Vreau sa stiu daca....
Probabil ca printre voi sunt si distribuitori ai acestor retele si datorita acestui motiv ma incumet sa deschid acest subiect.
Saptamana trecuta m-a impins necuratul si m-am lasat convinsa de un domn care s-a recomandat distribuitor de produse cosmetice si de curatenie (imi pare rau ca nu mai tin minte numele firmei pe care o reprezenta) si i-am comandat si achitat o comanda de 150 lei.
Ar fi trebuit sa primesc produsele miercurea trecuta. Miercuri dimineata m-a sunat si s-a scuzat ca e plecat din localitate (l-am mirosit imediat ca minte) si a promis ca vine sambata. Azi e luni si nu mai am nicio veste de la 'mnealui. M-am consolat cu pierderea, deh, greseala mea.
Dar, plecand de la intamplarea mea, m-am intrebat daca distribuitorii Oriflame, Avon si care or mai fi fiind pe piata procedeaza in acelasi fel. Adica, iau comanda pe vorbe si iti aduc produsele cand o fi sa fie.
Cele care distribuiti sau ati cumparat in sistem MLM, ati primit chitanta, bon, ceva?
Raspunsuri
Androix spune:
Nu sunt o clienta inflacarata dar de fiecare data cand am comandat ceva am platit atunci cand mi-au fost aduse produsele. Cred ca domnul este un escroc care te-a pacalit si n-are nici o legatura cu retele amintite.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Burtocika spune:
Bon sau chitanta nu am primit dar nici nu se plateste decat la ridicarea produselor ! Cel mult poti sa dai un avans, dar asta depinde de client si de reprezentant ...
Legal nu stiu daca este sau nu, teoretic fiecare reprezentant are raspunderea de a-si declara veniturile la Administratia Financiara si de a plati impozit pentru ele, dar n-as sti sa-ti spun sub ce forma.
CorinaDani spune:
"greseala" ta a fost ca te-ai lasat convinsa sa-i achiti produsele in avans.
nici-un distribuitor "care se respecta" nu procedeaza in acest fel. eu le las pe colegele mele cu plata "la salariu".
din cate stiu, nici-un reprezentant nu-si declara veniturile si nu plateste impozite pentru aceasta activitate. poate coordonatorii zonali si cei aflati spre varful piramidei sunt inregistrati legal cu aceasta activitate si platesc impozit pe venit.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui craciunitza Probabil ca printre voi sunt si distribuitori ai acestor retele si datorita acestui motiv ma incumet sa deschid acest subiect. Saptamana trecuta m-a impins necuratul si m-am lasat convinsa de un domn care s-a recomandat distribuitor de produse cosmetice si de curatenie (imi pare rau ca nu mai tin minte numele firmei pe care o reprezenta) si i-am comandat si achitat o comanda de 150 lei. Ar fi trebuit sa primesc produsele miercurea trecuta. Miercuri dimineata m-a sunat si s-a scuzat ca e plecat din localitate (l-am mirosit imediat ca minte) si a promis ca vine sambata. Azi e luni si nu mai am nicio veste de la 'mnealui. M-am consolat cu pierderea, deh, greseala mea. Dar, plecand de la intamplarea mea, m-am intrebat daca distribuitorii Oriflame, Avon si care or mai fi fiind pe piata procedeaza in acelasi fel. Adica, iau comanda pe vorbe si iti aduc produsele cand o fi sa fie. Cele care distribuiti sau ati cumparat in sistem MLM, ati primit chitanta, bon, ceva? Nu certati copiii cand viseaza! Poze |
Personal cred ca te-a escrocat. Poti sa depui plangere la Politie.
Nu are nici o legatura cu sistemele mentionate de tine - le cunosc cum functioneaza desi nu am fost si nu sunt un distribuitor - insa sunt foarte clare. Distribuitorii trebuie sa se autorizeze fiscal in prealabil (deci inainte de a deveni distribuitori). Nu elibereaza bonuri fiscale din cate stiu dar nu ii impiedica nimic la o adica pentru ca au personalitate juridica deci pot emite documente fiscale.
Insa din ceea ce ai scris - personal cred ca ai fost pur si simplu credula - adica ai fost escrocata.
www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Burtocika spune:
citat din mesajul lui marius Distribuitorii trebuie sa se autorizeze fiscal in prealabil (deci inainte de a deveni distribuitori). Nu elibereaza bonuri fiscale din cate stiu dar nu ii impiedica nimic la o adica pentru ca au personalitate juridica deci pot emite documente fiscale. |
Marius, nu te supara ca te contrazic, eu am fost inscrisa la REFAN si AVON si, ca si reprezentant (cum am fost eu inscrisa, cum sunt majoritatea celor care umbla cu cataloage si cum presupun ca ar fi si domnul respectiv) si nimeni nu mi-a cerut vreodata sa ma autorizez fiscal ! Am o prietena inscrisa la HEMEL, am o cunostinta la HERBALIFE si vreo doua la AMWAY si niciuna nu a avut inscrierea conditionata de autorizarea fiscala ! Sunt persoane fizice si nu au personalitate juridica !
Din punct de vedere al retelei MLM din care fac parte, ei sunt consumatori finali, pe care nu-i intreaba nimeni ce fac cu produsele comandate. Iar in fisa de inscriere de la AVON scrie clar ca trebuie sa-si rezolve singuri obligatiile fiscale, care ar insemna declararea unor venituri de tip colaborare la administratia financiara (presupun).
Ca si lider de vanzari (la Avon) ai un contract si esti obligat sa ai personalitate juridica, si platesti impozit, dar asta se refera la venitruile obtinute DOAR din comisionul pe vanzarile echipei tale, nu din vanzari personale ! Adica este un comision pe care Avon ti-l plateste pt ca ti-ai instruit echipa sa vanda bine si este catalogat ca "prestare servicii" catre Avon.
craciunitza spune:
E prima data cand am "cumparat" dintr-o retea de genul asta si, trecand peste naivitatea mea, as vrea totusi sa intru in posesia acelor produse despre care am citit in catalog ca sunt foarte bune.
Mai ales produsele de curatenie m-au convins, erau prezentate foarte ok si la preturi accesibile.
Deci, cum cumpar din retelele astea fara sa iau teapa? Distribuitorii au o legitimatie, cum ma feresc de tepari?
Edit: dnul care m-a excrocat mi-a cerut explicit banii in avans.
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Burtocika
Marius, nu te supara ca te contrazic, eu am fost inscrisa la REFAN si AVON si, ca si reprezentant (cum am fost eu inscrisa, cum sunt majoritatea celor care umbla cu cataloage si cum presupun ca ar fi si domnul respectiv) si nimeni nu mi-a cerut vreodata sa ma autorizez fiscal ! Am o prietena inscrisa la HEMEL, am o cunostinta la HERBALIFE si vreo doua la AMWAY si niciuna nu a avut inscrierea conditionata de autorizarea fiscala ! Sunt persoane fizice si nu au personalitate juridica ! Din punct de vedere al retelei MLM din care fac parte, ei sunt consumatori finali, pe care nu-i intreaba nimeni ce fac cu produsele comandate. Iar in fisa de inscriere de la AVON scrie clar ca trebuie sa-si rezolve singuri obligatiile fiscale, care ar insemna declararea unor venituri de tip colaborare la administratia financiara (presupun). Ca si lider de vanzari (la Avon) ai un contract si esti obligat sa ai personalitate juridica, si platesti impozit, dar asta se refera la venitruile obtinute DOAR din comisionul pe vanzarile echipei tale, nu din vanzari personale ! Adica este un comision pe care Avon ti-l plateste pt ca ti-ai instruit echipa sa vanda bine si este catalogat ca "prestare servicii" catre Avon. |
Nu ma supar ca ma contrazici - insa ai sesizat (cred) singura ca ramane in sarcina (re)vanzatorului) obligatia de a-si declara veniturile realizate. Ca sunt persoane care nu o fac mizand pe faptul ca nu sunt prinse este o alta discutie. Dar desfasoara activitate comerciala in toata regula achizitioneaza pe baza de factura fiscala produse pe care le revand cu un alt pret (superior) celui de achizitie. Deci este o fapta de comert explicita din care realizeaza venituri si care sunt fiscalizabile. Legislatie exista ... dar... Insa as dori sa fim clari ca legal corect si normal ar trebui sa isi declare veniturile sa le contabilizeze sa plateasca impozitul aferent. Ok?
www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Letitia1 spune:
creciunitza said: imi pare rau ca nu mai tin minte numele firmei pe care o reprezenta)
Poate pentru inceput ar fi bine sa stii cui dai banii. Citezi oriflame si avon si nici macar nu stii daca "domnul" lucra pentru ele. Daca citesc si te dau in judecata pentru raufamare?
Rufus spune:
citat din mesajul lui craciunitza Deci, cum cumpar din retelele astea fara sa iau teapa? Distribuitorii au o legitimatie, cum ma feresc de tepari? |
E simplu: comanzi si dai banii cand ti se aduc produsele, la pretul mentionat in catalog. Nu dai in plus, nu dai ciubuc si nu stai sa astepti o perioada nerezonabila.
Ca peste tot, or fi si distribuitori neseriosi, desi au tot interesul sa-ti ia banii si, deci, sa-ti aduca produsele.
Bine, tie ti-a luat deja banii...n-are rost sa se grabeasca cu marfa...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010