Nasterea la Arcadia - Iasi (4)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madline82 spune:

Kristian si noi avem pisica, si sotul meu o iubeste f mult, binenteles ca toxoplasmoza mi-a ieist pozitiv, adica nu ma mai pot infesta pe sarcian ca deja am imunitate,problema la pisici, pt ca am si eu una si o stiu f bine, este PARUL>>>> enor de mult par, drept pt care, chiar daca sotului meu i se rupe sufletul in 2 am ales sa o ducem la tara, oricat as da cu aspiratorul si oricata curatenie as face , el este atat de fin si usor sa pluteste si se aseaza peste tot.Gandeste-te numai cand bebe va incepe sa mearga in 4 labe ce jale va fi, o sa bage tot in gura..deci pisici cu bebe in casa EXCLUS!

DPN 15-22 mai, fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristians spune:

DadaIna mi-ai dat de gandit... In plus a citit sotia mea si cam trebuie sa vedem de unde scoatem bani de arcadia si pt monitorizarea sarcinii...
Dar eu stiu ca voi avea un copil superb (frumos ca ta-su si destept ca ma-sa) si merita sacrificiul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

kristiansnu va obliga nimeni sa mergeti la Arcadia sa monitorizati sarcina.Eu ziceam ca imi pare rau ca nu am ales Arcadia, poate si din cauza nenorocului ca am platit toate analizele la sange si toate invstigatiile cerute de dr. :dublu test, triplutest, anticorpii pentru toxoplasmoza, citomegalovirus, herpes, rubeola etc...desi la analizele uzuale aveam trimitere de la medicul de familie am scos de 3 ori din buzunar peste 100 ron in cele 3 semestre de sarcina.Imi trebuia programare la analize cu 3 luni inainte sa beneficiez de gratuitate :)) ca asa merg treburile in ro. Asta se intampla la 3 dintre laboratoarele la care am fost.Deci 400 ron numai pt.analizele de sange si urina, uzuale pentru cele 3 semestre.Inca vreo 300 pe dublu test si triplu test, nu mai stiu cat a fost pentru testul Torch cu anticorpi IGG si IGM, oricum mult...vreo 6 ecografii, alte investigatii ginecologice (analize secretii etc.) si uite ca deja la aproape 35 saptamani daca trag linie s-au adunat peste 15 milioane.Nu mai pun drumurile dupa analize, mers la medicul de familie, la cabinetul ginecologic... Si investigatii inca mai am de facut...deci inca ma mai costa ceva.Mai ales acum in ultimele saptamani trebuie sa merg mai des si uite asa depasesc cei aprox. 20 milioane cat costa pachetul de monitorizare la Arcadia.
De asta zic ca se merita.Acum depinde si de persoana.Se puteau face aceste investigatii si in policlinica sau in maternitate (cred, ecografii) poate mult mai ieftin insa eu am preferat sa dau un ban sa merg la particular si sa obtin rezultatele rapid, nu sa stau sa behai pe la cozi infernale prin spitalele din oras si sa ma iau nu stiu ce alte boli de pe acolo.Acum depinde si de bugetul fiecaruia insa in cazuri din astea (bebelus) cred ca oricine e dispus sa faca sacrificii ca daca nu ne permiteam nici copii nu mai faceam :P
Eu zic invers la ceea ce ai zis tu: Dar eu stiu ca voi avea o fetita superba (frumoasa ca ma-sa si destepta ca ta-su) si merita sacrificiul! Mai rar seamana fetitele cu mamele dar hai...ma consolez ca nu se stie ce o iesi la lumina
Si eu am 2 pisici si 3 caini.Desi stau la curte in oras i-a dus sotul meu pe toti la o casa de vacanta pana implineste micuta 3-4 anisori.Are sotul grija de animalute zilnic desi sunt si eu moarta dupa ele mai ales ca eu ma ocupam acasa de ei si de toaleta lor.Eu merg la ei in weekend insa cu parul de animalute mare grija!!!Acum in weekend am stat vreo 4 ore de am bagat cateii in dintii furminatorului pentru ca a venit caldura si am strans 2 saci de par de pe ei. Mi-am pus masca la gura si i-am periat ca la carte.Imi era mila si de catei ca aratau jalnic cu blana nepieptanata si le atarnau floace pe picioare saracii.Chiar si vaccinati la zi tot e riscant de stat in preajma lor mai ales ca umbla pe afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

si eu am o mica comoara,o bichonitza alba si pufoasa,vaccinata,deparazitata tunsa(o mai tund iar inainte de nastere) spalata si mor dupa ea! stam la apartament,dar mai mult in casa acum de cand sunt in trim 3 de sarcina,eu o scot mai rar,restul sotul,am vb cu doctorita , si cu dr veterinar si nu e nici o prb. si doctorita mea iubeste enorm bichonii...de fapt animalele,familia dansei are un catel si o pisicutza ,deci cu regulile de igiena se poate .ca paranteza am vazut-o si pe bahmuteanca dupa ce nascut i-a luat un interviu o televiziune , ..si catelul se plimba prin camera ,a zis ca s-a interesat si nu-i bai ,era tuns sarcacul catel aproape la piele,zicea ea ca e si cu DTT dat
cumnata mea a avut in timpul sarcinii un pekinez imperial...era f blanos si toata ziua statea cu el in brate..deh..i se dezvolta instinctul.....a nascut ditamai baietelul de 4,600kg.sanatos si f energic,acum are aproape 3ani si e la fel de sanatos si energic.
precizez ca si analizele imi sunt ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

aaa,si ca chestie...cu animalele... vorba cuiva cu multa experienta...oare femeile de la tara care raman gravide ce fac?..

Mergi la inceput

se pare ca are dreptate sotia. in sinea mea stiam ca are dreptate dar ca sa pot sta linistit intreb de fiecare data cand am ocazia, mai ales ca cele mai multe persoane din jur imi zic ca nu fac bine.
DadaIna as vrea sa am fetita, daca voi avea fetita rupe gura targului... toti vor sta la coada uite asa

Mergi la inceput

daca te uiti mai sus am scris ca vreau un "copil", nu baietel... dar ce o fi baiat sau fata tot THE ONE va fi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mir_anda spune:

pentru mamicile care au nascut la arcadia: totusi ce lucruri a trebuit neaparat sa-si ia de acasa? ok, am inteles ca-ti dau ei alea-alea, dar totusi..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monik_03 spune:

Mir_anda, ai nevoie de lenjerie intima si cosmeticele pe care le folosesti ( o crema, ceva pt transpiratie ca e groaznic de cald si de la injectii oricum se transpira de groaza). restul iti dau ei. Tot. Eu am mai avut incarcatorul de tel si cel pt acumulatori. Si cam atat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

bun venit si felicitari noilor sositi!intr-adevar cum scrie si monik de acasa poti aduce lenjeria intima, crema de corp (fata) sau alta crema folosita pentru vreun tabiet propriu, antiperspirant, hainute pentru mama si bebe de externare. Ceea ce ofera ei: lenjerie pentru mama, produse pentru igiena( pasta de dinti, periuta, gel de dus), produsele, scutecele si hainutele pentru copil, sunt pentru perioada spitalizarii.

35 saptamani, DPN 5 mai

Mergi la inceput