Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(19)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

A venit sotul de la munca ieri si toti colegii lui au sarit de fund in sus cu sfaturi...sa nu il tinem in brate si neaparat sa adorma singur in patutul lui...ca altfel o sa avem mari probleme cu el. D'astea am cerut repede sfaturile voastre
lorich ce dragutz...dupa ce incep sa umble,nu mai vor in brate, decat cand face "buba"
doloress la asta ma gandeam, d'asta vreau sfaturi cum sa nu ajunga un rasfatat ,un copil d'ala de tipa prin magazine ca il dor picioarele, ca vrea in brate.sau sa urle prin supermarket ca vrea neaparat jucaria cutare care costa vreo 5mil , sa vrea luna de pe cer...vreau un copil linistit...bine eu sunt si un pic speriata cand vad cum se comporta baiatul cel mic a lui sormea cand vine in vizita. vrea neaparat sa manance la calculator, nu accepta sa ii spui ca nu are voie ceva, nu face liniste, tipa, tranteste usi. La gradinita sunt 2 Edi , si i-a zis educatoarea ca lui ii va spune eduard, la care el " cum iti permiti sa imi schimbi tu numele cand vrei?" .intr-o zi vroia la calc, si vroia sa stea si cu noi, si i-am zis ca daca nu foloseste calc, ma duc eu..la care el "hai lasa-ma cu glumele astea proaste" Are 6 ani, nu adoarme decat cu ma'sa in camera, si multe alte faze.
Vreau un copil educat, sa nu imi fie groaza sa plec cu el in vizite ! Dar nu vreau nici un copil traumatizat.
Mititelul, a adormit singurel ascultand sunetele de la duck tv...si eu ma plang ca vrea in brate

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Carmen ce copil cuminte ai. Al meu sta in patut acu si se uita la aparatori(sutn galbene cu oite si catelusi pe ele). Acu ce le-a descoperit, de o sapt le are puse.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

mie la vopseaua pt nunta, cand eram insarcinata in luna 1, mi-a iesit cu toutul altceva decat voia coafeza. si biata fata intrase la idei ca oare o fi de la ea, de la vopsele, de la amestec...
in loc de cognac a iesit roscat inchis
si cand i-am spus ca-s gravi s-a lamurit toata situatia.
deci cred ca si la cele care alapteaza se intampla acelasi procedeu hormonal care schimba culori...

wow, ROXX, superbe pozele! si voi, si tripletii, si tortul... si mai ales CATALINA

ALINUSH, ce poveste! sa treaca repede, asa de la bubita la bubita...
deci tot musetelul e sfant! si noua tot baie cu musetel ne-a spus. plus pelin si tarate. poti incerca si asta, nu are de ce sa strice...

CARMEN, eu una nu l-as lasa sa planga de plictiseala/tristete/singuratate, etc. mi-e ca fix la plansul ala are nevoie de prezenta noastra, sa se linisteasca... mai ales ca /scuzati cacofonia/ chiar se linisteste, deci nevoia de parinti e reala...
pe mine una ma da gata suspinul ala in clipa cand il iei in brate, dupa ce a plans - un oftat de usurare, de bucurie, de "stiam eu ca vii" ...

AMR 12 kg

The mediocre teacher tells.The good teacher explains.The superior teacher demonstrates.The great teacher inspires

Copilului mic da-i radacini, celui mare– aripi sa zboare

sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andutza_B spune:

Doloress, multumesc! Te-am reperat, ca nu asociasem personajele Oricum, tot incerc sa scap de cearcane, asta e marele meu complex, ca nu pot iesi din casa fara sa fiu data cu tone de fond de ten :(
Roxx, am vazut pozicile, sa fie intr-un ceas bun, super frumosi!
Carmen, imi place rochia! Sa iti aduca numai fericire!
Despre tinutul in brate...eu nu ma pronunt, eu sunt terifiata de cazurile din jurul meu, poate asa am avut eu ghinionul sa nimeresc-intre cazuri nefericite de rasfat-asa ca nu-s deloc un model. Acum sa nu va imaginati ca imi maltratez copilul . Oricum, m-am aricit ieri, cand asteptam sa intram la vaccin (btw, nu am fost lasate inaine, noroc ca a iesit dr si ne-a vazut, dar o tanti tot a insistat sa se bage deodata cu noi sa astepte inauntru ). Stateam in picioare, cu Miruna in marsupiu...a inceput sa maraie si o tot leganam asa, usor. A incetat la un moment dat, dar eu continuam sa o legan, probabil inconstient incercam sa ii creez o stare buna inainte de vaccin. Si m-a luat la rost, direct, tanti aia care s-a si bagat cu noi in cabinet: " Na, poftim!! De ce o legeni?". Am ramas siderata. Deci asa i inceput femeia conversatia. I-am balbait ceva acolo, ca eram atat de socata de nu-mi gaseam cuvintele. Ea, evident, a continuat:" O legeni! Asa o sa se invete!! Ce-ti trebuie sa o legeni daca ea nu plange si sta linistita?" M-am enervat groaznic! Urasc genul asta de "sfatoase" !

Andutza- cu pisicuta Miruna-Georgiana (26.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Andutza si noi am patit la fel cand am fost sa facem vaccinul. Ca daca e linistit de ce il mai legan? Ca asa o sa-l obisnuiiesc sii ce o sa fac dupa. Faza era ca daca eu incetam cu leganatul,el incepea sa maraie. probail era si el agiatat de ce urma sa se intample.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Hmm.. CARMEN, stiu ca toate avem in minte cate un copil de genul pe care l-ai descris tu cand ne gandim la rasfat, nu stiu, nu judec si nu stiu care e situatia concreta, insa eu cred ca nu din dragoste multa si atentie a ajuns copilul respectiv astfel.
Eu una consider ca cea mai potrivita cale de educatie e propriul exemplu. Copilul e ca un burete, mai ales in primii ani, cand noi consideram ca nu stie / nu intelege mai nimic, ei bine absoarbe tot. Eu sigur cred ca i s-a spus la un moment dat : Cum iti permiti sa... si uite asa a inceput si el sa foloseasca aceeasi expresie. Sau la un moment dat i s-a spus : Hai lasa-ma cu textele astea... si uite asa a a spus si el mai apoi. Nu stiu, nu sunt sigura, dar inclin sa cred, din scurta mea experienta de mama de 3 ani si din ce-am mai citit pe ici pe colo.
Cand tip si sunt nervoasa, Patrick tipa si face crize. NU neaparat catre mine, se duce si se razbuna pe taica-su de exemplu. E clar, o legatura. Cand i se zice ca e rau si obraznic (mama avea obiceiul asta prost) apoi se comporta in consecinta. Nu o dezamagea deloc. Eu ii zic mereu ca e cel mai cuminte copil, ca ma astept de la el sa fie intelegator si sa se gandeasca la ceilalti si se comporta in consecinta.
Nu zic, dupa cum mai scriam mai sus, mai are si el crize si tantrumuri - ca de ce sta tabloul asa si nu invers, dar in general, nu mi-e rusine sa ies pe nicaieri cu el, se comporta civilizat, intelege pe ceilalti, la gradi nu avem probleme. Dar e respectat, de cand s-a nascut, ca om. Cu emotiile si sentimentele si provocarile lui specifice. Nu i se interzice mai nimic, nu cred in pedepse si nici in recompense. NU i-am dat bulinute ca merge la toaleta, nici nu l-am amenintat ca vine bau-bau daca nu merge. Pur si simplu i-am aratat, asta e toaleta, asa fac oamenii mari si copii mari, astia sunt chiloteii, cand vrei sa faci imi zici. Si singur a inceput sa faca si sa se duca, cand a fost el pregatit.

Consider ca nu are cum sa respectele nevoile celorlalti daca nu i se respecta si i se iau in seama nevoile lui. Cand nevoile lui intra in contradictie cu ale mele, (se intampla, ca in orice relatie interumana) incercam sa gasim o cale de mijloc, explicandu-i mereu de ce, de ce nevoile mele sunt incalcate. Chiar de cand era mic, mic si nu vorbea mereu i-am explicat. Uite nu imi place cand scrii pe pereti (nu ca e rau si-obraznic ca scrie pe pereti). Mie pur si simplu nu imi place, pentru ca apoi trebuie sa sterg, imi ia timp si munca, decat sa pierd timpul stergand pereti, nu mai bine scriem si ne distram amandoi pe hartie? Stiu ca pentru tine e super-amuzant sa scrii pe pereti, hai sa lipim atunci foi pe pereti si sa te faci ca scrii pe ei.
Vrea cafea - ii zic - copii nu beau cafea, corpul lor e prea mic si fragil ca sa faca fata la cafeina. Hai sa-ti pun si tie putina apa sau ceai intr-o canita ca a mea si sa ne prefacem ca bem cafea impreuna.
Cateodata nu merge, cateodata o mai tine pe-a lui. La tantrumurile de oboseala - nici nu ma obosesc sa intervin cumva, il las sa-si verse amarul. Dar de cele mai multe ori, cand e odihnit si linistit, intelege foarte bine.
Dar stai calma, dragostea si intelegerea nu a dus nicicand la copii rasfatati si egoisti, din nou, parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Hello fete vorbarete !

Bun venit noilor fete !

N-am mai apucat sa intru de ceva vreme, iar cu cititu sunt in urmaaa rau de tot.

La un moment dat am vazut ca se discuta subiectul meu preferat de studiu, colicii . mamele incercate. Si pe noi ne mai bantuie. Acum sunt in faza in care ma intreb daca partzurile sunt o cauza sau o consecinta. A mea face si mai mult pipi cand e in criza. Daca sunt o consecinta, atunci asta ar confirma ipoteza nervoasa a colicilor. Se enerveaza, se incordeaza si fac de toate. Dar atunci de ce regurgiteaza? De ce se framanta matzisoarele?

Mandra mamica de printesa Sara Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catal_ina10 spune:

Doloress, , intotdeauna din mesajele tale invat cate ceva!

Mandra mamica de printesa Sara Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

fac capitol nou

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu minunea Natalia Maria (30. 12. 2010)

SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

s-a schmbat parola de pe forum??? k nu mai merge cu aia care era

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu minunea Natalia Maria (30. 12. 2010)

SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor

Mergi la inceput