Ce dam copiilor sa manance si despre strictete
Raspunsuri - Pagina 10
cipcipcip spune:
Desprecopii, eu am citit din contra, ca americanii traiesc relativ putin comparat cu alte tari occidentale
cipcipcip spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui softurela
Scuze, am vrut sa spun 90% din meniu o reprezinta alimente care contin proteina animala. Si crezi ca romanii nu consuma 90% alimente de origine animala ? Nici macar acea categorie sociala cu un venit peste media pe economie ? Te inseli. Sunt oameni si oameni, fiecare cu obiceiurile lui, nu putem generaliza dar multi romani au facut din alimentatie un idol. Uita-te in jurul tau, cati oameni supraponderali sunt. Eu nu pot pe un forum sa dau cifre exacte, sa fac calcule, scenarii. Am sintetizat in mare, cea ce am constat din experienta celor din jurul meu. Mai departe, fiecare e liber sa se documenteze in detaliu si sa aleaga ce i se potriveste mai bine. Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010) Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Eu cred ca ai vrut sa spui 90% alimente de origine animala si nu proteina animala. Daca nu scrii corect eu nu am de unde sa stiu ce vrei tu sa zici.
Si eu am zis ca majoritatea romanilor consuma multi carbohidrati. Romanii cu venit peste medie nu reprezinta majoritatea. Sint de acord ca nu e sanatos consumul excesiv de carne etc dar sincer nu cred ca asta e problema principala in alimentatia romanilor.
Marina spune:
Mirela,
Acel topic m-a facut nu numai sa capat foarte multe informatii despre o alimentatie sanatoasa si sa-mi schimb obiceiurile alimentare, m-a facut sa constientizez importanta sportului zilnic in viata mea, mi-a dat suportul necesar sa depasesc un prag al comoditatii instalat in mintea mea si sa nu imi mai ascund anumite nemultumiri dupa principiul ma las de ciocolata si fac sport de maine.
| Citat: |
| citat din mesajul lui desprecopii Softurela, sa stii inca ca imi plac si sfaturile tale si as vrea sa iti dedic un topic. Ce ar fi sa ai unul curent cu numele: Sfatul Softurelei? - nu e o gluma, sunt sigura ca sunt multe lucruri interesante pe care le putem afla de la tine. Mi-a placut ce a spus Marina ca topicul acela cu Abdomene plate a facut-o mai constienta la ce mananca. ![]() ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
softurela spune:
citat din mesajul lui roxanaz
ceva date stiintifice sa probeze afirmatia asta? ca de exemplu CDC (Centre of Disease Control) a raportat ca in 2007 s-a atins cea mai mare crestere a sperantei de viata (in tara profund obeza si sedentara), iar in ultimul deceniu aceasta crestere a fost de 1.4 ani (din 1997 in 2007) www.cdc.gov/media/pressrel/2009/r090819.htm" target="_blank">aici e raportul oficial edit: aici este www.efmoody.com/estate/lifeexpectancy.html" target="_blank">graficul de crestere al sperantei de viata de la 1900 incoace |
Roxana, nu am considerat ca merita sa-mi salvez in Bookmark astfel de informatii. Si mai presus, eu nu dau 2 bani pe statistici. Astea se schimba precum vantul si interesul.
Pentru mine realitatea din jur este etalonul. Poate sunt eu o exceptie dar luand rand pe rand generatiile familiei mele, speranta de viata a scazut in conditiile in care medicina a progresat uimitor.
Strabunicii din partea mamei au trait 100 respectiv 99 ani. Nu au luat nici o pastila pana in apropierea mortii.
Bunicii, tot din partea mamei au trait 80, respectiv 70 ani si nu au luat nici o pastila nici ei.
Parintii mei au inceput cu probleme de sanatate de la 45-50 de ani. Nu probleme mari dar au fost (mama cu diabet si tata cu inima). Nu au mancat in exces, am avut gradina cu legume, fructe. Am avut vaca in curte, multi ani. Gaini, purcel si tot tacamul. E adevarat ca inca sunt in putere, dar luau medicamente cu pumnul.
Repet, poate exemplul familiei mele este o exceptie si in realitate per global, traim mai mult si mai sanatos decat acum 30 de ani.
Iar legat de statistici, stiti cum arata in ceea ce priveste vindecarea cancerului ? Arata roz, speranta la 5 ani a crescut, dar care e realitate ? Oameni mor de cancer peste tot in jurul nostru. Stiu doar cateva cazuri care s-au salvat dar in paralel cu chimio au mers pe o dieta vegetariana.
Oricum, am deviat topicul foarte mult. In concluzie ...statisticele sunt de 2 feluri, facute de doua tabere diferite. Conteaza de ce parte esti.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
| citat din mesajul lui desprecopii Softurela, sa stii inca ca imi plac si sfaturile tale si as vrea sa iti dedic un topic. Ce ar fi sa ai unul curent cu numele: Sfatul Softurelei? - nu e o gluma, sunt sigura ca sunt multe lucruri interesante pe care le putem afla de la tine. Mi-a placut ce a spus Marina ca topicul acela cu Abdomene plate a facut-o mai constienta la ce mananca. ![]() ************** |
Vad ca deja ai facut-o. Ce sa-ti zic, ma bucur de interes dar nu cred ca voi avea timp. Astazi am stat in casa cu cea mica, de teama radiatiilor
dar de maine zburdam pe campii.Motivul petru care m-am ambalat in felul asta vine pe fondul cautarii unei gradinite. Acum am constientizat ca, cu foarte putine exceptii parintii nu sunt interesati de sanatatea copiilor lor. Sau sunt, dar nu suficient. Atat timp cat in gradinite li se da: paine alba, orez alb si rahar rafinat, iar parintii dau feedbackuri pozitive acestor gradinite, la capitolul alimentatie, asta naste mari semne de intrebare. Cel putin pentru mine.
Am vrut doar sa trag un semnal de alarma pentru cine a fost dispus sa asculte.
In situatia mea, daca nu gasesc o gradinita care sa corespunda cerintelor, copilul va merge la program redus si va manca acasa micul dejun si pranzul. Oricum voi avea nevoie de bona pentru cea mica.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
ina.click spune:
Referitor la statistica, tatal meu (prof de mate) obisnuieste sa il citeze pe un mare matematician roman (al carui nume imi scapa, de varza ce sunt...) care spunea cam asa:
Statistica inseamna ca daca stau cu fundul pe o plita incinsa si cu picioarele in apa cu gheata, in medie, mi-e bine.
Referitor la strictete, eu deocamdata am un baietel de doar 1 luna deci nu prea am ce reguli sa impun....lapte, lapte si iar lapte.
Totusi am sa incerc sa evit sa il infund cu pufuleti, biscuiti si alte porcariutze incerte. Insa asta mai inseamna ceva, si anume ca am la dispozitie cam un an sa invat sa fac dulciuri sanatoase de casa.
cel mai frumos martisor: Alex
1 Martie 2011
Mindy spune:
sunt o multime de factori care au contribuit la cresterea numarului cancerelor in ultimii ani, nu doar alimentatia si consumarea exagerata a carnii sau a aditivilor alimentari.
oaceanul si apele sunt ca niste supe de plastic si alte gunoaie. toxine, pesticide, vopsele, diluanti si alte chimicale se scurg in pamant si apoi in ape, in casa tinem gramezi de chimicale, produse de curatat pt care ne trebuie masca si manusi atunci cand le folosim, folosim mult mai multe deodorante si cosmetice, medicamente si alte chimicale fata de stramosii nostri.
danat spune:
Ce amploare a luat subiectul asta....nu ma pot decat bucura!
Dar citind atitea pareri diferite, nu poate sa nu mi se evidentieze si mai mult ca, pina la urma, conteaza doar colateral (dar conteaza!) hrana pe care o bagam in noi. As spune ca cel mai mult conteaza stressul, dar neintelegand prin asta numai agitatia si nervii zilnici, ci departarea de normalitate, de iubire, echilibru si armonie cu tot ce ne inconjoara. Pot parea cuvinte sablon, dar cum sa spui altfel despre ceva care, in fond, e asa simplu? Parca nu mai stim sa ne bucuram si sa ne "hranim" sufletele cu lucruri simple: o masa cu un prieten, o discutie lunga pe o banca in parc, timp petrecut cu copiii nostri, o imbratisare lunga inainte de plecarea in nebunia zilnica, iubirea si toleranta pt un om oarecare fara sa pretindem nimic inapoi....eu cred ca, daca lipsesc astea, se imbolnaveste sufletul, si apoi organismul.
Putem noi sa-l sustinem cu nshpe vitamine crude sau sanatoase, lui ii lipseste ceva vital: dragostea.
Imi cer scuze daca vi se pare offtopic 
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui danat As spune ca cel mai mult conteaza stressul |
Si dintre toate formele de stres, cel mai nociv este stresul informational (etichete, bloguri, stiri, articole, postari, emailuri, emisiuni, retete). Stresul cautarii dietei perfecte, a Graalului.
Marina spune:
Ai ai Capcaunule, cazi in patima generalizarii, ce te streseaza pe tine, ma relaxeaza pe mine![]()
citat din mesajul lui capcaunul
Si dintre toate formele de stres, cel mai nociv este stresul informational (etichete, bloguri, stiri, articole, postari, emailuri, emisiuni, retete). Stresul cautarii dietei perfecte, a Graalului. |