Strumfi si prichindei iul-aug 2011(33)
Raspunsuri - Pagina 10
Michelle_12 spune:
Alinuff,
legat de calatorie si zburat cu avionul, daca ai o sarcina lipsita de probleme nu ai de ce sa-ti faci griji. Eu am planificate in saptamanile 31-32 de sarcina (adica in a doua jumatate a lunii iunie) un drum destul de lung cu masina si 2 zboruri cu avionul. Ca si tine m-am simitit pana acum foarte bine si sper ca ma voi simti la fel pana la nastere. Iar cum pe bebe l-am conceput "pe drumuri" il plimbam in continuare, cel putin pana se naste
, adica atata timp cat decidem numai noi
.
Am discutat problema calatoriilor cu medicul. El ne-a spus urmatoarele: la calatoriile lungi cu masina se recomanda pauzele dese pentru a te misca astfel incat sa impiedici aparitia trombozei. Recomanda deasemenea hidratarea corespunzatoare, asa ca pauzele dese vor fi cauzate si de utilizarea toaletei
.
Nici la zborul cu avionul nu a avut obiectii. Am stabilit doar ca inainte de calatorie sa merg la un control pentru a verifica daca totul este absolut ok. Acum sunt insa companiile aeriene care impun limite. Eu vin in Romania cu Germanwings si ma intorc inapoi in Germania cu Blueair. Ambele companii au limita de 36 saptamani. Incepand cu saptamana 28 trebuie insa sa le prezinti certificat de la medic, in care este trecuta data probabila a nasterii, numele, adresa si telefonul medicului care iti supravegheaza sarcina precum si faptul ca sarcina decurge fara probleme. Fiind vorba de zboruri scurte, de ca. 2 ore, pericolul trombozei este mult redus, insa se recomanda sa stai pe un scaun langa culoar astfel incat sa-ti poti misca picioarele.
Sper sa-ti fie de ajutor cele de mai sus, insa cel mai bine este sa te consulti si tu cu medicul tau.
Frumos numele fetitei tale. Si la noi e deja hotarat ca un prenume sa fie Paul/Paula. Eu sincer m-as fi multumit cu un singur nume, insa sotul vrea neaparat doua, zice ca un singur prenume pare lipsa de inspiratie din partea parintilor. Eu i-am zis ca doua prenume este fie dovada de indecizie din partea parintilor, fie nevoia de compromis dar nu l-am convins
.
Pupam
citat din mesajul lui alinuff
Buna burticilor..azi noi implinim 25 saptamani..nici nu imi vine sa cred cum a trecut timpul..si ce putin a mai ramas..Roxybarbu sincer iti spun ca eu pana acu cateva zile nici nu am simtit ca am bebe..sarcina a fost impecabila..fara rauin primul trimestru, fara prea multe batai din picioare in al doile..sa vedem cum se va desfasura urmatorul
Anaemifelicitari pentru masina..ideala pentru familia ta
babybluetot citesc ca ai facut eco si eco..intrebare??nu iti este frica(de reactiile ultrasunetelor)?? eu una am facut pana acum 2 eco simple si o morfofetala..si chiar ma gandeam ca e destul de mult pt numai 25 de saptamani..dar stii cum e fiecare cu piticul ei..:))
fetelor ce active suntei..ati facut deja cumparaturi..carucioare..patututi..etc la mine e mai complicat..eu in mai undeva la 34 de saptamani plec in romania cu masina 1800 km..am inteles ca nu mai e voie cu avionul..stie cineva ceva de genu...nu e destul de riscant atat de mult drum pentru bebe..ar trebui sa plec oare mai repede..v-am zis ca vreau sa nasc in Romania..ca aici nu ma pot acomoda si gata..si vroiam cezariana pana acum..insa de vreo sapt incoace ma tot gandesc la nasterea normala daca totul e in regula..binenteles astept sa ajung acasa sa vad care e situatia la spitalul municipal din Suceava..sau poate in iasi insa e destul de departe...
In legatura cu celule stem..nu recoltamn nici noi
Sotului i se spune Gili si la un momentdat ne gandeam la numele Giliana petru fata..insa am hotarat ca o va chema Antonia..un singur nume desi...termenul e pe 6 iulie $0 de saptamani..Doamne Ajuta sa stea bebe in burtica asa mult insa ma indoiesc..cred ca sigur va vebi in iunie la sf..atunci cand e Petru si Pavel..poate si Paula al doiea nume insa nu cred.
Va pupic pe toate si aveti grija de voi!!
25+ cu
Antonia
DPN 6 iulie 2011
[/quote]
19+ &
din burtica ei
AlyMih spune:
Da deocamdata nu stim nimic sigur..nu prea dispunem de bani pt a merge la clinica particulara...am fost la prima consultatie acolo.daca vrei mai multe informatii vezi ca au site arcadia.ro...cred ca pana la urma o sa merg la cuza
22+
Babylicious spune:
Buna seara burticilor! Eu nu am vesti pentru ca mi-au incurcat alea din call center programarea de mi-au facut-o varza...si cand am ajuns eu dr plecase...in fine maine dim la 8 am gasit la Iosup! Slava domnului ca deja imi crestea tensiunea! Asha ca sper sa pot dormi la noapte ![]()
Babyblue, ma bucur enorm ca bb tau e bine mersi! cred ca o sa fie cel mai cuminte din odisee!!
Si ma bucur ca l-ai visat si frumos! abia te mai linistesti putin!
Arianna, felicitari pentru eco si pentru aparat!
Ireth
sa treaca durerea! O sa fie f distractiv in masina sotului....ca in desenele animate cu flinston cand scoteau capul prin tavan
Probabil la un mom dat va ceda...
Ana Maria sper ca s-au mai potolit de acum contractiile...si Petru e un nume ff frumos! si sa va vina cu bine masina si sa o stapaniti sanatosi!
Matzo super burtica frumoasa!!
am pus si eu poze azi!!
am vazut poze cu Miki! imi pare bine sa te vad si sunteti f dragalasi si tu si sotul si copiii!!
Mariaruxi felicitari pentru eco! FElicitari pentru bebe Matei! e foarte frumos numele!
Roxy felicitari pentru cele aproape 6 luni implinite! Si eu sunt de acord cu tine, si le multumesc fetelor care au fost alaturi de mine pana acum si care vor fi si de acum inainte!

