Hingherii - unde ii gasesc?
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
cllaudia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramoneloo cllaudia,era un scenariu comic...eu am facut acum ceva vreme o sesizare in privinta unui caz(nu intru in detalii) si am fost sfatuita(de catre autoritati) sa fac investigatii pe cont propriu si sa aflu cine este proprietarul terenului respectiv.de ce?pt nu intra nimeni pe o proprietate privata de capul lui.implicatiile si consecintele sunt multiple.... ce tin eu sa-ti spun,este faptul ca admir faptul ca tu incerci sa rezolvi pr civilizat,fara sa recurgi la solutii extreme.daca eu ti-as spune sa tolerezi acolo puii cat ii deparazitez,vaccinez si plasez in adoptie,urmand sa sterilizez femela,ce ai raspunde?ai gasi intelegerea si rabdarea necesara si mi-ai da voie sa intreprind o astfel de actiune? [url:"http://good-times.webshots.com/slideshow/565599276BXsacl"] |
Nu e vorba de asta. Ca pana la urma as putea sa fac si eu toate astea. Sa ii deparazites, sa sterilizez femela, etc. Sunt ceva costuri, dar nu cred ca atat de exagerate cat sa nu se rezolve. Problema este ca nu sunt eu singura deranjata de asta,mai sunt si alti, tot asa, din cauza faptului ca nu pot veni cu copiii in parc, ca nu mai pot suporta mizeria, etc. Alti care nu stiu cat mai accepta sa vada puii acolo. Sunt destui care ar recurge la celebrele chiftelute, dar nu o fac inca. Si sti de ce ? Pt ca le e frica, ca, odata otraviti, puii si mama si ceilalti caini o sa moara pe capete iar lesurile lor o sa ramana tot acolo, pe teren pana o sa se sesizeze cineva . Crede-ma astea sunt discutiile de prin parc. Da, nici eu nu vreau cainii acolo, dar nu printr-o asa metoda, am mai zis. De-asta si am incercat sa dau de hingheri, sau de vreo asociatie ceva, ca sa ia puii cu mama. Imi imaginam ca vor fi dusi undeva , spalati, deparazitati si dati spre adoptie sau tinuti acolo. Sunt constienta ca ar fi putut fi eutanasiati dupa o perioada, dar poate ca nu. Poate se gasea cineva sa ii ia. Si in cel mai rau caz, eutanasierea ar fi fost mai suportabila. Nu ar fi fost lasati sa moara in chinuri, cum s-ar intampla daca se recurge aici la chiftelute. Deci de asta as fi vrut sa ii duc de aici. Acum sa vad ce se mai intampla. Azi am trimis sotul in Glina, sa vb cu cineva de acolo.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pisigri/pisigri.jpg)
pisigri spune:
Mai cllaudia, stiu ca te-am suparat cu primul mesaj pe care l-am scris, iar in discutii pro-contra maidanezi refuz sa ma mai bag (desi as intreba rezidenta SUA daca mirosul de cacat de pe trotuare a ajuns tocmai dincolo de ocean, si daca e sigura ca e de la noi si nu de la rahatii de caini parizieni, cu stapani, e drept...).
Dar cred ca stii si tu ca hingherii-s hingheri, is oamenii aia mari si rai care cam ciomagesc ciinii, care ii cam omoara cu smoala.inecati/batuti cu lopata etc. Probabil ca stii - de pe la stirile de la teveu, nu din alta parte - si ca la hingheri e un adevarat focar de boli, caruia nu ii supravietuiesc nici toti adultii, daramite puii; astia mici mor pe capete. Ca la teve se mai dau uneori si stiri de-astea, daca imaginile-s destul de socante. Daca nu, vedem numai reversul medaliei, cind ciinii musca/omoara.
Si ai apelat din start la hingheri, nu la organizatii. Ca numarul hingherilor l-ai cerut, Xio a fost cea care ti-a sugerat o alternativa, cu un adapost...
Si la Glina sint supraaglomerati, si la Daisy Hope, si peste tot. Pentru ca legea in prezent spune ca nu se mai eutanasiaza decit cainii bolnavi incurabil si agresivi.
Dar nu ne mai lua la aburit ca tu te gindeai cum o sa fie adoptati etc, ca n-o sa fie...
Si da, comparativ cu chiftelutele (si cu alte idei atat de ingenioase pe care le-am vazut, de-ti vine sa stirpesti omenirea de pe fata pamintului, sau macar sa le faci si oamenilor alora ce trasnai le-a dat lor prin cap sa le faca cainilor), eutanasia ar fi intr-adevar un ceai de tei cu miere si lamaiie...
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
cllaudia spune:
Da, numarul hingherilor am cautat sa-l aflu. Nu sunt in tema, dar hingheri nu se numesc cei care vin si strang cainii de pe strazi, indiferent ca sunt angajati ai unei organizatii, fundatii, adapost de stat, etc. Adica, nu asta le este denumirea meseriei lor? Acum, iarasi nu stiu, adaposturile astea de prin imprejurimile Bucurestiului nu sunt ale unor fundatii care functioneaza pe baza de donatii de bani, alimente, etc. Ca noi am tot donat la adapostul din Glina mancare pt caini. Si am trecut si pe acolo. E drept ca e ff aglomerat, dar auzisem ca se extind. Deci eu la hingherii aia ma refeream. Eu ce vazusem la TV, si am tot vazut, erau cei pusi de primarul X, in nu stiu ce campanie de strangere a maidanezilor, campanie facuta asa de ochii lumii, ca acei caini nu mai ajungeau intregi , sau in cel mai rau caz erau abandonati in nu stiu ce locuri pustii.
anya spune:
Nu inteleg de ce ar trebui Claudia sa se simta jenata de faptul ca incearca sa apeleze la o institutie a statului (care are chiar aceasta activitate). Daca organizatiile sau persoanele fizice au de reprosat ceva institutiei respective sau statului - cu ce e responsabila Claudia?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Pai ia gandeste-te cati au murit pana acum. Din aia 1500 femeia care a intrat in curtea fabricii. • 70% of dog bite victims are children • 61% of dog attacks occur at home or at a familiar place • 77% of bites are by a family dog or the dog of a friend • Any breed of dog can bite • The list of “dangerous” dog breeds changes each year based on the most popular breeds • 44,000 dog bites to the face are reported each year • Over 20% of reported dog attacks were by dogs that were chained or broke free from a chain. • At least 16 documented attacks involved intact males attacking children near a female in estrus. • Dog bites account for the 2nd highest number of children’s injuries, behind baseball and softball. • 25% of homeowners’ insurance claims are bite cases. • Of 4.7 million dog bite cases in 1999, 800,000 needed medical care. • 20% of bite case medical costs exceed $17,000; 10% exceed $75,000. • Insurance liability payouts for 2002 totaled over $345.5 million in dog bite related claims iata ca cainii musca peste tot in lume, nu doar astia ai nostri. Si uite ce fac oamenii (aia fara neuroni, cerebel samd): "n urma unui recensamant al animalelor maltratate de romani realizat de "Green Report" cu ajutorul asociatiilor de aparare a drepturilor animalelor, s-a demonstrat ca cel putin doua sau trei animale sunt schingiuite sau ucise in fiecare zi in Romania. Sapte dintre cele mai mari astfel de organizatii din tara au avansat, estimativ, pentru anul 2010, un numar de peste 900 de cazuri in care animalele au fost aduse in adaposturi cu membrele taiate, moarte de foame sau impuscate. In lipsa unei statistici, abuzurile par a fi insa mult mai multe. Numarul necuvantatoarelor torturate este in crestere, violentele inmultindu-se dupa cazul nefericit din curtea ADP, sector 5, cand o femeie a sfarsit muscata de caini. Actele de cruzime asupra animalelor raman insa, in mare parte, necunoscute. Iar cei care mutileaza cu ciocanul o pisica, doar ca sa se distreze, sau otravesc chiar si 10 caini odata scapa fara nicio sanctiune, desi legea spune ca ar trebui sa stea dupa gratii intre 3 luni si 6 ani." Interesant ar fi sa aflam din oamenii astia muscati de caini fara stapan cati au provocat. Pana una alta am intrat si noi cu pasi mici in civilizatie. A fost weekendul acesta la Timisoara un targ de adoptii si mai mult de jumatate dintre catelusi au fost adoptati. In consecinta se vor organiza regulat aceste targuri. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini www.adoptiipisici.ro |
Statisticile acelea nu sunt din Romania pentru ca era vorba de softball si baseball, sporturi nepopulare la noi. Asa ca sunt apa de ploaie la subiectul asta.
Nu inteleg insa tipul tau de reactie. Suntem in razboi caini contra oameni ? Fiecare cu tabara lui si fiecare-si numara victimele ?
Si dupa statisticile si estimarile tale deocamdata cainii sunt in avantaj: dupa acea estimare a Green Report pentru 2010 2,3/zi inseamna cam 1000/an in Romania, vis a vis de 13.200 de oameni muscati in Bucuresti.
Mie nu-mi spun nimic cifrele astea puse fata in fata. Poate tie iti spun ceva.
Nu sunt de acord si consider ca trebuie pedepsita violenta impotriva animalelor. Ma bucur de fiecare data cand vad cate o stire despre cazurile descoperite si pedepsite.
Insa consider ca trebuie gasita o solutie pentru a scapa de haitele de vagabonzi de pe strazi. Si nu cred ca e OK solutia care spune ca ii sterilizam si ii trimitem inapoi pe strada.
saskia spune:
Nu e normal sa vezi caini pe strada in mijlocul unui oras "considerat" european. Unde ati vazut voi in vreo capitala a Europei caini, in haite, oameni buni, precum lupii, o sa ajungem sa umblam la costum si geanta office si cu un bat in mana in mijlocul Bucurestiului. Asta o spun in cunostiinta de cauza, caci lucrez pe Magheru, vi se pare normal, langa un taxi sa zaca vreo 3-4 maidanezi, langa terase luxoase, tot asa. E groaznic.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui saskia Asta o spun in cunostiinta de cauza, caci lucrez pe Magheru, |
![](alcool.gif)
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Cristina_OR/Cristina_OR.jpg)
Cristina_OR spune:
in primul rand, as vrea sa spun cinstit, ca nu am apucat sa citesc tot subiectul, nu stiu exact la ce dezbateri s-a ajuns, asa ca ma adresez Claudiei, lui XIO(mai ales ca locuieste cel mai aproape de orasul meu), si celorlalte persoane care doresc doar sa rezolve macar o parte din problema cainilor vagabonzi, pe cale pasnica, facand ceva concret.
la mine in oras este exact aceeasi situatie descrisa de claudia, s-au inmultit exagerat cainii vagabonzi, pensionarii ii aduna pe langa blocuri si le dau de mancare, pentru a le proteja "scara" , vad ca apar din ce in ce mai multi catei nou-nascuti....chiar nu stiu ce se poate face in mod concret.la mine in oras a fost caz concret de femeie omorata de cainii vagabonzi, cu vreo trei ani in urma, cred (nu am acum timp sa dau cautare, dar probabil cine e curios va gasi ceva).
mi-am propus de cateva zile sa scriu la acest subiect, caci ma intereseaza in mare masura:eu vin de la serviciu noaptea tarziu, singura, iar fiul meu de 6 ani ar putea merge singur la gradinita, caci nu are de traversat nici o strada, gradinita e la vreo 50 metri de scara blocului, insa nu am curaj sa-l las, caci ar trebui sa treaca pe langa alte 4 scari de bloc, intesate de haite de caini, hraniti de pensionari.
as dori sa-mi dati o idee cum se pot convinge pe cale pasnica aceste persoane, ca nu toata lumea e de acord cu modul lor de a iubi animalele.eu recunosc ca nu ma dau in vant dupa nici un fel de animale, insa ii respect pe cei care le iubesc cu adevarat si fac ceva concret sa le fie bine.nu as vrea sa fie omorati, insa nici nu mai pot suporta sa vad cum se inmultesc, sincer, parca nici nu mi-e mila de cateii aia mici, caci sunt plini de paraziti, raie, sunt lihniti de foame, iar peste putin timp devin si ei foarte agresivi.
si as vrea sa le spun celor care sustin ca acesti caini nu sunt agresivi, ca gresesc foarte mult.eu am fost atacata de doua ori de cand am actualul loc de munca, o data de un singur caine, mare, din spate, fara avertizari, de m-au scos taximetristii din raza lui de actiune, si a doua oara de o haita.ma ingrozesc in fiecare dimineata la gandul ca as putea fi atacata cu copilul de mana.
nu as dori sa ma cert cu persoanele care ii aciuiaza pe langa scarile blocului, caci au facut-o si altii si nu s-a rezolvat nimic, plus ca eu consider ca am destul bun-simt sa nu fac circ de pomana.daca stiti vreo metoda de abordare a acestor persoane, de a le convinge ca nu fac bine ce fac, va rog sa scrieti aici.
o sa incerc sa citesc tot subiectul, sper ca nu a degenerat in alte offtopicuri si jigniri.claudiei si lui XIO pt ca au facut un pas concret pana acum.
Cristina, mamica lui Denis Mare(17 iunie 2004)
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
![]() Am marfa la bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Nu e cazul sa te imbeti
![](alcool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
saskia, imi cer scuze ca nu citesc tot ce scrii pe la toate subiectele. Chiar eram nedumerita unde esti, pt ca acolo unde te citisem eu pomeneai doar de Olanda. Acu am inteles, puteai sa raspunzi fara sa sari de fund in sus. Si nu am zis absolut nimic de faptul ca 'te-ai luat' sau nu de maidanezi. In privinta acelor caini avem acelasi punct de vedere. Singura mea nedumerire am zis f, clar care era. Multumesc pt lamurire.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me