Ce dam copiilor sa manance si despre strictete
Raspunsuri - Pagina 12
softurela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anya Ca sa manance paine din faina neagra sau prajituri cu zahar brun ar trebui sa faca cineva paine si prajitura. Din cauza costurilor (la manopera ma refer) painea se cumpara. La fel si compoturile. Eu am avut copilul mai mare o scurta perioada la particulara, dar nu l-am lasat sa manance acolo. Repet ca meniul de la o gradinita de stat (cel putin cea la care am avut copiii- acum doar unul ca celalalt e la scoala) e mult mai ok decat cel de la particulare. Nu e vegetarian, vegan, dar e mult mai "curat". Dimineata au paine cu cascaval/branza/muschi file (1/sapt), ceai sau lapte (cu cereale uneori). La pranz au supa/ciorba/paste cu branza/mamaliga cu branza si o mancare de pui cu legume (rosii, mazare, fasole, cartifi). Foarte rar primesc chiftelute cu sos de rosii sau musaca in care sa existe carne de porc (de 2 ori/luna). La desert si gustare in majoritatea cazurilor au fructe, uneori compot sau prajitura facuta in gradinita (chec, strudel cu mar, strudel cu branza). In plus primesc la plecare laptele si cornul date de stat. O zi/saptamana au mancare fara carne. Anya |
Anya, nu ma cramponez de paine, zahat si orez, dar o gradinita care are pe prima pagina "avem bucatarie proprie si oferim copiilor hrana de cea mai buna calitate care asigura micutilor necesarul nutritiv" si mai si costa o avere, iti naste semne de intrebare "oare astia au nutritionist?" Daca au, cum a stabilit meniul asta ? Daca se zgarcesc la o suma atat de mica de ce nu s-ar zgarci si la altele ?
Si de la o paine, orez si zahar ajungi la final sa tragi linie si sa vezi ca multe alimente nu sunt cum ar trebui in acea gradinita. Din punctul meu de vedere, folosirea alimentelor integrale e un brand pentru acea gradinita.
Copii invata ce sa manance si cum sa manance inca din gradinita. Cei mai multi parinti din Bucuresti, isi lasa copii la program lung. Practic 5 zile din 7, copilul mananca acolo.
Gusturile se cultiva din primii ani si asa raman pentru toata viata.
Stii ce face fiica-mea cand primeste o bomboana? Se joaca cu ea.
Taica-su ii mai cumpara oul kinder. Nu a mancat niciodata ciocolata. Isi ia jucaria si ciocolata o lasa pe masa.
Am devenit offtopic, sau poate nu.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
ary_v spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui softurela
Nu era vorba de parinti care nu au ce pune pe masa. Erau gradinite de 13, 14 si 16 mil/luna taxa fara optionale. Si ce te faci sa crezi ca trebuie sa fii bogat ca sa mananci asa. Pai orezul brun e mai ieftin decat cel alb, zaharul brun e cu 1 ron mai scump si faina integrala tot cu 1 ron. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Softurela, orezul brun e mai ieftin decat cel alb? Unde? Eu tocmai am dat pe o punguta dublu decat as fi dat pe una de orez alb.
Incearca si la gradinitele waldorf, s-ar putea sa gasesti ce cauti.
softurela spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui ary_v
Softurela, orezul brun e mai ieftin decat cel alb? Unde? Eu tocmai am dat pe o punguta dublu decat as fi dat pe una de orez alb. Incearca si la gradinitele waldorf, s-ar putea sa gasesti ce cauti. |
Ary, eu pe orezul brun dau 5,5 RON/ kg. Nu stiu cat este cel alb ca nu am mai luat demult. Imi amintesc ca ultima data cand am luat era vre-o 6 RON, sau ma insel ?
Eu cumpar direct de la distribuitori, nu prea intru in Plafar. Au preturi prea mari. Acum, ce sa-ti zic, eu cand comand, cumpar cantitati mai mari si pentru mine si pentru parintii mei.
Nu stiu daca se complica distribuitorii, sa-ti trimita doar un kg de orez. Dar daca mai cumperi si altceva, paste integrale, iti recomand de secara, zahar brun, sare de mare si ce mai vezi prin catalogul lor, poate iti trimit acasa.
Sincer, nu vreau sa fac publicitate pentru ca imediat apar carcotasii si ma arata cu degetul. "Uite, de ce a consumat ea, atata energie."
O sa-ti trimit un mesaj privat desi e relativ simplu de gasit, cautand pe net. Te uiti la marcile de pe produse si apoi cauti pe net.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Androix spune:
ei da de ce sa tii tu asa informatie de aur secreta? Am dat cateva cautari acum si am ajuns pe magazine naturiste on line, sub 5.5 lei pe 500 de grame n-am gasit ncaieri. Asa ca pune tu aici nu indiciu ceva.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
denizel spune:
indiciu: depozit Sanovita (pe undeva prin Militari). Daca faci o comanda de min. 100 lei (si ai ce alege), iti aduc produsele acasa, gratis.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
saskia spune:
Eu pe toate site-urile pe care m-am uitat, indiferent de limba, retetele date necesita timp si ingrediente dupa care trebuie sa alergi ceva
. Cel putin aici nu au la toate supermarketurile seminte de nu stiu care fel, fructe de padure, etc. Deci ar trebui sa sacrifici timp special pentru asa ceva, si in ritmul nostru de viata nu se prea potriveste. De ce nu se face mai mare lobby, de ce nu se ieftinesc produsele, de ce nu se fac si retete simple, accesibile sau un spatiu special in magazine, asa cum este pentru cei care mananca fara gluten, sau fara zahar
.Eu as cumpara mult mai mult, daca ar fi ceva mai simplu si "nemancator de timp". Cum iau painea aia suta la suta naturala, as cumpara si nu stiu o mancarica gata preparata din retetele expuse mai sus
. Numai ca unii oameni nu au talent in bucatarie si atunci renunta, asta e.
Androix spune:
Denizel, mersi! 
Saskia, pai alergatura asta va avea acest rezultat intr-un final. Daca va exista cerere producatorii nu vor rata ocazia. Atata doar ca e ca un cerc vicios: e usor mai scumpa, n-o cumpara toata lumea si din motivul asta si atunci nu renteaza pentru comercianti s-o faca mai accesibila in hipermarketuri, e mult mai simplu ca vand direct din depozit, unde probabil vin 95% magazinele tip plafar care in final dubleaza pretul.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
ali spune:
Denizel, au si site cei de la Sanovita?
Softurela sunt foarte utile sfaturile tale.Cred ca mai zicea cineva pe aici ca ce bine ar fi sa ai un subiect separat.
ali
Mama fericita de Andrei
denizel spune:
ali, din pacate nu au site.
Ori mergi acolo, ori faci comanda printr-un email. Sa vad daca pot sa fac rost de lista cu preturi si produse. Daca da, ti-o trimit pe pm.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~