Laura iti doresc sanatate multa si sa nu se agraveze!!! 
Savy imi pare f rau pentru experienta prin care ai trecut!
Sper sa fie totul bine insa!
Pufi vrem poze cu patutul!!! si detalii....
sa il stapaniti sanatosi!
Alinuff
si pe burtica ta superba!! si m-ai imbolnavit cu rochitele

Cereline imi pare rau ca nu ti-a fost bine! Dar cu rabdare cred ca va fi bine! 
23+ cu 
Bebelina
Arianna_M spune:
Babylicoius....ce burtica mare ![]()
....ma mir ca ai gasit la Iosup asa de pe o zi pe alta.....succes maine.
Alinuff...la fel ...maricia burticutza 
Cereline....imi pare rau k ai avut contractii.
18 +
Arianna-Maria
Krissy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cereline Ireth sa ti raspund eu la intrebare:daca nasti la 7luni plamani bebeului nu sunt dezvoltati deloc,li se dezvolta la incubator,la 8luni sunt insuficienti dezvoltati si poate avea mari probleme din cauza asta la nastere;de aceea se spune mai bine nasti la 7luni decat la 8luni;sper ca m am facut inteleasa ![]() |
??? Eu una cu parere de rau n-am inteles explicatia. Cum adica, la 8 luni ce are sa ii puna la incubator daca sunt plamanii doar partial dezvoltati? Dupa mine e un mit, nu e realitate, stiintific nu are sens... Cu cat mai aproape de termen, cu atat mai bine, ca e 7 sau 8 luni tot prematur este cu plamani si imunitate nedezvoltate/incomplete, si potentialele probleme aferente:
"Orice nou-nascut inainte de termen (inainte de 37 saptamani de gestatie) poate avea un risc crescut de a dezvolta ulterioare complicatii medicale:
- nou-nascutii la 32 de saptamani sau mai mult au cel mai putin probabil risc de a dezvolta complicatii
- fiecare saptamana in minus creste dramatic riscul complicatiilor"
Alina, subscriu la explicatia data de Michelle, depinde foarte mult de linia aeriana si de cum decurge sarcina, asa ca daca te gandesti inca sa zbori (ceea ce e de preferat calatoriei atat de lungi cu masina), verifica conditiile companiei cu care te gandesti sa zbori. De exemplu la Aegean Airline zice asa:
"Up to the end of the 36th week of pregnancy respective up to four weeks prior to the expected confinement, an expectant mother can freely travel on Aegean aircraft without any gynecologist’s or doctor’s certificate.
Any exception after the 36th week until the date of delivery must be obtained from the Aegean Medical Department.
*For women with complicated pregnancies or expecting twins, triplets, etc, MEDIF form should be completed and must be send by fax."
Oricum ar fi, eu iti urez drum bun si sa ajungeti cu bine!
Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si
18+ cu 
Poze
"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"
lisssa_ana spune:
am venit tare amarata...normal ca nu mi-a facut eco
...pt ce sa imi faca daca totul arata bine
...offf,a zis ca poate la 32-36 de saptamani sa veddem cum evolueaza,daca s-a intors, etc.
Bun. Bleah ce rea o fost solutia aia de baut...
rezultatele mi-au iesit negative. Sindromul D 1<5000, spina bifida:1<6200 si trisomia18 1<5000... deci m-am linistit si acolo![]()
Ana a stat cuminte, am stat cam 2 h
, ca al meu barbat...a uitat sa vina casa

Mama de Ana si
24+
fashion
alinuff spune:
Krissy si michelle multumesc mult de info..ce sa spun..eu am sunat la agentie si au spus ca tot asa trebuie certificat de la medic, mai astept pana in perioada Pastelui si hotarasc atunci..oricum eu vreau sa stau cat mai mult in Atena..ast cu nerabdare caldura care vad ca intarzie sa vina si s pot merge la mare..e la 10 minute de casa..:d
Babylicious ce burtica frumoasa ai..si se vede ca nu ai luat kg multe..adica daca sunt ..e bebelina cu toate ale lui...
Abia astept sa treaca timpul sa va vad pe toate cu burtici..:D
O seara placuta la toate!1
25+ cu
Antonia
DPN 6 iulie 2011
alexia_ada spune:
fetele ce burtici superbe aveti ...si kg nu se vad
Lisssa felicitari pentru analize ! Dar daca vrei sa mergi sa faci o eco trebuie sa o platesti ? aceste 2-3 ecografii sunt incluse in asigurare ?
Babylicious chiar te asteptam cu vesti , mare noroc ai avut ca ai gasit asa repede la iosup
. bafta multa maine ! pup burtica
eu am o durere de cap de morrr
am luat no-spa si degeaba ...ce as mai putea luam , de la tample pana spre funte ma doare tot , imi vine sa ma dau cu capul de pereti
eu tot astept pe mail rez de la TT ...
18+ cu
Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !
Babylicious spune:
Alexia, shtiu ca mai poti lua paracetamol simplu, nu sinus, eu nu am luat dar asha am mai citit pe aici!
sa treaca! Tin pumnii pentru rezultate!!

Si am gasit programare asha repede ca l-am sunat pe el direct...si data trecuta tot asha in scurt m-a primit...o conta si din partea cui vin? habar n-am...Oricum,abia astept sa dorm si sa ma trezesc...am luat-o razna rau

Lissa, felicitari pentru rezultatele bune! 
23+ cu 
Bebelina
alexia_ada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Babylicious Alexia, shtiu ca mai poti lua paracetamol simplu, nu sinus, eu nu am luat dar asha am mai citit pe aici! sa treaca! Tin pumnii pentru rezultate!!![]() ![]() Si am gasit programare asha repede ca l-am sunat pe el direct...si data trecuta tot asha in scurt m-a primit...o conta si din partea cui vin? habar n-am...Oricum,abia astept sa dorm si sa ma trezesc...am luat-o razna rau![]() ![]() Lissa, felicitari pentru rezultatele bune! ![]() 23+ cu ![]() Bebelina |
sigur conteaza ca mergi din partea cuiva ... si noi am patit la fel ... am sunat dimineata si la ora 14 eram la el . Oricum super OM si tare glumet ! te astept maine cu cafea calda sa ne povestesti despre bebelina
18+ cu
Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !