Nasterea la Arcadia - Iasi (4)
Raspunsuri - Pagina 17
kristians spune:
am alta intrebare. sotia a facut ieri eco si a programato peste 10 zile.
Are 11 sapt si 4 zile, deci sexul nu l-am vazut. Facem oare inca o eco peste 10 zile sa ne zica sexul si sa reconfirme ca e ok?
madline82 spune:
Kristians, daca sotia ta va ajunge la cezariana, cu medic colaborator cezariana e 49 mil, voi stiti daca va permiteti, dar eu zic ca e o suma cam mare. Poti merge la ce doctor vrei tu , apoi pe la 33 sapt sa te transferi la arcadia la medic angajat. Trebuia sa intrebati dece v-a mai cheamt peste 10 zile, de regula intre 11-13 sapt se face morfologia fetala sau pliul nucal, poate a aicnercat sa o faca cand ati fost si nu s-a vazut prea bine pt ca bebe la varsta asta se msica f des si ai nev de multa indemanare sa realizezi o ecografie de acest gen. Daca va veti duce peste 10 zile poate sa va zica si sexul daca va sta bebe cuminte. Noua ni l-a zis de la 12 sapt si a ramas acelasi si pana acum, dar depinde f mult de calitatile medicului, de performanta ecografului si de pozitia bebelusului.
DPN 15-22 mai, fetita
irinuk23 spune:
Multumesc madline82. Am urmatoarea consultatie pe 20, atunci am sa semnez si contractul.De ce acte e nevoie pentru semnarea contractului?
Buna camelia33. si eu am tot 30 saptamani si sunt la dr. Samoila.Am fost alaltaieri la prima consultatie la ea si din cate am vazut e adepta nasterii naturale.Si eu as vrea sa nasc natural daca ar fi posibil, insa nu inteleg de ce ti-a recomandat dr. ta inca o zi de spitalizare.Daca in contract sunt prevazute 2 zile cred ca ar trebui sa fie suficiente, doar in cazul aparitiei unor complicatii, doamne fereste, sa trebuiasca sa fie prelungita perioada de spitalizare.Acum cred ca e inca prea devreme de spus asta..la 30 saptamani..zic si eu... nu stiu..
Sarcini usoare!
gravidacori spune:
buna tuturor! mada,am ales cezariana pt ca sunt ffff fricoasa si panicoasa,nu ma vad nascand natural ,din punct de vedere medical voi afla mai tarziu daca ma incadrez la cezariana ,dar eu asa am vrut de la inceput.felicitari celor care doresc natural,le admir si le aplaud. urmeaza sa fac morfologia fetala sa vedem cate kg si ce masuri are ,voi la cine ati facut?trebuia la nemescu dar a anuntat ieri,dupa ce m-am programat ca nu vine in aprilie la arcadia deci trebuie sa imi aleg pe altcineva.
madline82 spune:
Irinuk, si eu am consultatie si eco pe 19 apr. Din ce au zis fetele la semanrea contractului trebuie avansul de 30 % din suma totala nedecontata, adeverinta de salariat si buletinul, iar la internare trimitere de la med de fam.
Eu de cateva ziel am toto felul de vise, ba ca nasc la 34 sapt, ba ca imi cureg lapte din sani...si tot asa, cred ca am intrat in panica.
Kristians daca vrei ca mesajele talke sa apara in timp real, trebuei sa postezi macar 12 mesaje, apoi urm vor apare imediat.
DPN 15-22 mai, fetita
madline82 spune:
Corina , pe mine inceraca toata lumea s a ma convinga sa fac cezariana...vreau sa sparg tiparele, sper sa reusesc! Si mie mi-e frica, dar sper sa ma descurc, cum s-au descurcat pana acuma toate mamicle de la eva incoace
DPN 15-22 mai, fetita
kristians spune:
Madlene... Incep sa invat si eu ce si cum e u bebe. Iubita mea sotie a zis ca sunt nebun... stau la barfa... Am inteles de la cumnata mea, ca cica nu e bine sa faca asa repede. cica sa treaca macar o luna intre 2 investigatii. Voi ce4 ziceti?
madline82 spune:
Nu are legatura cat de des le faci pt ca nu dauneaza cu nimic la bebe. Mie doct mi-a facut azi o eco si maine alta, poti sa citesti si pe net daca vrei sa vezi.Ultrasunetele nu sunt daunatoare cu nimic.ASta cu cat mai rar e o prejudecata.
DPN 15-22 mai, fetita
kristians spune:
Duc o lupta de vreo 2 luni cu sotia si cu socrii sa scoatem din camera noastra pisicile care sunt; bine, ca eu vreau sa urc la socri si cainele, dar asta e altceva. Nu sunt decat 5 pisici sau chiar 6 ziua. Toti imi zic ca ele dauneaza fatului, acum nu stiu ce sa cred caci am citit si am vb cu doctorul veterinar si cu o prietena de familie care e in ultimul an la medicina (umana) si zic ca din moment ce analizele sunt bune si arata ca a avut toxoplasmoza dar s-a imunizat si ca nu exista riscul sa faca boala... Pisicile lasa f mult par, eu ma gandesc, oare dauneaza?
DadaIna spune:
Bun venit noilor gravidute!
irinuk23 pentru contract ai nevoie de buletin, adeverinta de salariat de la munca si 30% avans din suma de achitat pentru interventie.Apoi la internare iti trebuie trimitere de la medicul de familie.
Kristians eu te-as sfatui sa lasati sa mai treaca macar 1 luna pentru o alta ecografie. Numai in Romania ar fi doctorii in stare sa te cheme la ecografie saptamanal in primele luni, desi sarcina merge ok. Chiar daca medicii nu zic, sunt intr-o mica sau mai mare masura periculoase acele ecografii.Cele 2D mai putin insa 3D si 4D mai mult.Sunt studii ce demonstreaza ca exista o frecventa mai mare a copiilor stāngaci īn rāndul celor care au fost expusi īn mod repetat la ultrasunete cānd erau īn pāntecul mamei.Si multe altele...nimeni nu poate sti cat sunt de adevarate aceste afirmatii pentru ca exista pareri si pareri insa mai bine evitam excesul, mai ales daca e o sarcina fara probleme.
Iata aici cateva articole:
http://www.adevarul.ro/societate/sanatate/Excesul_de_ecografii_prenatale_este_periculos_0_203980024.html
http://bestbigdeal.com/rss/index.php/avertisment-ecografiile-sunt-foarte-nocive
La o sarcina normala pe parcursul celor 9 luni cred ca sunt suficente maxim 5 ecografii. Aveti timp in cele 9 luni sa aflati si sexul bebelusului.La mine clar s-a vazut pe la 20 de saptamani.
Tineti cont ca pe timpul mamelor noastre nu se facea nici o ecografie si uite ca suntem ditamai oamenii acum sanatosi, fara probleme. Bine pe atunci era si alt stil de viata, alimentatie mai sanatoasa etc, insa se mai pot pastra aceleasi obiceiuri si in zilele noastre...
Despre pisici si eu as fi de parere sa le schimbati locul o perioada, chiar daca sotia are deja anticorpi pentru Toxoplasmoza.Eu una nu as risca sanatatea bebelusului pentru pisici... sincer.Pot fi purtatoare de alte boli, paraziti etc.
madline82 si pe mine ma incurajeaza cumnatele si soacra sa fac cezariana Eu nici nu vreau sa aud de asa ceva! Daca ele au trecut prin asa ceva eu de ce nu as putea? Mie sincer nu imi este frica, mai ales ca am si citit mult si m-au ajutat mult si cursurile Lamaze. Sper la o nastere usoara, asta imi si doresc si faza e ca ma gandesc numai la momentul final cand imi voi tine puiutul in brate.
Am reeditat pentru ca am mai citit din urma putin si vroiam sa ii raspund lui kristians.
Daca vrei ca sotia ta sa nasca cu un medic colaborator (d-na Holicov parca ziceai) la Arcadia pretul este diferit de ceea ce ai scris tu.Adica e 4,890 ron.(sau mai putin de suma asta, depinde de onorariu dr).Tariful scris de tine 3,340 ron se refera la cezariana cu unul dintre cei 3 medici angajati Arcadia.
Si eu am mers pana la 7 luni la un cabinet particular al unei dr. de la Cuza, m-a jumulit de bani si ma duceam acasa cu niste mazgalituri pe hartii din care nu intelegeam nimic, ma programa lunar si din luna VII mi-a si dat un diagnostic urat care necesita cezariana de urgenta si monitorizare saptamanala :)).Evident ca nu am nimic grav nici eu nici bebelusul, lucru confirmat dupa alte investigatii. Imi pare rau ca nu am ales Arcadia de la inceput.Poti merge si beneficia de decontari si la tariful consultatiilor cu trimitere de la medicul de familie.Unele proceduri sunt chiar mai ieftine decat la unele cabinete particulare.Lista de preturi e afisata pe site.De cand merg la Arcadia ma simt minunat mai ales cand vezi cu cat grija si atentie esti tratat.Personalul de acolo e jos palaria!Cu siguranta dupa nastere imi voi alege si medicul pediatru tot acolo.Nu regret decat un singur lucru:acela ca nu am venit sa imi monitorizez sarcina de la inceput la Arcadia.Imi luam pachetul de urmarire al sarcinii si ieseam si mult mai ieftin fata de cati bani am dat pe analize, ecografii, medicamentre prescrise aiurea, etc, la care nici o trimitere de la medicul de familie nu conta.