Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (109)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Vazut Paulica fara frica Poate maine ne arata si dintisorii de

olita - pana acum nu am scris nimic despre asta. Era in plan sa o pun pe olita de cand a inceput sa stea in fundulet bine dar: 1. nu am cumparat-o , 2. nu vad CUM as putea sa o pun ca pana vad eu ca face fatza de kk si pana o dezbrac, scot pampersul deja ar face , nu mai zic ca uneori face in scaunul de masa si acolo am de scos 2 bavetele (una impermeabila si pelerina de la ikea) plus centurile
Sau voi ii puneti asa, cand nu fac si va ganditi ca poate-poate fac?

puiutz - a mea azi a mancat un borcan de 400g de iaurt aproape. Si eu ma intreb, oare nu e prea mult? (cu cereale orez porumb si tapioca)
Mai mult, ca sa nu mai am motiv de stres de azi nu mai cantaresc cat mananca, oricum san nu stiu cat mananca. De luat ia in greutate, probabil dureaza la unii copii mai mult acomodarea cu hrana solida, noi trebuie sa le fim alaturi, sa fim rabdatori. La noi o masa dureaza 45 minute si mananca 40g timp in care cant si ma maimutaresc (ca si Catalina)

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

am sarit eu peste vreun mesaj pe undeva sau unde au fost discutii aprinse ref la olita?! daca bine imi aduc aminte, a postat DIANA un articol (a facut si traducere/rezumat) despre asta, eu nu stiu daca acolo a inclus si parerea ei; daca da, pai asta e! si apoi ne-am spus si noi parerea! nici Diana nu s-a suparat pe noi, nici noi pe ea. ca si multe alte pareri care au fost si vor mai fi. poate s-a discutat altundeva mai aprins...

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

noi am mai facut azi ceva. adica noi nu, ele! ca eu faceam clatite in bucatarie si Maria m-a strigat sa-mi arate cum o pune pe Isa in 4 labe si cum piticotului ii place, ba chiar a inceput sa se ridice singura! mai, dar cu mine nu vrea! ca isi intinde piciorusele, nu cumva sa nimereasca pe genunchi!! mai deseara o sa pun si poze si video... acum tre sa fac si mancare adevarata, ca astea au fost doar pentru pofta Mariei... cred ca s-a gandit Isa ca daca a implinit 9 luni e cazul sa arate ce poate

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Intru repede sa va spun ca suntem sanatoase insa foarte ocupate. Sper ca si voi sunteti bine cu totii.
Am citit acum cateva zile un rezumat facut de Cris si m-a facut sa zambesc (apropo Cris, tare bune sunt rezumatele la inceput de capitol desi eu si la rezumate sunt restanta). Am deschis azi si intreba Alina asa ca a zis sa imi fac timp sa scriu putin.

Iulia de ceva vreme merge de-a busilea (eram la policlinica pe 3 martie si a suprins-o pe asistenta ca nu avea 7 luni atunci). Intai se tara ca o rama sau parea ca inoata dar acum face concurs cu Elisa la mers de-a busilea. Insa asta nu-i nimic. Merge pe langa canapea, mese, se ridica si merge pe langa pereti. Ba se mai crede si smechera si se tine doar cu o mana. Stam pe rand la spatele ei dar tot isi loveste capul fara numar intr-o zi. Acum cand scriu s-a ridicat la pervaz si se uita pe geam, in gradina sau la straduta pietonala poate poate apare ceva interesant.
Mi-am dorit sa semene cu Ana dar nu ma gandeam ca poate fi si mai kamikaze decat ea. Noi ii spunem sa stea jos, ea se ambitioneaza si mai tare. O pun in patut in sac de dormit si cand se trezeste se ridica la marginea patutului desi este in sac.

Si i-am dat o sticluta de Vigantol, atat. Niciodata Calciu, Fier, nici uleiul de peste nu l-am inceput. De maxim 2 saptamani i-am dat LP, am diversificat-o cu LP si n-a avut nici o reactie dar nici nu vrea sa bea decat foarte putin.

In fundulet insa nu-i place deloc sa stea si daca nu exerseaza nu reuseste mereu sa nu cada.

Ieri spunea "mama" dar nu sunt convinsa 100% ca mi se adreseaza desi venea bazaind dupa mine si bodoganea.

Iar eu sunt stresata ca am nceput 20% serviciul si cum muncesc de acasa cu 2-3 fete pe langa mine o zi de munca se transforma intr-o saptamana ca altfel nu reusesc sa termin ceva.

Am vazut ca vorbeati de olita. Am luat si noi una pentru Elisa desi am zis ca nu voi lua asa ceva dupa ce Anei i-am luat olita si o folsea coif sau masinuta. Elisa insa cum vedea colacelul la toaleta incepea sa se bazaie. Si am zis sa incercam cu olita ca alta varianta nu avem momentan. A stat ce-a stat prin baie si s-a prafuit insa de ceva vreme Iulia a inceput sa se trezeasca la ora 6 dimineata si sa se screama. Intr-o dimineata am pus-o pe olita. Numai bine ca Elisa a simtit ca a ramas singura in camera si a venit dupa noi la baie. Cand a vazut ea isparava Iuliei s-a ambitionat si de atunci face pipi. Nu mereu dar cand si cand, incerc dimineata sa o pun si cand imi mai auc aminte. Intr-o zi o schimbam de scutec sa plecam dupa Ana si am trimis-o la baie sa-l arunce. Vine fata mea victorioasa ca afacut kk la olita si avea si dovada bodyului murdar ca doar nu se si stersese. Ieri in schimb a cerut sa stea pe colacel ca a avut o fetita de 3 ani in vizita si a vazut-o pe ea. Si uite asa, variem insa o las in ritmul ei si ma bucur ca progreseaza chiar si asa in pasi mici.

Va pup, sper sa mai intru in curand. Acum vrea Iulia la mami.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana_Theo

Eladea si eu sunt de aceeasi parere cu tine. Controverse vor exista pe tot felul de teme.
Eu cred ca important este sa nu punem etichete. Fiecare parinte face ce e mai bine pentru copilul lui in felul in care considera el. Si apoi fiecare copil este unic asa ca ceea ce functioneaza foarte bine ptr unul poate sa dea gres la altul.

Roxana, mamica fericita a pisicutzei Theodor
24.06.2010
http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/BebeTeo

http://picasaweb.google.com/daniel.boangiu/Decembrie2010#

ai dreptate...nici mie nu-mi place sa cataloghez in vreun fel vreo actiune pe care o intreprinde o mama vizavi de copilul ei...ca face bine sau nu, e decizia ei...noi suntem aici sa ne spunem parerea din experienta(cele care mai avem copii) sau nu, dar nu sa punem etichete...asa incat nu trebuie sa ne suparam...

LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP - POZE RECENTE

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Pai ca sa lamurim pe toata lumea nu fu nici o discutie aprinsa.
Diana a postat traducerea la un articol in care erau mentionate olitele si mamele indiene, a conchis prin a ne sugera sa nu ne mai tratam copiii precum niste maimute tampitele si sa ne explice ca din comoditate nu folosim olita la 6-7-8 luni, s-a mai aratat ingrijorata si de planeta , o parte dintre noi a apreciat articolul, o parte a ramas rece la experientele mamelor indiene, o alta parte s-a simtit lezata, o parte din partea lezata a comentat mai mult sau mai putin subtil, o alta parte a tacut malc, pe FB sorina s-a aratat nemultumita ca este acuzata de comoditate, eu i-am dat dreptate si gata.
In concluzie nimeni nu s-a certat cu nimeni doar ca asa cum am mai spus normalitatea difera, copiii difera, oamenii difera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

am citit putin pe diagonala....vaz ca nu sunt singura care are probleme cu mancatul lui bebe. Al meu e fan iaurt si fructe. la orice altceva isi face greata si se inneaca.
michelle, nu e cam mult 40 de min pentru 40 gr. sa nu se invete asa mereu. in general copii alaptati accepta mai greu diversificarea. prefera tzatzi.
Legat de olita. Eu i-am cumparat dar nu prea il pun ca acum de exemplu e cam mucos. Iar i-a adus sor-sa ceva. Plus de asta stiu de la Ale ca o sa am si zile in care o sa imi fie lene. Oameni suntem. Nu stiu ce discutie a fost legat de olita. Mi se pare mai comod cu pampers acum. Eu mai astept. N nici nu are un program.

N indiferent de mancare, mananca 80 de g dupa care nu mai vrea nicicum. Facem pauza o ora sau 45 de min si apoi papa tot. Eu in scaun mai mult de 20 min nu pot sa il tin ca nu mai vrea. Nu stiu daca e buna fragmentarea asta dar nu prea am incotro.
mai e cineva in situatia asta?

Larisa mamica de Nectarie (22 iulie 2010) si Alexia (13 iulie 2006)

http://picasaweb.google.com/roparo/CopiiNectarieLuna5#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

paula, asa ma gandeam si eu sa ii dau 3 mil, si sa stea 5 ore. cd doarme copilu sa faca de mancare, sa calce sau sa faca curat.

vai rodi, 2 zile m-a omorat si pe mine durerea de san. la mine se impietreste asa periodic o zona..si doareeeeeeee..comprese reci, masaj..uff..acum sunt bine. nu e neaparat de la lapte mult, nu stiu de la ce e.

am fost la o tura mare de cumparaturi in Real, ca suporta ei TVA=ul..si-s obosita rau de tot.

cu concediu e jale mare..n-am eu atatia bani sa ma gandesc nici la Turcii nici la Bulgarii..eu caut un sejur amarat in jur de 500-600 euro pe acilea pe la noi, ca mai mult nu este de unde.

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui catalina2307

Pai ca sa lamurim pe toata lumea nu fu nici o discutie aprinsa.
Diana a postat traducerea la un articol in care erau mentionate olitele si mamele indiene, a conchis prin a ne sugera sa nu ne mai tratam copiii precum niste maimute tampitele si sa ne explice ca din comoditate nu folosim olita la 6-7-8 luni, s-a mai aratat ingrijorata si de planeta , o parte dintre noi a apreciat articolul, o parte a ramas rece la experientele mamelor indiene, o alta parte s-a simtit lezata, o parte din partea lezata a comentat mai mult sau mai putin subtil, o alta parte a tacut malc, pe FB sorina s-a aratat nemultumita ca este acuzata de comoditate, eu i-am dat dreptate si gata.
In concluzie nimeni nu s-a certat cu nimeni doar ca asa cum am mai spus normalitatea difera, copiii difera, oamenii difera.

Catalina

tks de lamurire.. si eu care credeam ca incepe meciul... (glumesc, stiti asta, nu?)

LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!

Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)

ERIC SI FILIP - POZE RECENTE

Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...

BLOG DE PICI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

A mea mananca 2 zile dintr-un borcanel de 125. Fructele doar din borcanele, legumele amestecate cu iaurt. O masa dureaza si o ora, timp in care facem orice mai putin mancat. Mai nou la
legume folosesc o coaja de paine pe post de lingurita. Cu chiu cu vai ajunge la 60g la o masa....

Mergi la inceput