Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011 (18)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floretronela spune:

Buna doamnelor! Am scos si eu nasul din renovari si mi s-a cam "luat" de pauze dupa ce am citit aici. Ptr ca nu sunt genul care sa taca si care sa nu zica ce are pe suflet o sa o fac si eu desi nu as vrea sa pun paie pe foc.
Draga mea Bonsai am inteles perfect sfatul pe care il dai tu in ce priveste surplusul de kilograme. Dar mi se pare ca pui problema putin cam stramb! Asa ca sa stam stramb daca e, dar sa judecam drept! Ce le da dreptul asistentelor (alea 3-4 care ma vor ridica pe mine dupa nastere ) sa ma faca VACA? Am mancat in blidul lor? Stiu ele ce tratamente am facut eu in timpul sarcinii sa pot ajunge la capat? Stiu ele ca poate timp de 9 luni am fost printre "fericitele" care nu au mancat decat banane si cereale cu lapte? Si nu din comoditate, fite sau inconstienta draga mea.. ci ptr ca altceva nu sta in stomac..
Daca ele ca asistente au dreptul sa ma faca pe mine VACA, asta ca sa nu spun ce am mai auzit pe ici pe colo in materie de apelative caci se poate si mai rau, atunci draga mea eu de ce sa ma comport decent? De ce sa umplu buzunarele?
Consider ca am mai multa scoala decat o asistenta de genul asta si aici ma refer la ambele scoli, aia cu diplome si aia a vietii, si cred ca atitudinea cea mai sanatoasa ar fi cea de a informa corect pe cel de langa tine, dar nu incerca sa impui parerile/opiniile tale.
Iar daca DOamne fereste dau de o astfel de asistenta cand am sa nasc matur cu ea pe jos si fac pe dracu in 14 sa ramana fara job! Nu iti place ce faci schimba macazul si nu mai intalnesti vaci!
Sau balena ca mine.. cu 24 kg surplus! Pana la 34 de saptamani si 3 zile cat am astazi!

Carmen 33+Serban Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floretronela spune:

update semnatura :)

Carmen 34+Serban Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta_v spune:

fetelor am ras la povestile cu epiziotomia,dar parca nu e rasul meu

Viitoare mami de baiat,DPN 24 iunie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inna_33 spune:

Valentina, dr. ti-a zis sa nu mai faci miscare?
Colul meu are 2,5 cm la 35 sapt...bebele meu are 2920 gr, si este mai mare cu o sapt si 5 zile. Si mie mi-a zis sa stau linistita, pt. ca am programata cezariana pe 24 sau 25.04.Pana atunci mai fac o echo pe 12 aprilie si stabilim atunci toate detaliile.
Tu chiar nu mai iesi din casa?Ai sa stai doar in pat?Eu mai am cateva treburi..nu ma gandeam acum la plimbari...dar nu mai stiu ce sa fac...

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Inna, stai linistita Eu nu am facut eco la ginecolog, am fost la 4D la o doctorita de la Medlife. DPN-ul meu dupa UM este 18 mai, clinic, mai nou, 8 mai. Acum doua saptamani colul meu avea 36 mm, acum are aprox 30 mm si este tot inchis. Ca sa pot sa nasc la termen, mai am de asteptat, de aceea doctorita s-a exprimat ceva de genul: "e ok, nu e scurt, dar mai este o luna pana in mai, deci e bine sa stati cumintica". Eu nu am vazut in vocea ei ingrijorare, nu mi-a spus nici un moment sa nu ma dau jos din pat. Eu inteleg sa nu fac efort, sa nu stau mult in picioare. De altfel, eu abia azi am intrat in prenatal si o sa incep si eu pregatirile pentru venirea lui Nasturel. Usurel, usurel...o sa le fac, daca simt ca obosesc, stau in pat o ora, doua.
Stiu ca daca stai linistita si ideal ar fi intinsa in pat (daca se poate), colul este posibil sa se mai lungeasca.
Eu zic sa stai linistita, tu oricum esti mai avansata in sarcina si pe masura ce trec saptamanile colul se scurteaza, e normal. Bebe al meu e in pozitie pelviana si ma apasa cumplit, am inceput sa am dureri serioase de bazin, de "dansa", dar asta e. Acum doua saptamani am fost la ginecolog si mi-a spus ca pozitia asta pelviana aduce dureri, asa ca e bine sa iau Nospa de 80mg 2/zi si sa stau linistita. Dupa cum am zis, eu abia azi am intrat in prenatal, deci, numai linistita nu am stat

33+

my baby

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Waw ce v-ati incins!!!!!

Am intrat si eu sa vad ce mai faceti ca in ultima vreme sunt contra cronometru. Am muuult de lucru la servici, vin tot felul de neprevazute peste treburile mele normale, drumuri lungi de facut ( Deva Timisoara, Brad), a inceput si la copii programul de concerte si alte celea dupa-masa, asa ca saptamana asta n-am ajuns mai repede de 20-21 acasa.

Am cam intrat in panica cu pregatirile, casa mea zboara, n-am facut curatenie, inca ma lupt cu muntii de haine sa fac rocada haine de iarna- primavara, sa sortez ce mai e bun la copii, ce nu. Am dat deja 2 saci de haine si tot nu stiu unde sa le pun pe cele ramase

De odihnit nu ma prea odihnesc noaptea , 2-3 ore dorm bine, dar mai apoi numai ma chinui. Mi-au iesit si hemoroizii si ma dor ingrozitor.

