Hingherii - unde ii gasesc?
Raspunsuri - Pagina 26
denizel spune:
Cu toate ca nu indeplinesc conditiile necesare pentru a fi respectata de Capcaun
, imi zic si eu parerea umila.
Asadar, sustin ceea ce spune en_kvinna mai sus: cainii musca de obicei cu un motiv.
Desigur ca nu ar trebui sa existe pe strazi caini care ar putea sa muste cu sau fara motiv, nu as vrea sa inteleaga cineva ca mi se pare normal ca oamenii sa fie expusi agresiunii canine.
Numarul ala mare de oameni muscati de caini care se prezinta la spitale sunt muscati in primul rand de caini cu stapan, unii chiar de propriii caini...
Nimeni dintre cunoscutii mei nu a fost atacat vreodata de maidanezi, dar au fost muscate sub ochii mei 2 persoane numai si numai din cauza lor.
La fostul bloc unde locuiam erau vreo 3-4 maidanezi foarte draguti care vietuiau si ei in pace pe-acolo.
In blocul nostru era o familie care avea un cocker (baietel) care s-a apropiat odata de cuibul unde isi avea puii una din maidaneze (erau sub o masina cu prelata
).
Maidaneza l-a fugarit putin, fara insa a-i face ceva.
Doar i-a aratat ca n-are voie sa se mai apropie de locul ala :).
Stapanul cockerului, un [...]
a luat personal gestul maidanezei care si-a permis sa-i alunge cainele de la cuibul puilor ei
si, ca sa se razbune, a luat un bat si a inceput sa-l agite pe sub masina :(
.
A doua zi sotia astuia a fost muscata de maidaneza... (care maidaneza nu muscase vreodata pe cineva si nici de atunci incolo nu a mai muscat, pana cand a fost luata de hingheri).
Si, al doilea caz de muscatura a fost de fapt doar o zgarietura.
Era baietelul meu in parc cu o fetita, au hranit un caine cu ceva biscuiti parca, baietelul meu l-a mangaiat si a vrut si fetita sa-l mangaie.
Numai ca fetitei ii era frica sa il atinga, a inceput sa sara langa caine si sa tipe foarte tare (in timp ce incerca sa-l mangaie).
Cainele s-a speriat cand l-a atins, s-a intors si a zgariat-o putin pe mana :(.
Nici macar nu a sangerat, dar parintii s-au speriat si au dus-o la spital, inregistrandu-se astfel o noua muscatura.
Nu spun ca e normal sa te zgarie si sa te muste cainii, spun ca cele mai multe muscaturi nu sunt atacurile ingrozitoare si feroce despre care vorbeste Capcaunul. Nu suntem chiar in jungla, nu mai exagerati asa...
Lali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui en_kvinna Eu nu am nicio opinie in legatura cu cainii vagabonzi. Dar am trait pe langa niste dulai jumate inaltimea si greutatea mea. Niciodata n-am fost atacata, nimeni cunoscut n-a fost, nici latrand nu i-am auzit. Poate sunt norocoasa. Dar eu as propune un chestionar celor msucati. Din care sa rezulte precedentele cu acei caini. Pe langa faptul ca sunt niste animale ce-si protejeaza teritoriul, mai, te mai si cunosc si te mai si tin minte. Daca dai cu pietre, arunci cu ceva, mai stiu eu ce alte metode, pai aia de stiu. Ei se apara. Toate persoanele de varsta a 3 a de gen masculin din Romania au placere cotideana lovitul si fugaritul cainilor, si la tara inculsiv a cainilor vecinilor. Si acum ce facem? Aplicam discriminari la caini. Adica aia mici is ok si aia mari is baiu'? Daca unul mic e turbat si te musca? Ori o gasca de 10 mici? Cum procedezi? Daca ai timp sa te uiti pe site o sa vezi ca au racolat si dulai. |
Zau asa ! Toate, toate persoanele mai sus mentionate fac asta zilnic ...e karma, ce sa zic ...
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui denizel Asadar, sustin ceea ce spune en_kvinna mai sus: cainii musca de obicei cu un motiv. ... Stapanul cockerului, un [...], a luat personal gestul maidanezei care si-a permis sa-i alunge cainele de la cuibul puilor ei si, ca sa se razbune, a luat un bat si a inceput sa-l agite pe sub masina. A doua zi sotia astuia a fost muscata de maidaneza... |
Daca un ofiter de credit loveste un maidanez, din a doua zi toti datornicii se pot trezi muscati de fund. Asa le trebuie dac-au luat credit de unde nu trebuie!
Lali spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Daca un ofiter de credit loveste un maidanez, din a doua zi toti datornicii se pot trezi muscati de fund. Asa le trebuie dac-au luat credit de unde nu trebuie! |
Nuuuu... sotiile datornicilor ! Putina inteligenta, te rog !
en_kvinna spune:
In loc sa se formeze 2 tabere una pro si alta contra, mai bine niste brainstorming cu idei ce convin ambelor parti. Cainii, chiar si maidanezii, sunt extrem de inteligenti,se prind foarte usor de anumite chestii, sunt emotivi, intuitivi. Eu as vrea un proiect care sa marseze tocmai pe ideea asta, si sa determine oamenii sa adopte cainii (sterilizati) de la adapost, sa aduca la cunostinta colectiva romaneasca tocmai ideea avantajului de a avea un caine, si folosul sau. Ca nu manaca mai mult decat un membru al familiei si nici nu se imbolnaveste mai tare, si nici romanii nu sunt chiar atat de saraci sa nu-si permita un caine.
si da, din pacate am observat o incidenta foarte mare a urii impotriva cainilor si pisicilor barbatilor de varsta a 3a, si mai si rad cand comit ce comit. Noi nu stim sa protejam un animal, care in definitiv are aceleasi drepturi teritoriale ca si noi, stim doar sa ne folosim de el (chiar si atunci cand il cumparam doar pt copil sa se joace cu el, e o folosinta). Ei, mentalitatea asta trebuie schimbata.
sirimie spune:
| citat din mesajul lui pisigri sirimie, nu e asa cum spui tu, sau nu e doar asa cum spui tu. Tot in vest exista f multe asociatii care preiau ciinii din adaposturile de stat (alea in care se eutanasiaza dupa doua saptamini) pentru a le da o sansa REALA sa isi gaseasca un stapin. |
Mi-ar placea sa faca la fel si cei de aici. Dar aici ONG-urile scot cainii in strada.
Iar despre cum se face eutanasierea la noi: cind se EUTANASIAZA, prea rar, se produce o moarte fara durere. De cele mai multe ori NU SE EUTANASIAZA ci se OMOARA. Sa injectezi formol amestecat cu alcool nu e totuna cu a injecta un agent omologat pentru eutanasie, chiar daca e tot o "injectie eleganta" si nu o ranga in cap. Dar te asigur ca de cele mai multe ori nu se fac eutanasii, pentru ca substantele omologate sint extrem de scumpe si au regim special de folosire. Si eu as vrea ca aia care pling de zor dupa civilizatia occidentala in care nici urma de cacat de ciine nu vezi, nicaieri, sa intre intr-un adapost de-al primariilor si sa asiste la ce se intimpla acolo. |
Asta e un non argument. Daca cineva are o problema cu adaposturile primariilor trebuie sa ii dea pe functionari in judecata, ce vina am eu? Iar despre eutanasiere - daca e adevarat ca cel putin un caine e omorat cum zici, tot cei care fac asta sa dea socoteala. Nu simt vreo vina sau vreo responsabilitate despre asta.
Este dreptul meu sa vreau sa ma plimb cu copiii pe strada fara sa ma latre/muste caini.
sirimie spune:
| citat din mesajul lui en_kvinna Uite ca altii , neromani iau atitudine. Vezi mai jos linkurile. http://www.savethedogs.eu/?cat=1 http://savethedogs.dogrescue.se/ Intra la sectiunea, happy ending stories. Acolo-s pozele cu cei adoptati. Oare de ce voluntarii Save the Dogs, nu se tem de gasca nebuna ce maraie? Nu stiu. Dar si de-ar fi muscati tot cred ca si-ar continua voluntariatul. |
Acuma as vrea sa stiu cum iau ei atitudine contra propriilor lor autoritati care eutanasiaza acolo cainii fara stapan.
Banuiesc ca tot acolo ies in strada si pentru refugiatii din Africa si incearca sa ii salveze.
sirimie spune:
Un articol cu numere pe hotnews
Despre cainii vagabonzi, fara pasiuni, dar cu creier
de I.B. HotNews.ro
Sāmbata, 14 mai 2011, 2:12 Revista Presei | Subiectele Zilei
Cainii vagabonzi n-au ce cauta pe strada. Sunt un pericol atat dpdv epidemiologic, cat si in mod direct, prin muscaturi.
De aici, putem discuta.
Primariile locale trebuie sa aiba posibilitatea, prin lege, de a decide, in urma unui referendum, soarta cainilor vagabonzi. Fie capturarea si intretinerea cainilor vagabonzi, pe banii cetatenilor; fie capturarea, oferirea spre adoptie si uciderea celor neadoptati. Fireste, tot pe banii cetatenilor, ca n-o sa vina primaru cu bani de acasa.
Sa luam un exemplu concret:
Orasul X, avand 100.000 caini vagabonzi si 1.000.000 platitori de impozite.
1. Cetatenii decid pastrarea cainilor in viata, prin referendum, si isi asuma intretinerea lor in adaposturi adecvate.
* cost adunare caini de pe strada:
100.000 X 10 euro / caine = 1.000.000E.
platit o singura data.
* cost adapost estimativ care sa ofere 1 mp/caine spatiu (deci, 100.000 mp), sa zicem macar un 50E/mp, construit.
100.000 caini X 50E = 5.000.000E.
platit o singura data.
* cost intretinere cladire si personal sa zicem ca ieftin ca braga, doar 10.000/luna
* cost intretinere caine / luna - aproximativ 150E (conform datelor publicate de diverse primarii)
100.000 caini X 150E = 15.000.000E.
in fiecare luna.
Deci, pentru intretinerea in viata a cainilor vagabonzi in conditii civilizate, primaria orasului X are de plata:
in primul an:
1.000.000E (capturare caini) + 5.000.000E (cost adapost) + 10.000E X 12 (intretinere lunara adapost) + 15.000.000E X 12 (intretinere caini) = 186.120.000E
incepand cu anul 2, primaria orasului X va avea de plata doar:
10.000E X 12 (intretinere lunara adapost) + 15.000.000E X 12 (intretinere caini) = 180.120.000E / an.
Avand in vedere ca avem 1.000.000 de cetateni platitori de taxe si impozite, primaria va trebui sa puna taxe precum urmeaza:
* anul 1186.120.000E / 1.000.000 cetateni = 186 E / an
* anul 2180.120.000E / 1.000.000 cetateni = 180 E / an
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-8622626-despre-cainii-vagabonzi-fara-pasiuni-dar-creier.htm