Puiuti de Sept-Oct 2011 (27)
Raspunsuri - Pagina 13
seidana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui GORGY Seidana ce burtoaca mare ai searaaaa Georgi |
eeeeee
16+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !
rocaille spune:
S-a tot adus in discutie subiectul cu alaptarea, asa ca ma bag si eu. In cazul meu alaptarea nu a durat decat trei luni. Imi pare rau ca atunci nu existau atatea surse de informare si ca nu am avut, foarte important, un medic de familie bun. Ideea e ca daca am vazut ca nu mai pot scoate decat cateva picaturi de lapte, a trebuit sa iau decizia sa recurg la laptele praf. Sistemul nostru e foarte primitiv, medicii si asistentele te trateaza de parca ar trebui sa stii dinainte ce ai de facut, in fine, sper sa aveti parte de medici buni, pe vremea aia nu existau spitale particulare si atatea cabinete particulare. Ii platiti, nu-i slabiti cu intrebarile, insistati sa va lamureasca despre tot ce nu aveti clar. Cele care sunt deja mamici stiu deja mult mai multe.
Cat despre colostru, eu stiu ca este cel mai valoros aliment pentru copilul nou-nascut. Exista suplimente alimentare pe baza de colostru matern.
Desigur ca nu trebuie sa se cada in extrema de a face o tragedie din imposibilitatea de a alapta la un moment dat. Exista pur si simplu femei care nu produc lapte destul sau pe o perioada lunga de timp. Numai ca trebuie sa stii exact ce poti si ce nu si de multe ori nu poti reusi singura. Mai ales ca perioada de dupa nastere este foarte delicata pentru multe mamici.
bujo spune:
Loredana e cea mai mare aberatie pe care am auzit-o. Dimpotriva, colostrul este cel mai bogat in nutrienti si ar fi mare pacat sa nu-l primeasca bebe.
Eu nu recoltez celule stem, n-am facut-o nici la Filip. Mult zgomot pt nimic. In caz ca, Doamne fereste, chiar e nevoie de un astfel de transplant, operatia in sine putini si-o permit. Plus ca nu se face peste tot si nu ti se garanteaza nimic. La fel cum nu ti se garanteaza cate celule pot fi recoltate. Tu platesti la fel fie ca-ti recolteaza pt 9kg sau pt 90kg. Iar copilul poate ajunge la 9kg la 3 luni (cum am eu un nepotel) si apoi nu mai sunt bune celulele.
bujo mami de Filip si 16+ cu
seidana spune:
Lore... eu inca imi port bluzele pt ca sunt elastice.. dar mulateeee... si numai cu ceva deasupra ca sunculita de pe solduri isi cam face loc ....insa pantalonii in afara de o pereche adio.. si blugii aia ii purtam la 65de kg
loredanar spune:
eu arat cam caraghios cu marea majoritate a hainelor de dinainte sa raman insarcinate - plovere subtiri care imi venea pana la bata blugilor acum arata pe mine ca de la ajutoare. :)) cand dadeam sa ma imbrac faceam crize - probam jumatate de dulap si le aruncam cat colo de nervi ca nu imi mai vin calumea . asa ca m-am scutit de un stres - acum imi e f usor de ales din cele ... 5 tinute care mi-au ramas in dulap. :))
Lori 17+
seidana spune:
citat din mesajul lui loredanar eu arat cam caraghios cu marea majoritate a hainelor de dinainte sa raman insarcinate - plovere subtiri care imi venea pana la bata blugilor acum arata pe mine ca de la ajutoare. :)) cand dadeam sa ma imbrac faceam crize - probam jumatate de dulap si le aruncam cat colo de nervi ca nu imi mai vin calumea . asa ca m-am scutit de un stres - acum imi e f usor de ales din cele ... 5 tinute care mi-au ramas in dulap. :)) Lori 17+ |
Asa si eu dimineata ma apucam sa incerc cateva jerseute si jachete.. insa eram ca Axinte , al meu ma intreaba daca cumva am luat hainele la nepotica mea... eu ma fac rosie si ma enervez.. insa nu se poate una fara cealalta adik.. sa am burta si sa fiu si plata
seidana spune:
Anca ce bine areti..., se contureaza si ea burtica insa o sa vezi de la 12 sapt incolo creste pe zi ce trece.. mie zici ca de ieri pana azi mi-a explodat... o fi si de la constipatie?
racheel spune:
citat din mesajul lui camady Fetelor voi recoltati celule stem.Pana sa ma apuc sa citesc spuneam 100% ca vreau.Acum dupa ce m-am mai informat parca mi-am schimbat parerea. 16+si mami de Razvan 7 anisori |
Si eu la fel Camady.Nu mai recoltez.Mi se pare ca este o afacere in Romania.Am tot citit si se pare ca in America(cu toate ca ei au fost initiatorii) nu se recolteaza decat in cazul in care in familie a existat o boala care poate fi vindecata cu aceste celule.Nu am incredere in conditiile de pastrare si ca asigura viabilitatea lor pe 17 ani.
Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 16+ cu
Doamne, ajuta-ne in continuare!
loredanar spune:
seidana si eu am explodat deodata, in decurs de o saptamana am trecut de la "burtica" la "burtoi". :)
Lori 17+
NataliaS spune:
Salutare!
Bun venit noilor fete si felicitari celor care-au venit cu vesti de la eco!
Seidana - ai ditamai burticontzu ... cam ca si mine seara Sa fim noi sanatoase... nu conteaza cat de mare e balonelu', ci cat de bine e bebelu' nah c-am facut si-o rima :)
Raman datoare si eu cu o poza cu burta, dar n-am, tre sa-mi fac si apoi o postez.
Spun prezent la sustinerea alaptatului; si eu am alaptat mult - 1,5 ani pe prima, 1,11 ani pe a doua...INSA NU SUSTIN alaptatul peste sarcina...1. din cauza oxitocinei, 2. din cauza epuizarii la care duce; 3. consider ca bb-le din burtica are aceleasi drepturi ca si cel nascut, de a beneficia de nutrienti suficienti, de o mama odihnita si linistita pe parcursul vietii sale intrauterine...nu vreau sa isc polemici asta e parerea mea
Eu m-am dotat cu echipament de gravide...insa tot bluzele mele imi vine sa le iau, ca n-am inca burtoi suficient de mare sa arate bine cele de gravidutza
Eu i-am recoltat celule stem Stefaniei si voi recolta si pentru bb. Anei nu i-am recoltat ca nu se facea pe vremea aceea, dar ei am sa-i fac din dintii de lapte...Ma rog sa nu avem niciodata nevoie de ele nici unii dintre noi, dar ma simt mai linistita avandu-le...chiar daca le vor folosi la rejuvenare faciala de ex
Natalia - mami de Stefania-Irina 26.12.2007 - Ana iubita 04.02.2005 si 18 sapt + cu
Poze: http://community.webshots.com/user/natalias103
http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/