LMA-Albinute & bondari mar-apr '07 (157)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui menuet

Eu anul trecut am facut Chec aperitiv
Atat Veve cat si tati au fost foarte incantati de el, drept urmare il voi face iar..
Iata reteta:
6 oua,100g masline negre fara samburi,100g masline verzi fara samburi,400g sunca (sau orice alceva aveti, parizer sau salam),150g telemea de oi,200ml lapte,2 felii de gogosar murat,4 linguri de ulei,1 pliculet praf de copt,85g cascaval,Piper si sare dupa gust
Mod de preparare:Taiem sunca cubulete, cascavalul si branza le dam pe razatoarea mare, feliile de gogosar se taie cubulete. Intr-un castron punem faina, adaugam peste pliculetul de praf de copt si amestecam.Spargem ouale intr-un castron incapator si le mixam bine, pana devin spuma.Adaugam laptele si branza faramitata si mixam din nou, pana se omogenizeaza.Peste compozitia rezultata cernem faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt, si amestecam apoi cu o spatula, pana la omogenizare.Peste compozitia rezultata adaugam sunca, maslinele, gogosarul murat, cascavalul, uleiul, piper si sare dupa gust si amestecam cu spatula, pana se omogenizeaza.Compozitia se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam checul la copt, la un foc mic spre mediu pana devine rumeniu.
Timp coacere ~45 minBon Appetit!

Varsta Veveritza

SALVAT SI RETETA DVS DOAMNA...Sar mana
pentru Veve si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

LA MULTI ANI LUCA.Sa fi sanatos,norocos si fericit
Mami de Luca pune si tu 2-3 poze si un cuvant aici..for old times...

Ma bucur Carmen ca nu ramaneti la bloc...eu ma zbat sa ma mut la curte cat mai repede...max 2 ani ar fi cel mai bine dpv financiar...dpv emotional m-as muta ACUM.....om vedea.
Cat despre Zoo...am ramas fascinata...ma gandeam sa merg la Felix in concediu de 7-8 zile si sa dam o fuga intr-una din zile...acum sa vedem de unde fac rost de o masina buna si economica si safe pt 2 copii -adica cu centuri,scaun de copil fixat in bancheta,etc...intelegeti voi(nu Dacia mea ) ca doar nu vreau o blindata ...desi.....

mai revin daca am timp...acum Claudia doarme si Vic e acasa ca se face o excursie in care nu l-am lasat...2 doamne la 30 copii e prea mult pt nervii mei...so incercam sa ne suportam reciproc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

marta draga mea, scuza-ma ca-ti spun, dar incepi sa devii paranoia! lasa ma copilul in excursie!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Fetelor aveti idee cu ce as putea vopsi oua(o singura culoare daca nu imi vin idei de mai multe culori)dar fara sa folosesc vopsea de oua pentru ca aici nu am vazut(nu garantez ca nu ar fi dar la cat m-am uitat...nimic).
Ioanaradu zau ca si eu as avea teama sa o trimit pe Noemi in excursie(2 persoane la 30 copii).Vorbesc din prisma mea stiindu-mi copilul ca nu prea are stare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Cu www.cevabun.ro/oua-vopsite/" target="_blank">coji de ceapa rosie

BAi, si eu as fi paranoia, aici merg 16 copii cu 8 adulti la muzeu; implicand, mers cu autobuzul, vizita in muzeu, si pranzul luat in parc la iarba verde...
Cand ies afara aproape de gradinita, tot asa sunt vreo 16 copii si 4-5 educatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Bun gasit mamici si La Multi Ani sarbatoritilor din ultimile zile!

Citat:
citat din mesajul lui Kitty
Giulia e bine...scoate perle dupa perle si face si ea crize de personalitate. A facut urat de tot si am trimis-o in camera ei, pe un ton foarte calm, i-am spus ca poate sa iasa de acolo dupa ce se linisteste. Dupa o vreme am mers la ea, inca smiorcaia, am intrebat-o daca s-a linistit si mi-a raspuns: eu vreaaau...dar ala rau din capul meu nu ma lasa Eu socata: care rau? si ea cred ca creierul!
Kitty, zici ca Giulia ta si Sophia mea-s facute de aceeasi mama. Si mie imi tranteste perle cu creieru', dar in alt context: incercam sa o conving in weekend sa doarma de amiaza, si sta ea cuminte ce sta, dupa care imi tranteste: "mami, corpul vrea sa doarma, dar creieru' nu vrea sa faca nani ca se tot gandeste"... Oricum e foarte fascinata de corpul uman, organe, circulatia sangelui, dar mai ales de creier si pe cine prinde ii explica cat de important este capul.

Adelyna, incearca sa vopsesti cu foi de ceapa, iasa destul de bine. Fierbe-le cam o ora pt o culoare rosie-maronie mai intensa. Galben poti obtine cu turmeric pudra/curry adaugat impreuna cu putin otet la fiert. Movuliu iese daca fierbi in suc natural de struguri negrii. Cam astea-s incercate de mine si ies decent.

Daca tot sunteti la retete de Paste, va dau si eu una de Drob de miel fara miel - f usor, sanatos si gustos:
300 g ficat de pui
200 g carne tocata pui/pipote/inimi de pui
3 oua
1 legatura ceapa verde,verdeata din belsug sau (1 legatura marar, patrunjel), sare, piper, condimente dupa gust.

Carnea si maruntaiele se pun la fiert, apoi se toaca la robot. Verdeata (inclusiv ceapa) se toaca de asemenea la robot. Se adauga peste compozitia de ficat si carne, impreuna cu doua oua batute. Se condimenteaza si se da la cuptor intr-un vas cu hirtie de copt pt aprox. 40 min, dupa ce deasupra s-a uns cu al treilea ou batut bine. Adesea fac si varianta cu acceasi cantitate de ficat de pui, iar in loc de carnea de pui si maruntaie adaug 200g carne tocata de miel. Asa are iz de Paste, dar nu e puternica pentru cine nu manaca miel de obicei. Pofta buna!

Bianca, pai nici nu se poate altfel, caci proportia de copii per educator trebuie intrunita, dupa cum e legislatia fiecarui stat, ca centrul sa-si pastreze licenta. Sa vezi si la gradinita la Sophia ce-i mai numara non-stop, daca s-au miscat dintr-o grupa in alta sau o grupa iese afara la joaca, sa nu cumva sa depaseasca limita legala. Eu zic ca e normal asa.

Toate cele bune si weekend placut,

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 21+ cu

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Multumesc mult pentru idei,le pun in practica de Paste.La fel de bine venite sunt si retelele (prajituri,mancare).
Krissy,super reteta de drob.Eu nici in Ro nu faceam cu carne de miel,dar anul asta ma bate gandul sa incerc cu miel .Aveti o fetita superba ,sa va aduca numai bucurii si sarcina usoara (acum am vazut la iscalitura ca asteptati si baietel ).
Menuet,merci si pentru reteta de chec aperitiv .
Radcarmen ,sa terminati casuta cat mai repede .Am vazut si eu pozele ,sunteti o familie foarte frumoasa .
Fetelor,care aveti adresa de facebook si vreti sa corespondam?
Va pupam si sa aveti un weekend frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

La multi ani sarbatoritilor din ultimele zile!

Am citit la foc automat.. am retinut saptamana avansata in care se afla sarcina Tzunei. Wow, curand punem majoretele la treaba. Retetele Ioanei, a lui Krissy si a lui Menuet, pe care le-am salvat, sper sa le si gatesc curand. Ca si Martutza as fi procedat si eu.. nu l-as fi lasat pe Luca in excursie in conditiile in care 30 de copii merg cu 2 insotitori. Vlad, al lui Carmen, este un adevarat cavaler. Pozele de la gradina zoo sunt tare faine.
Bianca, eu foloseam, in liceu, coji de ceapa pentru a da culorii naturale a parului meu o tenta roscata. Sau coji de nuca. Fetele care se bucurau de par blond foloseau flori de musetel.
Week-end placut!

R, mamica lui L si a M
I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Hello!

Ma iertati ca sunt asa... o pasare rara pe aici... :(((

Am intrat sa urez din inima la multi ani albinutelor si bondarasilor din stup, copiii nostri implinesc 4 ani!!!! wow!!!, sa fie sanatosi, voiosi si norocosi, sa-i ajute Dumnezeu sa aiba o viata frumoasa, plina de iubire si lipsita de griji!

La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

LA MULTI ANI! AMALIA ELENA, TONY LEON, VLAD GABRIEL, LUCA, MATEI HORATIU.

Sa cresteti mari si sanatosi, sa aveti mereu bucurii pt parinti!

Ce super ca discutati de meniu de PASTE, va citesc cu drag si mi-e un dor nebun sa mai pot sta ca altdata pe forum, noi suntem cu dusul la gradi, luatul de la gradi, statul afara si apoi gatit, si alte chestii gospodaresti.
vreau sa ma pot organiza si eu ca voi sa pot sta cat mai mult in aer liber si sa facem diverse activitati.
TZUNA ce frumos ca mai este asa de putin, mi-e dor de perioada asta si de bebe care miroase a laptic.

va pup si va doresc o zi minunata.

Mergi la inceput