Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (115)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns palomina spune:

Mi-am adus aminte de oul lui Alice

Eu am o obsesie cu chestiile care mi le dau necunoscutii, mai ales cand sunt cu dedicatie pt copil... De unde stiu eu de cand e oul ala sau ce a mancat gaina aia ?! Intr-adevar, e un gest dragutz

la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palomina spune:

Mercic mult, fetelor!

O sa incerc sare fierbinte. Nu stiam ca Strepsils e voie in alaptare! Acum ma duc sa cumpar ca nu mai pooooot!

la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauri_ca spune:

palomina, eu pt. durerea de gat iau neo-angin, sau dolo-angin(mai puternic), pastile de supt. Imi trece dupa 2 -3 pastilute, chiar si cand durerea e f. f. puternica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui CarmenAlbu
La fetita surorii mele la fel doar pe fara si pe maini intoleranta la banana ( i-a dat-o f devreme), sta in it, lucreaza si a diversificat fetita de la 4 luni jumate. Sora mea a avut lapte pt 2 copii, si a intarcat-o cand a plecat la serviciu, s-a chinuit mult cu biberoane ca nu accepta nimic, mie imi parea asa de rau, dar o inteleg, la ei matermitatea e 3 luni, pe urma iei mult mai putini bani si cum au ipoteca nu poate sta acasa mai mult.

Intorsul la serviciu nu inseamna obligatoriu ca trebuie sa intarcam copii.
Ma refer la un serviciu normal de 8-9 ore si cand mama se intoarce seara acasa. Fiecare decide cat alapteaza dar lactatia nu se suprima asa dintr-odata decat daca se iau pastile pentru ablactare.
M-am simtit datoare sa scriu pentru ca la grupul Elisei au fost multe mamici care au lucrat si au alaptat. O mamica din Belgia la fel s-a intors la serviciu si a alaptat pana la 16-17 luni. Sau alta mamica a alaptat pana la 27 de luni, inca 3 luni dupa ce s-a intors din CIC.
Si eu credeam ca din cauza programului, al stresului se va duce laptele. Doar prima saptamana am venit acasa la pranz pentru ca in Norvegia nu se pleaca la alaptat in timpul programului. Dupa aceea avea pauza de 9 ore intre alaptari dar era diversificata asa ca nu era nici o problema. Dar mai conteaza si copilul cum isi cere portia. Iar Elisa avea grija sa vina sa suga cum ma vedea. De abia apucam sa ma dezbrac si ma simteam de-a dreptul hartuita. Insa pentru ca ea a fost atat de dependenta am prelungit alaptarea ei cu inca 6 luni cand am intarcat-o ca se ducea in jos cu greutatea si nu era bine. Iar eu eram in luna a 4-a de sarcina cu Iulia.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

'Neata.

Vreau sa ii urez bun venit la aceasta odisee unei bune si vechi prietene, Dana_bebe.

Bun venit Dana_bebe (si restul id-urilor) . Ma bucur ca ai invins si tu lupta cu infertilitatea iar acum esti mama. Ma bucur si ca am facut parte din suma intamplarilor care te-au ajutat sa iti realizezi visul.

Dupa cum se pare DC-ul da dependenta. Si nici un alt forum nu ne satisface la fel de mult.

Catalina

Bun venit!
Am ratat mesajul ei, noroc cu tine.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

:)) rodica, pana unde te-a dus imaginatia oricum, a mancat mara tot, deci a fost buna supa mea de unghii :))
apropo de zgarieturi la bebei, pe mine ma uimeste capacitatea lor de regenerare. mara daca se zgarie, pana a2a zi nu mai are nimic, sau se mai vede foaaarte putin

mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bambi_bv spune:

Fetelor, legat de facutul iaurtului, cum faceti voi de va iese gros?Eu am incercat sa fac si dupa o zi in care a stat pe calorifer, s-a ales zer-ul deasupra si eu am crezut ca trebuie amestecat, asa ca mi-a iesit un fel de "iaurt de baut".Voi cum procedati...aruncati zer-ul ala, nu-i asa?Si astfel iese cremos si bun?

Eu fac bagajele, plecam la socrii in Pitesti weekendul asta, dar cred ca reusesc sa va citesc si de acolo.

Weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Dana-bebe, bine ai venit in delfinariu!
Si eu ratasem mesajul.

Bambi, calatorie placuta! Nici mie nu imi iese iaurtul gros, maine fac iar.. poate-poate.

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010

Luna 8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarmenAlbu spune:

Scriu reteta cu ce sa faci cu carne tocata de vita pe care mai tarziu o poti face si pt Paul.

Tai marunt ceapa, ardei, rzui morcov si le pui la calit in 2-3 linguri ulei masline, cu sare piper si boia picanta, cand s-au calit putin pui si un kg carne tocata pana se caleste si se face mingiute ca de mazare, pui 6 rosii tocate marunt sau suc de rosii, si mai lasi cu o cana mica de apa pana scade. separat faci o foaie de taietel si o tai in patrate 10 pe 10 cm, in ele pui carnea si le faci sul pe fiecare. le pui intr-o tava si peste ele razui parmezan sau cascaval mai tare, deasupra pui fie o cutie smantana de bucatarie fie bechamel dar sa fii generoasa sa iasa suculente rulourile. lasi pana capata culoare de copt si mancati.

Otilia, sora mea lucreaza in alt oras, la 1 ora de masina si era imposibil sa vina sa alapteze cand era cazul, nu a intrerupt brusc, o perioada i-a dat noaptea pana s-a terminat, ea nu a pus foarte mare accent pe alaptare a spus ca 3 luni si ceva e ok, problema era ca s-a chinuit vreo 2 sapt sa o convinga pe micuta sa accepte biberonul, a incercat toate firmele, toate tipurile de lapte. Eu am insistat mult, dar dupa gafa pe care am facut-o la botez, ( i-a dat si ei sa guste inghetata cu alune si eu aproape am strigat in timp ce ii ducea inghetata la gura), mi-a spus ca este copilul ei si i-a dat putin sa guste. Pediatra ei i-a recomandat sa inmoaie tetina in miere sa accepte bibe, am inteles ca de fapt fiecare mama face in felul ei, si nu e neaparat rau ci nu e cum fac eu .
Este greu sa ii spui unei mame ruda in special si pe care o iubesti mult ca nu e bine ce si cum face doar pentru ca face diferit, eu i-am expus avantajele, dar si sotul ei care este foarte implicat in cresterea micutei a insistat ca este obositor alaptatul cu serviciu mai ales ca o duc la bona acasa adormita, si o iau adormita! Micuta este cel mai precoce copil pe care l-am vazut la 3 luni statea bine in manute si se rostogolea singurica , acum sta in fund mai bine ca leti si e cu 3 luni mai mica, asa ca m-am lecuit sa o sfatuiesc mai ales ca dupa sarcina a fost foarte sensibila. Sa nu mai spun ca aproape imediat a dormit toata noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Multumesc mult Carmen .Maine incerc sa fac,precum si reteta de paste pe care ai postat-o acum cateva capitole

Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010

Mergi la inceput