Profesorii, bataia de joc a guvernantilor
Raspunsuri - Pagina 19
AB_AC spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AB_AC [quote]citat din mesajul lui olim putin bani pentru un profesor universitat. eu cunosc caz, care castiga aproape 200 de milioane de lei vechi, ca e presedinte de universitate, adica cea mai mare functie, peste rector, si a sta la stat. si in aceasi facultate, se invata din carti din 75 laura, sa iti spun ce ma mana in lupta anais, si aici o chirie e 600 de euro si o rata la acealasi imobil este de 500 poate, dar nu este mentalitatea romanului, ca trebuie sa faca nunta mare la copii si din banii de nunta isi cumpara musai o casa laura, hai sa iti spun ce ma mana in lupta. acum 4 sani am cumparat un apartament mare la cluj, l-am facut cum am vrut eu, am bagat o gramada de bani in el, cu ideea ca ne v-om intoarce in tare, am gasit si joburi bine platite, adica vreo 5000 intre amandoi, casa si masini platite, plus ceva banuti pe langa. ce m-a oprit d ela mutarea in tara este sistemul de sanatate, unde daca nu dai spaga nu dau domnii doctor nici doi bani pe tine si sistemul de invatamant, unde daca nu dai spaga nu ajunge un copil sa faca un liceu bun din cauza notelor. si cand mai am si in familie, cadre didactice si sanitare, care doar se plang ce putin castiga, dar nu se plang ce incarcat e orarul unui copil, ce mediocru sunt pregatite ele si cum rezolva posturile doar ca mama lucreaza in gradinita respectiva ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ca sa fiu sincera si-n US multe carti de facultate nu-s cu mai nimic diferite de cele din 75
Un exemplu clasic de carte din anii 70 care se tot reediteaza este:
http://www.amazon.com/Complex-Analysis-International-Applied-Mathematics/dp/0070542341
Ba uite cartulia asta se foloseste si la pentru masterat in US si eu am cetit-o prin anul trei.
Se vinde inca si e bine cotata :))
http://www.amazon.com/Functional-Analysis-Walter-Rudin/dp/0070542368
E drept ca-n tari mai sarace gasesti la biblioteca editia din 79.
Nu-i doar cazul Romaniei:
http://orton.catie.ac.cr/cgi-bin/wxis.exe/
E o reala diferenta de prezentare grafica si coperti, dar ma rog nu asta te ajuta sa citesti mai repede ...
Sincer ce spuneti voi de salariile universitare n-are cap si coada. Salariul pentru o pozitie si o vechime e stas. Stiu de asemenea ca daca faci contracte cu industria poti capata in plus o proportie din banii adusi pentru departament. Dar nu cunosc detalii.
In fine problema nu e cifra salariului. Ci daca el asigura un minim de decenta si daca este macar relativ corelat cu al celorlalte profesii. Si in general in vest este.
In plus sa-ti tratezi profesorul prost este ceva care se-ntampla in vest in zonele foarte sarace si cam atat. Tot pe acolo ai detector de metale la usa liceului. Nu-i doresc nimanui sa predea pe acolo.
Laura cu placere.
olim spune:
doar ca aici e vorba de biologie celulara, genetica, ameliorare, inginerie genetica,tehnologii de creste a animalelor, infectioase, paraziti, medicala, deci nu poate fii vorba de ce era acum 35 de ani sau azi![]()
e drept ca anatomia si fiziologia nu s-a schimbat sau nu mare lucru, dar restul

laura, pai de aceea trebuie sa se faca o reforma total in invatamant, cu materie mai putina, profesori mai putini m care sa lucreze mai mult timp efectiv, si mai bine platiti, adica sa-i motivezi in functie de performantele elevilor.
cait, poate unde stai tu lumea ia case la primul contract, in Bretagnia,multi colegi de-a lui Marius care is medici , deci cu salarii ok, nu au casele lor, si lucreaza cu CDI de cativa ani
si is francezi, nu straini.Si is 40 de medici, dar case proprietate personala au doar 4, restul chirie.
aici casele is fff scumpe, unde stam noi o casa este cam la 200.000 de euro, iar cu multi cu care am discutat li se pare enorm de mult, mai ales ca daca iei credit o platesti dublu si chiar mai mult.
cait spune:
Deci ce-mi spui tu de medici chiar ma mira dar asa o fi.Eu tot ce am intalnit aici si am vazut cateva sute prin prisma meseriei pe la 40-45 de ani cereau credit deja pentru a 2 sau a 3 casa pe care s-o inchirieze.Si nu-ti spun ce preturi sunt aici.la 200k e abia gasesti un apartament (nu casa) de 2-3 camere mai dragutel si intr-o zona mai bunicica.Si tot off topic chiria ta mi se pare parfum pentru o casa si curte daca am citit bine.pai eu plateam 450 e pentru un studio de 20m patrati.
Dar am deviat prea mult si nu despre asta era subiectul.
Ma mira totusi salariile pe care le pot avea unii profesori.
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro
AB_AC spune:
| citat din mesajul lui olim doar ca aici e vorba de biologie celulara, genetica, ameliorare, inginerie genetica,tehnologii de creste a animalelor, infectioase, paraziti, medicala, deci nu poate fii vorba de ce era acum 35 de ani sau azi e drept ca anatomia si fiziologia nu s-a schimbat sau nu mare lucru, dar restul ![]() ![]() laura, pai de aceea trebuie sa se faca o reforma total in invatamant, cu materie mai putina, profesori mai putini m care sa lucreze mai mult timp efectiv, si mai bine platiti, adica sa-i motivezi in functie de performantele elevilor. cait, poate unde stai tu lumea ia case la primul contract, in Bretagnia,multi colegi de-a lui Marius care is medici , deci cu salarii ok, nu au casele lor, si lucreaza cu CDI de cativa ani aici casele is fff scumpe, unde stam noi o casa este cam la 200.000 de euro, iar cu multi cu care am discutat li se pare enorm de mult, mai ales ca daca iei credit o platesti dublu si chiar mai mult. |
Imi pare bine ca nu mai costa 600k deja cred ca puteti sa incepeti sa economisiti.
Cat despre carti... Anatomia lui Grey (cartea nu serialul)
http://www.amazon.com/Grays-Anatomy-Henry-Gray-F-R-S/dp/0760722730
e de pe la 1901
Daca vrei iti pot face un curriculum compatibil cu un Ivy League in medicina pentru primii trei ani si-n mate pentru toti cu carti din anii 70. Cartile vechi nu-s un argument! Si-n plus Franta e printre tarile din vest cu cele mai proaste biblioteci universitare deci cartile is probabil de prin 80 in general.
Laura25 spune:
Deus, mii de scuze, imi exprimam siderarea. Chiar nu credeam ca o sa interpretezi altfel emoticonul. Scuze! Trebuia sa zic si in cuvinte ca sunt socata. Chiar nu stiam de asa sume.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
olim spune:
AB eu m-am referit la profesorii din Romania care au salar de 4500 de euro, care predau dupa cursuri universitare din ani 70-80, nu la cei din Franta.Si asta e un tip care are in jur de 50 de ani, deci nu un profesor academician, etc.
si care pentru 1000 d euro iti dau o lucrare de liceenta gata facuta![]()
cait, aici este zona agricola, marea majoritate lucreaza la 1500 de euro cu tot cu sporuri, in abator ,cam 4000 de oameni, plus ce tine de ei, deci nu vorbim de salarii foarte mari.
si casele de 200.000 de euro is case din 1900 din piatra, cu incalzire fuel, neizolate, cu geamuri din lemn, etc.
iar petru o localitate cu 10.000 de locuitori, si la o casa de 60 de m2, eu zic ca e foarte mult chiria, cand te gandesti ca iarna am platit 500 de euro curent pe 2 luni, ca sa iti dai seama cat e de bine izolata.![]()
cat despre medici, stiu de colegii lui marius , asta nu inseamna ca toti fac la fel.![]()
buflea spune:
| citat din mesajul lui Laura25 Da, asa e mentalitatea romaneasca, sa faci tot ce poti sa ai casa ta. Si cred ca vine de la 50 de ani de comunism cand toti aveau repartitie de la stat cu loc de munca si casa. Sa ii vad pe franceji dupa 50 de ani de comunism si dictatura daca ar mai avea mentalitatile si obiceiurile de acum. |
Dar ce e rau in mentalitatea asta ?
AB_AC spune:
| citat din mesajul lui olim AB eu m-am referit la profesorii din Romania care au salar de 4500 de euro, care predau dupa cursuri universitare din ani 70-80, nu la cei din Franta.Si asta e un tip care are in jur de 50 de ani, deci nu un profesor academician, etc. si care pentru 1000 d euro iti dau o lucrare de liceenta gata facuta |
Si eu tot de cursuri vechi vorbeam si incercam sa-ti spun ca multe din notiunile de baza nu-s chiar noi si ca o carte veche nu inseamna un curs prost. Si carti vechi se utilizeaza in toata lumea. Unele sunt doar re-editari.
Apoi salariul unui profesor universitar nu-i de mii de euro in .ro. Pana la pensionarea mamei facuta in vara trecuta in urma unui accident salariul ei de conferentiar era de vreo 400 de euro cu bani adusi din contracte cu tot. Si parca de atunci salariile au tot scazut. Oricum in .ro salariile nu-s confidentiale? Pe vremea mea semnam statul unul dupa altul si stiam, dar acum in afara sefului de personal mai le vede cineva cu ochii lui?
Cat despre varsta... sa-ti spun un secret cine-i prof universitar apai e pana-n cinzeci, preferabil intre 35 si 40 daca esti barbat. Ala-i topul carierei, restul e mentinerea. Zic eu care sigur n-ajung prof plin vreodata
Asta cu pretul lucrarii de licenta nu ma bag. Pe vremea noastra nu era, iar apoi o vreme parca o copiau din lucrarile vechi arhivate la biblioteca. Hotia nu s-a nascut ieri, dar probabil acum o primesc cu identarea gata in versiune electronica. Pacat... copiind parca mai retineau ceva.
Si cu asta ma retrag
Deus spune:
| citat din mesajul lui Laura25 Deus, mii de scuze, imi exprimam siderarea. Chiar nu credeam ca o sa interpretezi altfel emoticonul. Scuze! Trebuia sa zic si in cuvinte ca sunt socata. Chiar nu stiam de asa sume. Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
ok:-) eu am interpretat gresit
grati.ela spune:
| citat din mesajul lui olim ... datorita profilor, care dicteaza la cursuri... |
În timpul unui curs, profesorul Grigore Moisil începe sa caute printre hârtiile pe care le avea pe masa. Nu gaseste însemnarile de care are nevoie, se opreste si spune: “ Lautarii cânta dupa ureche, muzicantii, dupa note. Eu mi-am uitat notele acasa9.”