Hingherii - unde ii gasesc?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Eu nu inteleg de ce ne invartim in jurul cozii in acest mod. Acum pe bune, ati sarit sa o condamnati pe colega noastra ca a intrebat de hingheri. Nu ei se ocupa de strangerea cainilor de pe strazi?! Atata filozofie! Ei ii e teama de muscaruri, de purici, de boli si voi sunteti aproape sa o declarati o insensibila. O vad in defensiva de cateva zile.
Ei bine, cainii sunt o problema cam in orice oras din tara asta. Marele "fass" cu asociatiile, ONG-urile, adaposturile pentru caini...este evident. Nu isi fac treaba sau nu pot sa isi faca treaba. Deunazi citeam de catele sterilizate pe multi bani care au fatat. Ei asta e o premiera medicala serioasa.
Eu sincer regret (si imi asum avertismentul de data asta!) ca nu exista un pic de hotarare sa se eutanasieze legal toti cainii vagabonzi si sa se introduca si sa se aplice legi extrem de aspre legate de abandonarea cainilor.

http://www.youtube.com/watch?v=xgHmSdpjEIk
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Nu inteleg de ce ar trebui Claudia sa se simta jenata de faptul ca incearca sa apeleze la o institutie a statului (care are chiar aceasta activitate). Daca organizatiile sau persoanele fizice au de reprosat ceva institutiei respective sau statului - cu ce e responsabila Claudia?

Anya

Eu nu i-am reprosat ca a apelat la o institutie a statului.
I-am reprosat atitudinea generala. Arde, dar trimit mailuri (se stie doar ca o sesizare scrisa capata nr de inregistrare si trebuie sa primesti un raspuns pina la urma); e naspa, dar sa sune Xio. Ma rog, aici a raspuns ea deja ce si cum.
Si acum in final ne zice ca ea nu vrea sa se intimple chestii nasoale cu ciinii, da' sa-i ia de acolo, cind toata lumea stie cum actioneaza hingherii.
Eu asta ii reprosez, ca se da dupa cires. Cind decizi ca te deranjeaza ciinii aia, trebuie sa te gindesti si sa constientizezi si ce se intimpla cu ei dupa ce sint ridicati de acolo.
Pe mine asta m-a oprit de mai multe ori sa sun la hingheri.
Nu ca-s eu mai buna la suflet si ea nu, nu are nici o relevanta, dar orice actiune se face in cunostinta de cauza si iti asumi raspunderea pentru ea. Nu o dai la intors ca de fapt visai niste adaposturi cu tarcuri si farfurioare personalizate...ca traim cu totii in RO si stim cu totii ce se intimpla in tara asta.

Ca sa nu fiu intrebata polticos daca io-s iubitoare de-aia de maidanezi, imi afisez punctul de vedere pe tema asta: eutanasie pentru neadoptati/neadoptabili PLUS legislatie severa si APLICATA in domeniu. Una fara alta e doar consum inutil de vieti/bani (pentru aia care prefera sa fie mai practici...)

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Eu nu inteleg de ce ne invartim in jurul cozii in acest mod. Acum pe bune, ati sarit sa o condamnati pe colega noastra ca a intrebat de hingheri. Nu ei se ocupa de strangerea cainilor de pe strazi?! Atata filozofie! Ei ii e teama de muscaruri, de purici, de boli si voi sunteti aproape sa o declarati o insensibila. O vad in defensiva de cateva zile.
Ei bine, cainii sunt o problema cam in orice oras din tara asta. Marele "fass" cu asociatiile, ONG-urile, adaposturile pentru caini...este evident. Nu isi fac treaba sau nu pot sa isi faca treaba. Deunazi citeam de catele sterilizate pe multi bani care au fatat. Ei asta e o premiera medicala serioasa.
Eu sincer regret (si imi asum avertismentul de data asta!) ca nu exista un pic de hotarare sa se eutanasieze legal toti cainii vagabonzi si sa se introduca si sa se aplice legi extrem de aspre legate de abandonarea cainilor.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Arunca un ochi la linkul de la semnatura mea ca sa vezi cat de mare "faasssss" sunt aceste ONG-uri care reusesc sa ofere familii cainilor si viceversa.
Si ca anticipez o "lene" , hai ca-ti scriu cate ceva de acolosi nu numai:
-mai mult de jumatate din cainii de la targul de adoptii din Tm au fost adoptati
-Va prezentam 7433 de caini din 287 de orase, dintre care 3380 au fost adoptati.---asta scrie pe siteul de la semnatura mea
-pe siteul de adoptii pisici sunt poze cu toate pisicile care si-au gasit stapan, si sunt multe

Acum, tu care scrii pe forum ai facut ceva concret ca sa poti cataloga munca adaposturilor drept un mare "fassss"?

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Arunca un ochi la linkul de la semnatura mea ca sa vezi cat de mare "faasssss" sunt aceste ONG-uri care reusesc sa ofere familii cainilor si viceversa.
Si ca anticipez o "lene" , hai ca-ti scriu cate ceva de acolosi nu numai:
-mai mult de jumatate din cainii de la targul de adoptii din Tm au fost adoptati
-Va prezentam 7433 de caini din 287 de orase, dintre care 3380 au fost adoptati.---asta scrie pe siteul de la semnatura mea
-pe siteul de adoptii pisici sunt poze cu toate pisicile care si-au gasit stapan, si sunt multe

Acum, tu care scrii pe forum ai facut ceva concret ca sa poti cataloga munca adaposturilor drept un mare "fassss"?

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Eu nu mi-am asumat vreo obligatie in acest sens. Daca vrei, inca nu am abandonat nici un animal si am avut si am destule. Asta ar fi contributia mea daca e obligatoriu sa facem ceva. Ce garantii ai ca cei care au adoptat cainii ii si tin si nu ii abandoneaza? Pana la urma sunt o problema si aici nu tine discursul cu gesturile marete gen: am salvat un caine deci am realizat ceva. Problema ramane si deja vedem stiri despre oameni ucisi de cainii vagabonzi. Cat trebuie sa asteptam?! Oare totul se rezuma la "a fi uman"? Cum ar suna "a fi uman si practic"?! Ma bucur sincer ca reusiti sa faceti ceva concret. Te voi felicita din inima si voi adopta ultimul catel de pe strazile patriei.Pana atunci...trebuie sa recunoasti insa ca destule adaposturi ard gazul de pomana si se ascund dupa un discurs care nu reflecta adevarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

A, deci asta e problema, ca si daca adopta cineva un catel, de unde stim ca nu il paraseste?
Pai asa de ce naiba sa ma chinui sa mai dau un tratament la o pacienta cand se poate sa nu il ia?De ce sa mai pun un gips la o fractura cand stiu ca se poate sa nu se sudeze bine?
De ce sa ii mai explic unei gravide la ce sa se astepte cand vine momentul, din moment ce se poate sa nu vina?
De ce sa mai traiesti cand oricum mori?

Din cand in cand mass-media se seteaza pe ceva si prezinta stirile pt. a gadila masa de oameni.
Si vad ca unii se gadila atat de tare incat nu mai judeca si se autoproclama justitiari.

Nu stiu, parca s-a mai trecut o data prin povestea asta cu cainii maidanezi, ce dracu sa facem Basescu a primit pupaturi in dos ca a ciopartit jumate din cainii din capitala, oameni fara minte il aplaudau, si ceilalti catei care au ramas se inmulteau in liniste, ca in prostia acerba a unora nu s-au gandit la sterilizare, s-au gandit la crima.

Ce nu inteleg unii oameni este ca degeaba vin eroii sa omoare toti cainii de pe strazi. Si daca ii omorati pe toti, oricum semeni de-ai vostri vor continua sa abandoneze, cainii se vor inmulti din nou si iarasi se ajunge la labareala asta.

Logic si normal este cum fac oamenii civilizati din alte tari: care e scopul tuturor? sa nu mai fie caini fara stapan pe strazi.
Si cum credeti ca se poate face acest lucru?
Prin educarea oamenilor, evident.
Si cum poti sa educi oamenii? Spunandu-le frumos? Normal ca nu, ii educi luandu-le banii si sanctionandu-i.
Prin urmare, se impune o sterlizare generala a animalelor cu si fara stapan, cu permise de reproducere.
Se impune sanctionarea si amendarea oamenilor care isi abandoneaza animalele PE STRAZI SAU IN ALTE LOCURI EXCEPTAND ADAPOSTURILE, sanctionarea celor care maltrateaza animalele si le fac violente.

Omorand nu rezolvi decat placebo, ca te simti tu mai bine noaptea stiind ca ai killarit ceva.
Actionand logic si judecand, abia atunci poti rezolva o problema.

Si ca sa scurtez, povestea asta cu omoratul este ca si maturarea gunoiului sub covor.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

...citeam ultima pagina si constatam ca sunt de acord si cu AkaManah si cu Xio...in esenta ideea e ca daca s-ar putea face ceva pozitiv pentru caini(in speta adoptia lor IN NUMAR FOARTE MARE si nu eutanasierea) si cainii vagabonzi ar disparea,ar fi perfect...iubesc animalele,dar ma tem de cainii fara stapan(nu zic ca am musai dreptate,sunt unii care-s blanzi,dar tot ma tem de ei.Sunt si altii care sunt teritoriali si foarte agresivi...).Partea trista e ca in realitate eforturile nu rezolva problema decat in mica parte si atunci invariabil ne vine sa ne gandim la actiuni mai drastice,in speta eutanasia,care e si ea o solutie civilizata pana la urma,pentru ca oricum existenta acestor animale e de cele mai multe ori un cosmar,sunt bolnavi,plini de paraziti,ii bat unii cetateni *de bine*,ii calca masinile...e tare trist sa-i privesti pe unii dintre ei...sunt de acord ca situatia actuala e strict urmarea greselilor pe care oamenii le-au facut fata de aceste animale,dar e limpede ca trebuie facut ceva cat mai rapid...poate ca daca mass media ar interveni intr-o maniera pozitiva,problema s-ar rezolva mai bland si mai rapid...daca am vedea macar o jumatate de ora pe zi,in fiecare zi reportaje despre animalute care-si cauta stapan,poate oamenii ar fi mai tentati sa adopte catei...dar daca nu plateste nimeni bani,nu e vorba nici de scandal si nici de doamne mai mult sau mai putin dezbracate,s.a.m.d.,sunt slabe sperante ca macar prin intermediul televizorului sa putem deveni mai blanzi si mai sensibili la suferintele si existenta cumplita a acestor animale lasate de capul lor pe strazi...mesajul meu suna cam la fel cu maniera in care percep eu realitatea vis-a-vis de cainii vagabonzi...fara concluzii,fara solutii,daca nu va exista o mobilizare concreta din partea noastra,a celor care misuna printre cainii vagabonzi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Tocmai am primit un SMS:

miting, marti, 29 Martie ora 12 in fata Camerei Deputatilor, parcul Izvor pentru sustinerea campaniei de sterilizare a cainilor vagabonzi
www.fnpa.ro

p.s.
doar eu am primit SMS-ul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Logic si normal este cum fac oamenii civilizati din alte tari: care e scopul tuturor? sa nu mai fie caini fara stapan pe strazi.
Si cum credeti ca se poate face acest lucru?
Prin educarea oamenilor, evident.
Si cum poti sa educi oamenii? Spunandu-le frumos? Normal ca nu, ii educi luandu-le banii si sanctionandu-i.
Prin urmare, se impune o sterlizare generala a animalelor cu si fara stapan, cu permise de reproducere.
Se impune sanctionarea si amendarea oamenilor care isi abandoneaza animalele PE STRAZI SAU IN ALTE LOCURI EXCEPTAND ADAPOSTURILE, sanctionarea celor care maltrateaza animalele si le fac violente.

Omorand nu rezolvi decat placebo, ca te simti tu mai bine noaptea stiind ca ai killarit ceva.
Actionand logic si judecand, abia atunci poti rezolva o problema.

Si ca sa scurtez, povestea asta cu omoratul este ca si maturarea gunoiului sub covor.

**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro

Xio s-a mai scris pe aici cc ca in multe tari civilizate daca animalele din adaposturi nu sunt adoptate in x zile sunt eutanasiate.Esti de acord cu aceasta metoda practicata de"oameni din tari civilizate"?
Si acum sincer cine sta sa-l caute pe X sau Y care a parasit un animal pe strada.Nu gasesc ei criminali si altele dar pe unu care si-a abandonat animalul nici atat nu se obosesc.
Aici de ex sunt multe pisici abandonate, nu sanctioneaza nimeni pe nimeni ca si-a parasit pisica pe strada.Eu cel putin nu am auzit asa ceva.O parte sunt deparazitate si hranite ,o alta parte ajung in adaposturi si de acolo ori sunt adoptate ori eutanasiate daca nu prea sunt locuri.

Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

avea fiul meu cel mare 8luni si ma plimbam cu el pe o straduta mai pustie asa si de nicaieri a aparut o javra si a inceput sa latre la carut,i-am zis marsh a inceput sa-si arate coltii si sa maraie ,mi s-a facut frica si am luat copilul in brate ca incepuse sa planga,si javra sa sara la mine m-a marait si m-a latrat ...mi-a fost tare frica ca si copilul plangea,tremuram efectiv,nu trecea nimeni in momentul ala pe acolo...pana la urma nu stiu cum am prins eu glas,sau nu stiu prin ce minune dar javra a renuntat si eu am iesit imediat la strada mare si cu picioarele taiate de frica m-aam dus tinta acasa

ei e normal sa se intample asa ceva?daca imi musca copilul?sau pe mine??
e normal sa fie oameni mutilati de javrele astea pline de purici si paraziti???
eu una nu iubesc animalele intr-atat incat sa tin unul in casa,cand am stat la curte aveam un catel dar nu era "iubirea vietii mele" asta sunt eu...daca ar fi dupa mine maine nu ar mai fi picior de javra pe strada pe toate le-as eutanasia!!!! da,poate ca va par cruda,dar din moment ce sunt atatea cazuri de oameni si mai ales de copii muscati de caini,pai sa ma scuzati dar pt mine valoreaza zero javrele!!!!

si voi astia care va bateti cu pumnul in piept ca asa ce-i mai iubiti pe saracii catelusi faceti ceva pt ei daca chiar ii iubiti nu stati cu mainile in san si va laudati pe forumuri ca-i iubiti!!!vai ce sa zic!!!imi dau lacrimile!!! la fel ca si toate ong-urile nu faceti nimic!!!aaa sau da le aruncati ciolanele care v-au ramas voua de la masa de seara!!!!fasss!!!asta poate face oricine

eu tot mai sper sa se trezeasca autoritatile si sa faca ceva in sensul asta nu e posibil ca langa un parc pt copii sa traiasca ditamai haita de javre!

Mami si 2 printi iubiti: DAVID(24 sept 2008) si STEFAN(24 sept 2010)

HAINUTE 0-4ANI SUPER PRETURI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

mai e o solutie...cel putin asa cred eu.

toti cei care sunt muscati sau doar speriati si toti cei care cred ca viata le e pusa in pericol sa dea Primaria in judecata pt milioane de euro.poate ca in felul asta se va atrage atentie si autoritatile vor acctiona decat sa fie date in judecata.

daca nu se face nimic la Bucuresti, oare astea nu sunt cazuri reale care pot fi dezbatute la Bruxelles?
sa ne raspunde avocatii de pe forum...ce sanse avem in cazul acesta evident in care statul, autoritatiile nu isi fac job-ul si pun in pericol viata cetatenilor.

eu stau in America dar parintii mei sunt in Rom. vorbeam cu tatal meu din Valcea ca este o situatie critica la cat s-au inmultit caini pe strazi.El chiar a fost muscat de un ciine in urma cu citiva ani si a fost la un pas de moarte, a facut plingeri dar fiind pensionar si avind grija de mama care e bolnava nu are timp si resurse pentru a face mai mult decat citeva reclamatii si vb cu primarul. dar nimic nu s-a facut.

sterilizarea nu e o solutie.pot sa muste pe cineva indiferent daca sunt sterilizati sau nu. ciinii nu au voie pe strazi publice.

michelle

Mergi la inceput