Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011 (18)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mocarta spune:

Bonsai, ai dreptate, in Romania majoritatea femeilor sunt ignorante, din pacate, iar cele care s-au ofensat sa fie atente la statistici! In Romania femeile sunt dezimformate si in mare parte din vina lor! Eu am intalnit aici in tarisoara noastra conceptia conform careia trebuie sa bei bere cand alaptezi! Ce spuneti voi de asta? Pentru cele care s-au "ofuscat": Cu o floare nu se face primavara, suntem ca natie foarte inapoiati chiar daca sunt cateva femei constiente de ceea ce fac! Fara sa ma spun de femei fumatoare inainte si in timpul sarcinii sau care beau alcool... Eu zic sa lasam sensibilitatile deoparte si sa privim adevarul in fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

si mie mi-a fost f frica de anestezie. dar frica mea era ca sa nu paralizez si dupa ce mi-am revenit si eram la ATI ma rugam sa ii treaca efectul sa vad daca imi pot misca picioarele. si cand a inceput sa ii treaca efectul....am inceput sa ma rog la asistente sa mai bage substanta . Deci am trecut cu bine.
Acum tot aceeasi frica o am....

--------------------------------------------
Marina31+ & ANA SOFIA (05.08.08)
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zguby77 spune:

Ma scuzati ca ma bag si eu ca musca-n lapte in discutiile voastre dar am citit divergentele de opinie referitoare la kilogramele din timpul sarcinii. Eu zic ca fiecare trebuie sa vorbeasca doar pentru ea, pentru ca nici un organism nu se aseamana cu altul. Nu putem judeca pe nimeni pentru kilogramele acumulate caci nu stim ce ce metabolism, ce probleme de sanatate, sau ce alte probleme are persoana respectiva aici incluzand si situatia finanaciara, caci in Romania e clar, daca vrei sa mananci sanatos costa si stim foarte bine cum e.
Lasati rautatea deoparte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_jo spune:

Am reusit sa mai intru si eu pe forum dupa muuullttt timp si am citit postarea lui Bonsai...
Draga mea...eu sunt una dintre norocoasele care nu s-a ingrasat aproape deloc in timpul sarcinii multumita metabolismului meu,( nu ca as fi tinut eu vreo cura speciala sau m-as fi abtinut de la prea multe), dar mi se pare nedrept fata de fetele mai putin norocoase sa pui problema asa 'tragic'.Faza cu 'vaca' pare ca face parte din 'ritualul' asistentelor.Am prietene care au nascut si au auzit asistente facandu-le pe colege de salon (care nu aveau ce sa le bage in buzunare) in toate felurile.Nu mi se pare normala aceasta atitudine...pana la urma voi sunteti puse acolo sa va faceti treaba (si pentru asta sunteti si platite )nu sa cantariti pacientii si sa ii criticati in functie de greutate.Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni dar chiar imi este tare mila de fetele care iau kg in plus fara sa se 'indoape'.
In alta ordine de idei...mai am o luna si intru in prenatal..abia astept pt. ca durerile de spate si burta ma termina cu zile.

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_jo spune:

Update semnatur
a

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEXA1985 spune:

Dragi viitoare mamici,

va asteptam la bazarul umanitar, pentru a procura produse, sau sa donati ceea ce nu va mai este folositor, poate alcineva se va bucura de acel produs. O parte din produse le puteti vedea si la mine la semnatura.

Mami de ANDREEA LAVINIA 1.10.2010
AM PRODUSE IEFTINE AVON SI ORIFLAME LA BAZAR!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

am zambit,dar mai mult amar,vis-a-vis de polemicile iscate...

daca macar una din cele care au luat atitudine pe forum ar fi avut curiozitatea sa caute pe internet si sa se informeze despre complicatiile pe care le-am enumerat in postarea de la pag 15 ,as fi spus ca informarea mea a avut efectul scontat,dar se pare ca nu asta a fost cea maiinresanta parte,dar inschimb multe s-au autoetichetat rapid "vaci neepilate".

as vrea sa vad in schimb cam cate aveti curajul sa definiti exact urmatoarea imagine:la pac de 1.60 si 110 kg,dupa cezariana,i s-a permis sa manance si si-a asezat castronul din plastic pe piept,fiind intinsa in patsi a ingerat 6 chiftele cat pumnul ,cam 500 g piure,si vreo 5 castraveti murati..... si ma abtin sa va enumar epitetele cu care au catalogat-o colegele de salon,probabil niste doamne ca si voi care s-au aratat oripilate ca trebuie sa stea cu ea in salon......probabil acele doamne daca ar fi scris pe forum s-ar fi arata in schimb la fel de indignate ca si voi de sinceritatea spuselor mele(deci traiasca ipocrizia!!!!!)

ca sa nu mai spun cum alte doamnecu atitudine si multe diplome(vezi floretronela)mi-a explicat cam ce ar face ea cu categoria de asistente care vor ajuta la aducerea pe lume in bune conditii a copilului ei:pai daca nu am fi noi instrumentarele cu cine i-ar face ginecologul ei o cezariana ca sa nasca ca o doamna ce este.....s-ar cu ce ar naste altele daca toate moasele ar emigra ,ca doar suntem niste frustrate.......sau daca am fi asa niste finute si niste miorlaite,cine v-ar face stimate doamne masajul uterin in caz de hemoragie pana vine medicul.........

altele mi-au recomandat sa-mi schimb locul de munca.....da voi merge la cules capsuni,dupa ani de experienta in sala de operatie si la mosit copiisi veti naste cu niste diletante,ca si asa instrumentarela sunt pe cale de disparitie in tara asta......

dar in schmb eu nu sunt o doamna ca si voi,eu sunt o asistenta,deci o categorie inferioara,eu la 30 de sapt merg l-a serviciu si intru in sala de operatie la cezarienele mult visate de DOAMNELE DE PE FORUM si in tura de dupa amiaza ridic si niste balerine care dau flit cand le explici principii de nutritie in sarcina,ca doar nu sunt fraiere sa asculte sfaturi gratuite....si fac toate acestea pt ca si eu trebuie sa imi cresc cei 2 copii din nenorocitul acela de salariu...

asa ca fiti mai realiste ,stimate doamne,apreciati unsfat cand e gratuit,lasati falsele pudori,si priviti realitatea in fata....fenomenul ingrijorator al gravidelor care mai nou trec toate de 100-110,cu toate riscurile asociate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

si mutumesc anticipat pt posibilele "urari de bine"

am si eu prin voia domnului deja 30+si suntem sanatosi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zguby77 spune:

Draga Bonsai nu are nimeni nimik cu tine, din contra tot respectul meu pentru munca care o depui. Am inteles sfatul tau bine intentionat, doar ca ai folosit un ton mai putin placut cu referire la persoanele care au kg in plus; .......am vazut ca cineva mai sus spunea ca trebuie sa invatam de la cei din occident, si primul lucru care ar tb invatat de la ei este sa ne respectam intre noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Bonsai, de la bun inceput eu ti-am scris ca ai calcat pe un teren minat si nu ar trebui sa fi surpinsa de reactia marii majoritati. Ce e dureros, este faptul ca tu arunci in continuare cu noroi, dar nu vrei sa recunosti ca de fapt tonul tau a fost cel care a declansat aceste polemici. Daca sfaturile tale ar fi ramas doar "sfaturi", sunt 100% convinsa ca toata aceasta dezbatere nu ar mai fi existat.
In alta ordine de idei, tu ai grija de regimul tau alimentar si bucura-te de sarcina in continuare. Pana acum, Slava Domnului, noi ne-am descurcat si fara sfaturi de genul asta, si daca nu o vom face si de acum inainte, suntem mari, majore, vaccinate...gandesc eu ca fiecare dintre noi e capabila sa decida pentru sanatatea ei si a copilului ei
Continui sa jignesti si o astfel de atitudine va atrage in continuare jigniri si de partea cealalta
Ultimul lucru pe care vreau sa ti-l spun este ca pe mine nu m-ai impresionat deloc cu remarca referitoare la faptul ca desi esti insarcinata in 30 de saptamani , stai in picioare si ajuti doctorii sa faca cezariana "doamnelor" ca noi. Sa iti spun atunci, si eu, ca am muncit pana acum doua zile, insarcinata in aproape 34 de saptamani. Iar pentru ca eu am muncit, am platit taxe si impozite, ai tu o leafa in buzunar, ca esti bugerata banuiesc...de mizerie sau nu, o ai.
Asa ca , lasa eroismul...lasa-ne asa cum suntem si te rog, inceteaza sa mai ataci. Odiseea asta chiar are nevoie de liniste pentru ca de acum inainte ne asteptam sa ne primim bebelusii cu drag si bucurie

33+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput