Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(13)
Raspunsuri - Pagina 7
Doloress spune:
Salutare fetelor, apar si eu dupa cateva zile... in week-end mi-e imposibil sa intru ca am copilul bionic pe langa mine. O sa va pun o poza sa vedeti cum sunt week-endurile mele, cu bb mic in wrap si bb mare pe genunchi, se inghesuie amandoi, bebe mare ii zice lu' ala micu' Hei, da-te mai incolo, te-ai cam ingrasat... daca nu sunt de coma!
Mai intai cu intarzaiere LA MULTI ANI!! LOUTZY SI FLAVIA!! Speram ca ati petrecut frumos!!!
La multi ani buburuzelor mici care s-au sarbatorit zilele astea! Trece vremea si acusi ne apropiem de dinti si diversificare, wow, nu-mi vine sa cred...
In legatura cu ce-ati mai discutat, sa-mi dau si eu cu parerea pe ici pe colo...
CM - la mine a venit dupa un an jumate la Patrick! Apoi nici ca ramaneam insarcinata, pana n-am incetat alaptatul n-am ramas. Oricum nu i-am dus lipsa lui Santa Clause.
Metoda contraceptiva - prezervativul. I-am cerut sotului sa faca vasectomie sa scapam si noi de-un stress, insa a zis ca nu vrea, ca daca il parasesc si-i iau copii si ma mut la capatul lumii? I-am zis, ce ai ma, esti nebun, cum sa te parasesc... si el cica : Nici sa vina JOhnny Depp sa te ceara de nevasta? Hehe, ii zic, atunci lasa ca ramanem la prezervativ Ne distram si noi.
Eu nu suport medicamentele, pastilele de nici o culoare, nici corpuri straine pe-acolo, nu am CM regulat deci metoda calendarului cade din prima, asa ca ne ramane preze, asta am folosit intotdeauna.
Ochisorii lui bb- daca sunt albastru inchis, mai mult ca sigur se fac caprui, sorry to disappoint you. La Patrick si inca la cativa bebelusi am remarcat aceeasi chestie. AU fost primele luni albastru inchis-gri si s-au transformat apoi in caprui. Asa ii are si Kevin deocamdata, albastru inchis, dar sigur nu raman asa.
Fumat- si eu am fumat pana la Patrick, apoi am renuntat. NU as putea niciodata sa fumez insarcinata sau alaptand. Nu e numai nicotina in tigari, sunt o gramada de substante cancerigene, care intra in corpusorul lor mic si fragil... NIci eu nu vreau sa isc vreo polemica, insa zic ca si LORICH ca e mai bine LP in cazul asta. Si eu am fost fumatoare inraita si ma bate gandul serios sa ma reapuc dupa ce termin cu alaptatul, visez in continuare, dupa 4 ani ca fumez si chiar si cartea aia am citit-o. La mine in casa s-a fumat la greu, eu mirosul de fum il asociez cu notiunea de ACASA, mama a ajuns la 2 pachete pe zi, tata spre sfarsit fuma tot asa - el s-a lasat cand aveam vreo 13 ani, mama insa nu. Intotdeauna au fumat in casa, nu aeriseau niciodata, taiai fumul cu cutitul oricand la noi. Si sora-mea era bolnava tare, boala cronica, fum ii mai trebuia ei. Pe mine nu m-a deranjat niciodata, pe ea insa o deranja la greu si mi-era mila tare de ea. Deci stiu ce inseamna sa fii copil, sa te deranjeze fumul si sa nu poti face a damn thing about it.
Deci eu cand ma gandesc la copii, imi zic ca au totusi dreptul sa decida singuri daca vor fumuri sau nu. Asa ca m-as reapuca dar sa nu alaptez, sa nu fiu insarcinata, si nu in casa. Sper ca n-am suparat pe nimeni, e numai punctul meu de vedere, stiu cat e de greu sa renunti, . Eu una m-am lasat oficial in 2005, cand am venit in Canada, aici nu ai voie sa fumezi pe nicaieri si sa iesi la -20 de grade cu tigara e sinucidere curata. M-am lasat 3 luni si au fost cele mai penibile luni din viata mea. Asa ca m-am reapucat, pe ascuns, pentru ca al meu sot m-a amenintat ca el nu face copil cu mine daca fumez. SI chiar ma ameninta ca divortam pentru chestia asta. Am fumat in continuare pana in 2007 cand am aflat ca sunt insarcinata, insa sotul n-a stiut nimic. MA spalam pe dinti cand plecam de la servici, ma ascundeam cine stie pe unde, mergeam mereu cu dezinfectante dupa mine si ma simteam foarte aiurea. Dar tot nu m-am lasat. Acum i-am zis si a ramas paf, a fost dezamagit si s-a simtit tradat. I-am zis ca si eu ma simteam ca naiba ca il minteam si ma ascundeam, dar efectiv nu am putut sa ma las, a fost mai presus decat mine. Eu sunt genul mai depresiv, asa ca nu prea ma sperie deloc chestia asta cu sanatatea si cu boala, insa cand ma gandesc ca afectez si pe altul, mai ales un copil care nu poate sa aleaga singur, imi revizuiesc atitudinea. I-am zis ca poate ma reapuc dupa alaptat, nu se stie, dar i-am zis ca ma reapuc tot pe ascuns, ca asa fumez mai putin
SUZETA - sau MISS SUZY Q, cum ii zicem noi, eu votez cu 2 maini! pentru. La Patrick m-am chinuit la greu sa i-o dau. As prefera si acum sa suga suzeta decat biberoane cu lapte toata noaptea. N-a fost chip sa o ia. Bb Kevin a acceptat-o din prima si tare ne mai salveaza in diferite situatii - dureri de burtica, pauze intre mese (daca ii dau sanul mai des de 2-3 ore, vomita si mai mult si se frichineste continuu), magazinat in liniste, etc.
RETINOPATIA - se face in genertal de la expunerea prea indelungata la oxigen, nu la lampa. Nici o buburuza n-a avut nevoie de oxigen saptamni intregi asa ca nu cred ca e cazul sa va faceti griji.
ZUMZU - bravo! Ai vazut ca se poate, totul e sa perseverezi. Nu renunta, eu am reusit sa elimin cat de cat LP-ul la 6 luni, cand am inceput diversificarea, si n-a fost prea tarziu. Uite asa am alaptat 2 ani.Si copilul meu 2 ani n-a avut nici macar o raceala serioasa, prematur fiind. Totul e sa nu te descurajezi. Si chiar daca ia LP din cand in cand, nu e bai, sa nu crezi ca gata, s-a terminat cu tzatza numai ca ia un bibe acolo.
FRAGRANT - asa e aici, medicamente, in special antibiotic se dau cu mare greutate si tot ii critica astia prin ziare ca le prescriu prea des. Pai Patrick a stat cu febra mare, peste 38-39, doua saptamani. Am vazut 5 doctori pana unul a catadicsit sa ne trimita la raze, si la presiunea noastra, ca am zis ca nu plecam de-acolo pana nu face raze. Si la urgenta am stat 7 ore degeaba. Si la raze s-a vazut pneumonie desi nici un doctor n-o detectase la ascultat cu stetoscopul. Ce sa zic, nici chiar asa, insa eu choar si-asa merg pe mana lor, dar insist, de atunci pentru analize cand vad ca febra nu trece dupa 3-5 zile. Nici nu vreau sa-l indop cu antibiotic, ca in Romania, mai ales ca e alergic la penicilina. Mama mi-a trimis de atunci antibiotice, si desi a mai avut episoade de febra nu i-am dat de capul meu.
VAS- si zici ca e usor cu 2 copii... multumim ca ne mai dai o speranta, poate se iveste si la noi o luminita...Intr-adevar, e mai multa relaxare la al doilea, insa primul ne da mult de furca. Desi e mult mai bine, pe zi ce trece, tot suntem epuizati seara. Nu stiu, poate fetele sunt altfel, poate de la 4-5 ani in sus e altfel... dar la 2-3 ani mi se pare greu, greu...
