Ce dam copiilor sa manance si despre strictete

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Softurela, cine a facut calculul ca un adult roman consuma 90% proteina pe zi??? Nici daca maninci carne goala nu ajungi la 90% proteina. 100 de grame de carne contine cam 20-30 g de proteina, iar in general romanii chiar nu maninca multa carne (comparat cu americanii de ex), pentru ca e scumpa. Eu as zice ca baza romanilor in majoritate sint carbohidratii (paine si derivate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Se zicea despre cat de mult traiau bunicii nostri si cat de cat erau mai sanatosi decat sutnem noi azi. Da. Dar, ei nu mancau fructe si legume iarna (exceptie muraturile), nu mancau fructe si legume exotice, ce nu cresc pe meleaguri la noi. Si asta e foarte important. Genetic oarecum, sistemul digestiv este setat sa prelucreze hrana tipica de pe meleagurile noastre. Or fi bune citricele si fructele de mare si fac bine garantat, dar nu atata de mult pentru noi (care de secole de-a randul am fost crescuti fara ele).Bunicii nostri mancau foarte multe grasimi; slanina, branza, samntana cat mai grasa, unt facut acasa, iaurt din lapte statut (lapte acru/batut). Plus ca nici igiena nu era spectaculoasa. Munceau si enorm de mult, munca fizica. Plus ca de multe ori mai si rabdau foame voita(post) sau nu.
Dar cel mai important NU ERAU STRESATI. Cel putin nu stresul cu care ne confruntam noi azi. Isi cladeau casele din pamant (disponibim oricui), copiii locuiau aproape de parinti, la fel si rudele, mancare aveau daca munceau, putini erau cei care se stresau la scoala, munca devenea o sezatoare ( un soi de forum de azi ).
Plus ca si traiau intr-un mediu sanaots, nepoluat(fara BCA,fra vopseluri be baza de Pb, lemnul ramnea tot lemn, fara pal, fara plasticuri , fara prea multe haine sintetice etc).
In concluzie vreau sa atrag atentia ca a manca sanatos nu e suficient daca nu ai o minte sanatoasa si un mediu social si geografic sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Degeaba mancam noi sanatos daca atunci cand facem ''curatenia generala'' nu ne protejam de poluarea indusa de compusii organici volativi ai produselor de curatare, daca atunci cand aerisim facem mai mult rau decat bine tinand cont de poluarea urbana (cati copaci exista in jurul caselor si apartamentelor in Romania? Ingrozitor de putini. DAr cate surse de poluare? Praf, fum, noxe, etc). Daca oriunde ne ducem suntem bombardati de radiatii, de la ''inofesivele'' unde radio, electromagnetice, si chiar radioactivitatea. Daca ne stresam din orice, ca nu castigam sificienti bani , iar daca ii castigam ,ca nu castigam mai mult, ca nu stam in zona rezidentiala ci in alta parte, ca eu n-am ce are colega, ca nu am fsot promovata, ca, copilul parca e mai lenos si nu tine pasul cu restul etc etc etc. Suntem obesedati de grandomanie si obsedati de control.
Din stresul asta si din mediul extra poluat si extra artificializat ni se trag toate ponoasele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela
Da, bunicii nostrii, strabunicii au trait 100 de ani si au mancat proteina animala. Dar ei tineu posturile lungi care reprezinta adevarate cure de detoxifiere; ei munceau la camp si dadeau prin transpiratie toate toxinele acumulate; ei respirau aer curat si faceau miscare toata ziua;

nu, eu spun altceva. se murea pe capete si inainte, speranta de viata era mult mai mica, dar nu stia nimeni ca boala de care a murit Cutarescu era cancer. ce investigatii, ce analize. ca medicii erau numarati pe degetele de la o mana.
eu vad ca, in mai toate cazurile, moderatia e cheia. nici extrema "nu pun gura pe carne/mancare procesata" dar nici cea "cea mai buna leguma e porcul".
daca exista substratul fiziolgic/genetic pentru ca boala de tip canceros sa apara, atunci daca nu e declansata de proteina animala e declansata de multi alti factori. pana acum nu poate spune nimeni, dovedit stiinfic, ca in anumite cazuri cancerul a fost declansat de abuzul de carne.

Roxana

Mergi la inceput

Citat:
in schimb speranta de viata a adultilor a scazut dramatic.

ceva date stiintifice sa probeze afirmatia asta?
ca de exemplu CDC (Centre of Disease Control) a raportat ca in 2007 s-a atins cea mai mare crestere a sperantei de viata (in tara profund obeza si sedentara), iar in ultimul deceniu aceasta crestere a fost de 1.4 ani (din 1997 in 2007) www.cdc.gov/media/pressrel/2009/r090819.htm" target="_blank">aici e raportul oficial

edit: aici este www.efmoody.com/estate/lifeexpectancy.html" target="_blank">graficul de crestere al sperantei de viata de la 1900 incoace

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luckyblue spune:

Citat:
in schimb speranta de viata a adultilor a scazut dramatic.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Ne dai te rog o referinta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

despre alimentatie si speranta de viata este mereu ceva de adaugat iar studii se fac mereu si in fiecare zi tocmai pentru ca problema nu s-a transat inca.
Tocmai citeam un studiu ca americanii au viata cea mai lunga - in ciuda hranei incarcate de hormoni, antibiotice, gratare, cola si alte chestii...
Nimeni nu spune ca detine cheia sanatatii si vietii matusalemice ... dar, uneori faptele au totusi puterea sa contrazica teoriile...

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Softurela, departe de mine ideea de a ma crampona in disecari ale firului de par in 4. nu imi plac si nici nu am timp sa le sustin, mai ales pe un forum.
stiu povestea fetitei tale si nici prin gand nu imi trece sa te acuz pentru acest fel de dieta, dimpotriva, esti un exemplu pentru ca ai gasit problema si ai reusit sa o anihilezi.
dar, in cazul unor persoane fara teren alergic, fara dieta dezechilibrata, cu un regim normal de miscare/sport, eu sustin pana in panzele albe ca o felie de parizer pe o ciabatta nu face niciun rau, la fel ca o briosa cu zahar alb, la fel ca un hamburger din an in pasti. sunt pur si simplu parti ale vietii noastre de acum (la fel cum o fi fost absinth-ul la 1860 )
ma scuzati, acum musai sa fug acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Softurela, sa stii inca ca imi plac si sfaturile tale si as vrea sa iti dedic un topic. Ce ar fi sa ai unul curent cu numele: Sfatul Softurelei?
- nu e o gluma, sunt sigura ca sunt multe lucruri interesante pe care le putem afla de la tine. Mi-a placut ce a spus Marina ca topicul acela cu Abdomene plate a facut-o mai constienta la ce mananca.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Pe mine ma intereseaza ca Softurela sa-si faca un blog despre alimentatia fetitelor ei, inclusiv cu retete raw-vegan si de unde isi procura ingredientele.
Nu cred ca as deveni vreodata raw-vegan, in primul rand da barbatul divort, apoi e cam scump si la urma nu m-as mobiliza suficient sa gatesc, dar mi-ar place mult sa mai schimb cate ceva in alimentatia familiei

blog

asteptandu-l pe Filip (august 2011)

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput