Ce dam copiilor sa manance si despre strictete
O www.hotnews.ro/stiri-international-8454577-franta-doi-vegetarieni-risca-30-ani-inchisoare-sub-acuzatia-provocat-moartea-fetitei-lor-11-luni-din-cauza-regimului-alimentar.htm" target="_blank">stire trista despre moartea unui copil, de a carui moarte sunt blamati parintii, mi-a atras atentia.
Este vorba un copil alimentat de parintii lor, conform dorintelor/ viziunilor proprii despre alimentatie si reguli etice (in acest caz, vegetarieni)...
Stirea m-a facut sa ma gandesc la responsabilitatea totala pe care o au parintii relativ la sanatatea copilului lor.
Este corect sa le impunem copiilor anume reguli si stiluri de viata pe care noi le consideram corecte? Au parintii acest drept, inainte de le oferi sansa copiilor sa ajunga la maturitate Si cat de departe merge strictetea?
Voi ce spuneti, mamicilor?
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
saskia spune:
Eu le dau sa manance ce mancam si noi, sanatos in general, dar ii mai las sa manance si o pizza sau niste cartofi prajiti cu colegii de scoala (au 10 si 12 ani) altfel s-ar considera neintegrati in grup.
Insa nu bem cola, sprite au mai baut. Nu stiu exact cam pana unde ar merge strictetea, dar ei s-au invatat in timp si mananca singuri destul de bine, fructe, legume. Si consider ca da, pana la o anumita varsta trebuie sa ii supraveghem oarecum in ceea ce priveste obiceiurile alimentare. Adica nu daca ei vor toata ziua chips, sa zic, sau snickers eu sa nu zic nimic :).
szivarvany spune:
Echilibru in toate
Extremele nu sunt bune de niciun fel, parerea mea.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
mihaela_s spune:
Din ce inteleg eu din articol, faptul ca fetita nu a fost tratata de acea bronsita dupa indicatiile medicului, ci cu leacuri babesti ar fi dus mai degraba la scaderea in greutate a micutei si la decesul ei.
Eu am cunostinte care sunt vegetarieni, au doi copii mici de 4 ani si de cateva luni si sunt perfect sanatosi. Trebuie doar sa fii informat ce anume sa mananci chiar si in situatia in care doresti sa ai un alt regim alimentar decat cel traditional. 
Copiii invata mai mult prin imitare decat prin impunere.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Si da, am uitat sa scriu, exact ce spune mama Giuliei: echilibru in toate, e reteta cea mai sigura. Extremele mereu au dus la "dezastre". 
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Marina spune:
eu inteleg ca e un copil de 11 luni alimentat exclusiv la san care nu a fost tratat corect.
Nu cred ca regimul vegetarian este daunator sanatatii atat timp cat mananci nu te infometezi
alex_andra spune:
Din articol reiese ca fata a murit din cauza ca a fost alaptata exclusiv si ca parintii sunt vegetarieni.
Eu, personal, sunt impotriva alaptatului exclusiv atata timp, (cu vegetarienii nu am nimic, e alegerea lor) dar mi se pare exagerat sa dai vina pe asta.
Sau pe faptul ca nu a mancat carne.
La subiect: 2 ani si 2 luni,mananca:
- legume, fructe- crude sau gatite;
- carne sub forma de snitel,gratar, friptura sau in mancare, supa, sau tocata - gen sarmale.
- NU mananca mezeluri de niciun fel, nu tinem in casa.
- branza
- oua
- spaghete
-orez
-placinte cu mere/ branza/spanac, facute in casa;
-compoturi si dulceata - facute in casa
Ce mananca nesanatos,adica nefacut in casa:
- o data la 2-3 saptamani, ne comandam pizza acasa si ii dau si ei un pic;
-daca ma vede ca beau nestea si imi cere, ii umplu o sticla de jumatate cu apa plata si ii pun un pic de suc, cat sa coloreze si sa-i dea o urma de gust;
- am fost de cateva ori la Mc si a mancat cartofi prajiti.
- biscuiti din comert, gen petit beurre, pufuleti,floricele.
Mie nu imi plac extremele, imi place sa fiu echilibrata, asa ca ii dau cate un pic din toate si mancare sanatoasa si din cea mai putin sanatoasa.
Poate sa manance ceva "nesanatos", fara sa boleasca dup-aia 2 zile.
Si cu analizele e la zi si sunt perfecte![]()
Deci, am certitudinea ca nu gresesc.
corap spune:
din cate am inteles era vorba despre o mama vegana si nu vegetariana, care si-a alaptat copilul excusiv pana la 11 luni si a ignorat starea de boala a copilului.
Nici macar eu, care sunt anti-vegetarianism la copii (rosiile mi le-am luat la topicele pe aceasta tema, multumesc) nu cred ca acel copil a murit din cauza convingerilor vegetariene ale parintilor, ci din cauza iresponsabilitatii acestora ca parinti (si din cauza faptului ca nu te verifica nimeni sa fii cat-de-cat intreg la minte cand ai copii in ingrijire).
saskia spune:
Corap eu sunt de acord cu tine.
Insa ce ne facem cu cei care incearca sa ne converteasca la ideile lor. Am un sef vegan, pe care evident din ratiuni de serviciu il freventam la diferite barbecue. Acesta ne bombardeaza pe tot colectivul cu emailuri pro-veganism
(nu stiu daca e corect acest cuvant) cu filme horror despre animale, si nu scapa ocazie in care sa-si arate superioritatea modului sau de viata.
Adica prozelitismul, asta nu este normal. Fiecare e liber sa-si conduca viata dupa propriile principii. Cand acestea insa incalca o regula a societatii, stiu eu, cum au fost parintii astia care nu au acceptat serviciile medicale (nu vorbesc de dieta copilei, ca era prea mica saraca
) atunci e cazul sa fie pedepsiti.
roxanaz spune:
descreieratii aia doi de parinti ar intra la "rele tratamente aplicate minorului" si nu la vegani. ca zau daca are de-a face dieta cu nedusul copilasului la doctor. cati nebuni pe lume.... ![]()
viviana spune:
In primul rand au fost carentele de vitamine. A-urile si B-urile sunt foarte importante.
In al doilea rand, continutul laptelui matern a lasat de dorit din cauza regimului vegetarian al mamei.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi