Hingherii - unde ii gasesc?
Raspunsuri - Pagina 28
pisigri spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bird70 Cand vor accepta romanii ca NU EXISTA suficienti oameni sa adopte toti cainii de pe strazi? Eu voi merge in Romania anul asta, sa-mi zica si mie cineva: daca ma musca un caine maidanez, pe cine dau in judecata? primaria? cine e responsabil pentru asta? Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
Nu stiu pe cine dai in judecata.
Eu cred ca 90% (macar) dintre romani au acceptat deja ca nu are cine sa adopte toti ciinii.
Discutiile se re-aprind din cauza valurilor facute periodic in presa ramasa in pana de subiecte.
Si nici unul dintre noi de fapt nu sintem chiar asa de rupti de realitate cum parem
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
en_kvinna spune:
Pisigri, apropo de mentalitatea romanilor vis-a-vis de animale.
In Suedia intr-un sat din pustietate am vazut iarna vreo 30 -40 de rate la un loc. Un localnic mi-a zis ca acele rate erau in grija satenilor, adica primeau mancare, apa (raul era iinghetat), paie si aveau construit si un adapost!!! De ce? Uite asa. Ca le pasa. 30 -40 de rate vagaboande, comunitare:) galagioase.
Un vecin mutat de vreo 10-15 ani in Belgia, creste niste fazani in curte. Un alt vecin l-a vizitat si cand s-a intors a zis ''comunitatii locale'' : si ala prost, in loc sa creasca gaini si curci pe iarba aia faina, s-a apaucta sa creasca fazani
La de-astea n-ai replica. Pur si simplu.
Eu accept eutanasierea cainilor, DAR, vreu sa vad un proiect clar unde este analizat un mod de a tine sub control pe viitor cainii vagabonzi ca sa nu se ajunga din nou la circul asta.
Selene_Bunny spune:
Apoi nush... Unul dintre primele lucruri care m-au "pocnit" cand m-am mutat in Braila au fost cainii. O droaie de caini! Si indiferenta oamenilor si a autoritatilor locale.
(Tocmai m-am intors din centru, pe o strada unde accesul auto este inchis, strada nicidecum lunga, o parcurgi cu piciorul in 10 minute, cap-coada, am numarat 9 caini, dintre care 4 tocmai ce erau hraniti de o pensionara. Nu aveau crotal in ureche).
Asa, for the record: eu votez pentru "eutanasierea" pedofililor, to put it mildly. Cu violatorii, nush, anyway, daca victima are sub 14 ani (parca), sunt automat pedofili. Daca au ales de bunavoie sa renunte la drepturile de om, nu vad de ce le-as reacorda eu acele drepturi.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Selene_Bunny spune:
pisigri, in Iasi am fost la nunta cumnatei mele, am stat la o pensiune cocheta din apropierea garii, urci putin o panta, este si Billa acolo. No, cand am trecut drumul de la Billa la pensiune, hop, si haita de caini dupa noi... Sperau sa le dam ceva de mancare... Nu mai stiu cati erau, cel putin 5.
Sa mai spun si ca mie, pana acum, nu mi-a fost frica decat de putine ori de caini, si aia nu erau maidanezi. Cumnatei, insa, ii este ingrozitor de frica.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Andries spune:
| citat din mesajul lui Selene_Bunny Asa, for the record: eu votez pentru "eutanasierea" pedofililor, to put it mildly. Cu violatorii, nush, anyway, daca victima are sub 14 ani (parca), sunt automat pedofili. Daca au ales de bunavoie sa renunte la drepturile de om, nu vad de ce le-as reacorda eu acele drepturi. Blogul meu - de la noi, pentru ei! NOU - colectia de martie! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii |
fully agree
Andries
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui pisigri Stiu ca la citi bani s-au furat din protectia/omorirea maidanezilor, ar fi trebuit sa rezolvam si problemele din doua state vecine. |
Grosul banilor il fura ong-urile asa zis "de protectie a animalelor". De asta se si zbat ele sa ramana toti cainii pe strazi, altfel ar ramane fara cascaval.
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui denizel Bird, dar ce-ti veni cu venitul in Romania? |
S-a saturat de atata liniste. Vrea s-auda caini care latra cu adevarat, nu dingo.
salcia spune:
Si eu cred, ca si Capcaunul, ca multe dintre ong-urile care se ocupa teoretic de protectia animalelor de fapt si-au gasit o sursa sigura de venituri (ilicite) si nu vor s-o piarda. Si de-asta sustin cu atata inversunare ca singura solutie este ca animalele sa ramana pe strada (pai asta nu e o solutie). Nu contest ca exista si ong-uri ok, care fac eforturi (sunt si eu inscrisa intr-unul infiintat de o prietena care chiar vrea sa faca ceva), dar multe pur si simplu nu vor sa piarda sursa de venit. Nici autoritatile nu fac nimic, asa ca nu stiu unde vom ajunge. De adoptat toti e clar ca nu e posibil, sunt prea multi, costurile pentru un trai decent in adaposturi pentru atata amar de catei iarasi sunt prea mari, sterilizarea nu se face la modul serios, se presupune ca si eutanasierea ar fi tot in "varianta hard", si atunci?
Cat despre psihologia canina, nu stiu ce sa zic. Eu am avut caine, imi plac, nu-mi e frica de ei (in mod normal, ca daca vad 15 caini agitati cum am vazut intr-o seara in fata blocului ma intorc inapoi in scara - si a propos, atunci cand m-am intors usurel bine am facut, pentru ca toata haita o luase deja la fuga dupa mine), dar am fost muscata acum multi ani de un caine de la bloc, absolut prietenos si bland, pe care-l cunosteam foarte bine. L-am mangaiat, i-am vorbit, el s-a uitat duios la mine
, si apoi m-a muscat de picior... Deci...

!