Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011 (19)
Raspunsuri - Pagina 15

nikkoll spune:
hello burtici!nu sunt cea mai activa persoana de pe forum dar eeeee..prefer sa fiu omul din umbra ..avand in vedere ca toate ne apropiem de momentul momentului
ati stabilit bugetul nasterii (naturala)?
ca eu sunt mai stresata de ce si cat sa dau decat de nastere in sine (daca e cineva din jud. hunedoara ar fi si mai fain sa vb pe privat)...voi cat dati?..apropo am sarit direct la ce stresul meu si am uitat sa va zic ca am fost azi la eco si am un puiut de 1.6kg
..sarcina usoara in continuare si aveti grija de voi!
PS Este posibil ca voi sa fi discutat anterior despre acest subiect si daca da este la fel de probabil sa fi sarit vreun capitol (pt ca sunteti atat de rapide si imedia se umplu paginile aici) de aceea e ok si un redirect! 31 +

violeta_v spune:
i-am pus muzica lui bubu si mi-a dat un cap in zona unde pusesem casca ,o fi auzit?
si eu sunt stresata de "cotizatii",eu ma gandesc undeva la 700-800 natural,la dr. si in rest cam 150-200 neonatolog ,100 moasa,si maruntisurile...ce credeti?am tras o repriza de gandindu-ma la nastere,cand o sa-mi vad puiutul...
hai ca iar ma apuca
Viitoare mami de baiat,DPN 24 iunie

carmenpit77 spune:
Buna fetele
De 5 zile sunt si eu in postnatal si m-am plictisit deja ff tare.
Cu burtica mare deocamdata ma simtbine, cu exceptia oboselii cand fac prea multa treaba, dureri de picioare si solduri, mers des la toaleta, dar pe astea incerc sa nu le bag in seama pt ca le are toata lumea nu?
In privinta epilatului eu merg la cosmetica si ma fac total cu ceara de f multi ani si nu am renuntat la ac obicei nici in prima sarcina nici acum pt ca totul este ok.
In privinta colostrului nu mi-a trecut prin cap ca pot sa-i dau si fetitei de 5 ani. Ce idee buna o sa incerc cu siguranta. Merci de pont.
In privinta masuratorilor nici nu vreau sa ma gandesc la ele pana ce nu ajung marti in fata doctorului, caci astfel ma stresez inutil.
Imediat dupa Pasti o sa ne apucam si de renovatul apartamentuli: varuit, mutat mobila si atunci mi-e putin frica la curatenie dar sunt sigura ca o sa ma ajutoare.
Va pup mai vb

iulia82 spune:
Ceao,gagici.N=am mai intrat zilele astea,ca nu m-am simtit chiar bine.De ieri sunt foarte ametita,e de ajuns sa intorc capul si simt ca pic jos...cred ca e efectul gynipralului pe care-l iau de vreo 5 zile.
Nikkoll nu stiu cat te ajuta tarifele de pe aici.Eu voi da maxim 800 ron la medic,200 ron moasa si asistentele vor primi 10,20 ron in functie de comportament .La neonatolog nu dau nimic,ca am eu o problema mai personala cu respectiva,asa ca nu pupa niciun leu.
Nu stiu ce mai vroiam sa scriu,imi sta mintea-n loc...sper sa-mi revin din starea asta cat mai repede.Pana una alta,sa aveti un WE frumos!
POZE IRIS
mami Iulia32+
LEIA si
IRIS- MARIA (19.12.2007)

Somleac spune:
Buna fetelor,
am invins in lupta cu curatenia. E drept ca sunt cam ologita dar important este ca totul e bec. Pana la urma m-am bucurat ca nu mi-a venit ajutorul pentru ca asa am putut face totul minutios. Fiecare lucrusor din casa asta mi-a trecut prin mana, mai ales la copii a fost jale. Acum s-au dus baietii sa aduca patutul si masa de infasat. Mai incolo ma apuc de spalat lucrusoarele bebelinei ca bate vantul tare si se usuca imediat.
Ieri am mai muscat o cazatura. Am fost singura cu copii si ne-am dus la curte unde ne facem casa. Daria draguta mi-a montat un sezlong sa stau pe el, dar nu l-a montat bine si cand m-am asezat am dat una zdravana cu de pamant. M-am speriat un pic, dar apoi ne-am pus toti pe ras. Cel mai fain a fost ca au trebuit copii sa desfaca sezlongul din jurul meu ca eu nu m-am putut ridica de acolo.
Va multumesc tuturor pentru aprecieri, ma simt cu atatea laude. Nu sunt o super femeie, doar ca am mai multa experienta, si eu am fost exact ca voi la primul copil, apoi nevoia te invata. Si eu mai am momente de descurajare, cand imi vine sa o iau la fuga unde vad cu ochii, dar norocul alor mei e ca nu ma tine mult
Ieri am fost foarte necajita ca am luat o teapa de 2000 euro, acum cand nu mai stim de unde sa scoatem banuti sa ne terminam casa. M-am bocit un pic ( mai mult), apoi mi-am zis ca undeva candva o sa-mi vina ei inapoi sub alta forma, important e ca suntem sanatosi, si mi-am revenit.
A si ce-i mai important am intrat in saptamana 37.
Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008

Somleac spune:
Iulia 82 masoara-ti si tensiunea.
Violeta sigur te-a auzit. A mea reactioneaza super la Apolodor a lui Ada Milea. Il ascultam/cantam pe masina si imediat reactioneaza cand il aude.
Cat despre neantelegerile cu tata, eu zic sa nu-ti consumi nervii ca precis n-ai cu cine.
carmenpit era sa cer pentru tine premiul nobel. Prima mamica care declara ca are timp sa se plictiseasca dupa ce a nascut. Aoi mi-am dat seama de greseala. Esti in prenatal. Sper sa nu te superi.
Nikoll nu te pot ajuta cu tarifele. Eu voi merge la privat si acolo am tarif fix pe toata operatiunea.
Marina cu masuratorile eu stiu ca stau lucrurile cam asa. Fiecare ecograf are un program , in program sunt setate anumite date. De ex la o lungime a femurului de X corespunde o greutate de 2000 g, la un perimetru cranian de x corespunde o greutate de 2300 g. La final centralizeaza masuratorile si da o medie. Acum diferenta dintre ecografe difera de datele care au fost introduse in program. Oricum fiecare ecograf chiar si cele mai performante au in ceea ce priveste greutatea o marja de eroare de +- 400 g. Oricum si noi la aceeasi inaltime avem greutati diferite
Eu te inteleg perfect la faza Doamne da sa scap odata, dar mai stai acolo ca e bine.
Fetelor eu nu stiu ce sa zic cu privire la colostru. Eu stiu ca asta e lichidul acela galbui care vine de la nastere pana apare laptele. Nu prea vad atunci cum sa apuci sa dai colostru unui frate mai mare mai ales ca probabil noi vom fi in spital. Plus ca ala nu curge asa ca laptele, abia de zaresti o picatura cand mulgi. Poate ma insel.
Tzuna , stiu si mie mi-au spus ""babele"" ca nu e bine sa mai dai unui copil intarcat sa suga ca cica iese tampit. Apai eu care am vazut-o pe fica-mea ca nu-i tampita m-am riscat gandit ca doar nu s-a tampi asa dintr-o data de la cateva guri de lapte.
Amidala si mie mi-e pofta de dulce, dar din pacate eu nu ma abtin.
Nu mai stiu cui si de ce nu i-am raspuns, va imbrtatisesz pe toate si alea tintuite la pat si alea plimbarete, si cu dureri si fara, si va doresc un sfarsit de saptamana luminat.

silvy1981 spune:
buna fetelor ce faceti sunteti bine
am fost la eco bebe este bine numai ca este cam slaba arata bine spunea doamna doctor este lunguta si de aceea pare slaba are 1.250 kg nu ma stgresez are cordonul in jurul gatului ,colul este 38 mm .mai avem o zi si implinim 30 de sapta si inca ceva am lichidul amiotic mai scazut mai vorbim si va pup29cu bebe lily

iulia82 spune:
Somleac,esti campioana noastra la toate,dar mai ales la cazaturi.Asa ma gandeam si eu cu colostrul,ca pana venim din spital lactatia e deja instalata,asa ca fratii mai mari nu primesc...eventual laptic(eu chiar vreau sa-i dau fetei laptic,dar o sa intreb medicii ce parere au).Felicitari pt casuta curata si pt cele 37 de saptamani.
PS:tensiunea e 106 cu 65...de obicei am 110 cu 70.Cred ca e bine,nu?
POZE IRIS
mami Iulia32+
LEIA si
IRIS- MARIA (19.12.2007)

iulia82 spune:
Mi-am mai amintit ceva.Nu stiti daca acuma se mai dau ceva banuti la nastere?
Si inca ceva,pt cele care nu stiau,cei de la locul de munca trebuie sa va dea un salar mediu pe unitate la nasterea copilului conform contractului colectiv de munca.Sa nu uitati dupa ce nasteti sa cereti.Poate beneficia de el ori mama ori tata.
POZE IRIS
mami Iulia32+
LEIA si
IRIS- MARIA (19.12.2007)

Somleac spune:
Iulia, si eu cred ca e bine.
Silvy pentru lichid verifica daca te hidratezi cum trebuie. Cu regimul cum stai? Tot asa de putin mananci?
Hei, eu acuma vad ca mai avem un bebelas. Waw, sa traiesti micut-o si sa-i bucuri pe parintii tai!!!
Ana tu ai facut modificarile? Si nu ne zici nimic?