Profesorii, bataia de joc a guvernantilor
Raspunsuri - Pagina 20
olim spune:
AB , nu stiu cat de confidentaial este acuma, dar cunosc cazuri care trece de 15,000 lei, adica vreo 4000 de euro, iar presedintii universitatii, ca acuma nu e rectorul cel mai mare au aceste salarii.
pai un rector la oradea anu trecut parca avea peste 25.000 adica 6000 de euro, au aratat fluturasul cu salarul.
depinde de universitate
sunt de acord ca baza geneticii este de la inceputuri aceaiasi, ca ADN e la fel, dar au apartu muuuuuuuulte modificari, iar unii profi dicteaza din cartile profesorilor lor, si iau acesti bani din pacate
sunt de acord ca varsta sa fie pana in 50, dar sa nu publice carti, recopiind altele mai vechi, sau din ce scriu studentii in lucrarile lor de diploma, ca asa e foarte usor.
anul trecut a fost mare circ cu punctajul profilor universitari, cei care lucreaza in sistemul universitar stiu despre ce vorbesc![]()
oricum e cale lunga pana la o modernizare totala a Romaniei, dupa atatia ani de comunism e ff greu, multi romani vor casa, masa asigurata de stat, vacante si concedii, exact ca inainte de 89.
din pacate vor doar salarii ca in occident, iar munca tot ca la comunisti, sa treaca cele 8 ore, noi cu drag muncim![]()
din pacate in aest context sufera viitorul tarii, si cei care vor sa faca ceva dar nu pot.
si eu ma retrag, si imi cer scuze daca cineva s-a simtit jignit, am facut o analiza per general sistem educational.sunt si oameni deosebiti, putini dar exista.
si pentru ei

grati.ela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olim AB eu m-am referit la profesorii din Romania care au salar de 4500 de euro, care predau dupa cursuri universitare din ani 70-80, nu la cei din Franta.Si asta e un tip care are in jur de 50 de ani, deci nu un profesor academician, etc. si care pentru 1000 d euro iti dau o lucrare de liceenta gata facuta |
mai Olim, si tu crezi brasoavele astea? cum sa dea studentul 1000E pentru o lucrare de licenta cand bubuie netul de lucrari, de teze de doctorat furate si transformate in lucrari de disertatie/licenta la...100E? iar salariu de 4500E nu are... poate are venituri din contracte de cercetare (si asta nu e o suma rara...). Asa si eu pot sa spun ca sunt medici care au 30 mii dolari lunar (30 zile a cate 2 operatii de 500$ fiecare si gata suma) dar e clar ca pe de o parte exagerez si pe de alta nu pot sa generalizez si sa afirm ca XIO are asa un venit...
olim spune:
nu e din cercetare, e din slar, + sporuri+ indrumator de doctorat+ indemnizate de rector, decan, presedinte, adica una din ele+ indemnizatie de merit
aaaaaaa, sia sta pe langa cati bani faceau pe sesiune. de unde au profii astia universitarimm nu toti firesc dar mult, case de sute de mii de euro, si conduc masini la fel?
lucrari erau cu 1000 de euro, liceenta inclusa, ca la unele facultati se da pe langa sustinera lucrarii si examen din 4-6 materii facute in anii 2-4, ca sa mai prinda comisia ceva
si mai spun ca is dupa palnul de la Bolognia, cand acolo prevede clar ca liceenta reprezinta doar sustinerea lucrarii de diploma, nu sa repeti 5 examene pe care le-ai dat oricum in cei 4 ani de facultate, dar este autonomie universitara domnilor
libelula spune:
| citat din mesajul lui olim lucrari erau cu 1000 de euro, liceenta inclusa, ca la unele facultati se da pe langa sustinera lucrarii si examen din 4-6 materii facute in anii 2-4, ca sa mai prinda comisia ceva ![]() |
am urmat 4 ani de facutate, un an de studii aprofundate, trei masterate la doua facultati diferite, un MBA, acum sunt la doctorat, si nu mi-a cerut nimeni niciodata un leu spaga la examen sau la licenta, nu mi-am cumparat niciodata vreo lucrare sau vreo nota. vorbesc de facultati de stat. deci sa nu generalizam.
ce e la privat... acolo au fonduri proprii, este traba facultatii cu cat isi plateste profesorii, pot da si 10.000 euro, daca au studenti.
olim spune:
eu am facut doua facultati de stat, 5ani la una, ca asa era ingineria pe vremea acea1997 si 4 ani la a doua, un master tot la stat si stiu despre ce vorbesc
personal recunosc ca nu mi-a cerut nimeni nimic, cred ca is prea guraliva si m-am luat de multe chestii din sistem.
nu spun ca nu sunt oameni deosebiti in facultatile respective, dar am intalnit si personaje de acest tip, si nu putine
libelula spune:
| citat din mesajul lui olim ce m-a oprit d ela mutarea in tara este sistemul de sanatate, unde daca nu dai spaga nu dau domnii doctor nici doi bani pe tine si sistemul de invatamant, unde daca nu dai spaga nu ajunge un copil sa faca un liceu bun din cauza notelor. |
Mai Olim, pai eu nu mai inteleg nimic. vad ca la alt subiect (Calitatea actului medical), te plangi ca e totul varza in Franta:
"in multe clasamente franta este printre primele locuri, dar eu niciodata nu m-am gandit ca e asa dezastru aici, de la sanatate, sistemul de invatamant de stat, care este un dezastru, sa nu vorbesc de anumite categorii de functionari publici care is jalnici, adica la Prefectura, serviciul Imigrari, ma intreaba daca Romania e in comunitate, la MSA, aduc hartii cu veniturile din Spania, si ma intreaba daca cele pe 2008 is in pesetas sau eurosi pot continua."
deci pana la urma e la fel de rau si in Franta... da' ia zi-ne, si acolo profesorii de la stat, asa prosti cum sunt ei, tot la limita subzistentei sunt?
no more comment...
olim spune:
draga mea, nu m-am mutat din Romania in Franta, ci din Spania, unde am stat 9 ani si jumatate ![]()
si m-ama mutat datorita jobului sotului, nu ca is indragostita de Franta
nu vreau sa amestecam subiectele, poti citi acolo ce am scris despre parerea mea cu privirea franta medicala , iar despre calitatea profesorilor aici, cateva pagini in spate
am spus ca Franta nu este nici pe departe ce se spune in tara,a dica cand spui ca esti plecat in Franta, multa lume te invidiaza, ca ai calitate domnulesanitara, educationara, protectie sociala, ori nu e chiar asa, sau cel putin intr-un an jumate de Franta nu am ajuns la concluzia asta.![]()
poate sunt eu prea pretentioasa,poate cer prea mult nu stiu![]()
cait spune:
Nici mie in 5 ani de ASE nu mi-a cerut nimeni nimic, nu am auzit asa .In schimb intelesem ca cc unii decani au salarii maricele dar asta din zvonuri iar doctoranzii si asistentii nu erau platiti cine stie ce.
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro
libelula spune:
| citat din mesajul lui olim am spus ca Franta nu este nici pe departe ce se spune in tara,a dica cand spui ca esti plecat in Franta, multa lume te invidiaza, ca ai calitate domnulesanitara, educationara, protectie sociala, ori nu e chiar asa, sau cel putin intr-un an jumate de Franta nu am ajuns la concluzia asta. |
ok. dar revin la intrebarea mea - profesorii astia "prosti" din franta, si educatorii si invatatorii, traiesc tot la limita saraciei?
olim spune:
eu ced ca si medicii in Romania is tot acolo, adica rezidentii, si inginerii,economistii si multe alte categorii profesionale tot cu studii superioare,din cei ce lucreaza la stat, nu doar cadrele didactice din pacate
nu vorbesc de salariile asistentilor si a doctoranzilor care iau 7 milioane, ci ai vulpoilor batrani, care si-au adus toat neamurile in facultati, si au salarii astronomice pe munca altora.
cait eu vorbesc de decani, prorectori, rectori, presedinti de universitate, si directori economici ai universitatilor.
a fost un reportaj la nasu unde se aratu fluturaselor multor decani din Romania si rectori care depaseau mult 10.000 lei, iar asistentii nu ajungeau la 1000 de lei.