm acum 3 sapt. sarcina e joasa rau... cica nu mai e acelasi risc acut de nastere prematura, insa tot speriata e, luand in calcul travaliul fulger din sarcina trecuta. nestiind cum imi va reactiona pacostea asta de col, mi-a zis ca in saptamana 29 sa-mi fac cele 4 injectii cu dexametazona. mi se pare insa asa devreme!!! astea se fac doar o data, adica daca sarcina avanseaza si am noroc sa ajung cat mai departe, dar nu aproape de termen, se mai reiau ori sunt suficiente? voi ce stiti?

andreealydia spune:
violeta, bebe sigur a auzit muzica. al meu imediat danseaza cand aude muzica si nu-i pun la casti. si cand o aude pe sora-sa, probabil unde are vocea pitigaiata.
iulia, asa mult dati voi la medic la nasterea naturala?! acum 3 ani eu i-am dat 100 euro ca nu s-a dezlipit de mine, deci a meritat, moasei i-am dat 300 lei, ca s-a dovedit a fi o super draguta si a facut toata treaba. si acum dau dupa, tot in functie de "merit", dar nu ma gandeam sa treaca de 400-500 lei pt medic. voi vedea.
marina, si eu am tensiunea 8-9 cu ceva, maxim 10 cu... si fiind si amemica, deseori sunt ametita si lipsita de vlaga, imi pierd echilibrul, insa nu numai in sarcina, asa sunt eu. chiar e valabila treaba cu salariul mediu pentru nastere? la ema n-am solicitat, eu nu lucrez in cine stie ce unitate, insa de la sot ar fi chiar considerabil. el nu stie nimic. il voi ruga sa se intereseze.
somleac, si mie imi place sa-mi fac curatenia asa cum stiu numai eu. nici de mama nu-s multumita, daramite sa vina altcineva, sa-i dau si bani si sa ma apuc si eu in urma ei!!! sunt extrem de pretentioasa. am tot sperat sa-mi treaca, dar se pare ca nu e cazul! sunt incorigibila!
pupici tuturor si o duminica frumoasa!

Valentina_D spune:
E adevarata chestia cu un salariu mediu pe unitate, insa, atentie mare ca tocmai ce s-a renuntat la contractul colectiv de munca la nivel national si asta lasa loc de interpretari. Acolo era stipulata aceasta bonificatie. Eu m-am interesat de mult de el, si din pacate pentru firmele care nu au contract colectiv de munca la nivel de unitate, e incerta acordarea acestui salariu.
Firma la care lucrez eu are un astfel de contract si stiu ca se specifica in el acordarea...sper sa nu se schimbe nimic. Interesati-va si voi, si nu lasati sa va scape din mana niste banuti, atatia cati sunt, ii luam, nu ii dam.
Marina, in cazul in care mamica nu e salariata, beneficiaza taticul. Nu cred totusi ca e posibil sa alegi daca il cere mama sau tatal...chiar nu stiu 34+
my baby
MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s