Hingherii - unde ii gasesc?

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Realizez, da.

Insa, in cazuri ca si cel expus de mine, romanii sunt mai lashi decat... conationalii. Eu m-am ratoit amarnic la un vanzator de "afine" din piata, daca alea erau afine... Cica erau "de cultura", apoi nush ce cultura, ca parca mancai... ceva mai naspa decat iarba, si iarba inca e buna... Moama, ce mi-au auzit urechile... "Sa te duci la coada vacii, fa, ca esti proasta", alea, alea... In conditiile in care eu chiar stiu gustul afinelor, ca-s de pe la munte...

Eu cred ca indolenta, nesimtirea si, mai ales, coruptia vor exista in Romania si in 2111.

Eu am vrut sa fac o plangere la Primarie, pentru cainii vagabonzi de pe langa bloc, sictirul cu care s-a purtat convorbirea telefonica cu functionara care mi-a raspuns m-a convins ca nu are niciun rost. Zau daca am vazut in Braila pe cineva caruia sa-i pese. Cand vreau sa fac ceva my way, cand vreau sa "dau lumea dupa mine", cum ar veni, mi se raspunde, "mda, tu esti ardeleanca, aici, la noi (puncte, puncte)".

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

In plus, Bucurestiul "geme" si de pisici maidaneze, judecand dupa zecile de anunturi de pe adoptiipisici.ro. Nu ca Braila ar fi departe.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Eu traiesc in Bucuresti si as putea sa spun cum va raportati la cainii maidanezi: exagerand foarte tare .
In opinia mea, faptul ca va e teama de caini si boli nu justifica portretul pe care li-l faceti aici.

ce anume am exagerat cand am povestit cum am fost muscata de un caine (in Bucuresti)?

ce anume am exagerat cand am spus ca uneori prefer sa nu merg la magazinul de pe strada mea (din Bucuresti), daca cei 5-6 caini se invart prin fata lui, cu atitudine nu tocmai jucausa?

mersi anticipat pentru raspunsuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Repet ca am trait suficient de mult in RO ca sa cunosc foarte concret cauza problemei: oamenii.

Dar acum stiu si cum au rezolvat altii probleme similare. Aceleasi solutii pot fi aplicate in RO. D'aia scriu aici. Nu ca sa fac pe istetul (de-asta sunt convins).

Tot ce ati scris mai sus e adevarat. Asa e, 100 strang gunoiul, 1000 arunca gunoi. Tocmai de asta e greu, de asta toate problemele devin "si mai complicate" in RO.

In sensul asta, cainii de pe strada, satenii din Letea, politicienii corupti, sunt doar parti din aceeasi problema.

Care e solutia?

Am sa raspund cu un exemplu. 50 de oameni arunca gunoaie; alti 50 distrug mediul in Delta; alti 50 isi abuzeaza sotiile si copiii. Iar 51 sunt impotriva a toate astea, si se organizeaza. Asa ca ei decid cine castiga alegerile; ei decid (implicit) noile legi; iar cu noile legi, ei cheama politia comunitara, de mediu, sociala, ca sa-i aresteze si amendeze pe toti ceilalti 150.

Organizarea e singura sansa pe care o au cei care vor lege, justitie, o viata buna.

Nu-i descoperirea mea, e un lucru cunoscut de mai bine de 100 de ani, si practicat permanent in societatile democratice.

Organizare inseamna sindicate, dreptul femeilor la vot, boicotul firmelor care exploateaza copii, drepturile civile pentru minoritati. E singura cale prin care o minoritate (organizata) poate forta majoritatea (amorfa).

Organizarea da putere individului, care altfel ar fi o victima sigura.

Daca vreti ceva mai bun pentru copiii vostri acolo, candva trebuie facuta si asta. Asa, printre picaturile luptei de supravietuire de zi cu zi.

Am citit de mai multe ori postarea asta, care e foarte faina, si care depaseste cu mult problematica topicului astuia.
Dar care imi pare venita de pe alta planeta.

Beren, cred ca raspunsul (de-ce-acolo-se-poate-si-aicea-nu) e continut in text.
Citat:
cauza problemei: oamenii... 100 de ani... societatile democratice... Asa, printre picaturile luptei de supravietuire de zi cu zi.

Tu te raportezi la o democratie, noi la o jungla, dpdv al functionarii statului.
Tu vorbesti de o societate care s-a "rodat" in ale democratiei, noi ne petrecuram ultima suta de ani exersindu-ne individualismul si tehnicile de supravietuire personala, sub vremi.
La urma urmei, eu nici nu stiu daca romanii mai sint un "popor", in adevaratul sens al cuvintului, si nu se rezuma la starea de populatie.

Peste un secol, poate...

Pur si simplu mie imi pare SF curat ce povestesti, nu numai aici, dar si pe la politice, aproape ca n-am curajul sa cred ca intr-o buna zi chiar asa si poate fi.

P.S. Opozitia "tu"(Beren) - "noi"(bastinasii) e de dragul demonstratiei, nu o lua ad-literam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Am citit documentul cu propuneri etc, interesant.
As vrea sa vad un case despre Romania cu propuneri. Si as vrea sa vad si daca le-ar respecta ori un factor de decizie ori vreun ONG din cei vocali acum.

Situatia de acum este:

- legea spune ca toti cainii maidanezi sa fie prinsi, microcipati si sterilizati si reteritorizati. Autoritatile lucreaza cu ONG-uri (Vier Pfoten) pentru asta. Daca un caine este agresiv sau batran sau bolnav trebuie eutanasiat.
- zeci de mii de maidanezi in fiecare oras - practic pe fiecare strada exista o haita de caini
- zeci de mii de oameni muscati lunar/anual de caini, unii mor
- ONG-urile semneaza pentru caini sa fie reteritorizati dar nu sunt trase la nici o raspundere daca in teritoriu cainele este agresiv etc
- prefectul capitalei propune o lege pentru eutanasierea cainilor maidanezi daca nu sunt adoptati intr-un anumit termen pentru a stopa inmultirea cainilor
- legea nu este nici macar dezbatuta in Parlament, iar fiecare dezbatere e insotita de un scandal teribil facut de ONG-uri autohtone si internationale - deci se prelungeste situatia la nesfarsit
- ONG-urile au urmatoarea solutie: sa nu se schimbe nimic din felul cum e acum, garantand ca in 10 ani vom scapa de cainii din strada pentru ca vor muri de moarte naturala. Pana acum si cei microcipati se imperecheaza, si cei agresivi sunt reteritorizati.
- noi ne miscam pe strada printre caini si gunoaie

Solutia pe care o vad eu - si ma indoiesc ca e "criminala" sau mai stiu eu cum:

- legea existenta e proasta, trebuie schimbata. Cineva care semneaza pentru un caine nu poate sa nu fie responsabil de nimic, pe cip ar trebui sa existe si numele adoptorului. Iar ONG-urile care nu sterilizeaza toti cainii inainte de reteritorizare trebuie amendate.
- cainii trebuie stransi din strada si eutanasiati dupa 14 zile daca nu sunt adoptati
- ONG-urile trebuie sa isi concentreze atentia spre a gasi solutii de gazduire si adoptare a cainilor
- tot ONG-urile ar trebui sa lucreze la constientizarea populatiei ca trebuie sa isi sterilizeze cainii si la campanii de sterilizare gratuite in orase si la sate.

Parerea mea. Si sunt sigura ca am dreptate. Cei care sustin ca drepturile cainilor sunt mai importante ca ale oamenilor fac o mare greseala.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

De acord total!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Ileana, stiu. Dar mai e o posibilitate: ca va dura nu doar un secol, ci o vesnicie pana sa "se schimbe" ceva.

(Deviem aici spre filozofie: daca tot stiu ca voi muri candva, ce rost are sa ma implic pana atunci? Un raspuns posibil este ca doar implicandu-ma pana atunci pot da un sens intregii povesti. Altfel, totul este absurd oricum... :))

Inapoi la cainii nostri.

Simona, sa ne marginim doar la aspectul practic: planul tau ar esua. Forget about cat de moral sau sensibil este, pur si simplu nu ar duce la ce speri tu.

Asa cum s-a spus, oamenii ascund cainii de hingheri; ONG-urile sunt impotriva eutanasierii; iar hingherii sunt lenesi si ineficienti.

Precum o carantina prost organizata, precum o companie de vaccinare cu insuficiente resurse, ceea ce propui ar rezulta doar in masacrarea unei parti din populatia de caini, dar suficient de multi vor supravietui ca planul sa esueze. Asa ca vei obtine doar cruzime si sadism (garantate, in momentul in care institutionalizezi metoda "padurea Letea"), o stigma universala din exterior, iar cainii vor fi tot acolo. Doar ca (precum orice supravietuitori de razboi) nu vor mai avea nici o iluzie despre bipezi, si vor trai exact asa cum sunt fortati s-o faca: guerilla-style.

Nu, nu exista solutie "in doua saptamani". Nu, nu va faceti iluzii ca guvernul poate trimite armata sa mitralieze "la prima vedere" orice caine de pe strada. Asta nu e o solutie. Cititi din link-ul de pe paginile anterioare, pentru explicatii.

Mergi la inceput

Uiti un lucru: primul pas este sa se schimbe legea.
Cainii agresivi nu au ce cauta pe strada, daca nu ne putem permite sa ii ducem la zoo si sa ii hranim, etc. solutia eutanasierii trebuie aplicata.

Atat timp cat in tara asta un urs care agreseaza un turist e impuscat, nu vad de ce un caine care musca un om pe strada este lasat liber.

Mai mult, daca un caine cu stapan musca pe cineva, acel cineva poate sa il dea pe stapan in judecata. Daca un caine maidanez "adoptat" musca, nu poti sa dai in judecata "adoptatorul".

Deci trebuie schimbata legea. Punct.

Andries

Mergi la inceput

Si mai cred ca felul in care noi schimbam o lege privind protectia/tratamentul animalelor trebuie sa fie armonizata cu cele mai bune practici in domeniu si cu posibilitatile reale ale acestei tari. Cu alte cuvinte, daca am 2 lei per canis capita, trebuie sa gasesc o solutie care sa se incadreze in cei 2 lei. Daca am 20 de lei sau 200 lei, pot sa ma gandesc la reeducarea cainilor agresivi, etc.

Comparatia cu caii de la Letea nu-si are sensul. Caii de la Letea din ce stiu eu nu au omorat pe nimeni, doar au mancat copacii din padure.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Legea nu "se schimba, punct" dupa cum se schimba anotimpurile.

Cand intelegi asta si te uiti in jur ca sa vezi cu cine lucrezi, intelegi ca "se schimba" doar atunci cand o schimbi tu.

I rest my case.

Mergi la inceput

Pai nu "se schimba" ca nimeni nu are prea mult chef sa-si puna ONG urile in cap, asta e problema, pana si oamenii rezonabili o lasa balta.
Trebuie schimbata perceptia maidanez=catelus infonsiv si simpatic. O sa fac un site cu poze de maidanezi feroce si pana una alta o sa combat pe diverse forumuri ideile promovate de ONG uri cum ca ar trebui sa pastram pe strada toti cainii cipati, indiferent de nivelul de agresivitate. Ba o sa ma interesez cum pot sa citesc un cip din ala, sa vezi cum dau eu in judecata cateva ONG uri.

Andries

Mergi la inceput