Na una peste alta azi am implinit 36 saptamani, ma apuca groaza cand ma gandesc la nascut. Luni sper sa ajung si eu totusi la medic, trebuia sa merg acu 2 saptamani dar n-am avut timp.

Vad ca ati discutat de nastere, epiziotomie si alte lucruri placute. Nu va speriati epiziotomia se face fara anestezie pentru ca tesutul din zona este atat de intins si presat incat practic e amortit. Cand te taie practic nu simti decat maxim o piscatura. Cu cusutul e altceva, doare intr-adevar, dar asta depinde si de doctor cat e de darnic cu anestezia. Ce ma ingrozesc pe mine sunt durerile ( contractiile de dupa nastere) alea cand se retrage uterul , care pe mine la ultima nastere pur si simplu m-au facut sa ma tavalesc de durere, a fost ca si cum as fi nascut de 3 ori. Din cauza lor sper sa vrea medicul sa imi faca epidurala, ca eu nasc repede si zice ca nu se justifica ca nici nu ajunge sa-mi prinda anestezia.

Ralucis te-am cutat in lista dar n-am dat de tine. Tu ce copilasi mai ai?

Na va las ca vreau sa mai prestez pentru munci la calculator pana nu mi se trezesc picii ca nu mai pot face nimic de ei.

Edit ca am uitat sa-i urez la multi ani frumosului blond de Manuela. Sa-ti traiasca feciorul, si sa vina cu bine surioara.

Daria- 29.01.1999;Alex - 07.02.2003;Matia - 31.10.2006;Victor -28.03.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luiza77 spune:

Neatza feteor si multumesc pentru urari, sunteti toate niste dragutze
Silvy eu am sa fac tot cezariana, ma si speria gandul de nastere naturala dar nici nu pot naste natural datorita afectiunii glandei tiroide, am hipotiroidie cu 2 noduli si ma pot sufoca in timpul travaliului, asa ca nicio sansa nastere naturala...ar fi frumos sa ne intalnim la maternitate, dar tu esti cu 2 saptamani in urma, eu am data limita a nasterii 10 iunie, dar doamna doctor a spus ca vom face cezariana undeva pe 5-6-7 iunie daca totul este ok pana atunci, a r amas sa vorbim mai multe pe la jumatatea lunii mai. atunci voi fi sigura cand va venii pe lume micul Matei, te pup si ai grija de tine.
Fetelor va felicit pentru vestile bune de la medic si va doresc sarcini usoare in continuare si bebeii sa vina sanatosi la termen, ma bucur mult cand aud vesti bune
Vad ca ati inceput si pregatirile pentru venirea pe lume a celor mici, eu m-am decis ca saptamana viitoare sa il chem pe domnul care imi va face patutul pentru bebe sa vada schita si sa imi spuna cat ma va costa, pe urma tot de saptamana viitoare voi merge in zilele in care am sa ma simt bine pe la magazine sa vad de carucior si de baliuta, pana in data de 15 mai am sa angajez o echipa de curatenie sa imi deretice toata casa, sa imi stearga geamurile, sa imi traga toata mobila sa imi aspire, imi dau covoarele la spalatorie si dupa data de 15 mai imi aranjez si patutul in camera...nu de alta dar de pe 16 mai pana pe 28 mai am sesiunea de vara la facultate si vreau sa rausesc sa imi dau toate examenele si sa imi ramana doar licenta pentru anul viitor in februarie.
Va doresc un wekeend minunat, plin de saore si de multa relaxare.

30+ cu Matei

AMR 9-10 saptamani pana la marea intalnire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvy1981 spune:

buna dimineata fetelor
luiza si la mine a scazut dpn (12 iunie)dupa datele biometrice cu o saptamna ,acum nu stiu ce sa zic din cate am auzit cezariana oricum o programeaza cu cel mult 2 sapt inainte de termen.
pupici si ai grija
inna ce frumos ar fi sa nasti de pasete sa-ti ajute DD este o sarbatoare importanta , se spune ca cei nascuti in zile de sarbatoare sunt norocosi.
pup toate fetele

28cu bebe lily

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

somelac, asa e cu durerile alea de dupa nastere cand se contracta uterul. sa vezi la cezariana ce distractiv este ca pe langa taietura din dotare care oricum doare ca naiba iti mai pune si o injectie ca sa iti forteze contractiile. brrrrr...primele zile dupa cezariana sunt crunte cu adevarat dar cu toate astea tot nu am curaj de o nastere naturala

--------------------------------------------
Marina31+ & ANA SOFIA (05.08.08)
--------------------------------------------
Copil crescut din suc de morcovi--------------------------------------------Mami Marina's blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daii spune:

Ce fac burticutele mele grasute preferate?
Manuela, Silvy, Luiza77 va doresc si voua LA MULTI ANI, sa vi se implineasca toate dorintele si sa va bucurati de micile voastre minuni!
Am vazut ca vorbiti de nastere, si m-a luat panica si mai tare. Eu voi naste prin cezariana (din cauza unei operatii la ochi) si mi-e tare frica de ... ANESTEZIE!!! Am trecut printr-o operatie cu rahie si am avut niste frisoane si dureri de cap crunte!
Fetelor, eu am inceput sa-mi iau cate ceva din cele necesare la spital si hainute pentru bebe; sunt asa de frumoaaaaseee! Tati e asa de incantat ca a pus hainutele lu' bebe pe umeras langa hainele lui
Luni merg la eco sa-mi vad gandacelul, mi-e un doooooorr de el!
Va pup, va doresc un wend linistit si frumos!

30+

Mergi la inceput