Liliac mai iunie 2010-LMA Eka,Iusti,Sabina!!! (56)
Raspunsuri - Pagina 13
![](images/user_woman.png)
bubu30 spune:
Neata !
Suntem la zi cu cititul dar cu scrisul e mai greu .
Ne descurcam binisor de 2 sapt de cand nu mai avem bona dar nu mai am un minutel liber.
Sunt singura cu ei pana pe la 7 seara cand vine tati.
De programul meselor chiar vroiam sa intreb si eu.
Eu tot incercam sa mai renuntam la o masa , sa marim intervalul dintre mese ca sa reusim sa stam mai mult pe-afara acum cand vine caldura, dar vad ca sunt multi bebei care mananca mai mult ca noi.
Eu nu le dau niciodata mancare mai repede de 3 - 3,5 ore fata de masa anterioara (eu sunt patita cu Alexandru care a avut perioade ca tot voma in jet laptele sau fructele, deci nu ma risc ca nu apuca sa le digere si nu vreau sa bag alta mancare peste).
Asa ca avem 5 mese : 2 de lapte si 3 mese solide.
LP nu le dau in timpul zilei decat daca nu mananca bine la masa de la ora 12, cand de obicei mai fac figuri si atunci le dau completare lapte.
La masa de fructe mananca bine zic eu , cam 200-250 gr, deci nu mai bag lapte si nimic pana la urmatoarea masa de cereale.
La capitolul crestere in greutate luna tecuta a fost dezastru (au luat abia 130 gr, respectiv 170 gr) dar luna asta au recuperat luand vreo 500 si respectiv 600 gr, asa ca sambata cand o sa facem 11 luni o sa avem vreo 9 kg.
Nu mai stiu ce vroiam sa mai zic ca tot citesc cand am timp si pe urma uit ce vroiam sa zic si week-end insorit
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
lenabum spune:
neatza cafea?
fac cinste avem si dintele nr 3
legat de mese tind sa cred ca noi papam cel mai putin
dimineatza papa fructe cu iaurt si cerele ,daca ajungem la 100 gr e bine
pana la pranz mai papa 2-3 .6-7 pufuleti sau biscuite
la pranz daca pun supa in bibe papa 150 daca nu 3-4 lg
seara mai papam un iaurtel de 50-100 gr
lapte una peste alta cu zi si noapte un litru,la fiecare bibe de 250 pun 3 masuri de cereale,altfel nu-l bea
asa mancam noi,adica bia ca eu .........,si are 11,500 si 78 cm
va pupam
aleesicoo spune:
Buna fetele!
Azi va oferim o prajiturica si un pahar de sampanie pt copiipt ca implinim : 10 lunite!!!!
Dienutza, Kari este gemeni intradevar , iar de mers nu merge singurica, face 2-3 pasi dar pe urma se lasa in jos ca ii este frica, ma refeream ca atunci cand merge sta cu picioarele cracanata
legat de programul de masa la noi este asa:
- la 06.00 (de ex)laptic
-la 10.00 piure de fructe sau cereale, sau iaurt cu banana si biscuiti
-la 13.30-14.00 supica sau branzica cu ou, sau spanac depinde.
- la 18.00 mamaliguta cu smantana sau un borcanel cu piscot si mere
-la 21.30 laptic simplu
azi ii prepar si eu tocanita cu ficatei ca atat mi-a laudat-o Cris09 incat am apa in gura
este prima data cand voi gatii pe bune
pai cam atat , daca imi mai amintesc , revin
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
rosanne spune:
Buna
Noi avem trei mese pe zi , dar avem si aproape un an....
De la 10 seara pana dimineata la 10 titilit de voie. Mai titileste sa adoarma sau cand vrea eu in timpul zilei.
Pe la 10-11 masa de fructe cu iaurt si cereale sau variatiuni.
Pranz- supa cu galusti/ciorba acra/ spaghete cu carne /piureuri de legume cu carne sau ou cu spanac/urzici/mamaliga si branza.
Seara clatite/papanasi/mai multe fructe/ budinca de gris cu mar/ iaurt simplu.
Dupa baie o portocala....nu in fiecare seara.
Revin
Roxy mamica fericita de
Diana (20.04.10)
www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru
aly_ spune:
LA MAI MULTE LUNITE KARINA SI MELISSA!!!!
Meniul Elizei:6 sau 7 dim laptic 150-180ml
10-10,30 piure de fructe simplu sau cu biscuiti 50-60ml
inainte de somnic 120 ml lapte
15-16 piure de legume,simplu,cu carne,cu galbenus 100ml
18,30 gris simplu sau cu mar,banana
20 lapte 210ml
LENA FELICITARI PENTRU DINTISORUL NR 3
biajitaru spune:
Neata,
Maribell daca e de maghiara te ajut eu
Avem si noi 4 dintisori si inca doi pe drum. Pote de asta nu doarme noptile.
Alex papa si supa/ciorba si felul doi fara probleme. Nu pare a se umfla de la supa.
Pup,
Bia
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
uau, ce mult papa copiii vostri.
200 g de macare?? in visele mele poate...
noroc cu tatele din dotare, altfel nu stiu ce faceam. la noi toate se inscriu la capitolul mini, in jur de 100g de orice/masa solida. din cauza asta prefer mai multe mese pe zi, in functie de cat si ce a mancat.
oricum, baza e laptele, la cerere, de 5-6-15 ori pe zi si pe noapte.
Roxy, doarme bine Diana dupa ce mananca portocala? eu stiu ca fructele si in special vit. C se evita la culcare pt ca agita rau (eu daca beau un fresh de porto sunt ca noua, de parca am baut cafea).
eu fructele nu le amestec decat intre ele. dar nu cu proteine (branza, iaurt) sau fainoase (biscuiti). corect e sa fie mancate goale, intre mese, ca gustare. si cum n-am intampinat refuzuri prea mari, continui asa.
in sfarsit cred ca am depasit si episodul febril, dupa aproape 7 zile de febra peste 40. sunt mandra ca am rezistat cu stoicism doar cu antitermice, si alea date numai cand se depaseau cele 40 de grd academice...uf, tare rau e cu nenorocita asta de febra.
in alta ordine de idei, azi de dimi am facut lapte de cocos (Vero ), a iesit o bunatate, seamana mult cu laptele de vaca la gust, plus aroma specifica de cocos, care mie imi place la nebunie). sa vad mai tarziu ce parere au si copiii. am facut dupa ce am citit despre calitatile deosebite ale nucii de cocos.
va recomand, se face usor, e relativ ieftin si f bun, atat la gust, cat si pt sanatate.
pupici.
ps: unde-s alea 19 grd??? s-au imprastiat prin toata tara?
Traiesc in Orasul Alandala
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lumy_Clt/Lumy_Clt.jpg)
Lumy_Clt spune:
Salutare si de la noi,
Noi suntem la program de ingrasare, avem destul de multe mese:
-5-6 dim 150-180 lapte praf
-9-10 fructe piure div combinatii, cu branzica/biscuiti
-13-14 masa solida cu carnita, mananca destul de diversificat : musaca/pilaf/dovlecei umpluti/paste/piure de legume/peste/ficatei/galbenus/fasole verde/
-16-16.30 iaurt facut in casa cu fructe (mar copt/banane)/cereale. Pe care de obicei il servim in parc
-19-19.30 - ciorbita/supita, dc de ex. la pranz au avut peste (dr ne-a recomandat sa inversam mesele)
-22 150-180 ml lapte cu 4/5 masuri de cereale.
De cele mai multe ori ne iese programul, ca papam in cantitati mai mici, dar dc sunt obosite nu-i chip sa te intelegi cu ele, si la masa de 19 mai dam rateu sau papam f putin.
Noi suntem dupa o sapt grea fara tati acasa,dureri de masele si vizite la dentist si nopti nedormit, noroc ca vine azi.
Merg sa pregatesc pestele.