Strumfi si prichindei iul-aug 2011 (37)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Babyblue pt ca cineva sa boteze un copil, nu este neaparat nevoie sa fie casatorit (asta este valabil doar pt nasii de cununie). Important este ca nasul sa fie botezat ortodox.

In legatura cu celalalt aspect...Chiar duminica l-a intrebat cineva pe sotul meu, daca ar putea sa le boteze copilul finii lor de cununie ... Ma rog la tine , din cate am inteles, verisoara ta este fina alor tai. NU cred ca ar fi vreun impediment, dar cel mai bine o sa-ti spun dupa ce vb cu al meu sot.

Rammy...am inteles eu gresit , ca Lissa ar avea 4 perchi de nasi...scuze

Cat despre tinutul copiilor...Ma rog, am zis ca este doar teoretic si asa scrie in cartea de "Drept bisericesc" (sunt aceleasi carti valabile pt toti )ca :"este de preferabil ca nasul sa fie de acelasi gen cu copilul.
Deci este preferabil dar nu obligatoriu
( in general nasii (barbatii), zic eu, sunt mai fricosi asa , in a tine copilul si prefera sa lase tot "greul" pe nasa .
Dar daca cineva tine neaprat la chestia asta , nu cred ca vreun preot ar avea ceva impotriva....zic si eu )

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 26+

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

anaemi, saru mana! dc poate sa l boteze, va fi cea mai fericita,ca si-a dorit mult sa reusesc sa fac bebe, s-a tot rugat pt mine, iar noi am fost ca surorile.:)si vreau ca ea sa fie nasica copilului meu.

_

Babyblue va pupa pe toti!!
20+ cu Iustin-Andrei
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns v_florina spune:

Ireth, ma bag si eu putin in seama. Tu ai dreptate cu calculul tau, insa ecograful, sau ma rog, baza de date care face calculele respective nu tine cont de faptul ca CM la tine este de 40 de zile. Calculul tine cont de o medie, care probabil este de 28 de zile, de aceea la tine apare acest retard, care se va dovedi ca nu este real.

Aceasta a fost explicatia medicului meu cand l-am intrebat de ce bebe este cu 6 zile mai mare dupa masuratorile de la ecograf. Mi-a explicat ca acele masuratori se raporteaza la o medie, si nu are de unde sa stie ca eu si sotul meu suntem inalti peste medie, deci evident ca si bebe va fi mai lung decat medie inca din uter. Si mi-a dat chiar si exemplul acesta cu data conceptiei, care este stabilita de calculator ca fiind la 14 zile dupa UM.

Asadar este cel mai bine sa ii explici medicului ceea ce este specific pentru tine, si vei vedea ca va intelege.

20+

Mergi la inceput

Alina, "intorsul botezului" - este 100% superstitie (babism)

O data facut botezul, nu se mai "intoarce" nimic

Cred ca "superstitia" asta, seamana cu aia care zice sa nu repui copilul la san (sa-l intorci de la san), ca nu stiu ce pateste copilul....n-are-a face nimic cu nimic !

Este adevarat ca prin botez se stabilesc anumite legaturi de rudenie (inrudire cu caracter religios)...Dar astept si eu "sentinta" sotului ...cu toate ca nu cred sa fie vreun impediment.

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Florina, saru-mana asta incercam sa spun si eu, dar cu alte cuvinte
Doctorita mea care ma are in vedere stie povestea, dar uite ca altii - gen pop, gen uscatescu - nu tin cont de chestia asta. Eu MA CHINUI sa le explic, dar parca le intra pe o ureche si le iese pe alta... dar nu ma las!
Nu sunt singura femeie de pe lumea asta cu ciclu neregulat...

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

anaemi acum daca tot profitam de tine , poti te rog sa intrebi pe sotul tau daca pot sa fiu nasa in conditiile in care sunt graciva.
3 copii am de botezat anul asta si unul din preoti a zis ca nu e voie..fara alte explicati a zis ca el nu lasa femeie gravida sa fie nasa.

poti plss sa il intrebi asa zic cartile ortodoxe sau asa zice preotul respectiv, pt ca ceilti 2 au zis ca nu e nici o problema.

unde sunt mai multe nase tin copilul pe rand :) ganditi-va ca in moldova se practica si 40 perechi de nasi ..eu am fost la o nunta unde erau asa multi si nu imi venea sa cred , jumatate nuntasi erau nasi si cica se practica la fel si la botez

22+

2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

Cred ca "superstitia" asta, seamana cu aia care zice sa nu repui copilul la san (sa-l intorci de la san), ca nu stiu ce pateste copilul....n-are-a face nimic cu nimic !

Este adevarat ca prin botez se stabilesc anumite legaturi de rudenie (inrudire cu caracter religios)...Dar astept si eu "sentinta" sotului ...cu toate ca nu cred sa fie vreun impediment.

Anaemi am si spus ca asa am auzit.....din babe cum se spune.
In articolul pus de Thaimeed se spune clar, ca nu au voie sa boteze persoanele necasatorite, dar eu stiu ca si tine ca se poate, am si exemplu o prietena care a botezar singura un nepotel.
Nu mai stiu ce sa cred.

Alina 24+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou

Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALINAOPREA

Citat:
citat din mesajul lui anaemi

Anaemi am si spus ca asa am auzit.....din babe cum se spune.
In articolul pus de Thaimeed se spune clar, ca nu au voie sa boteze persoanele necasatorite, dar eu stiu ca si tine ca se poate, am si exemplu o prietena care a botezar singura un nepotel.
Nu mai stiu ce sa cred.

Alina 24+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou

Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani

cand am botezat prima fetita eram necasatorita ..nu mi-a avut nimeni treaba.
nasi nostri de cununie sunt necasatoriti au 2 copii, preotul care ne-a cununat stia a zis ca e ok...apoi nu mai stiu nici eu ce sa zic

22+

2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

ireth, tu ai dreptate stiintific vorbind.
dc tu ai ciclu de 40 de zile,poti avea ovulatia si in ziua 30 de ciclu. asta inseamna ca desi tu ai 24 de sapt de la UM,sarcina ta efectiva nu e nici mkr de 22 sapt, ci de 20-21, pt ca si sarcina efectiva se calculeaza luandu-te dupa statistica ca ovulatia are loc in ziua 14 dupa UM. deci retardul tau este doar o chestie statistica, bazata pe niste date pe care calculatorul de la eco, le are memorate in programul ala care ruleaza pe fundal.

la mn de ex, bebe NU e mai mare cu 1 sapt, cum iese la eco mereu, eu am ciclu de 24 de zile si mereu ovulatia este in ziua 7-8, de ciclu, deci cu o sapt mai devreme decat ziua 14 cum e statistic. deci eu am sarcina dupa UM de 20 de zile, statistic dupa data probabila a conceptiei calculata la 14 zile de la UM, de 18 sapt, dar real dupa data mea reala de ovulatie, este de 19 sapt.pt ca eu stiu sigur cand am avut ovulatie si cand am ramas, pt ca n-am avut decat 2 contacte sexuale in perioada aia,eu fiind atunci dupa fiv si fara chef de amor.si am retinut exact cand am facut.adica cand m-a durut rau ovarul si sigur am avut ovulatie in ziua 7=8 de la UM.

dc tie ti-a venit ciclul pe data de 15 oct, ai ciclu de 45 de zile, cel mai prb ai ovulat cam in ziua 30 de dupa UM, adica in jur de 15 noiembrie. adica data reala posibila a conceptiei este data de 15 noiembrie, ceea ce face ca sarcina reala sa fie de 20 de saptamani si o zi, iar sarcina dupa UM sa fie de 24 de sapt, iar sarcina medie statistica sa fie de 22 de sapt, cum calculezi tu.

real, copilul tau are 20 de sapt.
statistic dupa UM are 24 de sapt, dc te iei dupa un ciclu de 28 de zilesi de 22 de sapt, dc te iei dupa un ciclu de 45 de zile,ca medie.

_

Babyblue va pupa pe toti!!
20+ cu Iustin-Andrei
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.

Mergi la inceput

rammy sincer pe asta n-am ami auzit-o! Ce are a face faptul ca tu esti gravida si vrei sa botezi? (aici ma iau de preot ).

Probabil doar s-a gandit la tine ca esti gravi si o sa fie obositor pt tine sa tii bebelusul in brate...ca in rest nu are nici in clin nici in maneca

Noi am participat la un botez,la care nasa era gravi (cred ca avea in jur de 6 luni)

Alina ...nu te-ai suparat pe mine, nu? Iarta-ma daca te-am suparat.

In articolul pus, spune ca nu pot boteza cei care trăiesc necununati, adică în concubinaj.

Mergi la inceput