Ce dam copiilor sa manance si despre strictete

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

noi ii dam de toate ce mancam noi si chiar daca stam in america,facem mancare gatita in casa. mie imi place sa gatesc tot felul de meniuri, asa ca ii rasfat cit pot.

mancarea mexicana e favorita lui.

Desert aproape in fiecare seara (tort, prajituri, ciocolata amaruie o patratica sau lapte cu biscuiti)
torturi si prajituri fac in casa nu cumpar decat la ocazii speciale.

e greu la scoala ca vede unii colegi care au la ei numai cips,suc-uri sau alte dulciuri.
eu ii dau ca snacks -cereal bars 3 /sapt

bomboane, sucuri nu cumpar niciodata
ciocolatele mici(Snickers, milky way) cam de marimea a 2 patratele 1/sapt
coca cola, sprite poate 1 pahar mic/saptamana.
cips-uri f rar pe luna
fast food (MC Donald niciodata,doar KFC sau Jack in the Box) f. rar cand plecam pe undeva.
mancare la restaurant 1-2/ luna

in general maninca bine acasa ca stau de el,insist, incerc sa ii fac toate poftele, sa-i introduc diferite meniuri internationale sa se invete sa manince orice.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Imi pare rau, dar nu exista nici o legatura intre moartea copilului si parintii vegetarieni.Poate ar fi bine sa va mai documentati asupra stilului de viata vegetarian si sa vedeti avantajele si dezavantajele fata de dieta cu carne. Nu garanteaza nimeni ca ai un copil sanatos daca e hranit cu carne, asta e o mare prostie. Ce fel de carne e in supermarketuri ? Vi se pare sanatoasa ? Articolul ala mi se pare de 2 lei, de fapt, cauza nu se stie... parintii aveau o problema, nu faptul ca sunt vegetarieni, ci in primul rand un copil la 11 luni nu mananca numai lapte de mama si apoi boala se trateaza la medic. Si un copil care mananca carne dar nu este tratat corespunzator, poate muri , nu ?
Sa nu fim extremisti, asta e important.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

eu nu cred ca din cauza vegetarianismului a murit fetita. e un pic exagerata stirea.

la ce varsta se introduce proteina animala in alimentatia bebelusului?

a mea are 8 luni si inca tot pe fructe si legume o tinem. multe mame mi-au recomandat sa nu ma grabesc cu carurile si sa astept pana cand impineste 12 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

am un vecin care e indian-din India si a trait pana la 30 de ani ca vegetarian, parintii vegetarieni, surorile vegetariene. Spunea ca era Ok, ca majoritatea acolo chiar si cei bogati sunt vegetarieni...
In America desigur s-a dat pe brazda, mananca orice.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Eu stiam ca veganismul e un pic mai dur decat vegetarianismul. Am gasit si un link cu mai multe detalii:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/veganii-aripa-dura-a-vegetarienilor-801849.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

am un vecin care e indian-din India si a trait pana la 30 de ani ca vegetarian, parintii vegetarieni, surorile vegetariene. Spunea ca era Ok, ca majoritatea acolo chiar si cei bogati sunt vegetarieni...

michelle

Apropos de asta, ar fi interesant de studiat, comparativ, incidenta anumitor boli la populatiile indiana si americana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

normal ca e exagerata stirea. Si eu cunosc familie, el medic in RO, un medic bun, cu 4 fete plus nevasta, toti vegetarieni. Sunt mai sanatosi decat noi, si noi suntem mai tineri.
Vina e a parintilor, clar. Copilul nu trebuie alaptat exclusiv la san la 11 luni.

Mama de Ana si 25+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Titlul nu are nici o legatura cu continutul.
Cati copii din familii sarace nu au murit de pneumonie pentru ca parintii inconstienti s-au prezentat tarziu la medic ?
Dar autorul articolului nu are mai multe cunostinte de nutritie decat parintii in cauza.

