Liliac mai iunie 2010-LMA Eka,Iusti,Sabina!!! (56)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

Buna!

oanarus am inteles!
Dupa un an vreau sa-i dau lapte de capra (dupa ce termin cele 2 cutii de nan junior 1+). Sa aibe dim si seara cate 200 ml sau m mult , depinde cat va vrea ea. Noi, ne apropiem de un an, de aia zic.
Da, seara inainte de culcare ii dau 200 ml de lp, uneori cu 1-2 lg de cereale.
Biscuiti ii dau www.euro-hypermarket.ro/product.php?id_product=852" target="_blank">cicibebe sau www.food-online.ro/img_produse/imgprod_1296.jpg" target="_blank"> Petit Beurre.
Voi ce biscuiti le dati?
taty_ana multumim!
Da, sunt simpatici cum merg.
Daca s-a linistit luandu-se cu jucariile, e bine.
Dienutza da , ii fac div combinatii: branzica cu fructe sau fructe cu biscuiti ori cereale, branzica cu iaurt..
Ii fac un castronel , ii dau si carnita de pui, ficatel de pui (ii m pun si painica in mancare- o mananca si singura, rupe cat ii tb si o mesteca, se inmoaie in gura si-o ingite).
Ii dau cat vrea ea.
Ciorbita io dau cu lingurita, ii place mult zeama..uneori o fac m grosuta.
lenabum felicitari pt dintisor!
Vivela asa este corect, sa combinam fructele intre ele, dar i le m amestec si cu cereale, branza (iaurt nu am amestecat niciodata) sau biscuiti.

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:

LA MULTE LUNITE SI ANISORI: Melissa, Karina Florentina si Eva Ramona!

ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taty_ana spune:

buna fetele,

daaa exact,unde sunt cele 17-19grade ca e asa de urat afara,beah

Diana,inca nu merge singurica ci tinuta de manute,mai nou ii place sa ne plimbam tinuta de o mana si in cealalta sa care ceva,bidon,jucarie,minge etc pe care o tine in sus

Oanarus,asa mi-a spus pediatra ca trebuie sa ramana cu doua mese de lapte,una dim si una seara,asta fiind pe 7luni,i-am explicat ca Emma bea ff putin lapte insa mi-a zis ca-si ia ce trebuie si din iaurt si branza...eu una nu prea am ascultat-o in sensul ca ii dau lapte dim,seara la 18 si la 22-23,deci avem 3 mese de lapte,doar asa ajunge si ea la un 400ml per total

Bubu si Emma daca ii dau mai multa mancare imi vomita in jet,mai multa mancare ma refer la un maaaxim 180g,deci la 4 ore papa cam 150g iar fructele mai putin...wow 250g?ma apuca depresia...gemenii tai au intrecut-o cu mult pe Emma care abia are 8kile,ce-i drept cand e treaza nu sta o clipa locului

Lena,pai bea 1 litru de lapte,unde vrei sa incapa si mancarea?in legatura cu pufuletii,biscuitii eu nu i-am dat pana acum,cred ca sunt cam exagerata in privinta asta,in parc 99%din mamici sunt cu punga de pufuleti sau biscuiti...noi nimic....ma gandesc ca pufuletii sunt sarati iar biscuitii au zahar....asa ca intre mese bem apa

Ale, la multe lunite Karinei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

Salutare mamici si bebici !

Noi papicim trei mese de solide si laptic cand are chef. Dimineata pe la opt-noua avem fructe (doua mere, o para si-o banana, um mar si-o mandarina, etc.) cu 2-3 lingurite de cereale, din alea bio fara gusturi (eu rad si le zic "nutret", dar ea nu protesteaza) - ovaz, mei, spelt si combinatii. La amiaza, adica pe la doua-trei mancam papici de "oameni mari" - o parte dintre retete vi le-am si trimis. Seara pe la sapte-opt mancam iaurt, branzica, chestii "laptoase", adica. Intre mese si noaptea suge la tzitzi. Habar n-am in ce "gramaj" mananca, nici n-am cum sa aflu ca nu am cantar de bucatarie, insa de curioasa, tocmai am pus apa in castronelele ei, cam pana unde ajunge papica si am masurat-o: dimi si seara cam 140-150 ml, la pranz cam 180 ml. O fi mult, o fi putin, nu stiu. Cert e ca aproape de fiecare data rade tot, si daca ramane ceva, e de ordinul a cateva lingurite, insa cum o vad eu, ii e suficient. Apa are la dispozitie pe tot parcursul zilei, adica ii e la indemana, nu ii dau eu apa cand cred ca ii e sete, ci se duce si isi ia ea - eu doar urmaresc pe unde ajunge cana, daca o ia cu ea, si o pun la loc. Bea aproximativ 300 ml zilnic. Ii pun cantitati mici de apa si folosesc doua canute in acelasi timp, pe care le schimb tot timpul intre ele ca sa le pot "aerisi", astfel, pana acum n-am avut nicio problema cu ele, in sensul ca prind miros.

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

concluzia...fiecare bebe papa conform nevoilor interne indiferent de copanele, vezi Bia de lena
Matei papa dimineata(adica 12) fructe-max 100
amiaza legume maxim 100
seara...nu stiu ce sa ii mai dau caci am eliminat total lactatele
sunt impacata oricum cu ideea

vivela eu inca nu am reusit sa fc laptele de cocos dar i-am facut branzica de migdale
a papat-o amestecata cu avocado insa combinatia nu a fost una prea reusita caci ramanea, in gura, o senzatie de amar
pt reteta de branza de migdale (caz in care e cineva interesat) http://corinabacalu.blogspot.com/2011/03/say-cheeese.html
pt recomandare migdale inainte de 1 an(ne-am inspirat de aici) http://totmai.ro/category/baby-raw/page/3
nu am reusit sa ajungel la homeopat dar sper ca suprimarea lactatelor sa duca la disparitia oricaror bubite ori pete
pe viitor vreau sa ii cresc germeni de brocoli
cum le dati urzici?, in ce forma?

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian 10.05.2010 bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

eu stiu ca urzicile sunt foarte greu de digerat. eu dupa ce mananc am dureri de ficat, cu niciun alt aliment nu mi se intampla la fel. mananc o singura data pe an, doar pt ca imi plac .
pe copii insa ii sar cu meniul asta.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

Multumesc pt urari dragelor!
Nana, am facut si eu azi tocanita de ficatei si a papat fata mea cu mare drag, multumim pt retetele postate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

V-am citit in diagonala...
Noi am scapat de febra de luni, imediat ce ne-a vizitat, am si pus-o pe fuga.
Insa si-a lasat razbunatori: tuse, la inceput seaca (miercuri seara si ieri) si productiva (aseara si azi).
N-am mers la medicul pediatru de frica altor viroze, ne-a vz medicul de familie doar, ce ne tine in Prospan, sirop de muguri de brad, Stodal, alternativ, si "aerosoli" facuti in casa, la "umbra" unui cearsaf (adica sub un cearsaf si cu sursa de abureala, sa ne jucam, cu atentie pentru a nu fi in pericol), cu sare, bicarbonat, cimbru si foi de dafin (astea-s recomandari de neonatolog). A facut cineva astfel de "aerosoli"?
Starea lui nu e foarte alterata, insa ca orice omulet bolnav, nici foarte bine nu-i este...
Vine weekendul, pediatra nu e de gasit pina luni.
Medicul de familie ne-a dat sa avem in casa, pt siguranta Keflex si ospamox (antibiotice, ca sa nu intram direct pe Augmentin), insa doar daca mi se pare ca se inrautateste evolutia....
Eu as sta relaxata, dar nu am idee despre cum evolueaza astia mici... nu stiu ce sa fac...
In fond, tuseste (fara muci) cam la o ora, si nu are accese agresive de tuse...
nu stiu ce sa fac...

de fapt ce riscam? bronseolita, sau ce?
ziceti fetele!
pupici si sanatate!!!

Mary, lui Mateo,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bilica spune:

Scuzati absenta,dar imi este justificata de cate probleme am.Am fost langa voi citind aproape tot,dar nu am putut scrie nimic
Dupa cum stiti ,miam adus matusa sa ma ajute cu fata....Numai probleme imi face; Vrea sa plece acasa! Motivul?????? SE PLICTISESTE!....nu are tv in romaneste,nu sunt parcuri,locuri cu strazi unde sar putea plimba si sa se uite prin magazine!
Probabil credea ca va sta toata ziua la plaja cu berea in mana.sau strazi ca in New York cu magazine.
Dumnezeu mie martor cand am zis tuturor ca Caraibe e frumos pt a veni ca turist,nu ca localnic.Aici nu este nimic,intradevar e deprimant dar stia ca veni pt fata nu pt distractii.
Poate am si eu vina ca nu ies si nu ma duc la plaja,dar asa e viata aici......;eu nu ies din casa !Ma duc la mall de 3 ori pe saptamana pt cumparaturi si doar duminica la plaja !Sotul imi lucreaza de la 6 dim pana la 8 seara ,doar sambata si duminica e acasa!sambata mergem la cumparaturi si duminica la plaja!
Intradevar locuiesc intro zona rezidentiala care e la 7km de zona unde sunt cateva magazine,dar nu sunt de ea acele magazine;nici eu nu intru in ele totdeauna, sunt doar branduri...CARTER,HERMES,LOUIS VUITTON ,CHANEL,DIOR,etc....
Plus ca inainte de a veni ea aveam o domna super buna,dar ea sa plans ca are nevoie de bani si e distrusa in romania si vrea sa plece....Ok!Am acceptat sai dau 1000 de uero ca e din familie na! Iam luat bilet de avion la 2700 euro la busness pt a calatori cu mine.Plus alte 4 bilete de avion de 250 euro-unul, pt a merge cu mine pe diferite insule sa le viziteze.Toate aceste cheltueli in 2 luni jumate! iar ea vrea sa plece si sa ma lese cu ochii in soare!(adiaca fara ajutor pe care il aveam de la accea doamna)
ARTU,fetelor,criticatima daca merit,dar mie imi vine so trang de gat! jur ca mor de rusine in fata sotului la cat a cheltuit cu ea,dorind so faca fericita pana pe 17 iunie.Acum trebuie sa ii schimb biletu si vor fi alte 700 de euro.... Aseara chiar am baut un pahar mare de rom...aveam nevoie!

Dar am si o bucurie !!! Sotu a cumparat un catelul micut de 2 luni...Ce dragut eeee,mor de el!Dar Suryei ii este frica de el cand sare la picioarele ei...Ce ma invatati sa fac? Stiu ca mai era o fata care primise un catel dupa nastere,scuze dar nu mai tin minte numele...imi amintesc doar pozele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Hello si de la noi.

Corina, unde-i cafeaua????
Mi-am amintit ca ai zis ca ai vandut caruciorul.

Bilica, venim noi de bone .
Nu-ti bate capul ca nu te judeca nimeni (si daca te judeca ce)
Eu ti-am zis ca o ruda nu poate fi bona ptr ca am mai intalnit situatia si stiam ca nu se poate.
Acum ai aflat si tu, din experienta proprie din pacate.
Nu ai vreo gradi in zona? Poate e mai potrivit asa ptr toata lumea.

Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama

Mergi la inceput