FIV Europa(43)
Raspunsuri - Pagina 13
viotimis spune:
Hristos a inviat !
la toate fetele de pe aici
balanta_tm
aristica, referitor la preturile medicamentelor de care ai intrebat ... pentru unele ai primit deja raspunsul; vreau sa adaug ca in Romania progesteronul ovule se gaseste sub denumirea de Utrogestan, fabricat in Franta si Arefam, fabricat in Ungaria.
Utrogestan de 100 mg (30 buc.) costa cam 29-30 lei iar Arefam de 100 mg (30 buc.) cam 20 lei.
Pentru gravidute, Arefam-ul se compenseaza 100 % de catre medicul de familie.
cum esti ? te pregatesti intens pentru ceea ce urmeaza ?
_
balanta_tm spune:
Cred ca aristica s-a gandit la Climen cand a scris Clomifen. Se mai intampla sa scriem gresit
.
viotimis, ce mai faci? cand faci FIV?
. La dr Zadori mergi? (scuze, nu mai retin)
aristica spune:
scuze, dragele mele, de climen era vorba, dar cum eu intru din ce in ce mai rar, ieri am citit putin la inseminari si in loc de climen am scris clomifen.
bombi - primul rand se leaga de o temere reala de-a mea; la primul fiv am avut parte de o doctorita mai putin experimentata si pun raul inainte de toate - din fericire, acum se pare ca totul merge bine
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
viotimis spune:
balanta_tm
Am stat pana acum la fetele de la trombofilie dar am mai tras cu ochiul si pe la voi.
Incerc sa-mi gasesc un hematolog care sa-mi prescrie un tratament pentru balariile mele ...
Am fost la Cheveresan si nu prea m-a convins in legatura cu acidul folic. Spunea ca este suficient cat se gaseste in alimente; pot sa iau Thrombo Ass de 100 mg iar anticoagulantul sa-l incep in ziua embriotransferului. Mi-a zis ca-mi recomanda ca toata sarcina sa iau Clexane de 0,8 sau Fragmin de 7500 UI deoarece Clexane nu se prea gaseste (momentan am 70 Kg). Sincer dupa cate am mai citit si eu pe forum nu prea mi se pare Ok doza asta toata sarcina.
Tu la cine ai fost in afara de dr. din Viena ?
Referitor la FIV, inca nu mi s-a reglat cm. Ultima data a venit la 55 de zile ... am fost socata ca niciodata nu mi s-a intamplat sa am o asa intarziere. Cred ca voi face Histero inainte de FIV (am invatat de la tine) mai ales ca nu am facut niciodata. In ce zi a cm ar fi indicata o histero de control ?
Da, la Dr. Zadori voi merge, probabil in vara. Am multa incredere in acest doctor.
Tu cum esti ? cand incepi ?
_-
luck spune:
HRISTOS A INVIAT !
balanta ,
spune-mi te rog stii in functie de ce anume ti-a prescris doctorul estrofem 2 mg/zi?
Te intreb pentru ca si eu as vrea sa iau.
balanta_tm spune:
vio
, eu am fost la un hematolog din TM (dr Ionita), unul la Budapesta si unul la Viena. Am ramas la cel de la Viena.
Insa si dr cu care am facut si voi face FIV imi spusese sa iau Buri (B6, B9, B12) si Clexane de 0.6 (eu am MTHFR C677T hetero, protrombinica hetero si PAI 4G/4G homo). Am luat 3 luni inainte de FIV Medyn forte + acifol, iar din Ziua 1 de stimulare am schimbat Medyn cu Femibion si am inceput Clexane de 0.6 cu care am mers in sarcina.
Da, 0.8 si mie imi pare cam mult. De Fragmin nu stiu ce sa zic, ca nu am citit despre el. Daca citesti, e cel mai important sa aflii daca traveseaza sau nu placenta. Daca traverseaza...nasol. Nu e bun pt noi.
Faza aia cu luatul acidului folic din alimente nu imi suna bine. Noi, MTHFRistele, nu ne putem juca de-a acidul folicul in conditiile in care ne pregatim sa facem bebe.
Eu o sa fac FIVul prin toamna, pe la inceput, sper.
Wow, ciclu la 55 zile
. Ai luat ceva tratament de a intaziat asa? Ai facut ceva deosebit?
E f f bine ca vei face histero. Si eu trebuie sa fac. La cine mergi? Eu nu m-am decis unde o fac. Histero exploratorie se face in primele 10 zile de CM, nu mai tarziu.
luck, 2 mg Progynova mite este in protocolul standard post ET a celor de la Wunschbaby.
samibb spune:
Buna fetelor!
Spuneti-mi va rog ce parere aveti despre clinica Wunshbaby?
Eu am facut primul FIV la clinica Dobling, Viena, prof Michael Sator dar din pacate nu s-a prins. Acum urmeaza ET pe la mijlocul acestei luni si, daca nu reuseste, ma gandesc sa ma reorientez asupra clinicii. Am auzit si am citit lucruri bune si mai putin bune despre Wunschbaby dar si despre Golden Kreuz... Am citit pe formu ca sunteti destul de multe cele care ati facut FIV la Wunch, puteti sa-mi spuneti si cam care este pretul? Ma refer la FIV+ICSI, sotul meu are azoospermie.
Va multumesc si va doresc mult succes!
balanta_tm spune:
sambb, un FIV cu ICSI la Wunsch costa cam 3500 euro. Probabil ca la azoo e nevoie si de punctie testiculara sau stiu si eu ce alta procedura, care probabil costa separat. De asemenea, in cei 3500 euro nu intra si anestezia generala la recoltarea de ovocite (ei fac in costul FIVului o anestezie care te ameteste, cu sedoanalgezice, dar daca vrei anestezie generala, te costa inca 350 euro).
De obicei, vara au ceva oferta cu vreo 3300 euro in care intra: medicatia, FIV, ICSI si polar body (analiza genetica a ovocitelor).
Da, asa este, e o clinica destul de controversata. Eu personal sunt multumita, fiindca am reusit din prima la ei, insa sunt si fete nemultumite.