Am raspuns si la alt topic asa ca dau cu copy-paste:
Ai dreptate doar intr-o privinta. E nevoie de informare cand iei o decizie care priveste copii tai. Dar nu informari de genul celor citate de tine. Stiri HOT.
Exista carti, studii, documentare care te ajuta sa alegi ce e mai bun pentru copilul tau.

Fetita mea are aproape 10 luni, e vegana, eu sunt vegana si surpriza:
- are 9 kg;
- analizele de sange nu indica nici o carenta, nici macar vestita lipsa de fier care apare frecvent la copii in primul an de viata;
- exceptand Vigantolul, alte suplimente/vitamine nu a luat;
- alaptata exclusiv pana la 8-9 luni, asta pentru ca a refuzat altceva;
- in prezent mananca 150 ml hrana solida si rest san;
- nu a ajuns niciodata la antibiotic chiar daca surioara mai mare i-a adus de la gradinita virusi si alte bazaconii;
- virozele au trecut doar cu ser in nasuc si aerosoli, chiar daca are o mostenire genetica de tipul hipereactivitate bronsica;

Astept varsta de 1 an pentru a introduce galbenusul. Deci, curand va devenii vegetariana. Daca gasesc o sursa sigura de peste, va manca si peste, desi putin probabil.

Succes in alegeri !

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Si ce intelegeti prin extremism sau strictete ?
Care e sistemul de valori la care se raporteaza fiecare? O mama daca nu-i da copilului salam dar ii da piept de pui cu hormoni, e ferm convinsa ca, copilul ei mananca sanatos. Daca ii mai arunca si cateva legume pe post de garnitura e fericita din cale afara, chiar daca copilul mananca mai putin de jumatate din cat are in farfurie, ma refer la legume.

Dulciuri. Nu bea Fanta, Cola dar bea Prigat, Teddy ca astea sunt naturale. Unde, ce, cum natural? Natural e sucul facut in casa din legume si fructe.
Prajituri din zahar rafinat, cea mai mare pacoste pentru un copil, chiar daca sunt facute in casa.
Da, dar extremista sunt eu ca nu pun picatura de zahar in dulciuri.

Painea. Un capitol de care m-am izbit recent. Am luat lista cu gradinitele care se lauda cu mancare sanatoasa (gradinite de la 13mil in sus) si surpriza, nici una la care am sunat nu oferea copilului, paine integrala. Ciudat, cum accepta alti parinti situatia asta. Dar extremista sunt eu, nu ? Oricum am gasit si o gradinita sau chiar doua, pe masura extremismului meu.

Mi se pare ciudat ca peste tot in jurul nostru cad prada bolii, oameni de 50-60 ani. Dar astia tot au mancat sanatos pana pe la 40 de ani, ca vorba aia, odata cu Revolutia au intrat si E-urile la noi in tara.
Ma intreb, copii nostrii care din primii ani de viata incep sa consume alimente nesanatoase, cand vor fi rapusi de bolile batranetii ? La 30-40 de ani ? Sau poate sunteti convinse ca boala nu are legatura cu stilul de viata. Hei, dar asta e alta poveste ... urmarind stiri Hot, in detrimentul unei carti de nutritie nu va ajutati nici pe voi si nici copilasii.

Sper ca nu am suparat pe nimeni, e doar o ultima interventie a mea pe acest forum.
Multa sanatate !!!

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui danat

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

michelle

Apropos de asta, ar fi interesant de studiat, comparativ, incidenta anumitor boli la populatiile indiana si americana.

_

Iubeste-ma atunci cand merit cel mai putin, pentru ca atunci am cea mai mare nevoie.

Hobby
www.youtube.com/watch?v=Yo2lzhB282Y" target="_blank">Tribute to an angel

Da,chiar asa!Sa vedem cu ce l-a ajutat "datul pe brazda" in stil american.
si aici s`au dat pe "brazda" si maninca de`a "porcarii"-asta e,daca`i cea mai ieftina carne .Si se mai face si educatie,carnea de porc e plina de vitamine ,mincati cu incredere

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput