Strumfi si prichindei iul-aug 2011(33)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

multumesc!!
2-3 ecografii sunt recomandate, cele extra se fac doar daca este necesar.

Mama de Ana si 24+

fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Savvy imi pare rau pt ce ti s-a intamplat. Dar lasa ca o sa fie bine!

Lissa felicitari pt rezultatele bune!

Alexia, multa sanatate. Eu am fost ieri cu durere de cap...am stat si am suferit in tacere.

In legatura cu nasterea la 8 luni, nu stiiu ce sa zic. Am auzit si eu teoria cu 7 si 8 luni, dar am o fosta colega de facultate care a nascut la 8 luni si baietelul afost/este f sanatos.
Mai am o colega acum lamaster a carei sora a nascut la aproape 8 luni...o fetita la fel sanatoasa si de 3,5 kg ...deci se cam bate cap in cap teoria cu practica

Mai fetelor am vazut pozele noi cu voi ! FFF frumoase sunteti si aveti niste buuuurrtiiiciii ...Ma simt cam detronata

Pupici la burtici! ...Somn lin fara vise si...carcei

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 24+

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

multumesc!!
2-3 ecografii sunt recomandate, cele extra se fac doar daca este necesar.

Mama de Ana si 24+

fashion
Fetelor eu cand aud de 2,3 ecografii toata sarcina....e nevoie de multa rabdare si nervi de otel.
Eu am pana acum 6 la activ (6,9,13,16,19,21 de sapt.) si luni urmeaza a 7-a la 23 de sapt.
In ceea ce priveste faptul ca l-ar afecta pe bebe, medicul meu a zis ca pot face linistita la 2,3 sapt. fara nici un risc.
Eu recunosc ca sunt paranoica din cauza experientei traite la sarcina trecuta si poate exagerez, dar 2,3 mi se par totusi prea putine.......e parerea mea
Va rog sa-mi trimiteti si mie un PM cu datele contului comun, ca ash vrea sa va cunosc si eu.
Va pup si noapte buna !

Alina 22+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou

Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle_12 spune:

Savvy , stiu ca nu te consoleaza, dar din pacate asta este sistemul din Romania, unde personalul sanitar este prost platit si uneori supra-aglomerat (rog burticile care lucreaza in sistem sa nu se simta atacate ), astfel incat nu prea le mai pasa de pacienti si nu-si mai dau interesul.

Va aud pe voi povestind cum alergati de la un cabinet la altul si de la un dr. la altul pt. controale, ecografii sau analize si imi e greu sa inteleg ce mare filozofie este ca in clinicile romanesti, publice sau private, cum or fi ele sa se faca totul coordonat si centralizat?
Medicul care imi urmareste sarcina are cabinetul intr-o clinica privata. Eu am asigurare de sanatate publica, deci nu beneficiez de tratamente preferentiale, insa la acelasi cabinet mi se fac controalele, ecografiile si analizele. Analizele le trimit la diverse laboratoare, dar se ocupa cei de la cabinet de tot si mie imi dau rezultatul fie telefonic fie la urmatorul control, daca nu este ceva urgent. Nu-i cine stie ce filozofie, este doar vorba de organizare, bunavointa si respect pentru pacient. Insa se pare ca in tara le place teribil sa te plimbe de la Anna la Caiafa .

Pupam toate burticile care sufera de neajunsurile sistemului sanitar romanesc.

Felicitari celor care au primit rezultate bune la analize!
Felicitari si burticilor care se apropie de trimestrul 3! Venim si noi repejor din urma!
Mamutz tu te vaitai ca trece timpul greu, asta-i probabil fiindca trebuie sa stai la pat , dar lasa ca uite scriem noi mult pe aici si ai cu ce sa-ti ocupi timpul. Mie mi se pare ca din contra, zboara timpul, parca mai ieri am aflat vestea si maine facem deja 20 de saptamani, am ajuns la jumatate!

Sanatate multa celor care se lupta cu dureri, contractii si alte probleme ! Incercam sa va transmitem din starea noastra de bine !

Legat de ecografie, ... in tara parca iti dau si aparatul la sfarsitul consultatiilor...atat sunt de scumpe .

Aici, ca si in tara, 3 eco sunt suportate de casa de asigurari. La cerere ti se face eco la fiecare control si pe durata intregii sarcini costul total al acestor ecografii (2D) se ridica la 100 euro.
Din fericire la mine decurge totul bine si nu a fost necesar mai mult de o ecografie pe luna, cand merg la control. Insa ma gandesc la unele dintre voi, care ati facut pana acum o multime...Fetelor, daca adunati banutii la un loc, va cumparati sigur aparatul vostru .

Gata, am dat destul cu pietre in sistemul sanitar , acum ne ducem la culcare.

Somn usor, vise placute, ingerii sa va sarute!

19+ & din burtica ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omibaba spune:

Neata burtici!

Fetelor, voi cu ce va oblojiti burtica aflata in expansiune continua?
Eu dau cu o crema germana pe baza de galbenele, mai unsuroasa.
Dar parca nici asta nu mai face fata unui bebel super activ si in plina dezvoltare.
Ma mananca pielea (asta nu inseamna ca cere bataita ) de vreo doua zile de numa ma scarpin. Imi vine sa aduc crema cu mine la serviciu sa ma mai ung nitel.
Sper sa nu crape pielicica mea alba si fina. Acum imi plang de mila, nu ma bagati in seama.

Si sincer daca stiu cand imi doarme bebe, toata ziua imi da suturi si imi onduleaza burta. Cred ca incepe sa fie fotbalist/a de pe acuma.

22 + sex neidentificat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Neatza burtoaselor,

Azi eu dau cafeaua
Nimic prea interesant din partea mea, ma bucur ca bebe a migrat spre stanga sa ma lase si pe mine durerile alea (ca tot vorbim de bebe, acum s-a pus pe gimnastica... o sa aiba muschi seriosi cand iese!)
Azi noapte am visat ca am trecut la clubul scutecelor abia astept!
Alexia, pup sa treaca! paracetamol simplu SIGUR e bun in sarcina; doctorita mi-a spus ca mai bine iau pastile decat sa stau cu durerea, dauneaza lui bebe.
A, funny story: cand ma scarpin pe burta (ma mananca si pe mine ca tot omul!) imediat bebe isi face aparitia cu un picior deci daca pun un deget pe burtica, daca ma scarpin, daca ma imbrac si ating burtica, bebe iese la apel.
Lissa, i-am povestit si lui Alex faza cu copiii care sunt super-energici inca din burtica, ca sunt duracell x 5 cand ies... si a ramas un pic mut si el cica vrea vreo 3-4-5 copii...yeah, right! i-am zis eu ca mai vorbim dupa cateva luni de urlete
Babylicious, bafta la eco, sa vii cu vesti bune!
Nu mai am inspiratie. Ma intorc la calculele mele.
Va pup!

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Neatza ,

atunci cand iti doresti cu disperare un copil,pierzi nu stiu cate sarcini si lupti pt a obtine o sarcina, nu te mai gandesti la cati bani cheltui pe echo,analize sau nervii consumati pe la usa nu stiu care medic.....uiti de toate astea si ii multumesti in fiecare zi lui D-zeu ca a facut si pt tine o minune, Il rogi sa fie bine puiul tau pana la termen ,si apoi pana se face mare si nici atunci nu te opresti.
pt mine una nu conteaza , ca puteam sa imi cumpar nu stiu cate echografe acasa , asta este sistemul la noi , astea sunt preturile ...si daca nu aveam alta solutie ne conformam.......
si nu toate suntem norocoase sa avem o sarcina fara probleme....felcitari celor care sunt asa

18 + Arianna-Maria

Mergi la inceput

Neata fetele!

Omibaba eu imi dau cu ulei de masline. Dar imi dau numai ca sa nu mi se mai mareasca vergeturile de la sarcinile anterioare si poate nu oi mai face altele.

Si pe mine ma mananca pielea de pe burtica, iar uneori parca ma ustura in unele puncte...parca s-ar crapa.

E bine daca reusiti sa nu faceti vergeturi, cu toate ca tine si de tipul pielii nu numai de unguentele folosite. Dar daca e sa faceti sa stiti ca la un moment dat nu or sa se mai vada f rau...de fapt or sa se vada ffff putin (la mine asa a fost).

Eu ma simt mai bine. Din raceala mi-a mai ramas de "rezolvat" nasul si putin din tuse, iar contractii...am mai avut si ieri cateva, dar mult mai putine decat marti cand m-am cam speriat.

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 25+

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.

Mergi la inceput

Am uitat!

Babylicious, bafta la eco!

Eu am primit de la sot "aviz de lene" Mi-a zis ca pana la sfarsitul sarcinii am voie sa lenevesc in voie ca nu om muri in 3 luni ...ma rog nu se prea poate, dar eu ma straduiesc

Si sa stiti ca faza cu bebei agitati in burtica vs bebei linistiti, care vor fi la fel si dupa ce se vor naste, cam este adevarata.

La mine Filip a fost fff calm si cuminte = asa este si acum; in schimb Anastasia , credeam ca vrea sa-mi iasa direct prin piele cand era in burta = acum este tare zapa

Ariana, sa stii ca ai dreptate. Chiar ieri discutam cu sotul si-i spuneam ca m-a ajutat Dumnezeu de nu am pierdut nici o sarcina si am avut sarcini oarecum usoare , pt ca altfel as fi fost si eu gramada pe medici si ecografii ... ceea ce mi se pare normal in astfel de situatii

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Anaemi ...tu pt mine esti un exemplu ......imi doresc si eu 3 copii , avand in vedere ca mai am omuleti de zapada , poate D-zeu ne da mai mult de 3 , noi ne vom bucura oricum , noi sa fim sanatosi ,ei sa fie sanatosi sa ii putem creste si sa ne faca bucurii.
i-am aratat si sotului pozele cu voi , si este topit dupa cei mici , frumosi , finutzi ,si par foarte ascultatori

18 + Arianna-Maria

Mergi la inceput