madalina_m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura_Luiza Salut! Linkul postat de Adri31 mi-a ridicat un mare semn de intrebare. Spune acolo ca la 6 luni plang bebelusi cu lacrimi..pai al meu de 5 saptamani a plans saptamana asta pt prima data cu lacriioare..si nu numai o data. O fi ceva in neregula? A mai patit cineva? Adri..ma inscriu si eu in clubul mamicilor cu kg care nu vor cu nici un chip sa se topeasca.. De cand am nascut n-am dat jos nici un gram!!! La fel ma incurajeaza si mama..ca am sa slabesc cand n-am sa mai alaptez, doar ca eu vreau sa alaptez minim 8 luni.. Eu inca ma imbrac in hainele de gravida Vroiam sa mai intreb, in caz ca nu s-a discutat, pe mamicile care isi hranesc bubicii cu biberonul, cum le sterilizati? Adica nelamurirea mea e: spalat cu detergent de vase inainte de sterizilat, sau numai cu apa fierbinte? Eu am sterilizator cu aburi de care pana acum cateva zile eram multumita, acum cred ca s-a depus prea mult calcar pe instalatie si nu mai functioneaza cum trebuie, asa ca am fiert in oala tot, dar au ramas asa...mate, parca sunt prafuite. Nu-mi place deloc! Mirela, de mult ma tot tin sa-ti spun.. Scrisesei acum vreo 3-4 capitole ca ai avut probleme cu pompa Avent, ca s-au desurubat biberoane si ai pierdut lapticul adunat.. Tot pompa asta o folosesc si eu (manuala) de 8-9 ori pe zi, si nu mi s-a intamplat niciodata, cred ca a ta are un defect.. Daca se mai intampla mai bine cumperi alta, ca LM este dupa parerea mea PRICELESS In rest declar bebe colicios, plangacios, nedormicios, slava domnului ca-i mancacios (prea mancacios as spune).. Ne facem noi mari.. Pupici pentru toate mamicile |
Si piciul meu plange cu lacrimi de vreo saptamana. Si sunt multi altii aici pe forum, asa ca stai linistita, e normal.
Bibe eu le spal cu peria de bibe si detergent de fiecare data. Le sterilizez o data si le folosesc pana se termina. Acu doar nu o sa sterilizez cate 1 bibe odata. Oricum noi romanii suntem cam exagerati cu sterilizatul asta. Nasa mea care a stat in Franta cat era bebe mic a sterilizat bibe doar cand le-a folosit prima oara. Sa fim serioase, nici laptele nu e steril, nici ustensila cu care pui laptele in bibe nu e ...
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
Doloress spune:
Voiam sa va zic ca vineri noapte de pe la vreo 2 asa feciorasul meu a supt din ora-n ora. Am capiat. La 6, cand se linistise putin vine big brother. L-am lasat pe tati sa doarma, ca pe la 2 il vazusem si pe el misunand prin casa si am zis ca decat 2 obositi mai bine unul.
Apoi am avut musafiri, agitatie mare, in priza am fost toata sambata si n-am putut sa ma odihnesc nici 5 minute. M-a apucat un rau sambata seara, picam efectiv. SI lapte in tzatza- mai deloc. Copilul cel mic - a facut primele crize, tragea nervos din tzatza si nimic nu curgea, plansete la greu.
I-am facut un biberon si m-am chinuit vreo jumate de ora sa i-l bag pe gat, nimic, si-a facut greata, a vomat si 2 mililitri cat supsese, nici o sansa sa-l ia. Asa ca am baut si eu galactogil, ceai si apa la greu si lui bebe i-am dat suzi si l-am leganat pana a adormit. Am dormit si eu o ora si m-a trezit normal dupa o ora in urlete. Dar deja dupa o ora de somn si dupa atata lichid bagat in mine se mai adunase ceva ceva in san si a supt bebe in sfarsit pe saturate.
Si iata ca am trecut de un al doilea puseu, zic eu. Caci azi noapte pentru prima data in viata lui a stat fara san de la 8 seara pana la 2 noaptea ! SI azi a supt la 3 ore, deci mare progres. Si uite asa ne facem si noi mari.
zumzu spune:
multumesc de incurajare. asa sper si eu , ca atunci cand incepe diversificarea sa scapam de tot de LP.
Mamica de Darius Alexandru 2.01.2011
Doloress spune:
IN legatura cu voma, de saptamana viitoare ma apuc sa reduc lactatele din dieta, am inteles ca si asta poate fi o cauza, sa fie alergic la proteina bovina. Am sa vad ce rezultate o sa am. Ca vad ca nu se vede nici o ameliorare cu picaturile probiotice, desi i le dau de o saptamana si ceva.
Eu i le pun pe suzeta, parca GABI intreba. Ii pun vreo 2-3 si il las sa suga suzi vreo 30 de secunde, apoi scot suzi si mai pun 2-3. Am inteles ca e metoda cea mai buna, ca sa nu ramana. Ca nu-mi permit sa le irosesc, e 30 de dolari o sticluta minuscula.
missmj spune:
ziki felicitari pt decizia luata...ce misto, 2 ani alaturi de copii ! stateam si eu 3 ani daca nu aveam creditul pt casa...asta e, asa a fost sa fie
Pup toti bebeloii raciti, sa se faca bine repejor ca se face cald afara !
andri ma intrebai ieri de gimnastica, m-am tot tinut sa iti raspund si am uitat. pai dupa masaj, incepe gimnastica , adica ii intind manutele pe langa capusor amandoua odata, apoi alternativ,una pe langa cap,alta pe langa corp. apoi le incrucisez la piept. dupa aceea mana stanga si piciorul drept le aduc la piept pana atinge cotul genunchiul,si intinzi bine oasele, prima data chiar au trosnit.facem bicicleta,intinzand bine piciorele la revenire. iar la final, incrucisam picioarele. cam atat... am gasit un filmulet pe youtube, asa ca sa iti faci o idee. www.youtube.com/watch?v=NyNm-8wDO4w&feature=related" target="_blank">uite aici
Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)
loutzy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Doloress IN legatura cu voma, de saptamana viitoare ma apuc sa reduc lactatele din dieta, am inteles ca si asta poate fi o cauza, sa fie alergic la proteina bovina. Am sa vad ce rezultate o sa am. Ca vad ca nu se vede nici o ameliorare cu picaturile probiotice, desi i le dau de o saptamana si ceva. Eu i le pun pe suzeta, parca GABI intreba. Ii pun vreo 2-3 si il las sa suga suzi vreo 30 de secunde, apoi scot suzi si mai pun 2-3. Am inteles ca e metoda cea mai buna, ca sa nu ramana. Ca nu-mi permit sa le irosesc, e 30 de dolari o sticluta minuscula. Mami de Patrick(29.04.2008) si Kevin (10.02.2011) Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Bebeii pot dezvolta alergie la, lactoza, zaharul din lapte. In laptele de vaca e in cantitate mai mare si de aia nu se recomanda consumul mare de lapte de vaca pe timpul alaptarii.
Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)
Doloress spune:
LAURA - am inteles ca sunt 2 chestii diferite. Intoleranta la lactoza apare mai tarziu, insa alergia la proteina bovina apare mai repede. Daca in general alergia la lactoza se manifesta mai mult in legatura cu laptele de vaca, intoleranta la proteina bovina se manifesta la orice provinde de la vaca, inlcusiv carnea de vita.
Uite aici :
http://en.wikipedia.org/wiki/Milk_allergy
Am hotarat sa reduc total saptamana viitoare laptele, branzeturile, carnea de vita. Sa videm... daca vedem vreo amelioare. Am o cunostinta care asa a rezolvat voma. Apoi copilul ei a fost intolerant si la lactoza din laptele de vaca, l-a introdus normal dupa un an si s-a umplut de bube. L-a scos total din alimentatie, normal si l-a mai bagat dupa 2 ani si cica acuma e corect.
Al meu sot e sensibil, cand bea lapte il apuca batzul mereu si durerea de burta. Deci se poate sa fie ceva de genul asta.
loutzy spune:
Poate sa fie si ceva mostenit genetic. Nu zic nu. Eu nu m-am confrutat cu asa ceva pana acum, desi si al meu bebe mai vomita(cantitati mici), dar si el se agita si dupa ce papa nu vrea sa mai doarma.
Eu sunt consumatoare de lactate. Nu trece ziua fara sa beau macar o cana cu lapte.
Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)
madalina_m spune:
ZUMZU ce baiat frumos ai!!!
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica