Puiuti de Sept-Oct 2011 (27)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

ionelamaria multumim pentru citat. e foarte bine scris si pe intelesul tuturor.
ce bine e sa te informezi, ce rau e cand nu iti da nimeni nici macar o sugestie ca sa nu zic indemn!

acum ce ne facem cand nu ne este dat copilul la san atunci cand vrem?!?!?!?!
la noi in Iasi la maternitatea de stat pana si femeilor care nasc natural le este luat copilul dupa nastere si dus de langa ele :((((((((( , si implicit le este rapita sansa de a alapta din primele clipe. sunt atat de inversunata pe subiectul asta dar nu mai comentez. ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine la nastere, sa fie bebe sanatos si sa am ocazia sa ii dau laptic inca din primele clipe.

o intrebam chiar pe mama zilele trecut. mama si m-ai alaptat imediat dupa ce m-ai nascut? aaaa, nu mama pai nah atunci asistentele fac copilului ce e de facut, pe tine te "coafeaza" si apoi a doua zi ti-l aduce.
Doamne de ce?????!!! de ce sa stea puiul meu singur intr-un patuc uitat , hranit cu o lingurita rece cu lapte praf daca eu sunt in stare sa ii ofer grija si mancare?
este vreuna dintre mamici care si-a alaptat copilul sa nu zic din primele clipe, ci din primele ore de la nastere?

Lori 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GORGY spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

ionelamaria multumim pentru citat. e foarte bine scris si pe intelesul tuturor.
ce bine e sa te informezi, ce rau e cand nu iti da nimeni nici macar o sugestie ca sa nu zic indemn!

acum ce ne facem cand nu ne este dat copilul la san atunci cand vrem?!?!?!?!
la noi in Iasi la maternitatea de stat pana si femeilor care nasc natural le este luat copilul dupa nastere si dus de langa ele :((((((((( , si implicit le este rapita sansa de a alapta din primele clipe. sunt atat de inversunata pe subiectul asta dar nu mai comentez. ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine la nastere, sa fie bebe sanatos si sa am ocazia sa ii dau laptic inca din primele clipe.

o intrebam chiar pe mama zilele trecut. mama si m-ai alaptat imediat dupa ce m-ai nascut? aaaa, nu mama pai nah atunci asistentele fac copilului ce e de facut, pe tine te "coafeaza" si apoi a doua zi ti-l aduce.
Doamne de ce?????!!! de ce sa stea puiul meu singur intr-un patuc uitat , hranit cu o lingurita rece cu lapte praf daca eu sunt in stare sa ii ofer grija si mancare?
este vreuna dintre mamici care si-a alaptat copilul sa nu zic din primele clipe, ci din primele ore de la nastere?

Lori 17+

Lore, si la noi in Bucuresti se intampla cam la fel...depinde te duci ..dai bani si iti aduce bebeul si alaptezi dar nu o sa reusesti sa faci asta ca si cum ai face la tine acasa, cand nu mai depinzi de ...asistentele respective...si poti sa ii faci programul de titi asa cum trebuie. Probail intr-o clinica privata este altceva, ma gansesc ca acolo dai cateva mii de euro si atunci situatia sta altfel, dar pana acolo e drum lung, nu toate mamicile isi permit sa nasca acolo,sunt mult mai multe care nasc in maternitatea unui spital oarecare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

loradana cand am nascut eu la Cuza Voda, copilul iti era adus la vreo 5 ore dupa ce nasteai, ca sa te odihnesti si tu un pic, asa motivau. Acum nu se mai practica rooming-in-ul din cauza vestitului stafilococ. Eu am alaptat fetita la vreo 6-7 ore dupa nastere, am nascut la 9 si ceva seara si pe la 4-5 dimineata mi-au adus-o. In timpul asta, a fost hranita cu lapte praf, dar toata noaptea a urlat cat a putut, ori nu voia sa manance, ori ii era tot foame, chiar nu mi-a zis asistenta care veghea nou-nascutii. Cert e ca prin somn am auzit-o plangand, dar nu stiam ca este gaza mea.
La Arcadia cred ca sunt alte conditii, presupun ca ti-l da pe bebe imediat, nu stiu.
As vrea si eu sa mi-l dea pe bebe imediat, dar ti-l dau sa il pupi dupa nastere, apoi ti-l arata cand urci la etajul cu nou-nascuti si te trimit la somn, odihna. Eu mi-aduc aminte ca voiam sa o iau cu mine in salon din prima, nu stiam care sunt regulile.

de si13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Laliiiiiiii bine ai venit Ma bucur enorm ca te-ai simtit bine.Si pentru sora ta

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 16+ cu
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GORGY spune:

Dragele mele va pe toate, eu plec spre casa, vorbim maine dimi la cafea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

rocaille ai dreptate in ce spui cu lipsa de informare la care sunt supuse in spitalele de stat mamele, ba eu as extinde lista si pentru unele clinici private . E drept si ca unele mame nu pot alapta. statistic 2% dintre mame nu pot alapta ( probabil deficienta hormonala sau ceva). Una peste alta multe nu pot alapta pentru ca nu sunt ajutate si nu sunt informate ... Copii cresc sanatosi si cu lapte praf, dar alimentul cel mai bun, singurul perfect pentru bebelusi e laptele matern, daca se poate alapta atunci merita efortul... copilul fiecarei mame merita efortul asta

bujo, nici noi nu am recoltat celule stem. Nici azi nu stiu daca a fost cea mai buna decizie. Din ce stiu eu, in contract se plateste si o asigurare pentru interventia chirurgicala. In cazul in care ai nevoie de celule pentru copilul tau operatia e platita din asigurare pana la i anumita suna ( in functie de firma am auzit de 100 000 sau de 300 000 de euro) . Ce e drept, despre asta am auzit dupa ce am nascut si abia atunci am inceput sa ma intreb daca am facut bine. Si eu cred ca e multa reclama la mijloc, dar, Doamne fereste sa ai nevoie.... iti smulgi parul din cap

NataliaSiti respect opinia despre alaptatul peste sarcina. Daca mama e obosita si asta are legatura cu alaptatul, probabil ca decizia de a intrerupe alaptarea e cea mai inteleapta. Bebe din burtica are aceleasi drepturi ca si cel "mare" dar si invers. Adica cel din burtica va putea fi alaptat pana la 3 ani ca nu va mai fi vorba de vreo sarcina, primul de ce sa nu aiba acelasi drept?
Iar cu ocitocina... Tot de pe blogul postat ( pentru cine nu stie cine e autoarea blogului, este unul dintre putinii consilieri pentru alaptare acreditati de Liga La Leche in Romania, daca nu ma insel sunt 2):

"Multi contraindica alaptarea in cursul sarcinii din cauza ocitocinei (hormon responsabil de ejectia, expresia laptelui) care provoaca de altfel si contractii uterine (va amintiti: contractii dureroase in timpul alaptarii dupa nastere). Dar majoritatea celor care contraindica nu cunosc faptul ca sensibilitatea uterului gravidic la efectele ocitocinei creste pe parcursul sarcinii, atingand maximul in jurul nasterii (si in timpul nasterii). In termeni medicali: numarul receptorilor de ocitocina in peretele uterin si sensibilitatea acestor receptori la ocitocina creste semnificativ aprox dupa spt 38, iar maximul atinge in timpul nasterii. In afara de acest fapt mai sunt si alte schimbari radicale (nivelul altor hormoni, proteinele gap junction, samd) in perioda direct premergatoare nasterii care toate converg spre ideea susmentionata: uterul gravidic devine intr-adevar sensibil la ocitocina numai in perioada premergatoare nasterii. Cu toate acestea este bine de controlat (ecografic) lungimea colului uterin, fiindca acest lucru prevesteste o iminenta de nastere prematura."

Nu mai caut acum dar acest hormon se produce si in timpul orgasmului femeii sau barbatului, in timpul imbratisarilor tandre, in timpul sarutului. Parca atunci cand nu e iminenta de avort e liber la , sau ma insel?

athosik, loreanar, e normal sa ne emem de necunoscut. Si de nastere ne temem, dar nastem si de conceptie ne temem( nu ma refer la act ci la consecinte) si concepem copii. Si de sarcina ne temem dar ducem sarcinile cu rele dar mai ales cu bune. Si cu alaptatul e aceeasi treaba...

Nasterea la CV iasi a fost o experienta cu dus intors la mine. Eu am avut ceva complicatii si pe bebe l-am vazut abia la 24 de ore. Intre timp hranit cu lp. De cum l-au adus la mine mi-au pus in mana si cana cu supliment ( ca sigur nu am lapte) I-am dat-o inapoi, ca noi nu avem nevoie. S-a uitat asistenta la mine ca la cea mai denaturata mama care intentioneaza sa-si tina copilul flamand. Elunga povestea dar concluzia e simpla: am avut eu dreptate.

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

recititnd postul meu anterior am realizat ca un pasaj doar a trecut prin mintea mea si nu l-am regasit nicaieri

Tin sa precizez faptul ca, desi convingerile mele se bazeaza pe informare, sunt constienta ca ce azi e ok maine poate fi contrazis de un nou studiu si ca, desi in statistica ceva arata bine, mereu iti asumi riscuri atunci cand iei decizii. Fiecare plateste pentru deciziile sale. Eu sper doar sa aleg corect cand mai des, corect pentru mine si familia mea si mai sper ca pretul deciziilor gresite sa nu fie prea mare

Pup toata lista de burticute veesele sau ingrijorate. Vine ea primavara cu optimism mai mult si atunci sa va tineti.... de burti

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Fetelor in 2003 cand am nascut eu la maternitatea din Braila s-a intamplat asa. Am nascut la 1.30 noaptea, mi l-a adus imediat dupa ce am fost cosmetizata acolo jos si mi l-a lasat pret de 15 min( in brate la sot, mama si eu), apoi pe la 7 dim mi l-a adus definitiv.Dupa 2 zile am plecat din maternitate.

16+si mami de Razvan 7 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

multumesc fetelor care mi-au raspuns. sunt de acord sa pastram o nota optimista si sa cautam solutii singure daca altii nu ni le ofera - solutia mea e sa incerc sa nasc la Arcadia (zilele astea fac renegociere la contractul cu CAS si se aude ca preturile vor fi din nou inaccesibile femeilor "de rand").

se zice ca devii cu adevarat mama abia atunci cand iti tii prima oara puiul in brate. abia astept sa fiu mama si sa imi revars toata iubirea pe care o simt inca de pe acum pt puiutul din burtica.

Lori 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Cine imi face si mie un rezumat ? Dau o caffe latte decofeinizata!

Eu nu reusesc sa recuperez deloc ....

Pup dulce fetele noi, va doresc o sarcina usoara si o nastere si mai si ! Fac si pozici la burtica zilele astea ,ca a inceput sa se cunoasca bine de tot !

Va pup,revin iar ...

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 17+

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput