Ce dam copiilor sa manance si despre strictete

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Softurela nu stiu ce si cine te-o fi suparat de vrei sa nu mai scrii, insa eu te-as ruga sa continui la acest subiect...mie mi se pare foarte interesant ce spui despre alimentatie si as vrea sa stiu amanunte.
De exemplu, niste feluri de mincare pt copiii tai, sau cu ce indulcesti prajiturile si orice altceva cand vrei ceva dulce?
Stiu ca veganii nu consuma nici miere, deci?
Eu tare as fi curioasa de amanuntele astea, pliz

Hannen asa e, nici carnea de porc nu e sanatoasa, dar nici puiul sau vita imbibate cu hormoni de crestere si antibiotice la fel lactatele, care inafara ca nu-si au rostul in alimentatia omului (MAI ALES cele de vaca total necorespunzatoare organismului uman) mai poarta si ele "urmele" antibioticelor si hormonilor de la respectiva vaca.
Oricum e destul de dificil sa schimbi mentalitati, sa incerci sa convingi lumea de ceva total diferit de ceea ce se stie de generatii.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Acum daca tot am adus vorba, sa va postez cateva idei despre lapte, pe care le-am tot citit si eu si nu mi-a picat prea bine :



Prelucrarea UHT sau ultra-pasteurizarea este un proces extrem de daunator pentru fragilele componente ale laptelui. Dupa Leo Dexter, microbiolog si fermier īn Austin, Texas, proteinele din lapte sīnt molecule complexe (cu structura 3D si cu ramificatii tridimensionale) care īn mod normal sīnt descompuse si digerate de catre organismul uman cu ajutorul unor enzime speciale ce se ataseaza la aceste ramificatii. Aplicarea unor tratamente termice extreme, fie si de scurta durata aplatizeaza efectiv moleculele, astfel īncāt enzimele speciale nu īsi mai pot īndeplini corespunzator sarcina. Chiar si simpla īncalzire la peste 45 de grade Celsius denatureaza proteinele... Daca proteinele din lapte patrund īn fluxul sangvin nedescompuse, corpul le percepe ca pe niste proteine straine si raspunde imediat prin marirea reactiei imunitare si respingerea lor. Aceasta īnseamna un sistem imunitar īn mod cronic super-stresat si mult mai putina energie disponibila pentru crestere si reconstructie. Trebuie sa adaugam ca vitaminele, enzimele si bacteriile lactice sīnt si ele partial distruse īn procesul pasteurizarii.
(sursa: site-ul Ecoblog)

Banuiesc ca veti spune ca, pe linga alte "porcarii" ce ne sunt servite regulat in viata de zi cu zi, laptele e mic copil. Noi suntem mari consumatori de iaurt si brinzeturi dar incercam incet incet sa ne descotorosim de aceste obiceiuri si sa le inlocuim in alimentatie cu ceva mai sanatos (nu, nu tofu, sau lapte de soia, ca si soia e prelucrata genetic ).
Consider ca e mai bine sa fim informati, iar apoi, alegerea privind alimentatia si traiul nostru si al familiilor noastre, ne apartine!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

danat,draguta da` tu de ce pui sare pe rana?
Stiu,stiu dar uite tocmai m-am plins la subiectul celalalt.Si ce mancam fratilor?Dimineata iarba,la prinz iarba,seara iarba?Iesim la pascut??

Eu sunt dispusa sa`mi schimb modul de viata.Dar cred ca este greu pina prind putina experienta.
Ah,despre dulciuri-eu sunt interesata de faina integrala /tarate...si vad pe forumurile astea ca se foloseste melasa, organic sugar sau brown sugar.Applesauce pt. a inlocui din cantitatea de ulei/unt...

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Si mie mi-a placut ce a scris Softurela,are dreptate cind zice de bolile care ne napadesc la virste din ce in ce mai mici.
Eu sunt convinsa ca exista o legatura intre modul de alimentatie,de viata in general si starea de sanatate.
Dar mai sunt si anumite boli a caror legatura inca nu o pricep(desi trebuie sa fie) adica persoana care nu a mincat dulce toata viata-a facut diabet,aceasi persoana care nu a fumat a facut cancer...colesterol marit(desi poate asta se explica mai simplu cu toate ca nu a mincat gras).
Nu sunt specialist si citeodata tind sa mai cred si in "soarta" insa nu pot sa neg legatura evidenta intre bolile care ne-au invadat in ultima suta de ani si modul de viata.
Trist dar adevarat.

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Bolile de care amintesti tu hannen sunt o parte transmise genetic. Nu e numai alimentatia cea care influenteaza. Atata vreme cat populatia unei tari/zone nu primeste "sange proaspat"(scuze, nu stiu cum sa explic mai bine, nu am talent pedagogic) adica populatie din alta zona, bolile ajung sa fie genetic transmise. E un complex de influente, organismul unam e atat de divers incat nu poti da vina numai pe un singur factor(alimentatia in cazul nostru).
Nordicii de ex. au varsta media foarte inaintata. Si nu datorita mancarii. In schimb au boli de inima, un procent mare a populatiei.

Ei sunt foarte mari consumatori de lapte(aici cercetarile au constatat ca acest consum de lapte-apropo, nu pasteurizat UHT, aici e rar laptele acesta, stiam si eu ca nu e sanatos-a influentat cazurile crescute de diabet) iar o enzima din lapte in anumite conditii poate declansa diabetul.

Nordicii sunt in acelasi timp de ex. mari consumatori de cafea. Aici nu stiu influente, dar e posibil sa fie...


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

mihaela,vreau sa zic ca mi-ai dat o veste trista!Din ce am citit eram constienta ca sunt transmisibile genetic..acum ma gindesc cu groaza ,prima generatie de care stiu eu s-a "sfirsit" la 66 de ani,urmatoarea este la 56 si este jalnic...eu la ce sa ma astept?La un 46??
Culmea,ca nici lapte si niciun fel de produs lactat nu a consumat,le ura cu patima din copilarie...


************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

mie nu imi place tonul Softurelei, de ce simt unii sa-ti dea cu dreptatea lor in cap pe tonul asta zau ca nu pricep.

Acum sa revin la oile de aici eu am renuntat la carne de cand cu abdomenul plat, nu din motive de abdomen dar din dorinta de a schimba ceva in privinta stilului meu de viata. Sincer nu imi inchipui ca as mai putea pune gura pe carne. In general mananc fructe si legume,deloc prajite, cel mult la gratar sau fierte, am scos din alimentatia familiei tot ce mi se parea chimicala pura gen vegeta , alte condimente etc ,nu am 100% control asupra fructelor si legumelor deci probabil mai cumparam cu hormoni , in general cautam sa luam tot bio (ma intreb si asta cat e de adevarata dar sper ca macar sunt mai ok decat restul). Paste integrale , quinoa, paine rara si integrala, zahar pentru aia de mor fara luam din stevie. Oricum folosim extrem de putin.
Folosesc o gama larga de seminte gen in etc, cereale strict orz , ovaz, nuci , migdale.
Copii mai baga si tampenii in gura , mai scapa si la McDo ocazional, mananca pitza in restaurant etc, le controlez cantitatea si frecventa dar nu am de gand sa le interzic cu strictete. In schimb duc o campanie asidua sa-i conving ca mananca prostii si o sa aiba de suferit din cauza asta. Campania mea da rezultate pt ca plozii s-au trezit la masa la maica-mea facand fitze ca mancarea nu e sanatoasa
Si uitati un element esential pe langa alimentatie pentru viata lunga si sanatoasa....SPORTUL. Asta e o noua schimbare pe care am introdus-o in viatza noastra...nici o zi fara sport e devizia intregii familii.
In general urasc sa zic ca ce fac eu e bine si e cheia tuturor spre fericire vesnica, la mine s-a potrivit stilul asta si culmea un subiect pe DC m-a impins sa fac pasul asta si sa-mi schimb complet viziunea asupra alimentatiei si a sportului. asta e pt Deus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nu neaparat hannen, multe boli nu sunt mortale, adica traiesti bine mersi cu ele, iar altele...medicina progreseaza. Eu sunt vesnica optimista :). Plus amestecarea raselor e iar un element bun :). Programarea genetica a unui organism e atat de complexa incat nimeni nu stie cu siguranta ce va fi peste 100 de ani. Cercetatorii preconizeaza cresterea varstei medii in lume...

Marina, si eu sunt de acord cu sportul, de orice fel. Diabetul de exemplu poate fi "redus" pana la disparitie cu plimbari lungi zilnice.

Eu sustin in continuare un regim alimentar echilibrat, fara excese de nici un fel(iar la asta ma refer nu numai carne de pui de ex., nu numai legume de ex.-apropo, si legumele sunt modificate genetic, sunt folosite pesticide, chimicale, cresc in mediul poluat...).


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

stiu ca sunt modificate genetic. incercam sa cumparam din magazinele bio, organice , citesc etichetele pana la disperare etc dar mi-e foarte clar ca nu scap de industrializare
M-ar interesa opinia voastra generala despre produsele bio / organice. Sunt atatea opinii si despre astea ca nici nu mai stii ce sa crezi. Dar daca eu vad pe o eticheta produs organic nemodificat genetic tind sa cred ca e chiar asa, cine a mai studiat problema asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Marina,

eu sunt obsedata cu produsele bio. Am avut chiar o perioada de extermism, dat mi-am dat seama ca o luasem pe campii, si m-am mai calmat.

Eu cred in diferenta dintre produsele bio si cele "normale"; sunt alimente pe care le dau copiilor numai in forma "bio", dar sunt si alimente pe care le dau - din diferite motive, inclusiv indisponibilitatea acestora in Romania - in varianta "normala".

Daca vrei continuam pe privat, ca sa nu deturnam discutia.

Mergi la inceput