Zmeurici de iulie-august 2009 (16)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Buna mamici, haideti la cafeluta!
Noi suntem bine, relativ, am fost si suntem inca muciosi, a avut David o tura de muci, i-a trecut, dar i-au revenit dupa cateva zile, e foarte usor sa te virusezi acum. Acum mucii sunt pe trecute, dar i-a ramas o tuse la care lucram inca.
Nu stiu cum a fost weekendul vostru, dar la noi ieri a nins viscolit.... Vremea ideala de primavara . Acum inca e urat si temperatura e de iarna, ca sa nu mai vorbesc de vantul rece care e prezent in permanenta.
Noce, oh da, pai si gura mea turuie nonstop in parc "impartim jucariile". N-a facut faza cu luatul jucariilor din manuta decat la fetita aia de care va povesteam, care e cu 2 luni mai mica si nu riposteaza in niciun fel. A profitat de ea ca era mai slabuta ca el , cu alte prietene nu a facut niciodata asa ceva, nuch ce l-a apucat. Cand e cu prietenele lui mai mari cu 1 an decat el, i se intampla lui lucrul asta, i se ia din mana tot...(poate de acolo o fi invatat?!)
In parc, cel putin in Bucuresti(in Obor, in parculetul mic, daca ala se poate numi parc) faceam si noi aceeasi chestie cu jucariile, fiecare mamica aducea mai multe jucarii, le scotea langa carut si veneau copiii si se serveau, fiecare copil se juca cu jucariile celuilalt. Dar erau inca mici, majoritatea erau pana in 2 ani, sunt curioasa cum o sa rectioneze cand o sa mai creasca putin, se dezvolta simtul proprietatii.
Va pup, sa aveti o zi frumoasa si linistita!
Azi cred ca imi fac curaj sa sun la servici....

Iulia, mamica fericita de David Andrei (04.07.2009)
www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank"> Botezul lui David
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayda_m spune:

Buna dragi mamici!
Giova bine ai revenit, ti-am simtit lipsa cu toate
Noce ma bucur ca sunteti bine, asteptam pozici cu noua locatie!
Clara asa de mult imi plac postarile tale si ma bucur mult ca ne impartasesti si noua din ce scrie in cartea lui Karp...mi-ar placea sa o am si eu dar sunt varza cu engleza...
Mi-e f greu uneori sa ma ocup de Andreea asa cum as vrea eu...ca Raducu imi ocupa o mare parte din timp...cu Andreea avem problema cu tipatul...cand nu-i convine ceva tipa...de ex dc imi cere ceva si ii spun sa aibe putina rabdare...incepe sa tipe..am sa aplic metoda cu numaratul Clara, sper sa reusim...de multe ori imi pierd si eu rabdarea si ridic tonul la ea, stiu ca nu e bine, nu dati cu rosii...incerc sa fiu cat mai calma...dar uneori cu greu reusesc...si ea mititica imi spune "nu tipa"...off, e tare greu in perioada asta..
Cu copiii la joaca...de multe ori eu ii spun sa lase jucaria ca nu este a ei pt ca vad cat de urat se uita parintele/bunicul copilului si vad cum se repede copilul sa o smulga din mana....si e tare greu ca nu avem pe langa casa un loc de joaca mai mare, cu verdeata...avem un parculet plin de copii de toate varstele care se alearga, tipa, se imping...avem un parc un pic mai departe, mai greu ajungem acolo...astept sa fie mai caldut afara si sa stam pe acolo mai mult ca macar e iarba pe jos si sunt copacei...
Mi-am spus si eu offul , Clara te rugam sa ne mai spui ce mai citesti din cartea lui Karp, imi sunt de mare ajutor!

poze noi
minunile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

tot zic ca citesc si scriu cat doarme Edi si nu mai apuc. sper sa nu se trezeasca ca sa ma pun la curent cu ultimele noutati.
am de recuperat vreo 6 pagini, citesc si raspund, sa vedem daca termin.

Blanca la sf. lui aprilie incepi munca? sa porti sanatoasa hainele. si spor la bb2.
asa e...varsta de 2 anisori....incep cu fel de fel de chestii, sunt tot mai constienti de ce sunt in stare si ne cam intind nervii la maxim.
Bely sper ca si-a revenit de tot Patricia, doamne cat ati mai tras si voi. super ca papa, draga de ea....acum recupereaza tot.
Inutsa e cam greu cu dezvatatul, trebuie sa fii tu mai atenta sa nu o lasi sa se apropie de burtica. ai mare grija, ca nu e de gluma.
Lucialu pe unde iesiti? poate ne vedem intr-o dupa amaiza.
Pooh acum 1 an m-a facut iar vara-mea de tot si atunci am cam urlat. in vara m-am facut asa mai putin la altcineva, caci mi-e rusine sa ma faca altcineva. acum zau de m-a durut....ma asteptam sa tip pe acolo, dar ne-am luat cu povestile si am uitat de durere.
cum mai e sotul tau? a scapat de injectii?
Cornelia isi va reveni Vladimir cu pofta de mancare. laptic bea?
Motana pai daris s-a potolit repede. Edi face adevarat show, iar daca plec de langa el, vine dupa mine, se tine de piciorul meu si urla mai tare.
stai linistita ca nu esti singura cu ridicatul tonului si NU. Culmea ca Edi atunci asculta, cand ridicam vocea la el.
Flosideea tare de tot denis cu aripioarele la MD.
sper sa-i treaca repede, sa nu mai loveasca pe cei din jur.
Chance super ca ai intrat. ce dulci sunt printesele tale. te cred ca ti-e greu cu amandoua, macar pe Maria o mai plasezi la bunica.
ma gasesti pe FB cu numele de Ioana Purdea. eu te adaug ca prietena si pe urma te adaug grupului. poti trimite solicitarea oricarei fete pe care o ai in lista.
Clara bune postarile tale. Nici al meu nu loveste, dar are el alte iesiri: aruncat pe jos, aruncat cu jucarii sau ce are in manan cand s-a enervat. Noi il punem la colt, dar numai sa il arat si se pune acolo. sta cateva minute dupa care il luam, ii explicam, dar mie mi se pare ca degeaba. voi incerca si cu inchisul in camera, dar mi-e ca se ia cu jucariile si il doare undeva de pedeapsa.
Noce cum sunteti voi? ati gasit ceva de munca? acomodarea? cred ca sunteti zi lumina la plaja.
Uliiasi am vazut zapada in tara...of...sper sa se indrepte si vremea asta...tare ciudata mai este
Ayda si eu ridic tonul, cum ziceam mai sus, Edi numai asa se potoleste...si nu intotdeauna. e tare greu sa fim calme si mereu zambitoare cand avem atatea pe cap.

Trimit asta si revin.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

asa.....
Edi s-a schimbat total de la intoarcerea noastra.
e foarte lipicios, doar cu mama si tati vrea peste tot.
Sambata noaptea eram intr-un pub si cand aud tel. in geanta ma ingrozesc...15 apeluri de la mama. Suna saraca disperata ca Edi urla de 30 min. si nu-l poate calma, ca a vomat si numai mama si tati zice. A trezit toata casa...asa ca in 5 min. eram la ei. S-a potolit cand ne-a vazut, i-am luat pe amandoi si i-am dus cu noi la cumnata. toata noaptea a plans si zicea: NU, nu, mama-tati. nu stiu ce a avut.
Acest show a continuat de cate ori intratm la mama sa-l schimb...isi tinea hainele stranse la piept si urla. La soacra la fel, am fost la finut la fel a facut in casa. afara a fost ok. tot timpul ma lua pe mine si pe tat-su de mana.

Ieri a fost cireasa de pe tort: am dus bagajele la masina, era si ora lui de somn. trebuia sa mancam si noi si sa plecam.
Urcam la soacra sa ne punem la masa si incepe Edi cu urlatul si suspinele. vai ca am crezut ca isi pierde rabdarea sotul...asa s-a enervat....toate blocurile l-au auzit...ce sa stea, ce sa asculte ce-i ziceam, el urla. A vrut soacra sa coboare cu el, a fugit inapoi in scara urland, tati-tati.
Pana la urma a plecat al meu cu el la masina unde s-a calmat. pe urma am stat eu cu el, sa termine sotul de mancat si iar dai pe plans. totul a fost ok cand ne-a vazut pusi in masina. a si luat somn imediat.

Vad ca acasa nu mi-a facut asa scene, e cumintel.
Cred ca i-a fost frica ca plecam iar si-l lasam acolo. si eu vroiam la vara sa-i mai las la bunici....cred ca nu mai am nicio sansa cu Edi, pana mai creste si pricepe.
Am patit asa cu Marco, dar el era cu 1 an mai mare decat Edi. si nu l-am mai lasat sa doarma nici macar la mama, pana a inteles ca noi dimineata mergem dupa el. asa ca...de acum...cred ca va fii umbra noastra cand mergem la bunici.

cand se trezeste, mergem dupa Marco si putin prin parc.
merg sa vad de poze, sunt vreo 800 asa ca am de munca cu ele.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

ziua buna,si de la noi...sper ca mai suntem prin amintirile voastre .
Nu am mai citit de un car de ani,pe aici,sper ca toata lumea e ok
Noi suntem binisor,mandruta Dariuca acum e putin racita,dar la cate episoade a avut din toamna pana cum,e chiar ok pt ea sa aiba niste mucisori .Numai stiu ce sa ma mai fac cu ea,atat de sensibila este.Acum ii dau First defense,dar nu vad niciun efect,desi are mai bine d eo luna de cand il ia.AM reoperat-o la ochisorul drept,deoarece facuse cataracta secundara,si de atunci e jale de dosul meu,numai pot face nimic,numai pot merge nici la wc fara sa urlee pana se invineteste.Nu mai vrea sa stea singura nici 2 secunde,asa ca non stop e printre picioarele mele oriunde merg sa fac treaba.Mi-a spart ceva farfurii,castroane,pahare,ca daca are ceva in manute cand ii vin bazdacii,arunca de nu te vezi.vorbesc cu ea frumos,nu o cert,nu o pedepsesc,dar ea tot ce si cum vrea face...uneori imi vine sa o iau pe campii .Dupa ce vin si cei mari de la gradi,e mai binisor,mai pot iesi si eu din camera sa fac cate ceva linistita.Am zis ca sa o dam la gradinita pana la amiaza,pana in august apoi sa o trecem la program normal,cum sunt si fratiorii.dar mi-e frica,totusi,ca ea cu problemutele la ochisori sa nu faca cine stie ce pe acolo,desi sunt foarte bine supravegheati,sunt 3 aducatoare la 16 copii.dar daca continua asa inca o luna,pentru binele familiei,trebuie sa o dam,ca altfel ajung la spitalul 9 cu cazare permanenta
Cu mancatul suntem certate,tzatza cat cuprinde,in rest ciuguleli.AM zis ca astept sa ii iasa ultimile 2 masele si o intarc ca numai pot,am zile in care ma tzocane non stop,si daca indraznesc sa nu ii dau cand cere.....2 ore nu-i mai intrii in voie.
Incerc sa mai intru pe aici,sa mai citesc despre zmeureii dragi,cu ce prbleme va mai confruntati si voi,si poate gasim solutii si la ale noastre.
pupici si numai bine tuturor

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
shoping... https://picasaweb.google.com/gluminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

AYDA- cu multa placere. Si nu trebuie sa te certi deloc pentru ca esti o mamica extraordinara. Nu e usor sa-ti distribui atentia intre 2 copii care sunt la un an diferenta si care au 2 nevoi diferite; unul e inca bebelus si merge de-a busilea iar celalalt a intrat in lumea copilariei si trece printr-o alta etapa. E foarte, foarte greu! E greu cu unu' daramite cu 2 in acelasi timp!!! Toata stima si respectul!
In ceea ce priveste ridicatul vocii, la fel, cu toate ne pierdem cumpatul la un moment dat si e de inteles. Faptul ca realizezi ca ai tipat si ca nu e in regula, e foarte important. Karp spune in cartea lui ca, atunci cind simtim nevoia sa tipam, sa incercam sa batem din palme si sa folosim un ton putin mai ridicat. In felul asta se mai amelioreaza starea de nervi pe care o avem. Sau daca esti foarte, foarte suparata, te poti duce intr-o alta camera si varsa "nervii" intr-o perna pe care o lovesti cu putere. Sunt foarte bune ambele metode, incercate pe propria piele, ca si eu mai imi pierd rabdarea. :)

De asemenea, fetelor, pina sa ajungeti la acel "red behaviors" despre care vorbeam intr-un mesaj anterior, sunt "green behaviors" si "yellow behaviors" de care trebuie tinut cont. Adica trebuie sa observam toate comportamentele pozitive si sa le validam in prezenta micutilor nostrii. Ex: " Bravo, ai strins toate jucariile!" "multumesc ca ma ajuti sa matur bucataria! etc, Ideea e ca se va crea un echilibru, iar copilul va intelge ca noi, ca parinti, suntem atenti la toate aspectele, si pozitive si mai putin pozitive. Poate o sa mai imi gasesc eu un pic de timp sa mai traduc din cartea lui Karp.

GIOVA - eu il pun pe al meu in patut fara nici o jucarie in jurul lui. Insa, daca nu mai aveti patut, doar prin faptul ca-l lasi singur in camera, fara posibilitatea de a iesi afara si a intercationa cu tine pret de citeva minute, e suficient.

