Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (110)
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rodyka/rodyka.jpg)
rodyka spune:
bambi, haha, ce vise ai!! eu tresar de obicei sa ma rastorn cu sania, ori e vara ori e iarna
giorgia, pupam gogosica sa se faca bine de tot, eu stiu cum e sa nu se mai termine raceala
alina, eu la 1 an jumate am mutat-o pe Maria in camera ei, cu pat normal (patutul il aveam cu noi in camera) si a fost ok, a cazut doar o data din pat si a continuat sa doarma acolo jos, noroc ca am auzit eu bufnitura . eu cred ca, daca vrei, poti sa-i pui si protector de ala sa nu cada din pat, dar asta vei vedea atunci...
era de bine daca venea mama ta acasa?
vreau si eu sa pun o intrebare intrebatoare: Isa mananca mult la o masa. azi de ex a mancat la 10.30 230 g para+mar+banana+1biscuite, la 13.30 deja ii era foame mare, a mancat 250 g morcov+cartof+dovleac+pui si 50 ml supa dupa. deseara sigur mananca 250-300 g iaurt cu avocado! laptele e cam 750 ml/zi, in 3 ture. si intrebarea: e prea mult?! pai si cum sa le reduc?! sunt zile cand mananca si mai mult (legume nu, ca nu pot lungi portia, dar completam cu supa...)
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bambi_bv/bambi_bv.jpg)
bambi_bv spune:
Rodi, ce fain sta Iza pe balcon!!!E o scumpa!Si ce vreme superba aveti!
Crispro e mortal Vlad cum face PA!
Fetelor, am observat ca Matei daca il asez in picioare si il ajut eu sa se tina de patut sau de canapea, sta in picioare si ii place.Rade!Dar eu nu stiu daca e indicat sa fac asta.Ca el nu se ridica singur nici macar in fund.Acum sta in fund daca il pun dar pana se plictiseste si se arunca pe spate.Sau refuza sa il pun in fund din prima cand e obosit.
Ah...si mai e o treaba...cand il pun in patut in fund si da drumul la gratii, pana sa cada pe spate strange asa din ochi, parca se fereste..se asteapta sa se loveasca de ceva...oare sa se fi speriat candva si d-asta sa nu stea?
![](images/user_woman.png)
Victo spune:
ce baloteaza isuca..:)
al meu a mancat asa..190 gr fructe (= 1 borcanas),vreo 5 linguri legume (nu cred ca i-a placut combinatia, erau prea aromate, ca era cartoif putin), 1 iaurt de 150 gr. a supt putintel pe la 9, biberon n0-a vrut..si ii mai dau pe la 7 cd venim acasa vreo 130 lapte cu vreo 3-4 lingurite de cereale. san la culcare si atat.
rodi, n-am idee..probabil ei ii place f mult si de aceea mananca. stii tu ca pana ajunge ideea de satietate la creier dureaza un pic. mai ales dc mananca si repede..eu zic sa micsorezi tu portiile. adica 200 gr e suficient zic eu. si cd se termina, asta e..mai un pic de apa..mergem la baita, spala fetita..trece necazul :)
plus ca bea si lapte destul.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rodyka/rodyka.jpg)
rodyka spune:
bambi, eu daca ma visez dezbracata e pentru ca mi-e frig... de obicei ma trezesc si ma inghesui in "sufletul" sotului, ca acolo e cald
mi-am amintit cand am visat ca eram o inghetata pe bat, m-am dezvelit prin somn ca sa nu ma topesc de tot
bambi, Isa abia acum incepe sa exerseze ridicatul in genunchi si in picioare, dar din culcat in sezut nici vorba! totusi, sta in fund si in picioare, face timid pasi...
victo, chiar ca nu intarzie prea mult la mancare... ma gandeam sa-i lungesc timpul, dar asta nu se poate ca nu are rabdare intre lingurite. o sa incerc cum ai zis tu, sa vedem daca ii pot distrage atentia. daca nu, inseamna ca ii e foame. si daca la scurt timp iar cere papa, tot foame ii e... hm! sa vedem.
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/giorgia23/giorgia23.jpg)
giorgia23 spune:
Gata am adormit printesa...azi nu a vrut sa manance decat san...offf tare greu e cand sunt bolnaviori
Rody doamne ce scumpa e Isa...cum rade ea si cum sta cu limbuta afara...acum legat de cat mananca bine ca mananca...as vrea si eu sa pape asa Antonia...acum ce sa/i faci s/o lasi flamanda...nu cred
Cred ca si noua urmeaza sa ne iasa un dintisor ca simtt ceva pe gingia de jos...plus ca ar roade tot ce prinde si cu nervi...cand credeam ca i/a scazut temperatura acum iar ea 38.5
...oare sa fie de la dinti?...azi am fost la med de fam..a ascultat/o si cica nu are nimic...doar f.putin rosu in gat
...sapt trecuta cand am cantarit/o avea 7.650 azi avea 7.850
...sa fi luat 200 g intr/o sapt?
As de obosita sunt dupa noaptea trecuta incat nu am retinut nimic din ce am citit
A ba da am retinut/o pe Paula cu casca de protectie...si ca Raisa a dormit bine...ma bucur ca a scris Otilia...Cris bv pt cumparaturi...Victo felicitari pt dintisor...si cam atat
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/paula_m/paula_m.jpg)
paula_m spune:
Rody, si eu am pb asta cu mancatul prea mult. Intr-adevar mananca Isa nu se joaca.
Noi am ajuns la 630 ml lapte pe zi, nici un strop nu-i dau mai mult- adica 3 ture de cate 210 ml. Noaptea nu bea deloc lapte. Il mai las un pic si ii mai scot inca o masa de lapte si vom ramane cu 420. Cat despre legume si fructe, eu chiar nu cred ca alea sunt f satioase. Oricum eu nu-i fac f mult lui Raul( maxim 160) si el mananca cat are. Se mai maraie cand termina si ar mai vrea, dar nu avem ce face. Nici mai tarziu nu o sa fie mai usor sa-i controlezi greutatea, zic eu. Si chiar nu vreau sa rada copii de el si sa-i zica Grasu Compasu
EDIT: Sa stiti ca nu-mi infometez copilul!!!! Se mai maraie el dupa ce termina mancarea, mai ales la fructe, dar ii trece repede...Ma gandeam acum ca la copil sunt f atenta ce si cat ii dau de mancare, dar eu mananc toate tampeniile si sunt cat China
. Dar de saptamana viitoare ma duc si eu la masaj, am gasit o d-na care ma rezolva si caut sa ma duc si la un pic de miscare...ca doar vine vara si mergem la mare
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooana/ooana.jpg)
ooana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui maurice
Pai asa e cu rabdarea, dar Matei cum sta in masina ![]() Mami de Sara Maria 04.08.2010 |
deocamdata in scoica...si pana la 13 kg mai avem aprox. 4,5kg
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_blush.gif)
Matei - luna a 9-a
![](copilas.gif)
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
Victo spune:
giorgia si la noi s-a suprapus viroza cu dintii
tot asa 2 zile/nopti a avut febra, maxima a fost 39.i-am dat antitermice. ba la 6 ore, ba la 8, cum s-a nimerit.
are mucuti.il aspiram si noaptea. dar de trezit cred ca de la dinti mi s-a trezit, ca prea maraia asa si cd dormea.
acum se vede cum sticleste asa un dintisor, inca nu se simte la pipait. peste vreo 2 zile, cred.
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooana/ooana.jpg)
ooana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crispro Oana, eu prin paypal fac lunar transfer, mi se pare super ok. Singurul dezavantaj e ca nu merge card Maestro. E usor de utilizat. Cristina , mami fericita de bebe Vlad ![]() Poze Sa-l ajutam pe Alex |
no' bun daca am nevoie strig tare pana la Zalau
![](icon_smile_big.gif)
Matei - luna a 9-a
![](copilas.gif)
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
crispro spune:
Legat de papa- fructele le am pregatite mereu pe dimineata, asa ca scot borcanelul cu 180-200 maxim in el. Daca il mananca tot bine, daca nu, iar bine. MAi mult nu este. la legume ii prepar un borcanel, cam cu 200. Mai mult nu este. Poate ar mai fi mancat azi, ca a terminat tot ... dar nu a mai fost. nici nu i-as mai fi dat. Al meu nu plange la masa ca mai vrea. la fel si Lp= ii fac sticlua, daca papa tot, foarte bine. dar nu ii mai fac in plus. la ora 16-17 mananca vreo 200 lp (maxim, maxim), si seara mai mult, pana la 240lp cu cereale. sotul zicea ca poate vrea mai mult, sa marim portia. Eu cred ca e suficient, mai ales ca adoarme dupa.
Giorgia, greu scapati si voi de raceala! speram sa treaca cat mai repede!
Bambi, nici Vlad nu se ridica singur in fundulet. Mi s-ar parea foarte greu, mai ales pt ca al meu nu stie sta pe burta sau in 4 labe 9ca din pozitia asta ar fi usor). Dar din pozitia intins pe spate sa se ridice, nu are cum. Pai nici eu nu pot , decat cu greu (ca aia inseamna sa fac abdomene). La fel cu statul in picioare, nici Vlad nu se ridica singur. Il pun eu, sustinut de subrat, fund, pe langa canapea, cu ceva atractiv pe canapea, sii ii place. Cand oboseste se lasa jos, pe mine. Nu il tin mult deloc, asa, mai mult in joaca. Acum vad ca incepe sa invete statul in picioare. Il pun in jumper si vad ca isi indreapta picioarele si se tine cumva in piept, adica cu pieptul sprijinit de jumper. Of, sper ca ai inteles ceva...
Copilul doarme de 2 ore juma!!! nu s-a mai intamplat asa de muuuult! 2 ore mai dormea el, dar peste 2 ore, cred ca de la 2-3 luni nu s-a mai intamplat. Si eu evident ca nu am facut nimic, ma tot foiesc prin casa, stiind ca tre sa se trezeasca.
Sa-l ajutam pe Alex