Hingherii - unde ii gasesc?

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

sirimie nu mai judeca lucrurile doar in alb si negru. Important e ca aia fac ceva concret pt Romania.Si nici nu imi vine sa cred ca stau impasibili daca cainii lor comunitari sunt loviti cu ranga sau arsi de vii , aruncati dracu mai stii pe unde. Io ii admir ca fac ceva concret, si postul era raspuns la intrebarea lui capcaunul, a intrebat , am raspuns. Ce legatura au africanii ilegali cu cainii comunitari ''legali''. Daca cineva e iubitor de animale nu trebuie sa fie si iubitor de africani. Lumea asta si oamenii au milioane de tonuri de griuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui en_kvinna
Dar eu as propune un chestionar celor msucati. Din care sa rezulte precedentele cu acei caini.

Cainii vagabonzi pot ataca DIN SENIN, persoane care nu au interactionat NICIODATA cu acei caini, care IUBESC cainii (sau ii iubeau pe toti pana atunci), care NU AU AGRESAT in viata lor vreun caine.

De acord.
Cainii alearga dupa biciclisti, motociclisti, masini. Daca simt vreun om speriat latra si daca sunt in haita musca. In orice haita musca fara vreun motiv.

Ce chestionar vrei, exista statistici, mii de oameni muscati lunar. Apropos, sotul meu a fost muscat si avea caine acasa.

Cainii musca sa isi protejeze teritoriul (ala pe care si-l marcheaza cu pipi) si musca orice li se pare lor ca atenteaza la asta, ca e caine sau om.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Am eu poze, capcaunule. Cu caini adulti, jegosi, unii chiar bolnavi...

Zac peste tot, in special in piete si in parcuri.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Cand vor accepta romanii ca NU EXISTA suficienti oameni sa adopte toti cainii de pe strazi?

Eu voi merge in Romania anul asta, sa-mi zica si mie cineva: daca ma musca un caine maidanez, pe cine dau in judecata? primaria? cine e responsabil pentru asta?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Bird, dar ce-ti veni cu venitul in Romania? Ti-ai gresit cu ceva? :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:

In loc sa se formeze 2 tabere una pro si alta contra, mai bine niste brainstorming cu idei ce convin ambelor parti. Cainii, chiar si maidanezii, sunt extrem de inteligenti,se prind foarte usor de anumite chestii, sunt emotivi, intuitivi. Eu as vrea un proiect care sa marseze tocmai pe ideea asta, si sa determine oamenii sa adopte cainii (sterilizati) de la adapost, sa aduca la cunostinta colectiva romaneasca tocmai ideea avantajului de a avea un caine, si folosul sau. Ca nu manaca mai mult decat un membru al familiei si nici nu se imbolnaveste mai tare, si nici romanii nu sunt chiar atat de saraci sa nu-si permita un caine.

si da, din pacate am observat o incidenta foarte mare a urii impotriva cainilor si pisicilor barbatilor de varsta a 3a, si mai si rad cand comit ce comit. Noi nu stim sa protejam un animal, care in definitiv are aceleasi drepturi teritoriale ca si noi, stim doar sa ne folosim de el (chiar si atunci cand il cumparam doar pt copil sa se joace cu el, e o folosinta). Ei, mentalitatea asta trebuie schimbata.

Mah, vaca da lapte, gaina da oua, calu trage la caruta, si pina si astea iau bataie si-s vai de capu lor in grija romanului gospodar. Da ciinele, care numa' maninca si face paguba?!
Nu sintem educati.
N-o sa se adopte veci mai mult decit se adopta acum. Romanul nu e educat in sensul respectului pentru viata si natura, si nici NU SE LASA educat in aceasta directie.
In plus, daca iei ciine:
- te bat la cap vecinii ca "le umpli scara de purici" chit ca dormi cu ciinele in pat si iaca nu ai nici o piscatura
- te trezesti ca platesti pentru o persoana in plus la asociatia de locatari, ca "asa scrie" la cine stie ce decizie locala obscura care se aplica numai ici-colo; daca esti mai tare-n gura si ceri sa vezi si tu decizia aia, s-ar putea sa descoperi ca decizia consiliului local nu e de fapt a consiliului local ala de la primarie, e al consiliului local format din tanti Tina si tanti Mina de la unu', cu tanti Floarea de la 5.
- asculti sfaturi binevoitoare, formulate in diferite moduri, despre cum ai putea sa a)cresti un copil, b)dai banii pt copii/batrini/saraci/biserici, c)iti imbolnavesti copilul, d) imbolnavesti toti copiii din cartier, e) sperii pe toti cei slabi de inima din zona daca ai cumva un ciine de mai mult de 5 kg.

Si tot asa.
Macar sa se vada ca esti cel mai tare, ca ai ciine de-ala scump, de pe coperta la revista aia, ce dracu !

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Un articol cu numere pe hotnews

Despre cainii vagabonzi, fara pasiuni, dar cu creier

de I.B. HotNews.ro

Sāmbata, 14 mai 2011, 2:12 Revista Presei | Subiectele Zilei

Cainii vagabonzi n-au ce cauta pe strada. Sunt un pericol atat dpdv epidemiologic, cat si in mod direct, prin muscaturi.

De aici, putem discuta.

Primariile locale trebuie sa aiba posibilitatea, prin lege, de a decide, in urma unui referendum, soarta cainilor vagabonzi. Fie capturarea si intretinerea cainilor vagabonzi, pe banii cetatenilor; fie capturarea, oferirea spre adoptie si uciderea celor neadoptati. Fireste, tot pe banii cetatenilor, ca n-o sa vina primaru cu bani de acasa.

Sa luam un exemplu concret:

Avand in vedere ca avem 1.000.000 de cetateni platitori de taxe si impozite, primaria va trebui sa puna taxe precum urmeaza:
* anul 1186.120.000E / 1.000.000 cetateni = 186 E / an
* anul 2180.120.000E / 1.000.000 cetateni = 180 E / an

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-8622626-despre-cainii-vagabonzi-fara-pasiuni-dar-creier.htm

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Exemplul concret este o timpenie, fara cap si coada si cu cifre alese absolut nerealist, ca sa nu spun ca de-m...boulea.
Si la mine la servicu, un sapun lichid de 5 lei in supermarket, cumparat direct de la distribuitor, costa 15 lei (macar). Pentru ca sint BANII STATULUI deci ai tuturor, deci ai nimanui. Exact asta se intimpla si in adaposturi, vezi costurile de care scriam un pic mai devreme.

Iar cu atitudinea de "nu-mi pasa, eu vreau sa nu ma latre ciinele pe strazi", ajungem la ranga/incendierea despre care vorbeam mai sus. Nu la eutanasie, ca aia e scumpa, maninca prea multi bani, care altfel sint folositi foarte judicios pentru terenuri, case si masini

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri
Si eu as vrea ca aia care pling de zor dupa civilizatia occidentala in care nici urma de cacat de ciine nu vezi, nicaieri, sa intre intr-un adapost de-al primariilor si sa asiste la ce se intimpla acolo.

Ce se-ntampla, ce se-ntampla?

Normal ca o tara care si-a lichidat (cu metode barbare, dar deh trecutul se prescrie) in urma cu zeci de ani toti cainii maidanezi isi permite acum, la un buget de sute de miliarde de euro pe an si cu numai cativa maidanezi la mia de locuitori, sa-i pieptene, sa-i parfumeze, sa-i liciteze, sa-i tina in adaposturi de 5 stele. Putine, caci nu au multi maidanezi.

Ce sa faca Romania cu un buget de zece ori mai mic si cu de vreo suta de ori mai multi maidanezi la mia de locuitori? Autoritatile fac ce pot: adaposturi, cu chiu cu vai, dar se fac, sterilizari, din an in paste, dupa cum pica fondurile, dar se fac, adoptii, putine, dar se misca. Problema este ca NU SE REZOLVA NIMIC. Cainii sunt la fel de multi, maraie, ataca, musca, si oameni nevinovati ajung cu miile intr-un an la spital.

Capcaunule,
exact asta spun eu ca NU SE INTIMPLA.
SI IN ZIUA DE AZI se elibereaza de la adapostul primariei ciini crotaliati dar nesterilizati. S-a facut asta din '90 incoace.
SI IN ZIUA DE AZI adapostul primariei vine si ia ciini "reclamati" dintr-o anumita zona, ii elibereaza in alta zona. Pina si ciinii pe care ii ridica "fara plingeri", asa, din proprie initiativa, sint mutati si translocati si eliberati in alte cartiere. Parca am fi timpiti cu totii, sa nu stim ce se intimpla, de dispar ciinii de la bloc si peste o saptamina ne trezim cu alti 3, complet noi.
SI IN ZIUA DE AZI adapostul primariei, in care se maninca mincare uscata de 4 lei/kil (in petshop!!), cheltuie cu mincarea pe cap de ciine 20 lei/zi (mincarea superpremium din petshop costa 18-19 lei, in care intra insa si adaosul de 30% al petshopului).
Daca te uiti la cheltuielile invocate pe cap de ciine pe zi (sau pe durata de cazare, 10 zile) zici ca a stat ciinele la pensiune de fitze, a fost sterilizat la ceva spital privat de linga Buckingham Palace.
IN REALITATE se sta in niste tarcuri mizerabile, cu ciini claie peste gramada, cu mincare proasta si mai mult nu, cu apa la fel...

Nu stiu cit de barbare au fost metodele.
Stiu ca la citi bani s-au furat din protectia/omorirea maidanezilor, ar fi trebuit sa rezolvam si problemele din doua state vecine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Citat:

Citat:
Dar eu as propune un chestionar celor msucati. Din care sa rezulte precedentele cu acei caini.

Cainii vagabonzi pot ataca DIN SENIN, persoane care nu au interactionat NICIODATA cu acei caini, care IUBESC cainii (sau ii iubeau pe toti pana atunci), care NU AU AGRESAT in viata lor vreun caine.

De acord.
Cainii alearga dupa biciclisti, motociclisti, masini. Daca simt vreun om speriat latra si daca sunt in haita musca. In orice haita musca fara vreun motiv.

Ce chestionar vrei, exista statistici, mii de oameni muscati lunar. Apropos, sotul meu a fost muscat si avea caine acasa.

Cainii musca sa isi protejeze teritoriul (ala pe care si-l marcheaza cu pipi) si musca orice li se pare lor ca atenteaza la asta, ca e caine sau om.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Nu ai dreptate.
Desigur, nu e nimeni obligat sa fie interesat de etologie, de psihologie canina si alte "balarii".
Vroiam doar sa subliniez ca nu ai dreptate, ciinele nu este fiara imbaloshata si lipsita de orice ratiune pe care o creionezi tu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Am eu poze, capcaunule. Cu caini adulti, jegosi, unii chiar bolnavi...

Zac peste tot, in special in piete si in parcuri.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Na....eu stiu/vad multi jegosi si bolnavi care umbla de capul lor...si de unii mi-e si frica, pe bune ! Dar stiu, nu e locul sa facem comparatii, stiu, criminalii si pedofilii si violatorii si alti sadici de-astia bipezi sint oameni, nu putem face comparatie intre ciinele rapanos care doarme pe trotuar si obsedatul care tocmai a violat (si omorit?) o fetita de 12 ani. Primul trebuie omorit "nu ma intereseaza cum, da sa nu fiu eu obligata sa trec pe linga el pe trotuar cu copilul de mina", in timp ce al doilea trebuie inchis sa ispaseasca in liniste, la caldurica, cu mincarica si tilivizor si program de miscare, pedeapsa pentru fapta ce-a facut-o. Fapta pentru care desigur se caieste, si cind va fi eliberat (mai devreme, ca a fost cuminte si nu s-a luat la bataie) o sa-si taie singur outzele (si ce mai e pe acolo) ca sa nu il impinga necuratul sa mai faca ce-a facut...

Selene, poate nu trebuia sa te citez, da' mi-a placut ca ai poze cu ciini adulti, jegosi si poate chiar bolnavi...

Mergi la inceput