Gata, fug la treaba ca e luni si incepe o noua saptamina de munca,

Va pup si va urez o saptamina fenomenala,
Clara si Bryce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

Clara
minunat ce ne spui tu acolo, eu deja am pus in practica si Anastasia chiar a priceput , o sa va povestec mai multe maine acum sunt pe fuga, tare as vrea si eu cartea din pacate la noi nu se gaseste nici in romaneste nici in engleza , decat cea cu bebelusii, dar am trecut de faza asta , o sa incerc s-o comand cumva de afara
cand mai ai timp mai spune-ne si noua ce zice dr karp ca tare bine zice
Anastasia are o problema cu shareuitul jucariilor, toate sunt ale ei si nu ar da niciuna, am ceva de lucru la partea asta dar sper sa o rezolv repede

zilele astea nu am intrat sa scriu din lipsa de timp, Cezar a facut o enterocolita de toata frumuseatea, m-a trezit de 5 ori in prima noapte, acum e mai bine, e cam mort de foam eca s-a saturat de orez, morcov, banane si afine, de maine incep sa-l trec si pe alte chestii , bine ca nu am luat-o si noi
gat fug ca e cezar in baie si ma striga

_
Adriana mami de Cezar Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)

Campanie “Mananca sanatos o zi pe saptamana”

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Intru pe fuga.
Pt cele care doriti cartea dr-ului Karp din care "spicuieste" Clara, uitati www.books-express.ro/book/9780553384420/The-Happiest-Toddler-on-the-Block.html" target="_blank">aici de unde o puteti comanda in Romania. Eu am citit-o si este foarte, dar FOARTE buna si explicita. Eu am inceput sa o recitesc

adriana sanatate lui Cezar!

de si15+

bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Pup!

Scriu cu Vladimir lipit de mine, care trece si el printr-o faza de dependenta de mami si mie imi e tare drag , mai ales ca planuiesc sa ii mut patul la el in camera si ...tot planuiesc, dar nu pot in primul rand eu sa ma dezlipesc .

Giova, e normal sa fie asa Edi. La noi, daca se intampla sa ajung f. tarziu acasa si sa il gasesc dormind, a doua zi nu ma scapa din ochi. Cu nepotelul, clar a fost gelos. Nu cred ca v-am povestit niciodata cat de gelos e Vladimir pe var-su. Gelozia e vis-a-vis d ebuni. Cand l-a vazut prima data, impingea pe toata lumea care se apropia de buni, inclusiv pe mine si ne lovea.

Clara, probabil ca le zice bine Dr. Karp . Recunosc, noi nu suntem asa de stricti si nici copiii prea cuminti . Doar ca referitor la time-out, parerea mea e ca e foarte mult 5 min. pt. un copil de 2 ani. Eu stiu ca time-out-ul e indicat dupa 2 ani si doar cate un minut pt. fiecare an al copilului, adica 2 minute pt. zmeureii nostri.

A, la unii copii time-out-ul nu are efectul scontat. Pe noi ne-a sfatuit psihologul sa renuntam la el in cazul lui Stefan (intr-un timp ma incapatanam sa il aplic ).

M-am saturat de vremea asta oribila. Sambata am zis ca ne ia vantul pe sus, ieri a fost grindina, azi frig, maine frig .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

am dat niste linkuri la filmuletul cu dr Karp, pe maiul comun.

Eu perfect de acord cu el si cu Clara :), mie mi-a placut dr karp intotdeauna, as vrea sa gasesc unul ca el pe aici .

Cred totusi ca un copil nu trebuie sa fure nu de tema sanctiunii ci ca pur si simplu nu trebuie sa o faca. Nu bag 200 la ora ca imi da amenda, ci din motivatie interna si personala (eu ). E adevarat ca acum e cam imposibil sa ii faci sa rationeze asa.
Orice lucru are consecinta, asta trebuie stiut si de noi, aia mai batranii, ca tot incercam sa evadam. Chiar citeam deunazi ca sa nu conditionezi copilul la modul.... Daca nu vii in casa, mami pleaca si te lasa singur, sa il santajezi emotional... ci Daca nu vii in casa, poti sa racesti, ca deja s-a lasat frigul.

Si mi-am amintit ca i-am facut si eu cu Daris... daca nu te imbraci eu plec singura la plimbare! (trebuia sa zica: go! :)))

noce, si eu ii zic dariei asa.. copilul nu a vrut sa iti dea cu nisip, sau nu stie sau a gresit si el, si noi mai gresim! Dar daca vad de astia rai iau eu atitudine Azi o copila tinea toate leaganele, si facea Nu!... si eu nu ce? Adik sa nu se dea Daris.... que te pasaaa?? i-as fi zis... dar a lasat-o moale :)
Ce mai face tu guapo? Va pup!

De obicei sunt copii frumosi si civilizati, care impart jucariile, parintii chiar le zic sa imparta, noi de multe ori iesim fara nimic si ne jucam cu cate ceva. Imi pare ca in parc sunt mai rasati decat la locurile astea de joaca de cartier, cel putin la noi.

Mergi la inceput