Abdomen extraplat (52)
Raspunsuri - Pagina 10
iulix spune:
'Neata!
E frumos afara si asa m-as plimba dar trebuie sa incep curatenia.
Pearl i-a scrie mataluta cand ai timp reteta de supa de linte ca m-ai facut tare curioasa.
Pana acum am mancat o rosie, un pic de branzica, castravete si un pic de ou ochi (albusul de fapt ca eu numai pe ala il mananc la asta prajit) si acum ma duc al ale mele.
v-am .
pearl84 spune:
Bey, eu va scriu reteta, nu garantez ca-i si originalu'. So:
Ingrediente: Linte 0.5 kg (verde, rosie, pestritza..nu conteaza)
1 morcov cat mai mare (sau 2 mici)
1 cartof mediu
2 cepe
1 ardei iute bine de tot
2-3 catei de usturoi
1 lamaie mare
ulei de masline (daca nu, si de floarea soarelui)
Preparare: Lintea se spala si se inmoaie in apa, depinde...1h30-2h. Se pun la fiert intr-o oala asa: lintea inmuiata, morcovul taiat felii subtiri, cartoful cubuletze si 1 ceapa intreaga, cu apa cat sa trecca de 3 degete de ele. Fara sare, fara nimic, sub capac pe cat posibil.
Cand toate au fiert ff bine, apa se scurge (nu se arunca, doamne-fereste!). Ceapa intreaga se arunca (io o arunc..cui ii place o poate pastra). Restul legumelor se paseaza bine de tot cu ce instrument aveti : d-ala pt piure, mixer batz etc. Se subtiaza cu apa scursa pana la grosimea dorita, se adauga ardeiul iute si usturoiul maruntit + zeama de la lamaie.
Eu adaug la final 1 ceapa taiata cubuletze trasa in ulei de masline un pic.
Vad ca am scris o gramada, da' ma jur ca se face simplu!!
Pearl
Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.
Dark_sun spune:
Multumim, Pearl, suna delicios ce spui tu, insa mi-e cam teama de ardeiul ala iute-iute,ii modifica mult gustul supei?pt ca eu, una, l-as exclude...ori merge si din cel la otet?
Elena_R spune:
Neatza!
Wow, Hannen ce cumparaturi serioase ai facut! sa le stapanesti sanatoasa si la cat mai multe antrenamente pe banda
Eu m-am mutat la Chicago si imi place la nebunie pana acuma! Ma simt ca acasa in Bucuresti: aglomeratie, trafic, lume multa pe strada, nebunie.. exact pe gustul meu de masina nu am nevoie, ca tot ce am nevoie, e numai la cateva minute de umblat pe jos. In afara de drumuri lungi, nici nu ne-ar trebui masina, dar am pastrat-o totusi pe-a sotului si sta degeaba in garaj cu zilele..
Ema, cand e ziua mamei acolo?
Azi incep si eu antrenamentul abia astept!! cu toate ca e un friiiigggg afaraaaa, nu urca de 10 grade si e un vant de ma ia pe sus
O saptamana minunata va doresc!
emaaimee spune:
Elena, a fost ieri
puteti gati toate fasolile: linte, naut, soia ca pe fasole alba, ciorba, scazuta, facaluita( batuta cu ceapa, ulei, otet/zeama lamaie& herbs optional) sau batuta cu usturoi& ulei& herbs&cu ceapa prajita cu bulion- varianta healthy 4 cepi mari rondele, la cuptor, stropite cu ulei de masline& un pic de apa, cand s-a rumenit adaugati un pic de pasta toamte/sau rosii proapete taiate rondele subtiri - puse de la inceput cu ceapa. piper macinat mare cand e gata.
hannen, mie nu mi se par prea migaloase chiftelutele de naut( mai usor de facut decat sarmalele):
300gr naut fiert& pasat, 1 ou, sare, 3 catei usturoi, busuioc destul& marar, piper, un varf de cutit de dafin macinat, un pic chilli( daca va place)& zeama de la fiert nautul cat sa faceti aluat tare de chiftelute.
se fac pe tigaie grill forma chiteluta plata, cateva puffs de spray de ulei masline( am o sticla cu pulverizator in care am pus ulei de masline- in felul asta folosesc f putin). merg si facute la cuptor tot asa tratate cu ulei masline.
am facut si sport( banda, exercitii diverse), dush, mancat urzici la cuptor, hummus& branza soia cu herbs& rosii uscate( normal ca facuta de mine).
cat e vremea urzicilor, mananc nonstop.
fac si ciorba de urzici cu omleta( ca cea de spanac).
retete inventez ad-hoc in functie de ce combinatie imi place mie, experimentez diverse.
Pearl, lasa ca nu esti nici prima, nici ultima care sa nu ia din prima ex. nu-i nimic ca mai inveti. nici eu nu am luat cand am dat prima data ex in RO. acum ma codesc aici ca imi e teama ca e in engl cica. semnele le visez, etc. trebuie sa imi inving teama asta de condus.
va pup
chiquitita spune:
Emma, m-am "auzit strigata", sunt aici (in umbra) si mananc un corn usrias. Mai citesc din cand in cand insa exercitii nu mai fac de ceva timp pentru ca sunt gravi!
Mami de Livia (8 iunie 2007) si
hannen spune:
Salutare!
elena,ma bucur ca iti place unde v-ati mutat.Ce m-as muta si eu!E fain asa sa nu prea ai nevoie de masina ,faci miscare si nici nu pierzi ore intregi in trafic.Eu am avut o saptamana de liber ,asta e si ea mai relaxata dar de sapt. viitoare incep iar sa imbratisez covrigul (as minti sa zic ca nu imi place sa conduc,din contra iubesc..din pacate nu face bine la silueta).Acum am cam de toate prin zona dar tot trebuie sa fac si distante mai lungi.
Cu banda sper sa`mi mai revin din lene dar de ieri m-au invadat rusii asa ca somez.
Ema,ce idei delicioase ai tu !Eu nu sunt genul care sa experienteze,imi place sa merg la fix pe retete incercate (de altii) .nu stiu de ce dar imi par migaloase toate "fasolele" astea.
Dark_sun,sotul meu nu pune ardei iute in supa de linte.Isi pune doar el separat in farfurie.Nu as putea sa`ti zic cum o face el,habar nu am (desi am urmarit cu interes de vreo citeva ori,am uitat)Stiu doar ca o face crema.
Whatever happens don`t let go of my hand!
hannen spune:
Wow,ce am uitat!
Chiquitita,felicitari!Sarcina usoara!
Whatever happens don`t let go of my hand!