*LMA!!*Puiuti de Randunici 2008! (482)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MarianaPop spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_satena

eu spun prezent la cafea.Delia se simte sa spunem mai bine,dar deja si-a facut cruswta la bube de cat sa scarpinat asteptam astazi s avedem ce spune doctporul.Va urez o zi placuta si usoara in continuyare

http://alinahandmade.blogspot.com/


Alina tie si Deliei. Ufff ce usurare, bine ca se simte mai bine. Astept vesti....

Mariana, mamica de Bianca Alessia, berbecutza mea draga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Va tin la curenttie Mariana ,Biencutei si multa sanatate mamei tale,astazi vom merge la medic s avedem ce spune.doamne ajuta s anu fie varsat de vant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaPop spune:

Randunici, va postez ceva interesant!

Cum sa ne reglam bioritmul zilnic al organelor interne
Unul dintre mecanismele cele mai importante ale organismului uman este bioritmul cotidian al organelor interne. Acest lucru se datoreaza faptului ca noi toti traim intr-un univers ciclic unde orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul, respiratia sau bataile inimii se repeta.
Pentru a trai o viata lunga si frumoasa este nevoie sa ne mentinem corpul intr-un ritm corect, atat in interior, cat si in afara noastra. Ca sa reusim acest lucru trebuie sa stim cum. Pentru a afla, cel mai bine este sa incercam sa analizam o zi din viata noastra, din punctul de vedere al autorilor Johanna Paungger si Thomas Poppe.
Fiecare dintre organele noastre interne functioneaza la capacitate maxima timp de doua ore pe zi in ordinea urmatoare:
7:00 #8594; 9:00 – stomacul
9:00 #8594; 11:00 – splina si pancreasul
11:00 #8594; 13:00 – inima
13:00 #8594; 15:00 – intestinul subtire
15:00 #8594; 17:00 – vezica urinara
17:00 #8594; 19:00 – rinichii
19:00 #8594; 21:00 – circulatia sangelui
21:00 #8594; 23:00 – se produce o acumulare generala de energie
23:00 #8594; 1:00 – vezica biliara
1:00 #8594; 3:00 – ficatul
3:00 #8594; 5:00 – plamanii
5:00 #8594; 7:00 – intestinul gros
Cel mai important lucru dintr-o zi este cum ne trezim dimineata. Haideti sa incercam sa ascultam natura si sa ne gandim cum se trezesc animalele. Ele mai intai se intind pentru a se dezmetici. Nu isi incep ziua in graba. Putem lua exemplu de la ele si astfel sa incercam sa ne trezim linistiti, acordandu-ne cateva clipe de relaxare inainte de orice altceva. Si mai bine este sa ne trezim putin mai devreme decat de obicei pentru a nu ne trezi “cu sufletul la gura”, temandu-ne ca nu avem timp sa rezolvam tot ce ne-am propus in ziua respectiva.
Intre 7:00 si 9:00 stomacul este organul care functioneaza la capacitate maxima, deci indicat este sa luam micul dejun fara sa ne grabim si tinand cont de calitatea si cantitatea alimentelor consumate la aceasta masa.
In intervalul 9:00 – 11:00, splina si pancreasul lucreaza intens, in timp ce stomacul se odihneste. De aceea, in aceasta perioada a zilei, este recomandat sa nu consumam alimente greu de digerat.
Pancreasul regleaza nivelul glicemiei din organism si astfel e de preferat sa nu consumam prea multe dulciuri si sa-i fortam functia. Daca nu functioneaza corect, splina, denumita si “cimitirul trombocitelor”, poate perturba nivelul trombocitelor din sange.
Activitatea inimii este la capacitate maxima intre orele 11:00 si 13:00. In aceasta perioada nu este deloc recomandat sa luam mese copioase ce presupun un consum suplimentar de energie. Motivul? Acest consum suplimentar de energie va fi luat din energia necesara activitatii intense a inimii.
Functiile intestinului subtire se intensifica in intervalul orar 13:00 – 15:00. Autorii cartii “Aus eigener kraft” afirma ca nu de multe ori au observat ca un angajat part-time realizeaza la serviciu la fel de mult ca un angajat cu norma intreaga. Acest lucru se intampla din cauza randamentului scazut al organismului dupa orele 13:00, mai ales daca angajatul a luat un pranz copios. In acelasi timp, atunci cand luam masa de pranz, este nevoie sa fim linistiti. Avand un rol important in procesul de digestie, intestinul subtire este ghidat in activitatea sa de sistemul nervos vegetativ, fapt ce inseamna ca starile de stres sau nervozitate pot bloca ori deregla digestia.
Perioada dintre orele 15:00 si 17:00 este cea in care vezica urniara functioneaza la maximum. Ea joaca, alaturi de rinichi, un rol foarte important in detoxifierea organismului. Aceasta poate fi realizata cu ajutorul ceaiurilor diuretice care au un efect maxim atunci cand sunt baute pana in orele 19:00 (intre 17:00 si 19:00 rinichii functioneaza intens). Daca intre aceste ore puteti beneficia si de un masaj de relaxare, se va produce o dezintoxicare mai eficienta a organismului. Este de asemenea recomandat ca dupa ora sapte seara ori inainte de somnul de noapte sa nu se consume o cantitate mare de lichide.
Intre orele 19:00 si 21:00, circulatia sanguina are o activitate foarte intensa, motiv pentru care trimisul la culcare al copiilor devine deseori “o batalie crancena” intre parinti si cei mici, batalie castigata aproape de fiecare data de catre copii. Adormitul “odraslelor” inainte de sapte seara este o “problema” deoarece in aceasta perioada circulatia sangelui functioneaza foarte bine si corpul impreuna cu spiritul se gandesc la orice altceva in afara de dormit .
De la 21:00 si pana la ora 23:00 in corp se realizeaza o acumulare intensa de energie in corp. In cultura chinezilor, aceste doua ore ale recuperarii energiei se numesc “triplul incalzitor” (dupa un meridian al corpului).
Multi dintre noi avem imprimata in gandire ideea ca trebuie sa ne culcam devreme, corpul refacandu-se prin somn pana la miezul noptii. Acest concept nu pare totusi sa fie decat o interpretare gresita a ideii ca noi acumulam intens energie intre cele doua ore care pentru organism sunt pline de vitalitate. Acest lucru este cel mai usor vizibil la tineret, care in aceasta perioada se gandeste sa mearga la distractie si nu la somn.
Intre orele 23:00 si 1:00 au loc, la nivel intens, functiile vezicii biliare. Acest organ ce contribuie la digestie poate da mari probleme organismului atunci cand nu functioneaza cum trebuie. In acest interval ar trebui evitate, pe cat posibil, alimentele si bauturile reci. Daca ficatul sau bila sunt disfunctionale, munca desfasurata in perioada noptii este foarte nociva, deoarece aceste doua organe nu au timp sa se refaca.
Ficatul functioneaza la capacitate maxima intre 1:00 si 3:00. Daca are o structura deteriorata, acesta se poate reface prin odihna (somn) si o buna incalzire a corpului.
Functiile ficatului au de suferit din cauza toxicitatii ridicate a alimentelor, alcoolului sau a nicotinei, dar si a stresului. Este foarte important sa retinem faptul ca alcoolul si nicotina au un efect mult mai daunator intre orele 1:00 si 5:00 dimineata.
Plamanii functioneaza cel mai bine intre orele 3:00 si 5:00 dimineata. Multi fumatori au un acces de tuse atunci cand se trezesc deoarece plamanii au lucrat toata noaptea si acum dau afara substantele ce nu trebuie sa existe in organism.
In intervalul orar 5:00 – 7:00, intestinul gros functioneaza intens. Hrana sta in intestinul subtire circa doua ore, iar in intestinul gros, 20. Scaunul subtire indica probleme de digestie in intestinul subtire, iar constipatia pune in evidenta o crestere a toxicitatii organismului.
Bioritmul si schimbarea fusului orar
Poate ca va intrebati ce se intampla in organismul nostru si cum functioneaza bioritmul organelor interne atunci cand plecam in calatorii care schimba fusurile orare.
Cand ajungem intr-un loc unde soarele e pe cer in timp ce orologiul interior al corpului semnalizeaza ca este ora de culcare, functiile tuturor organelor sunt date peste cap si revin la un echilibru functional abia in cateva zile. Pentru a depasi cat mai repede aceasta adaptare este nevoie sa ne cunoastem propriul organism foarte bine si sa cautam o metoda proprie prin care sa ne schimbam ritmul interior. Cel mai important este sa invatam sa calatorim toata viata cu bagaje putine atat material, cat si in inima.
Pentru a fi fericiti si sanatosi este important sa ne ascultam ceasul biologic si sa ne reglam organismul dupa el. Restul lucrurilor vor veni de la sine.

Mariana, mamica de Bianca Alessia, berbecutza mea draga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaPop spune:


La multe luni si anisori pentru Maria puiut de Zozela!

Sanatate si multe bucurii!


Mariana, mamica de Bianca Alessia, berbecutza mea draga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

va multumesc pentru urari ...cu scuzele de rigoare! sa aveti o zi frumoasa! si sanatate puiutilor bolnaviori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaPop spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramo_cata

va multumesc pentru urari ...cu scuzele de rigoare! sa aveti o zi frumoasa! si sanatate puiutilor bolnaviori.


Ramo_cata, multumesc!



Mariana, mamica de Bianca Alessia, berbecutza mea draga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaPop spune:

Randunici!

Va urez o dupa amiaza si o seara linistita!
Noi mai facem o vizita la pediatra pentru control. Mi-am pus in plan sa trag si o calcatura....dar voi vedea daca mai am timp si de asta...
Sa auzim numai de bine! Doamne ajuta!



PS va astept si maine la o cafeluta si ceai!

Mariana, mamica de Bianca Alessia, berbecutza mea draga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaPop spune:

Buna dimineata randunici!

Va ofer cu placere si ! Poftiti, sunt fierbinti!

Va doresc o zi excelenta in continuare... La noi a aparut soarele...nu stiu de ce dar de dimineata m-am trezit cu gandul ca astazi este vineri...

Mariana, mamica de Bianca Alessia, berbecutza mea draga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Mariana multumim ca te gandesti la noi!
Olga imi cer scuze de intarziere:LA MULTI ANI VOINICULUI TAU!
Sa aibe parte de sanatate,fericire si noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaPop spune:

Citat:
citat din mesajul lui teodora racz

Mariana multumim ca te gandesti la noi!
Olga imi cer scuze de intarziere:LA MULTI ANI VOINICULUI TAU!
Sa aibe parte de sanatate,fericire si noroc!


Teodora !

Mariana, mamica de Bianca Alessia, berbecutza mea draga

Mergi la inceput