FIV Europa(43)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

aristica, in Austria gasesti Progynova mite la pret ok. Cutia are doar pastile albe, de cate 1 mg fiecare (eu am avut 2 mg/zi si la fel voi avea si la FIV2).

adinuta, eu am doi noduli subserosi de cate 1, respectiv 2 cm. Nodulii nu au crescut nici in perioada stimularii FIV, nici in sarcina. Embrionul s-a implantat fara probleme.
Nu iti bate capul cu el; esti norocoasa ca este subseros si nu altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinutapop spune:

Balanta_tm, multumesc!
Sa stii ca totusi nu stiu cum a zis dr.: ca e subseros sau fibromatos, in int uterului, 2 cm. am fost suparata cand mi-a zis, desi ma tot asteptam sa mai apara, caci in 2008 am facut o miomectomie. Acela era intr-adevar subseros si era in exterior. Intr-adevar, ma tem ca o fi intramural sau altfel. Sunt fete oare care au facut Fiv si in aceasta situatie?
Stiu ca trebuie sa vorbesc cu dr. dar nu mai am rabdare.

Mergi la inceput

se poate sa fie si subseros in int. uterului?

Mergi la inceput

adinuta, nodulii subserosi au evolutie in afara uterului.
Chiar daca ar fi intramural sau submucos si dr ar recoamnda extirparea lui, eu m-as gandi de 1000 de ori pana sa fac intreventia, mai ales ca are 2 cm, deci este chiar mic.
Fii mai curajoasa, un nodul indiferent de pozitionarea lui, dar de 2cm, nu cred ca poate ridica mari probleme in caz de FIV/sarcina. Cred ca cele mai mari (peste 5-6 cm) se pot torsiona, nicidecum astea mici.
Sincer, eu nici nu ma mai gandesc la cei doi pe care ii am de cativa ani.

Mergi la inceput

Balanta_tm, iarta-ma ca abuzez de timpul tau, da vreau sa te mai intreb ceva: daca sa iau picaturi de zmeur coacaz negru si mur? sa nu fac vreo prostie...,as putea sa-l tin cumva in frau?

Incerc sa fiu curajoasa, dar nodulul asta a avut o evolutie rapida sau nu l-a vazut dr. ceea ce cred ca totusi e exclus: a aparut in decurs de o luna.
Oricum n-o sa ma dau batuta asa usor!

Mergi la inceput

adinuta, nu iti cere scuze, ca nu ai de ce. Iti raspund cu placere la orice stiu.

Despre naturistele mentionate de tine, nu stiu ce sa spun. Am vrut si eu sa iau ceva similar (vitex agnus castus), pt niste chisturi la un san (asa imi recomandase ecografistul ce le-a descoperit). Insa l-am intrebat pe dr cu care fac FIV si nu a parut foarte incantat. Se stie ca in general aceste picaturi naturiste fac bine, insa sunt si cazuri (rare, ce e drept) cand ele actioneaza taman pe invers decat ar trebui si mai tare deregleaza decat regleaza.
Asa ca eu nu am luat respectiva substanta. Cel mai bine este sa intrebi pe dr cu care vei face FIV.

Mergi la inceput

Multumesc,Balanta_tm!
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombi spune:

Citat:
citat din mesajul lui aristica
daca am avut inhibare cu Diphereline timp de 23 de zile, doza zilnica fiind de 0,1 g, cum va fi doza la Suprefact? Dr. cu care fac fiv e in bucuresti, la medlife si mi-a spus sa ma duc la el sa-mi dea retete si pentru suprefact si pentru merional ...dar mi-e teama ca dr. albu sa nu cumva sa nu stie cum e cu doza de suprefact...ca in cazul asta mai bine raman cu dipherelinele...

Citat:
citat din mesajul lui aristica
clomifenul inlocuieste cyclo-progynova (pastilutele albe) - substanta de baza este estrofemul. Eu l-am avut la primul fiv astfel: 3 pastile/zi, fiecare pastila continea 2 mg de substanta activa, o pastila se lua la 8 ore (odata cu administrarea utrogestanului). L-am luat din prima zi de stimulare pana la beta negativ. La fiv doi mi l-au scos complet din schema, iar acum, la fiv 3 il voi avea tot de la stimulare (deci nu-l iau cand incep inhibarea, ca merg pe protocol lung).

aristica, cred ca faci o confuzie in legatura cu clomifenul. Din cite stiu eu, clomifenul este folosit pentru stimulare (slaba, pentru IA; poate si la FIV in combinatie cu traditionalele Menopur/Gonal/etc.), iar estrofemul (=progynova, contine "estrogen") ajuta la cresterea endometrului, fiind folosit mai ales la FET. In cazul unui ciclu FIV, estrogenul este produs in cantitate mare de catre foliculi si nu este neaparat nevoie de estrogen suplimentar.
Clomifenul are substanta activa Clomifen citrat 50mg, iar
estrofemul Estradiol valerat si exista varianta de 1 mg sau 2 mg.

In legatura cu pretul medicamentelor, din ce vad eu pe net, in Romania sint totusi mai ieftine (daca se gasesc). Singura exceptie notabila este Merionalul (Ungaria) care este la ~1/3 de pret fata de Menopur (cine si de ce ar cumpara Menopur in Ungaria cind exista Merional, ma depaseste). In Romania, poate mai beneficiezi de o reducere, o compensare, pe cind in Ungaria mai ai parte de comisioane, schimb valutar ...
Daca vrei sa compari la virgula, uite doua linkuri de farmacii: link1, www.egeszsegkalauz.hu/" target="_blank">link2 (in maghiara, sper sa te descurci)
La Austria nici nu are sens sa te gindesti, preturile sint mult mai mari (aproape duble: 1.5-1.8x)

Daca vrei sa inlocuiesti medicamentele, ar trebui sa aiba aceeasi substanta activa (ex estrofem=progyova="estradiol valerat", diphereline=decapeptyl="Triptorelin acetat")
Suprefact, desi face parte din aceeasi clasa ca si diphereline (GnRH agonisti), are alta substanta activa (Buserelin acetat)
Ovitrelle = Choriongonadotropin alfa, Pregnyl = Choriongonadotropin sint teoretic diferite

Medicul cu care faci FIVul ar trebui sa stabileasca protocolul, nu doar sa-ti dea reteta dupa cum ii ceri tu (drept sa-ti spun, m-a cam speriat fraza din primul mesaj in care te temi ca dr nu ar sti dozele). Sper sa nu te superi ca ti-am atras atentia asupra acestui punct, dar am ramas cu impresia ca ai cam mare "libertate" in alegerea/stabilirea tratamentului.

Mergi la inceput

adinuta, cu placere si oricand mai ai nevoie, cu drag!
Sanatate si tie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adijo spune:

Aristica, Bombi are dreptate: Clomifenul nu e acealasi lucru cu estrofemul!!! Ba din contra! Clomifenul e un antiestrogen care se foloseste pt stimularea usoara a ovarelor! ai grija..

Mergi la inceput