Puiuti de Sept-Oct 2011 (27)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Am trimis pe contul comun cate ceva despre alaptat. Gasiti mail-ul in folderul "alaptat", in lista din stanga, unde scrie "mesaje primite" etc
Enjoy!

de si13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

inutsa eu una sunt f deschisa povetelor altor mamici, mi-ar placea sa ne impartasiti mai multe din experienta voastra.

Lori 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns athosik spune:

Citat:
citat din mesajul lui loredanar

inutsa eu una sunt f deschisa povetelor altor mamici, mi-ar placea sa ne impartasiti mai multe din experienta voastra.

Lori 17+

Sunt de acord cu Loredana ... daca va rugam frumos pe voi care ati mai fost mamici sa ne ajutati si pe noi ...
Multumim anticipat!!!

17+ cu
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:
citat din mesajul lui athosik

Citat:

Lori 17+

Sunt de acord cu Loredana ... daca va rugam frumos pe voi care ati mai fost mamici sa ne ajutati si pe noi ...
Multumim anticipat!!!

17+ cu
Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem cu bine la final!!!

subscriu...

Oricum sper ca ne vom muta in aceeasi formula de la burtici la mamici

16+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

fetelor eu am probleme iar cu mersul la toaleta. beau o cana cu apa si merg de 10 ori la baie pt ea - fac cate putin dar f des. doctorita zice ca analizele la urina nu dovedeste o infectie, de usturat nu ma ustura nu ma doare nimic - dar merg f f des....

Lori 17+

Mergi la inceput

Nu cred ca trebuie sa rugati mamicile cu ceva experienta sa impartaseasca experienta. Suntem pe forum, si incercam sa raspundem la intrebari, daca suntem in cunostinta de cauza. Toate am fost odata incepatoare si am avut temeri, intrebari. Am stresat si eu la randul meu mamici pe forum, pe unele din Iasi chiar la tel. Nimeni nu se naste invatat
Eu m-am gandit ca e devreme sa vorbim ce va fi dupa nastere, cam toate discutiile se invart in jurul la "misca/nu misca", "creste burta/nu creste", si e normal pt perioada asta.
O sa trag cu ochiul la ce mai am in comp in folderul bebe si o sa pun tot pe contul comun. Daca aveti timp, cititi, o sa fiti mai pregatite pt ce urmeaza. Eu am citit inainte de a naste, iar dupa ce am nascut, parca uitasem tot, tot reciteam despre cum sa fac cutare sau cutare lucru

de si13+

Mergi la inceput

loredana prob cu urinatul des o am si eu, cel mai nasol e noaptea, daca Bia se trezeste de 2 ori/noapte, de atatea ori merg la baie. Daca nu se trezeste defel, nici eu nu ma trezesc pt mers la WC, dorm prost din cauza asta iar dimineata parca plesnesc

de si13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Citat:

fetelor eu am probleme iar cu mersul la toaleta. beau o cana cu apa si merg de 10 ori la baie pt ea - fac cate putin dar f des. doctorita zice ca analizele la urina nu dovedeste o infectie, de usturat nu ma ustura nu ma doare nimic - dar merg f f des....

Lori 17+

sa stii ca si eu am observat ca , nu neaparat am pb ta insa.. BEAU ff multa apa? Oare denota o problema? si cand merg la baie parca ma chinui sa fac ceva.. adik nu mai e presiune incet si lung (scuze detaliile).. si noaptea e criminal pt ca am impresia ca dureaza o vesnicie

16+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocaille spune:

Fetelor, pererea mea e ca e foarte bine si cu sfaturile, numai ca nu toate cele se potrivesc la oricine. Asa, punctual, anumite probleme... Probabil ca cea cu alaptatul despre care am tot vorbit e foarte des intalnita la mamicile aflate la primul copil. In plus, fiecare dupa nastere va reactiona in felul ei la noua furtuna hormonala care se va produce in organismul ei. Unele vor suferi de depresii post-natale. Altele nu vor simti nimic deosebit. Unele nu vor avea timp sa puna geana pe geana, daca vor avea un bebe mai nelinistit, (eu am fost in aceasta categorie), si vor fi in plus si obosite si stresate, altele, din contra vor avea bebei foarte linistiti care le vor lasa ragaz.
Din partea mea... numai bine si, cele care puteti, profitati de orice ajutor puteti obtine de la cei din jur (soti, parinti etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citesc pe fuga, raspund tot asa

Loredanar, despre colostru eu stiu ca e mai bun decat orice vaccin pentru bebe si ca mai are si alte beneficii.
In blog pe care il iubesc de-a dreptul si care pe mine m-a ajutat enorm este acesta. De aici scriu si informatia urmatoare:
" Este vorba despre un lichid semi transparent, care se scurge din sanii mamei imediat dupa nastere, in orele care preceda producerea laptelui. A fost considerat timp indelungat un fel de produs de curatare a canalelor mamare, deci nociv, si se astepta urcarea laptelui pentru ca bebelusul sa fie pus la san!
Aceasta respingere a colostrului era aproape universala!
Ori, pentru doctorul Odent: „Este un veritabil concentrat de anticorpi, aceste substante care ne protejeaza impotriva a tot ce este strain, fie ca e vorba de microbi sau de virusuri sau de celule vii care nu ne apartin. Cei mai numerosi, numiti IgA, sunt anticorpi pe care nou-nascutul nu poate inca sa ii produca si care nu ii sunt transmisi prin placenta. Sunt zeci de grame pe litru … Colostrul este o adevarata arma capabila sa opreasca orice tip de infectie. … Inainte de nastere, in intestinul fatului nu sunt microbi; la douazeci si patru de ore dupa nastere sunt miliarde de microbi pe gram! Iar microbii nu sunt aceiasi daca bebelusul a fost lasat nemancat, daca i s-a dat apa indulcita sau un "mic" biberon cu lapte artificial, sau daca a consumat colostru. Viitorul florei intestinale depinde de natura germenilor care ocupa primii teritoriul …"

Doctorul Odent adauga doua informatii importante printre alte argumente in favoarea colostrului: faptul ca nou-nascutul, inca legat de mama lui prin cordonul ombilical, vine imediat sa suga stimuleaza mamelonul acesteia, accelerand reflexul de eliminare a placentei, care palpita inca in uter. O alta informatie: bebelusii hraniti din abundenta cu colostru dupa venirea pe lume sunt singurii la care nu se inregistreaza faimoasa „pierdere fiziologica in greutate” din primele zile."

Laptele secretat la inceputul fiecarei alaptari e si el considerat de "gura lumii" un lapte statut, rau. El e de multe ori transparent ca si colostrul. Si acesta e plin de anticorpi care ajuta imunitatea bebelusului. An sa caut un link despre structura, sau cum sa-i spun... etapele in care se secreta laptele

Despre alaptat ca suprema dovada de dragoste... e o dovada de dragoste, dar nu stiu daca suprema.... ca as fi subiectiva.Sunt si mame care si-au hranit bebeii cu lp si ii iubesc mai presus de orice. Cu toate astea, daca ai un sot care se implica, daca iti hranesti bebelul cu lp ai sansa sa prinzi 6 ore de somn legate intr-o noapte, o mana cereasca atunci cand ai un bebe mic, pentru ca poate partenerul sa se dea jos din pat si sa pregateasca bibe pentru o masa. Cand alaptezi nu poti sari nicio trezire a copilului. Dar si asa poti fi ajutata de partener. la inceput am ales ca bebe sa doarma in paturul lui. Pentru a-l lua trebuia sa cobor din pat. Cand eram obosita mi-l aducea si mi-l ducea inapoi sotul.

Scriu mesajul asta de pe la 13.30. Il trimit si incerc sa citesc mai departe

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 8+

Mergi la inceput