Ce dam copiilor sa manance si despre strictete

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu stiu ca ala de maninca lapte e lacto-vegetarian, ala de maninca oua e ovo-vegetarian, ala care papa si lapte si oua e ovo-lacto-vegetarian.

Mai stiu ca nevoile unui copil - organism in crestere - sint diferite de cele ale unui adult.

Si mai stiu ca nu ai de unde sa cumperi fructe/legume naturale. Ce e aia bio? Da' solul cit de bio este, dupa ce ploile si apele freatice au vehiculat ingrasamintele si pesticidele? Dar ploaia care cade peste cultura bio, cit de bio este? Dar fructele si legumele perfecte si disponibile tot timpul anului, si ele sint bio? Cum faci sa iti hranesti copilul SANATOS? De unde cumperi ingredientele? Eu nici despre merele din gradina de la bunica nu zic ca-s bio, ca bunica sta acolo abia de 20 de ani, de unde sa stiu ce agricultura s-a facut pe solul ala pina acum? Ce imi "curge" de pe parcelele alaturate? Pina si in piata gasesc morcovi de Spania si legaturi de patrunjel de Turcia. si mere din America de Sud

Pe astea cum le rezolvi?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela
Dna Charlotte Gerson, fiica doctorului Max Gerson, cel care a descoperit rolul dietei crude in alimentatie:
http://www.youtube.com/watch?v=X23o3RzJuPo

gerson e acelasi cu cel care vindeca cancerul cu clisme cu cafea si injectii cu ficat crud? si care a murit 'otravit' de dusmani dar comunica "de dincolo" cu familia prin undele radio? (altfel, omul a murit prin anii 50 nici macar nu se descoperise ADNul dar ce mai conteaza, el inca mai pacaleste oamenii prin intermediul urmasilor)

Articolul despre bebelusul mort a aparut in toate ziarele serioase, (aici e la www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5j4lMKjuK11yv-r5CDk3RCGfPXkdg?docId=CNG.e51499ded09c19d99eaf84d4fec24397.861" target="_blank">AFP). Oamenii aia care au omorat copilul (ca parinti nu se pot numi) nu erau deloc "saraci cu duhul", ci faceau parte dintre extremistii categoriei de "adepti" ai lui Gerson & comp, adica cei care sunt "informati" din "searchuri rapide pe net" si care sunt usor pacaliti de orice guru care le promite viata vesnica cu conditia sa rontaie doar iarba toata viata. In general acestia nu se limiteaza doar la hrana cu ierburi dar nu folosesc nici medicamente (sunt "arfticiale" si fac parte din "conspiratia firmelor farmaceutice"), nu se vaccineaza iar cand sunt bolnavi se trateaza cu apa de ploaie (adica homeopatic sau naturist). Singurul lor contact cu medicina e cand ajung pe masa medicului legist. Din pacate de data asta nu au fost ei pe masa aia ci un copil nevinovat.
Citat:
citat din mesajul lui Marina
M-ar interesa opinia voastra generala despre produsele bio / organice. Sunt atatea opinii si despre astea ca nici nu mai stii ce sa crezi. Dar daca eu vad pe o eticheta produs organic nemodificat genetic tind sa cred ca e chiar asa, cine a mai studiat problema asta?

Exista un studiu facut de WWF in care catorva deputati europeni li s-au dozat din sange substantele considerate periculoase .
Rezultatul n-a fost asa de surpinzator, toti aveau intre 40 si 50 din cele 100 de substante testate (DDT, PCB, ftalati, pesticide etc). Insa s-a constatat ca cel mai mare procent il avea o deputata din partidul... ecologist, la unele substante avea un nivel de opt ori mai ridicat fata de colegii ei! Culmea, ea se considera la adapost pentru ca traia undeva la tara, (considera ca) manca cat se poate de sanatos, era vegetariana, nu folosea microundele etc.
http://www.wwf.eu/other_areas/reach/?10002/European-Parliamentarians-participate-in-WWF-chemicals-check-up

si aici sunt concentratiile la fiecare din "cobaii" europeni:
http://www.greens-efa-service.org/medialib/media/flash/reach/

Nu depinde numai de ceea ce mancam si nici macar de cat sport facem ci si de locul unde traim si de substantele continute in mobila, jucarii, calculatoare, produse de intretinere, vopsele, imbracaminte etc Dealtfel tot WWF a facut studii comparative intre generatii si s-a vazut ca azi copiii sunt contaminati mai ales cu substante nocive folosite in mobila, jucarii si haine si mai putin cele din in alimente. Iar generatia bunicilor nostri era contaminata mai ales cu insecticide (DDT).
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim atenti la ce mancam ci ca lucrurile nu sunt doar albe si negre si mai ales ca ar trebui sa acordam aceeasi atentie si surselor din care ne luam informatiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Citat:

Eu eram aia. Ai dreptate , atat timp cat un copil consuma lapte uman primeste proteine animale, deci e vegetarian. Eu am facut o comparatie strict intre copilul meu si acel copil de 6 kg. Nici copilul meu nu primeste alte surse de proteine exceptand laptele matern si totusi nu are carente sau alte probleme de sanatate.

Nici eu nu sunt de acord cu o alimentatie vegana la copii, am si subliniat inca de la inceput. Pe masura ce ajunge la varsta de un an ii voi introduce galbenusul (nu, albusul).
Dar deja deviem.

E interesant cum ai masurat beneficul sau ineficienta acestor diete. Spui ca ai tinut o perioada si nu ai remarcat beneficii deosebite. Ce asteptari aveai ?
Eu stiu ca, dieta o adopti pentru a preintampina boli care urmeaza sa vina mai tarziu in viata.
Iar efectul imediat il vezi doar daca suferi de probleme de sanatate, asta ca sa ai un termen de comparatie. Altfel, cum as putea evalua beneficiul ?

Eu am rezolvat-o cu colonul iritabil. Nu ma mai dor articulatiile.
Am observat dealtfel ca sunt mai energica, mi s-a indesit parul si cam atat.

Asta e tot, am plecat. O zi buna !

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Softurela, sotului i-a fost recomendata o dieta vegana pentru o inflamatie la un genunchi si a tinut dieta asta cam un an. Nu stiu daca i-a ajutat sau nu pentru ca problemele lui la genunchi sint mai complicate, dar asta m-a facut sa citesc foarte multe carti despre veganism/vegetarianism atit pro, cit si contra si concluzia pe care am tras-o eu e ca de fapt nu prea a fost nimic dovedit in legatura cu beneficiile acestor diete. Eu cred pur si simplu ca e bine sa maninci carne in moderatie, poate nu in fiecare zi, dar macar citeodata. Cred ca e riscant sa ti o dieta vegana fara sa stii exact ce faci, plus ca fructele/legumele pe care le consumam noi in ziua de azi nu prea mai au ele aportul de nutriente pe care ar trebui sa le aiba.
Mie personal nu mi-a mers dieta vegana, ma simteam aiurea si ametita, dar poate a fost si pentru ca nu am schimbat destul de treptat. Dar tot citind despre vegetarianism nu am fost convinsa si de aceea nici nu am insistat. Carnea intr-adevar lasa deseuri toxice in organism, dar are si avantaje pe care alte surse de proteine nu prea le pot intrece. De exemplu nu exista sportivi de performanta (din cite am citit eu) vegetarieni, pentru ca proteinele vegetale sint inferioare celor animale si nu sint de ajuns. Cam asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Eu respect opinia tuturor. Omul e omnivor si basta. Noi suntem exceptiile e clar. Dar ma repet, mie dieta vegetariana sau lacto mi se potriveste perfect. Se vede in analize, pe fata,e drept ça combin si cu sport din greu dar schimbarea e evidenta. Celor din familie incerc sa le ofer mancare sanatoasa, de unde obsesia pt bio, prelucrare cat mai soft, fara chimicale evidente. Toti mananca carne si un éventual regim vegetarian va fi strict decizia lor. Fata mea tinde spre vegetarian pt ça e un caz clasic in care alimentatia ii influenteaza alergiile si astmul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

nu de mult am vazut o emisiune la tv in care se zicea ca pe vremuri doctorii vedeau pe an 2 pacienti cu cancer de colon iar acum vad 6 pe luna. E foarte ingrijorator, chiar daca nu vrem sa recunostem. Toate aceste schimbari sunt datorate alimetatiei si efectul de mediu, schimbarile din mediul inconjurator.

MInte sanatoasa in corp sanatos, este FFF adevarat. Asta nu inseamna ca veganii/vegetarienii/ omnivorii/carnivorii sunt cei mai cei. Fiecare dintre noi este diferit si fiecaruia ii e bine intr-un anumit fel.
Eu una, nu as putea sa fiu nici macar vegetariana, dar incerc sa nu exagerez.
Este foarte important un echilibru, repet , in functie de fiecare.

E-urile nu au ce cauta in alimentatia noastra de zi cu zi indiferent daca este vegan/vegetarian/omnivor/carnivor.

Mama de Ana si 25+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

Citat:
Dna Charlotte Gerson, fiica doctorului Max Gerson, cel care a descoperit rolul dietei crude in alimentatie:
http://www.youtube.com/watch?v=X23o3RzJuPo

gerson e acelasi cu cel care vindeca cancerul cu clisme cu cafea si injectii cu ficat crud? si care a murit 'otravit' de dusmani dar comunica "de dincolo" cu familia prin undele radio? (altfel, omul a murit prin anii 50 nici macar nu se descoperise ADNul dar ce mai conteaza, el inca mai pacaleste oamenii prin intermediul urmasilor)

Dna Gerson promoveaza dieta ca metoda de vindecare a tuturor bolilor cronice, inclusiv ASTMUL. A AVUT DREPTATE !!! Sunt fericita ca am ascultat-o si am pus in practica.
Putin imi pasa ce spui tu acolo, atat timp cat copilul meu poate sa alerge si sa doarma fara crize si ce e cel mai important, fara medicamente.

Mult succes in dezinformare !!!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Foarte multi cercetatori au adoptat dieta adaptata grupelor sangvine, conform careia cei cu grupa 01, de exemplu, sunt mari consumatori de proteine si in special carne, in schimb digera foarte greu glutenul. Fiecarei grupe sangvine ii sunt recomandate anumite grupe de alimente si contraindicate altele, motiv pentru care fiecare organism reactioneaza diferit. Pentru unii, regimul vegetarian da rezultate excelente, pentru altii mai putin. Asta e valabil si la copii.

Cunosc copii de 4-5 ani ai unor amici, care refuza sa consume carne, desi parintii lor mananca obisnuit. a fel cum unii nu tolereaza laptele, unii nu pot tolera carnea.

Blogul meu de calatorii - http://www.consiliervacante.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Mama mea merge la un nutritionist, o data pe saptamana si ii da saptamanal un meniu cu ce sa manance, nutritionist care i-a spus ca, mai, nou s-a demonstrat de nu stiu ce grup de cercetatori americani,ca studiile astea cu alimentatia pe baza grupelor sangvine, este eronata.

Acu'...ce studii si ce grup de cercetatori sa mai crezi?

Cert este ca dieta pe care o tine ea, chiar daca mananca multe alimente ce nu-s bune, teoretic, grupei ei de sange, da rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Nu mi-a raspuns nimeni: pina la urma cum e cu alimentatia bio? numa' carnea e plina de chimicale?
Si lactatele? De cit timp se consuma lactate intr-o veselie? Oare lapte de vaca si brinza si cas si telemea se mincau si pe vremea cu cele 2 cazuri de cancer de colon/an?

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pisigri o sa incerc sa iti raspund eu.

Nu stiu cum este in romania dar aici este diferenta intre natural si organic (acum nu stiu daca eticheta bio pusa in Ro intra la natural sau organic).

Produsele organice sunt produse/crescute fara ingrasaminte sintetice, in zone care permit culturi organice (unde solul este testat, etc). Produsele organice sunt supuse unor controlae riguroase si trebuie sa fie certificate de o organizatie. Nu au hormoni, antibiotice,etc.

Produsele naturale pe de alta parte, sunt cele care sunt produse fara chimicale aditionale cum ar fi additional flavors, etc.

Noi incercam sa cumparam carne si neaparat lapte organic. Ouale le luam de la gaini cage free si vegetariene:))

Fructe si legume, depinde, anumite categorii se recomanda a fi cumparate organic pe cat posibil, altele nu.

Se recomanda a se cumpara organic urmatoarele:

1.Nectarines – 97.3% of nectarines sampled were found to contain pesticides.
2.Celery – 94.5% of celery sampled were found to contain pesticides.
3.Pears – 94.4% of pears sampled were found to contain pesticides.
4.Peaches – 93.7% of peaches sampled were found to contain pesticides.
5.Apples – 91% of apples sampled were found to contain pesticides.
6.Cherries – 91% of cherries sampled were found to contain pesticides.
7.Strawberries – 90% of strawberries sampled were found to contain pesticides.
8.Imported Grapes – 86% of imported grapes (i.e. Chile) sampled were found to contain pesticides.
9.Spinach – 83.4% of spinach sampled were found to contain pesticides.
10.Potatoes – 79.3% of potatoes sampled were found to contain pesticides.
11.Bell Peppers – 68% of bell peppers sampled were found to contain pesticides.
12.Red Raspberries – 59% of red raspberries sampled were found to contain pesticides

Cele mai putin contaminate au fost gasite urmatoarele:
•Asparagus
•Avocados
•Bananas
•Broccoli
•Cauliflower
•Corn (However, almost all corn is genetically modified)
•Kiwi
•Mangoes
•Onions
•Papaya
•Pineapples
•Sweet Peas

Eu ma ghidez in general dupa lista asta, dar nu e capat de tara daca mancam si conventional. Daca e ceva la oferta si pretul e bun atunci cumpar.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator and 6+

Mergi la inceput