Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(20)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

uff, Mirela, mama noastra eroina. curaj si putere de munca si subscriu si eu la sfaturile fetelor - trebuie incurajat sa se implice mai mult, chiar daca nu le face ca tine.

Shines - mi-a folosit si mie linkul pe care l-ai postat pt Lorich. Multam! L-am trimis sora-mii, ca si ea cauta un curs de inot pt fetita. am vazut doar ca acolo nu accepta la cursuri decat copii peste 5 ani, si nepotica face 5 in toamna, sper sa nu fie o problema.

Sherbi - nasol cu icterul asta; si pe noi ne-a chinuit vreo 2 sapt la inceput. La indicatia dr-lui, o asezam pe sophic in fata ferestrei inchise, descheiata pana la bust, astfel incat sa aiba bustul si capul expuse la lumina solara. faceam asta de 2 ori pe zi, macar jumatate de ora.

Mitsu- bafta multa la interviu!!! Sa se lase cu job!

eu am tot citit azi despre cum sa-l faci pe bebe sa accepte biberonul. am acum un arsenal de mai multe tactici in rezerva; va anunt care a functionat (daca o funtiona vreo una)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

Doloress - am bagat deja doua comenzi pe well.ca. Transportul e gratuit. Am luat pt sophic crema solara, o crema de fundulet, un lapte de corp si supozitoare cu glicerina. Am uitat de supozitoare cu eucalipt pt raceli, deci va urma si o a treia comanda.

mi-a venit si randul meu sa pregatesc cafeaua de dimineata, asa ca poftiti, va rugam! Atentie doar ca-i f tare, fierbe la foc mocnit de pe la unu noaptea. shines, pt tine o jumatate de ceasca, nu mai mult, ca si asa esti speedy gonzales, nu mai ai nevoie de alte stimulente.

de fapt eu nu aveam nimic de zis, am intrat doar sa va zic noapte buna, sau buna dimineata, dupa caz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluKara spune:

shubulinaaaaaaaa, chiar ca "we missesd you"! sau cel putin "io"! ma bucur ca sunteti bine si ca ai parte de un bebe atat de cuminte! de bun regasit!

doloressun buchet mare de , zic si eu la fel ca fetele, mesajele tale sunt intotdeauna bune de tinut minte si esti mereu un model de mamica, cel putin de genul de mamica de care sunt eu indragostita!

gabivalceanu, si noi am iesit in fiecare zi afara, vorba americanilor, nici vantul, nici ploaia, nici zapada...nimic nu ne sta in drum! noi daca nu iesim e jale mare ca mandra nu vrea sa doarma ziua decat afara, asa ca in fiecare zi batem parcul!

anka maria, merge cu succes programul facut lui bebe?? acela de care ziceai cu multe capitole inainte ca din pacate nu am reusit sa le citesc..

mitsu- bishu, mi-esti draga rau, imi place la nebunie cum povestesti si te admir pentru puterea de a-ti recunoaste greselile! e nevoie de mult curaj, sinceritate si putere interioara pntru a spune" da, am gresit" si sa ioncerci sa faci totul mai bine! tot respectul!

tunde, offf, nesuferiti mai sunt si colicii astia! sper sa treaca! sunteti simpatici rau cu "colicii in colectiv"

madalina, nu stiu ce sa zic de centrul de activitati, parerea mea strict personala e ca mai bine ma joc eu cu bebe cu diverse jucarele, chiar daca asta insemna sa stau o buna perioada de timp in batzul lui. daca ai si legan si carusel plus jucariile si dorinta de a tejuca tu cu el...pai chiar nu cred ca iti mai trebuie si centru de activitati!

catalina, shines, lorich, gabiu, andutza, monik, laura luiza, bebelu, mimo, maimutzica, deea, sherbi, mayane

loutzy, sper ca va simtiti mai bine si ca a trecut greul racelii!

andri, poate niste aerosoli ar ajuta pentru nasucul micutei?
felicitari pentru recuperaarile la capitolul greutate.

roxx, ce bunatati stii sa faci! eu in afara de chec, gogosi si o placinta ,,,nimic nu iese! oricat de mult ma chinui!

dangabriela, felicitari pentru bebe care recupereza! ditamai flacaul se va face! si te asteptam cand mai ai timp. eu am reusit sa "rezolv" problemele de piele(cojite,piele uscata care se cojeste si o forma de dermatita) cu produse din gama Baby Boots. le gasesti in farmaciile sensiblu.

lorich, ce frumos cu rasul in hohote! abia astept si eu sa vad primul ras!

missmj, stiu cum e sa intri in panica ca iti cedeaza calculatorul si ca nu ai apucat sa transferi datele la safe keeping! bine ca nu le-ai pierdut! si sper ca sotul se simte mai bine si nu are probleme.m-ai facut sa rad la faza cu ridicatul genunchilor la piept ale sotului! mi te si imaginam si cu bebe si cu sotul in pat, cu o mana pe unul cu o mana pe celalt....si Maia se sperie mult si des, cand stranutam vreunul langa noi, daca se tranteste accidental o usa, de "urlatoare " de ambulanta sau politie...incepe sa planga si sa isi tremure barbia dar se linisteste repede. eu cred ca e normal si nu ai de ce sa iti faci griji. ei sunt mici si totul e nou pentru ei, sunt foarte multi stimuli cu care interactioneaza si care le agita sistemul nervos si ii sacaie!

misssexy bine ai revenit!

mamutz, i o burtica superba! sa dea DD sa fii sanatoasa si sa ai sarcina fara niciun fel de probleme de acum inainte!

pufoasa laura, e doar o perioada in care e mai agitata! o sa treaca, incearca sa o alaptezi in pat, sau sa ii dai biberonul stand lungita langa ea, sa o adormi iar tu sa te deplasezi in cea mai mare liniste cu putinta|! poti sa ii pui si o bluza de-a ta pe care ai purtat=o si miroase " a tine" langa bebe ca sa aiba impresia ca esti inca langa ea! la noi a functionat!

irinukaa, ce frumos ca ati fost la zoo! abia astept si eu sfarsitul verii ca sa fie Maia mai mare si sa mergem si noi!
apropo, daca stai pe banca si il pui in carut si vb cu el, atunci plange? ca ai putea sa te folosesti de asta si incet incet poate il convingi ca si carutul e bun si nu frige!

mirela mamica eroina ce esti tu! de atat de multe ori pe zi ma gandesc la tine, de fiecare data cand imi pierd rabdarea ma gandesc ca tu ai 2 si ai rabdare cu fiecare din ei si mai esti si gospodina si mester mare! [emoticon cu jos palaria] si te mai supara si sotul in loc sa te ajute si sa iti ofere tot sprijinul din lume si suportul! l-as cam bate! dar asa , sa simta dom'le!

sherbi, tunde vin si eu in clubul "leoaicelor" care isi apara puii cu indarjire si stiu sa faca totul cel maibine! pe subiectul asta mi-am pus azi in cap tot familionul, mama, tata, soata din dotare...doar motanul si copilul mai aveau sa protesteze! si de la ce drama: de la "raceste copilul daca stai cu el afara mai mult de 3 ore plus ca a facut 2 bubite gen eritem fesier, iar astia ac drama de parca ar avea rani de gradul 4 pe 3 sferturi din corp si numai eu sunt de vina ca i-am schimbat crema de fudulet! asa ca i-am luat si eu intr-o serie pe cei din familion de or sa ma tina minte cateva saptamani bune!

Raluca , mami de pisicuta Maia Rebecca, 20 ianuarie 2011

"Iubirea nu este un targ : te iubesc pentru ca ma iubesti. Iubirea este o certitudine : te iubesc pentru ca te iubesc." - Liviu Rebreanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluKara spune:

moama, cat am scris!!!

in primul rand mi-a fost tare dor de voi, si mi-ati lipsit la cafea saptamana asta!

Am absentat motivat din cauza de rude, nasi, musafiri in vizita! de vinerea trecuta am tinut-o lant si deh, a trebuit sa fiu si gazda buna, si mama buna si soata buna, asa ca am taiat dupa lista forumeala. dar de azi am scapat de toata lumea si vin la semnat de condica!

Avem mari probleme cu facutul de kk, in fiecare noapte incepe sa ii bolborosesca burta, sa scoata niste gaze gen mitraliera si sa se chinuie sa faca, numai ca fara niciun succes! asa ca de o saptamana folosim in fiecare noapte termometrul pentru ca altfel efectiv nu doarme nici 5 minute si se vede clar ca are disconfort!dilema mea e urmatoarea: dr zice sa o las macar cate 72 de ore fara sa o ajut sa faca, dar e imposibil pentru ac asta ar insemna una bucata copil care ar urla incontinuu o noapte intreaga si nu rezist psihic la asa ceva. cum sa fac sa nu mai fie asemenea problema? i-am dat si ceai, niciun rezultat. nu pot sa o las sa se chinuie in halul asta iar in acelasi timp mie frica de efectele pe ermen lung ale "acestui cerc vicios"alimentatia mea e aceeasi ca si pana acum, deci zau, daca stiu de ce taman acuma avem problemele istea!

ceva sfaturi, idei, pareri, rosi, oua clocite....ORICE! ca nu mai stiu ce si cum sa fac!

in rest suntem bine!
va pup si fug si eu la somnic!

Raluca , mami de pisicuta Maia Rebecca, 20 ianuarie 2011

"Iubirea nu este un targ : te iubesc pentru ca ma iubesti. Iubirea este o certitudine : te iubesc pentru ca te iubesc." - Liviu Rebreanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lenuta8 spune:

Buna dimineata, dragi mamici !
Intai sa ma prezint- sunt buni unui pui mic de Canada, pe nume Sophia, alintata de buni-Sophicut,iar de tati-Sophiot!
Va multumesc ca mi-ati dat voie sa va vizitez pe usa din fata , casuta voastra draga, ca pe geam am cam tras cu ochiul, de , asa ca babele curioase, de prin decembrie incoace, cand va intreceati la nascut bebei care de care mai frumosi!
Va felicit din tot sufletul, sunteti niste mamici extraordinare, eu v-as decreta mamicile mileniului III! Va ofer virtual cate , iar pt. Mirela noastra incercata si o plecaciune!
Puteti sa dezbateti ce subiect vreti, sunt deschisa la orice sa citesc, si apoi am fost si eu tanara, maica, au zburdat si-n mine hormonii, dar nu mai stiu in ce era: o fi fost in cretacic, sau mezozoic, nu mai stiu maica, ca fuse demult, demult, si de atunci s-au cam asezat praful si paianjenii pe filele istoriei!!!
Asa ca nu lasati hormonii sa se depoziteze ca fac rau la sanatate si mai ales la suflet, va spune baba din experienta
Citeam cu multe capitole in urma ca unele din voi sunteti suparate pe mame, soacre, etc. ca nu va ajuta , amintiti-le ca vremea trece repede, nepotii cresc, iar ele vor fi vizitate de coana Angelica, si nu mai are cine le pomeni cu drag ! Averile adunate de ele de-a lungul vietii se duc pe apa Sambetei, nepotilor le ramane intiparit in sertarasele memoriei lor doar timpul petrecut cu ei si dragostea cu care au fost invaluiti ! Ale mele nepoate abia asteapta sa doarma cu capul pe sanul bunicii( nu mai e la moda in poala bunicii), unde-i moale si cald, iar eu n-as inlocui cu tot aurul din lume aceste momente unice!
De aceea am ales sa ies la pensie inainte,acum, cand au nevoie de mine fetele si nepoatele, am prins ultimul tren al pensiilor anticipate( multumim din suflet odiosului guvern Boc),-31 mai 2010, caci primisem cu cateva zile inainte marea veste ca voi avea nepoata si peste ocean ! Si uite asa, m-am ales cu o naveta transatlantica pe urmatorii ani, pana o zburatacim si pe Sophicut! Am facut naveta la munca 35 ani, acum cat m-o tine Dumnezeu voi fi 6 luni in Romania, 6 luni in Canada, ca asa-mi place lunga si zaluda iarna canadiana!!!
Asa ca va sfatuiesc sa va cresteti bebeii cum va dicteaza inima, ca-i cresteti f. frumos, meseria de mamica se invata alaturi de ei si implicati-i si pe tatici in aceasta munca, sa nu uite de ce au primit denumirea de tatici !
Sunteti cele mai frumoase mamici cu cei mai frumosi copilasi, am deretat prin ordinul Marii Adunari Nationale, a tuturor mamicilor de pe forumul D.C. !
MULTI PT. VOI SI BEBEI!
Sa aveti o zi senina, fara colici, fara miros de Channel-aroma de lapte si Channel-aroma de branza, doar cu aroma de caca si partz, cu multe zambete si hohote de ras din partea pruncilor vostri!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Buna dimineata!

totusi..primesc mai mult de o jumte de ceasca de cafea ? plizzzzz m-am trezit foarte greu la 6 azi,nu stiu de ce dar as mai fi dormit sa rup patul. l-am pregatit pe iubit de servici cu micul-dejun,pachetel si pupici multi. bebe s-a trezit si el,si-a luat portia de papa,schimnbat,iubit si acu face nani. cand sa ma bag in pat s-a trezit cami,speram si eu inca o ora de somn..dar

Buni Lenuta de Sophic,sunteti minunata cred ca aveam nevoie de cineva ca dvs aici,sa ne spuna din experiente,sa ne bage in cap ce inseamna tineretea..muuuult respect si va mai asteptam. zilnic

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

pana apare zikianul,incep eu cu songajele zilei:

ati auzit cumva de vreun studiu care spune ca bautul laptelui in exces dauneaza ? eu beau cam 500-700 ml zilnic,cu toate ca era sa mor din cauza infectiei aleia..dar nu pot renunta la lapte. beau degresat mereu, de 1.5.

cand,cum si unde va ganditi sa mergeti in concediu vara asta ?
eu m-am gandit la cateva zile de munte, mare e exclus cu Edi prea mic si cu radiatiile astea..dar suntem in dubii. Incep deja sa ma gandesc la lista cu tot ce trebe sa iau dupa mine..cred ca nu imi ajunge o masina.

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufoasalaura spune:

buna mamicilor!
un subiect tabu pentru mine:constipatia dupa nastere! daca in timpul sarcinii am dus-o brici cu scaunele,dupa ce am nascut este un chin sa merg la toaleta,si atunci,numai cu supozitor.este rupere si la propriu si la figurat! din cate am inteles asa se intampla dupa nasterile normale,dar cat mai dureaza chinul asta?
aveti vreo solutie,vreun remediu,avand in vedere ca o alaptez pe ilinca(asa de florile marului)de 2-3ori/zi,ca nu am lapte mai deloc,si totusi atat cat ii dau sa nu o afecteze si pe ea.
multumesc!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

neata

dau si eu o cafea la fete,
shine si eu abia m am ridicat din pat, unapentru abia am reusit sa tin ochii deschisi si 2 pentru ca eram teapana de spate, doamne abia m am indreptat, parca eram un robot
copii mei erau de a latul patului, scursi de pe perne si cautau fiecare cu gurita cate ceva
au mancat azi noapte, nu n am mai luptat cu biberinul, pus in gurita si supt pe nerasuflate
acum dorm in sufra in patul lui tati, tre sa le fac o poza sa vedeti si voi cum dorm motanii mei

buni de sophiot multumim de sfaturi,
pufosule si eu sunt la fel, adik in viata mea n am suferit de constipatie, dar dupa nastere din cauza ceaiului de stimularea lactatiei.......sa merg la baie e un chin
decat sa merg la buda,mai bine .....pas
cu supozitor nu mai merge, ca ustura de lesin....o sa treaca, ca nu mai beau ceai de lactatie si parca e mai usor
simo si eu ma tot gandesc la faza asta
vreau la mare ca soarele fixeaza D3,plus ca de cativa ani n am mai fost, dar nu la noi, ori bulgaria, ori turcia sau grecia
dar mi e groaza de bagaje, tre sa ne luam o masina mai mare, un minivan, ca loganul e olcitla cate bagaje ne trebuie, deh familie mare cu 3 copchii
si tre sa fac si 4 pasapoarte, eu, motanii si golanul, costa si afacerea asta 12 mil
flagrant, ralu_kara, irinuka...si la toate fetele
azi abia astept sa iesim, sper sa tina vremea cu noi, ca vreau sa ne dam cu caruciorul prin parc

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

Neatza si de la mine
lenuta bine ai venit pe la noi, foarte dragut mesajul tau, m-a facut sa zambesc. te mai asteptam !
simo si eu stiu ca laptele in exces dauneaza, nu stiu exact ce efecte adverse are, dar stiu ca nu e bun.
pufoasa si eu sunt mega-constipata, se lasa ca sange , si eu nu am nascut normal ! de 3 zile beau la micul dejun 20ml de duphalac,prima zi si-a facut efectul, am fost f multumita.ieri nu a iesit nimic. incercam azi sa vedem.beau si multe lichide, iau o lingurita de miere pe stomacul gol...Doamne ajuta sa ma repar ca e grava situatia.
ralukara ! si eu am avut probleme cu andrei, ii forfotea rau in burta si nu facea caca,dar imi dormea noaptea. cica nu este bine sa folosesti atat de des stimulente, ca se invata sa faca doar ajutat.incearca si tu sa ii faci masaj in sensul acelor de ceasornic pe burtica, bicicleta, cam la fiecare schimbat de pampers , inainte sa manance,ca sa nu vomite. nu functioneaza din prima, dar in timp da rezultate, cel putin la mine a mers.acum face caca o data pe zi. termometrul in fiecare seara nu e indicat, o sa vezi pe viitor, ca o sa se chinuie sa faca kk. mai bine rezisti si tu 2-3 nopti mai chinuite, ca doar nu o sa planga toata noaptea...decat sa ajunga sa nu mai poata face singurel. sper sa rezolvi cumva !

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput